Коментари - Първата европейска фабрика за чипове на TSMC може да бъде разположена в Дрезден, Германия | IT.dir.bg
назад

Първата европейска фабрика за чипове на TSMC може да бъде разположена в Дрезден, Германия

Европейските власти са готови да субсидират подобни проекти с общ размер до 43 милиарда евро

Обратно в новината
| Редактор : Кристиан Антонов

Коментари - Първата европейска фабрика за чипове на TSMC може да бъде разположена в Дрезден, Германия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добре

В България построихме като колонизирани аборигени тръба на Путин за 3 милиарда с парите за пенсиите и болниците.

Еми такива сме си

16 хартиени самолета , купихме с печалбата от американската лотария ?

Тръбата още малко сме я избили и почваме да печелим стотици милиони долари, а откога парите на държавни компании се изземват и се дават за пенсии бе гений

Цървул. Самолетите вече се произвеждат.

Избил си рибата с тъпотиите си. Идиот.

Тези пак са назад с материала, в Зеленоград, Москва, което технически поне се води в Европа, отдавна работи цял хъб за производство на изделия в електрониката, в частност интегрални схеми. И още в по-голяма частност процесори и съответно памети и периферия

Пореден жалък опит за ПИАР. Шефът на ТСМС си го каза. Глобализма приключи. От там се оказва, че от 1000 инженери наети в Америка, над 90 процента не отговарят на изискванията и са пратени на едногодишно обучение в Тайван. Ниските нанометри не са критичен фактор при военните или основните индустрии. Фактор са в консюмър електрониката, но и там отдавна всичко е маркетинг. Не може да ползвате телефон с мощност от преди три години ли? Айде бе. Са като цените скочат до небесата ще ползвате. Та от там силата на ТСМС беше скалирането на технологиите. Може да се хванете на бас, че Китай и Русия правят всичко възможно да имат такова производство. Производствените процеси не са Тайвански. вафлите са Холандски, а те са продажници от едно време. Та стига ме до основният модел на процеса: Евтина работна ръка. Такава нито в САЩ, нито в Германия се намира. Щото китайските мутри търсят образована, можеща и бачкаща като китаец, а не мрънкаща, неграмотна и бараща си топките Германска.

Минимум 15 години трябват и то при максимално натоварване на " тръбата" Има и разходи за подръжка Има и лихви по банковия заем от рашка банка Смотан руПлояд

Знаем ги ВЕФовете.

А България ще субсидира с емигранти, които да работят в завода.

Няма да са емигранти глупако, ЕС е отворен за всеки да работи навсякъде. Руските врякалници не го знаете защото не ставате за нищо освен да врещите и никой никъде не ви ще, и в Русия не ви щат.

Вефовете са латвийски между другото

@Простака Виждаш ли, руснаците дори един ВЕФ не могат да направят.

Ми нашите гении на мисълта като Радев, Нинова, Костя, Христо и още 240 в НС защо не монтират един такъв завод, та да се замогнем. Аз мисля че тези които ни ръководят са най умните и за тях това няма да е проблем.

Ае, бай Тошо като ви монтира какво го направихте? Разпарчатосахте го и го продадохте, нали? За какво Радев да ви прави сега?

В Европа вече няма подготвени кадри за такива производства , няма доставки на материали , енергията е скъпа , а зелените талибани са навсякъде. Няма как такъв завод да е конкурентен. Ще си остане само добро пожелание.

28 нанометра ? Къде са разбирачите? Когато в Русия обявят че се строи такъв завод , веднага се появяват разбирачите , които ни обясняват колко изостанала технология е това. Оказва се , че в Европа сме на същия хал , да не казвам и по-зле.

Да не става дума за стария завод на АМD , сега собственост на GF ?

Русия не може да построи такъв завод и никога не го е опитвала. Обявиха, че ще опитат да произвеждат процесори по 28нм технология в китайската smic. И се провалиха доста. И да, за компютърни процесори е доста смешно 28нм. Но не всичко е потребителски процесори и за много неща по-големите възли са предпочитани.

Колко пък да няма, като някои от най-големите световни производители са европейски, с гигантски свръхмодерни фабове в Европа: infineon, nxp, st-micro, austria microsystems, melexis, amsl, х-fab, global foundries.... Белгия и Холандия заедно с Япония все още са върха на камера сезорите, Германия и Австрия - мощни полупровидници, радари, специализирни процесори, сензори. Холандия и Франция - на практика всичко. И това са само една част.

Не е необходимо да се финансира даже танц казаха че нямат проблем да си го финансират , проблемът им е че няма кой да работи там.(за задокеанската територия де да бъдем честни , на то си е същата работа в Европа).

Вече ще си купуваме германски чипове за перални, вместо Байкал и Елбрус!

Познаваш ли човека кгото обиждаш? Сигурен ли си, че е глупак? Глупакът обикновено е праволинеен и винаги част от "мейнстрийма". За него глупак е инакомислещия. "Глупак" е бил и Галилей защото е отрекъл "очевидното". Дори е осъден глупак. Та не раздавай квалификации ангро. Да не се окаже, че глупака те храни. Дори и да се мислиш за негов работодател...