17-11-2017 20-11-2018

Коментари

той Перник си е у Европа, но никой и не подозира това

гр.Перник харесва това!

Напред, към Юпитер. Да направим още един ЕС!!!

Мнооого оригинално. Не им ли писна да ти гледат напъните тия дето те хрантутят бе.

Ма как може такива срамотии да снимате? Какво сте снимали на 5-тата снимка? Дълбоко възмутен гражданин на Европа!

А минерална, изорна ли е или е трапезна и става ли са пиене или само да метнем две кофи на голфо?

Щом водата е изхвърлена от гейзери, трябва да е минерална! Не знам дали става за пиене, но ще излезе златна да я докарат до Земята!

При конденз, водата се дестилира - т.е. всички минерали и витамини (както се пее в рекламата) се отстраняват.

Четеш за вода на Европа, гледаш прекрасни поразкрасени снимки и чак се размечтаваш. За възможен живот там, за експедиции; питаш се дали ще доживееш за екскурзия до този екзотичен свят. Представяш си едва ли не, че ще имаш възможност да си направиш дупка в леда и да спуснеш въдица в нея. Някои даже фантазират за туристически екстри, каквито имаме по зимните курорти. Истината обаче доста по-сурова. Този спътник не е Алпите. Истината е, че средата е толкова враждебна, че всички фантазии, породени от снимките на Европа ще ви се изпарят още на първата секунда, след като стъпите на нея. Най-малкото температурите там варират от 50К до 120К. Гравитацията е 0,13 G - няма да е като по улиците на Аспен. Ще ударите на камък и с утопичното плуване в океаните на Европа. Най-малкото, защото дебелината на ледената кора е поне 100 км. На такава дълбочина най-малко ще ви се иска да се изживявате като авантюрист. И черешката на тортата - радиацията от Юпитер е толкова голяма, че ще ви изпържи в скафандъра за отрицателно време. Истината е, че космосът е изключително враждебен за нас и тоя номер с пътешествията, развлеченията и космическите селфита не е толкова прост.

А ти представяш ли си, ако случайно този спътник няма твърда земя или скала, а всичко е вода. като балон. от вън 100 км. лед, на вътре течна вода под налягане зареди ледената обвивка а вътре океан представи си един балон с вода, замръзнал и леда е балона, а вътре водата си е вода, просто гравитацията държи водата около планетата, иначе фиууу, щеше да е космическа локва по улиците на млечния път :)

Естествено че в Европа има вода, освен в Перник. ;) А тук предъвкват неща, които се твърдят от много десетилетия, с вода на спътника Европа и гейзерите от километри височина.

Сега само остава да я докарат към Марс и ТЕРАФОРМАЦИЯТА може да започне :)

Добра новина за ...... Перник.

За Перник, но и за Ловеч.

Това са Холивудски фантазии. Когато руски космически апарат достигне това небесно тяло, тогава ще знаем дали избощо има такава луна около Юпитер и дали тази луна има вода.

С други думи - никога?!

Пак ли иронични коментари? Поне слагай усмивчица на края, че някои не схващат...

Има водни пари и вода. В термални извори на земята има живот при 95 градуса. Възможен е живот на юпитеровата луна и на милиард други луни и планети. Не сме единствените живи същества, но не сме дорасли да откриваме други. И по добре.

От повърхността й се отделя достатъчно количество водни пари, за да напълнят за няколко минути басейн с олимпийски размери. Ами тя повърхността и е колкото Африка!

Няма да стигне за Перник.

Като чета коментарите - Боже, колко мъка по тоя свят !

Каквато статията такива и коментариите...

Какво и е на статията?

да пълним водоноски и у Перник....

А ,,братушкити”?Когда?Май никогда а?

А има ли риба?

жарена на пара.

Шаран има, преди е имало няколко скумрийки. Едната беше министър в МЗ, сега е в парламента, дуловска скумрия.

когато всеки който предположеше, макар и чисто теоретично, че някъде извън Земята може да има вода, беше безмилостно оплюван и подиграван. Сега се умориха да ни замерят с новини за вода къде ли не. Защо ли така?

Нарича се развитие на науката!!!

Абе едната снимка не е от никаква луна! Подозирам, че е от мястото дето не се огрява от Слънцето по обективни и културни причини, но не е от луна!

Измишльотини. Първо да си направят ракетни двигатели и след това да изследват луните на Юпитер.

Браво! Изработи си копейките за днес с този тъп коментар!

Новини от 1980та

Настръхвам, като чета...

Това е водата на перничани,ето къде е отишла.

И как хитро извъртат в новината, вместо кажат - за няколко часа пълни язовир с размерите на "Студена", те го преиначили на "олимпийски басеини в минута".