Първата снимка на черна дупка вече е факт

Размерите ѝ са по-големи от тези на Слънчевата система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

черната дупка е оранжева

Човечеството успя да направи първата в историята снимка на черна дупка За черната ясно а за русата ?

Браво! Следващият път да фокусирате по-добре.

И днес в коментарите идиоти. Образовайте се.

Защото е узряла

Да живее фотошоп

".... като от центъра ѝ излиза мощна струя от материя, изхвърлена от черната дупка..... ... като нейната гравитация е толкова силна, че дори светлината не може да ѝ избяга." E, как така?!

Защо сините сливи са червени, когато са зелени? ;)

вЕрвайте!

Иди там и виж, очите ще ти изфръкнат

Уникално постижение! Това не е като да купуваш апартаменти на нереално ниски цени с крадени народни пари.

аз нали се обзаложих че ще прилича на ураган с око в центъра които засмуква материята надолу като фуния точно както съм изложила в овторската ми теория за новия модел на черните дупки които не просто изкривяват пространството но и го пробиват надолу като фуния и като око на ураган с разликата че материята в черната дупка достига хоризонта на събитията с около една трета около скоростта на светлината м плазлино състояние и продължава да се ускорява почти до скородтта на светлинана минавайки много близо до точката на сингулярността след което се превръща в антиматерия и огледално на нашия свят образува антивселена-повече за моята авторска теория на моя сайт времето е кръгло

Гугъл преводач... Смята се, че черната дупка завихря материята около нея (това, което виждаме като акреационен диск) и материята се "изстрелва" като струя по продължение на оста на въртене на черната дупка.

измислици на търкалета

Ма си е страшна работа.Нещо като анус с възпалени хемороиди то, на тва му казват мечи гъз

Е няма ли начин,тая черна дупка да засмуче всичките гербаджииски боклуци,заедно с парламента и никога да не ги връща повече в България. Да ходят да крадат на друго място.......

толкова силна гравитация, че светлината не може да избяга, ама в същото време излъчва мощна струя материя изхвърляна от дупката?

Лъчение на Хокинг – процес, при който черни дупки излъчват различни елементарни частици. Имайки предвид закона за запазване на енергията, при този процес масата на черните дупки намалява, т.е. черната дупка се „изпарява“. