17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Животното не е бозайник а терапсид. Терапсидите са група влечуги НЯКОИ от които са предшественици на първите бозайници.

как точно са определили че е било бозайник? намерили са млякото му? това че имало нещо като човка - ми то сумата и динозаври са ги имали - кеф ти трицераптоси, синераптоси , кореозавър и тн

за това хора като тебе които хабер си нямат от биология не трябва да коментират. все едно да питаш... "бе падналия самолет от де знаете че е руски. на руски ли говореше?"

Сигурно това чудо, дето бозае със човка е предшественик на автора на статията.

" Lisowicia bojani принадлежи към същия еволюционен клон, към който са причислени бозайниците. Това означава, че подобното на слон създание е било един от най-ранните предшественици на човека." Не, не означава това! Бозайниците произлизат от влечуги. Това означава ли, че крокодилите са ни преки предшественици?

Зле преведена информация. Животното не е било бозайник а е от група, от която по-късно произлизат бозайниците "dicynodonts were mostly toothless, with a horny beak like modern-day turtles. They're part of the large evolutionary group called synapsids, which includes our mammal ancestors, and they were some of the most abundant and diverse land animals from the mid-Permian period into the Middle Triassic, from 270 million until about 240 million years ago."

Добре казано, но на ДИР-ниците не им пука, за тях е важно лаф да става!!! Такива са им възможностите. А, и да не забравя - да трият неудобни за властта коментари!!!

Нещо ми струва невероятна тази новина " обитавало Европа преди над 200 милиона години"? Тогава Земята е била Царство на Динозаврите, а бозайниците са били дребни като зайци(например ехидна). Истинските и големи бозайници се появяват много , много по-късно.

Много ясно че е неверятна! Всякакви истории за милиони години са по-измислени от приказките на братя Грим. Абсолютно недоказуеми измишльотини! Така всеки който иска да се чувства голям учен може да си съчинява теории и истории. Пък вземе че се появи един скелет и видиш ли цялата наука се преобръща ........... Защо не се преобърне алгебрата или геометрията?