Отказаха климатиците на Международната космическа станция

НАСА разпрострaни съобщение от космонавтa Сергей Рижиков, от Роскосмос успокояват, че системата "ще се включи отново"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нанайси оня ракета у вашето село, къв и е двигателя анадолски ли, а чалматия ходжа и имама четат ли инструкции от контролният мюфтийския център р-тийп туркспейс сарай индъстрис за експлоатацията на "летящите" молитвени киилимчета а??? Синхронизирани ли са честотите със Мека рададаррадикал технолоджис??? По високо в света от минарето на село нема и от Босфоро по дълбоко нема. strikercho в жопу пиндос

каква добра новина, важното е Вуте да е зле

Руски климатици? Верно ли?

Ако е руски климатика....или GREE, хахаха, нормално.

Това не е проблем, защото тази система охлажда само руския сегмент. При зор космонавтите могат да се прехвърлят в американския сегмент. Проблема е прегряването заради вътрешните енергийни консуматори, отделящи топлина. Инак МКС е добре изолирана и почти не губи топлина и не се нагрява от Слънцето вътрешно.

Каквато им държавата, такава им и станцията - полуразпад.

Що да не се изкажа и аз по въпроса.

За техническият проблем е съобщил руският космонавт Сергей Рижиков... Изключването на климатичната система е особеност в нейната работа и е отбелязано в експлоатационните документи. Системата не за пръв път излиза от строя, отбелязва ТАСС. Тя спря и през януари 2019 г. Първо е технически проблем, после е нещо нормално, дори е предвидено и накрая пак е технически проблем. Оказва се, че сама ще тръгне, няма нужда от поправка. Последно, технически проблем ли е или не?

За тях е нещо нормално - всичката им техника работи на този принцип и върви с ремонтен комплект (чук, клещи, тел) За нормалните хора е технически проблем.

Не пише в американския модул дали не работи на същия принцип. Т. е. да се рестартира от време на време. Без да имаш пълната информация, гледната ти точка е неправилна. :)

В американския модул охлаждането основно е пасивно: Системите и експериментите на станцията консумират голямо количество електрическа енергия, която почти цялата се преобразува в топлина. За да се поддържа вътрешната температура в рамките на работни граници, системата за пасивен термичен контрол (PTCS) е направена от външни повърхностни материали, изолация като MLI и топлинни тръби. Ако PTCS не може да се справи с топлинното натоварване, има външна активна система за термичен контрол (EATCS). EATCS се състои от вътрешен контур с водно охлаждане, използван за охлаждане и изсушаване на атмосферата, който прехвърля събраната топлина във външен контур с течен амоняк . От топлообменниците амонякът се изпомпва във външни радиатори, които излъчват топлина като инфрачервено лъчение. EATCS осигурява охлаждане за всички модули под налягане на САЩ, включително Kibō и Columbus , както и на основната електроника за разпределение на мощността на фермите S0, S1 и P1. Той може да изведе топлина до 70 kW.

Руският модул се разпада буквално. Само най-пресните случаи - пробит корпус няколко пъти / теч на въздух - пробита тоалетна кофа - урина хвърчеше навсякъде из станцията - храна няма (то как да има като не работят хладилниците) - системата за въздух спряла (то пък за какво им е, като въздуха така или иначе изтича) - сигурно пропускам нещо

От сутринта почна да заработваш. Решил си днес по-рано да си изпълниш нормата от 100 тъпи поста! :) - теч на въздух имаше само два пъти - урина не е хвърчала из станцията - отложили са полета на техния кораб, който да достави храна, не са ги забравили. Помолиха НАСА да качи доставката със своя кораб. По един или друг начин щяха да я доставят. - спирането на КЛИМАТИКА, не на с-ма за въздух (въздух си има, но не се затопля) е предвидено и има втора дублираща системя, която е работела в това време - пропускаш много неща, вкл. да си пиеш хапчетата. Халюцинациите яко са те налегнали...

Това не е кукурузения тъпак с по 100 коментара в тема.

Знам! Друг тъпак е!

Не помолиха американците да доставят храна с техния кораб а когато храната свърши американците дадоха на колегите от Русия от тяхната. Колкото до прогрес - отложи се старта поради брак в оборудването и крадене в производителя довело до използване на материали не по спецификация. И за да не стане бууум го спряха.

Тоалетната се развали в американската част. Вярно че те са купили руски модул(и) и тоалетната бе руска, но при американците. Американците нямаха космическа тоалетна. Пробивът също не е ясно от какво е, но може също да е от американците, но да го ползват за изнудване, че не е изгодно на никой да го каже. Отвън модулите освен от радиация и слънчев вятър, едва ли има от какво да се развалят във вакумна среда.

От микрометеорити могат да бъдат пробити.

Хайде всички руски тролове на амбразурата!!! Да спасим честта на разпадащия се апарат.

