Отказаха климатиците на Международната космическа станция

НАСА разпрострaни съобщение от космонавтa Сергей Рижиков, от Роскосмос успокояват, че системата "ще се включи отново"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бах, при минус 260 градуса отвънка ...

Имат, нали?

Вероятно има поне още 2, просто трябва да има драма...

Това били особености на климатичната система. Описано било в експлоатационните документи. Леле....

Дано всичко е наред!

Руски климатик и албански реотан, на никого не пожелавам...

Кой слага климатик в космоса! Имат си кюмбе "циганска любов" сибирски вариант ,на донбаски кюмюр и изхабени гумени уплътнения и пластмаси от станцията. Сигурно, екологично, никакви твърди отпадъци по орбитата. Като стане топло - отварят един от илюминаторите и бързо се охлажда - все пак отвън са -250 С ... Съветско!

Откъм Слънцето е +130 градуса, откъм сянката е -170. А в Москва - купони за олио.

Тия кюмбета немат ли? Да нафръгат малко кюмюр и да праат жега!

То и запъването на танка Армата на Червениа площад беше по документи според говорителя на парада, ха ха. То всичко е така с некадърните ватници, също и дръжката на колата, която остана в ръката на придружител на Путин и той, за да измие срама каза, че бил много голям юнак и затова я счупил.

Да го откачат и да гори в атмосферата, преди да се е разкапала цялата станция. Тия каквото пипнат, съхне...

След като си допият водката производство на Роскосмос бутилтрейдинг климатика ще щракне в режим ; Юмручно и крачно управление докато не тръгне в щатен режим по инструкция!

А да я оправят, че скоро и аз смятам да ходя там. Хайде хейтете на воля.

Жалка картинка горките хорица какво правят за тъпата си партийна вихрушка!

Преди два дни на руснаците им свърши храната и както се изразява Ако47 с псевдоним Аполо ненайси “лудите кравари” им дадоха от своята. Явно по руски се очаква и в космоса да има опашки за храна. Ех жалки ми Ако47 и Аполо ненайси къде си сега да обясниш за великата Русия дето била в космоса отдавна. Ама то не било Русия а СССР дето се спихна - от глад.

еегати и климатико. работи само кога он си поиска. нема да си купим таков.

и като отидеш там - какво? Налъмите ще вържат маслини

Пълни глупости. Без климатизация са мъртви.

МКС е руския модул, сичку другуту буклук на наркуманцити скачен към негу. На другити що не им са развали климатика? Ми щот нямат бя!!!

Има втори кръг, но журналистите трябва да пишат сензации....

Русофилите никак не обичате да четете!, Повечето модули са американски, има японски, а руските дори и тези, които никога не се довършиха, като “наука” са платени от САЩ. Само командният модул е изцяло руски. Отделно от научните изследвания в МКС сямо 9% са руски. Всичко останало е американско, европейско и японско. Ама щото всите кремълисти сте селски татикати, затова ви отрязаха за окололунната станция. Останаха ви Путин, Рогозин, Марчето и ядрените ракети.

Българските глупаци в момента се смеем със сълзи на глупостите, които си написал. Пещерните русофили, дори известен проект като МКС ви е пълна мъгла.

Преди време имаше филм "Особености на руският национален риболов" сега гледаме втора част - "Особености на руският космически климатик" В техническите документи е написано при спиране, да се удари с гаечен ключ. Процедурата да се повтаря, докато заработи.

Дебили, сър! Първо - отказала е една система в руския модул. Второ - системите са дублирани. Това да не е голфът на редакторчето?

tonk11

Нормално. Както винаги българина и тук е майстор. И от космос разбира, и от климатици, и от МКС. Всичко знае, ей.

-)

За съжаление няма да могат да изпросят помощ от другите модули този път. Храна им дадоха, ама въглища няма откъде...

