17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички джадайски дроиди са в опасност Също и Седморката на Блейк

"За щастие, подобна атака изисква повишени привилегии, което означава, че нападателят трябва да има съдействието на инсайдер или достъп до данните за акаунта, получени чрез други средства." Всеки нормален хакер ако има тази информация не му трябва друга програма за да атакува. Ако имам достъп до копмпютър ще си стоя с години и ще слущам без да вредя. Докато не разбера кака работи цялата система.

Търсят се милиарди ... инсайдери ...

Ми аз пък мисля, макар че не разбирам всички тези термини че Майкрософт имат права и достъп до компа още като го купиш, дори без да знае човек.

линукс убунту вече е с grub3!

сега спирам да спа спокойно вече. windows 10 user

Аз отдавна съм открил ена уязвимост на милиардите компютри. Само ми трябва физически достъп и тежък чук .... и стават мега уязвими на атаки :)

Инсайдър разбираш ли.

се ъпдейтна GRUB-а на десктопа ми с Debian 10. Чакаме Микромеките :)

Опаааа........баш пък милиарди.....посмали малко баце, добре....ха още малко. Сега повтаряй това, докато паднат милиони, та и по-малко. Сега забележи какво е написано, кога може да се случи това и при какви условия. По този повод намаляй още.

това са глупости, освен физически достъп или да си root ти трябва и да рестартираш сървъра за да зареди нови параметри от grub-a всеки нормален админ ще се запита за какво се е рестартирал сървъра и ще почне да търси

Какво има да търси?! Току що ти обясниха...

UEFI-то се въведе за да се осигури монопол на Майкрософт - само те да имат ключ. Дълго време Линукс-а не можеше да се инсталира без най-различни хватки и лъжене на системата. Дори сега Линукския UEFI модул се подписва от Майкрософт. А проблемът с GRUB дори няма да коментирам. Трябва администраторски акаунт.

май ще излезе че съм гласувал за тръмп или пък за путин а аз още не знам

само от това че си се родил роб в тяхна колония, значи си за тях

Не ми пука, защото Windows машините ми не ползват GRUB, а Linux машините ми са с GRUB 1 и с изключен UEFI Secure Boot. Не че ако не беше така, щеше да ми пука. Тази уязвимост е абсолютно безсмислена, понеже изисква физически достъп или мрежов достъп с администраторски права, а при това положение така или иначе сигурността е пре*бана.

Аз не мога да разбера защо ги вкараха всички тия гейски изпълнения в BIOS_a и фърмуеъра ?!! Колкото по-флекси и гейски е фърмуеъра ( чак и мишка турнаха ... графика!!?!!) - толкоз по бъгав и податлив на атаки е!

BajMihal

То па едни атаки...

BajMihal

И пак не обясниха, че за да се изпълни тази уязвимост, "хакера" трябва да има физически достъп до машината... Той всеки с такъв достъп може да ползва куп други варианти вместо този.

Я па друго се питам и отговор не сакам - ако беше толкова яка тая уязвимост на милиарди компютри, бе как досега хакерите не са се възползвали от това ??? Баси и тъпанарите,а ....

Не са се възползвали, понеже това е уязвимост само на теория. На практика е неизползваема.

Аз мойте счетита ги хаквам с Teamvewer-a. Пък и те са доволни като ги хакна. Оправям им екселските таблици и разхаквам,,,

BajMihal

За да пипаш по биоса - трудничко с тиймвюър.

Той човека иска друго да каже.....не е свързано с темата