Всички тоалетни с изключение на една на МКС са руски. И това разбира се дава повод на русофилите да врещят за великата Русия. Всички научни модули на МКС не са руски а Американски Европейски и японски. Цялото енергоснабдяване е от американската част защото руското се скапа преди повече от 10 години. Всички компютри са Американски и Леново. От където следва че Руснаците са майстори на кенефи и нищо повече. Гордейте се русофили.

Климатиците, както и Президентите имат срок на годност! Само в Русия нямат, там бачкат докато не се скапят или ги демонтират!

сигурно климатика е с компресор МРАЗ

Компесорът е ЗИЛ, електрониката е на лампи! Изгори ли една лампа идва пиздец!

значи вече и климатиците да се правят в сащ или другаде. Както корабите, които вече са собствена американска доставка...

Еми няма всичко важно да се прави в Русия! Що не са американски? Американците дори собствени тоалетни нямат там и са изкупили модули от други.

РУБЛАДЖИИТЕ ТУК ОБИЖДАТ БЪЛГАРИТЕ!!! МАМКА ИМ МРЪСНА!

ЗА НАШИЯТ ГЕРОЙ И ПЪРВИ КОСМОНАВТ Г.ИВАНОВ, КОЙТО СПАСИ ТАРАЛЯНИКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАЙСТОРСТВОТО СИ!

За съжаление няма да могат да изпросят помощ от другите модули този път. Храна им дадоха, ама въглища няма откъде...

Откъде знаете, че няма въглища? Бяхте там и видяхте как напълниха последната кофа?

Само те ползват технологии от 50та година.

tonk11

Нормално. Както винаги българина и тук е майстор. И от космос разбира, и от климатици, и от МКС. Всичко знае, ей.

разбира, като Г.Ивяанов, дето приземи рускат кочина след блокажа й.

Дебили, сър! Първо - отказала е една система в руския модул. Второ - системите са дублирани. Това да не е голфът на редакторчето?

Преди време имаше филм "Особености на руският национален риболов" сега гледаме втора част - "Особености на руският космически климатик" В техническите документи е написано при спиране, да се удари с гаечен ключ. Процедурата да се повтаря, докато заработи.

Във вторник бях в кофаланд. Та касовия апарат взе да мига. Касиерката със заучено движение му удари един с ръката и всичко стана ОК!

МКС е руския модул, сичку другуту буклук на наркуманцити скачен към негу. На другити що не им са развали климатика? Ми щот нямат бя!!!

Пълни глупости. Без климатизация са мъртви.

Има втори кръг, но журналистите трябва да пишат сензации....

НАСА смешниците набили минуси, ей така - от злоба просто. :) Измет.

еегати и климатико. работи само кога он си поиска. нема да си купим таков.

Преди два дни на руснаците им свърши храната и както се изразява Ако47 с псевдоним Аполо ненайси “лудите кравари” им дадоха от своята. Явно по руски се очаква и в космоса да има опашки за храна. Ех жалки ми Ако47 и Аполо ненайси къде си сега да обясниш за великата Русия дето била в космоса отдавна. Ама то не било Русия а СССР дето се спихна - от глад.

Жалка картинка горките хорица какво правят за тъпата си партийна вихрушка!

А да я оправят, че скоро и аз смятам да ходя там. Хайде хейтете на воля.

и като отидеш там - какво? Налъмите ще вържат маслини

След като си допият водката производство на Роскосмос бутилтрейдинг климатика ще щракне в режим ; Юмручно и крачно управление докато не тръгне в щатен режим по инструкция!

Да го откачат и да гори в атмосферата, преди да се е разкапала цялата станция. Тия каквото пипнат, съхне...

То и запъването на танка Армата на Червениа площад беше по документи според говорителя на парада, ха ха. То всичко е така с некадърните ватници, също и дръжката на колата, която остана в ръката на придружител на Путин и той, за да измие срама каза, че бил много голям юнак и затова я счупил.

Тия кюмбета немат ли? Да нафръгат малко кюмюр и да праат жега!

Откъм Слънцето е +130 градуса, откъм сянката е -170. А в Москва - купони за олио.

Кой слага климатик в космоса! Имат си кюмбе "циганска любов" сибирски вариант ,на донбаски кюмюр и изхабени гумени уплътнения и пластмаси от станцията. Сигурно, екологично, никакви твърди отпадъци по орбитата. Като стане топло - отварят един от илюминаторите и бързо се охлажда - все пак отвън са -250 С ... Съветско!

Руски климатик и албански реотан, на никого не пожелавам...

Дано всичко е наред!

Това били особености на климатичната система. Описано било в експлоатационните документи. Леле....

Имат, нали?

Вероятно има поне още 2, просто трябва да има драма...

Бах, при минус 260 градуса отвънка ...

Да бе! Абсолютна нула! Като цяло измерването на температурата там е нещо относително. Измерва се температура на въздуха, но около МКС няма въздух. Температурата варира от осветената от Слънцето страна и на затъмнената. При директно осветяване достига високи стойности, но ако затъмниш термометъра, стойностите рязко падат. Най-просто казано, температура на вакуум не се мери.