ЗА НАШИЯТ ГЕРОЙ И ПЪРВИ КОСМОНАВТ Г.ИВАНОВ, КОЙТО СПАСИ ТАРАЛЯНИКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАЙСТОРСТВОТО СИ!

разбира, като Г.Ивяанов, дето приземи рускат кочина след блокажа й.

РУБЛАДЖИИТЕ ТУК ОБИЖДАТ БЪЛГАРИТЕ!!! МАМКА ИМ МРЪСНА!

значи вече и климатиците да се правят в сащ или другаде. Както корабите, които вече са собствена американска доставка...

Във вторник бях в кофаланд. Та касовия апарат взе да мига. Касиерката със заучено движение му удари един с ръката и всичко стана ОК!

Откъде знаете, че няма въглища? Бяхте там и видяхте как напълниха последната кофа?

сигурно климатика е с компресор МРАЗ

Само те ползват технологии от 50та година.

Климатиците, както и Президентите имат срок на годност! Само в Русия нямат, там бачкат докато не се скапят или ги демонтират!

Компесорът е ЗИЛ, електрониката е на лампи! Изгори ли една лампа идва пиздец!

Да бе! Абсолютна нула! Като цяло измерването на температурата там е нещо относително. Измерва се температура на въздуха, но около МКС няма въздух. Температурата варира от осветената от Слънцето страна и на затъмнената. При директно осветяване достига високи стойности, но ако затъмниш термометъра, стойностите рязко падат. Най-просто казано, температура на вакуум не се мери.

А пари иска ли тая жена?

Руският модул се разпада буквално. Само най-пресните случаи - пробит корпус няколко пъти / теч на въздух - пробита тоалетна кофа - урина хвърчеше навсякъде из станцията - храна няма (то как да има като не работят хладилниците) - системата за въздух спряла (то пък за какво им е, като въздуха така или иначе изтича) - сигурно пропускам нещо

За техническият проблем е съобщил руският космонавт Сергей Рижиков... Изключването на климатичната система е особеност в нейната работа и е отбелязано в експлоатационните документи. Системата не за пръв път излиза от строя, отбелязва ТАСС. Тя спря и през януари 2019 г. Първо е технически проблем, после е нещо нормално, дори е предвидено и накрая пак е технически проблем. Оказва се, че сама ще тръгне, няма нужда от поправка. Последно, технически проблем ли е или не?

За тях е нещо нормално - всичката им техника работи на този принцип и върви с ремонтен комплект (чук, клещи, тел) За нормалните хора е технически проблем.

От сутринта почна да заработваш. Решил си днес по-рано да си изпълниш нормата от 100 тъпи поста! :) - теч на въздух имаше само два пъти - урина не е хвърчала из станцията - отложили са полета на техния кораб, който да достави храна, не са ги забравили. Помолиха НАСА да качи доставката със своя кораб. По един или друг начин щяха да я доставят. - спирането на КЛИМАТИКА, не на с-ма за въздух (въздух си има, но не се затопля) е предвидено и има втора дублираща системя, която е работела в това време - пропускаш много неща, вкл. да си пиеш хапчетата. Халюцинациите яко са те налегнали...

Що да не се изкажа и аз по въпроса.

Не пише в американския модул дали не работи на същия принцип. Т. е. да се рестартира от време на време. Без да имаш пълната информация, гледната ти точка е неправилна. :)

Тоалетната се развали в американската част. Вярно че те са купили руски модул(и) и тоалетната бе руска, но при американците. Американците нямаха космическа тоалетна. Пробивът също не е ясно от какво е, но може също да е от американците, но да го ползват за изнудване, че не е изгодно на никой да го каже. Отвън модулите освен от радиация и слънчев вятър, едва ли има от какво да се развалят във вакумна среда.

Това не е кукурузения тъпак с по 100 коментара в тема.

Еми няма всичко важно да се прави в Русия! Що не са американски? Американците дори собствени тоалетни нямат там и са изкупили модули от други.

От микрометеорити могат да бъдат пробити.

Знам! Друг тъпак е!