Коментари - Откриха потенциално обитаема планета само "много близо" до Земята | IT.dir.bg
назад

Откриха потенциално обитаема планета само "много близо" до Земята

Според учeните приблизителната температура на повърхността на Gliese 12b е около 42°

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Откриха потенциално обитаема планета само "много близо" до Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опоскаха нашата планета и за следващата точат лиги...

"Gliese 12b обикаля около своята версия на слънцето на всеки 12,8 дни и е подобен на този на Земята." Моля, преведете ми това изречение на български. А и тези 12,8 дни не ми се вярва. 128 по- ми се връзва. Още нещо. Dir-а, след като в текста на статията има изрази на латиница защо коментиращите да не могат да използват такива? Това е дискриминация!

Абе Мъск ще изтегли Марс с неговата мощна ракета на подходяща за живеене орбита

Тия дирници светлинните години ги нямат за нищо. хахаха Все едно от Овча купел до Младост да отидем с кола.

размери си е направо на предния двор. Много точно си е написано, съвсем близо. Една звезда живее няколко милиарда години! Какво са тогава някакви си 40г. в галактическите мащаби!!!

Я оставете какво са открили ами кажете какво правят началниците на НАТО в Българския парламент

Ще инструктират служебното правителство за войната в украйна

И за тролене по подобни статии ли плащат, копейкарче?

А бе на тези кой им е разрешил всеки ден да откриват нещо в космоса,те нали бяха кацали на луната ,а не знаят какво има в недрата и

Е че нас много отдавна са ни открили и гледат как си съсипваме планетата !

сега остана само по-лесната работа да изобретим космически кораб, движещ се със скоростта на светлината, и готово - можем да се пренасяме да серем и там на поразия

Когато тук температурата тук достигне 42 градуса ни плашат с климатични промени, глобално затопляне, как Земята щяла да изгори и т.н. Но когато са 42 градуса на далечна планета - а, ми че тя си е напълно обитаема, бе, няма проблем!

Само "много близо"?! Май нямате празник на 24 май?

Абе с две думи Нищо не са открили Видя ли са там някаква светлина от пред 40 години леле мале и е много близо до земя дрън-дрън та пляс стойте си тука скапа и ти е тая планета тогава мислете за други

Става за усвояване на проектно финансиране, за живот едва ли. Щом е в обитаемата зона на звезда от тип червено джудже, значи е много близо до звездата и следователно е приливно свързана с нея, т.е. обърната е винаги с едната страна към звездата. Това се вижда и от периода и на обикаляне около звездата. Което значи гореща страна към звездата без течаща вода и студена обратна страна също без течаща вода.

Е, какво му пречи да боцнем няколко чешми и водата ще потече...

Дори само на 1 светлинна година да е, това е непосилно разстояние за сегашната наука.

При липса на атмосфера, скоростите са в съвсем друго измерение. Все едно да се засилваш без да има какво да те спре. Да, как ще спреш като стигнеш е въпросът...?

там ли са дипломите на баце и киро

Не, там държат на склад мозъците на путинофилите...

ли се видя там,голем като тиква,и ти го видя и веднага изрева като теле,щото на телетата мозъците са огромни и червени,нали другарю

Гледам отбираш от комунистическата терминология, явно голям партиец ще да си бил... пък и то там все такива послушни лайномети взимаха, като тебе. Само да пляскат и да викат ура.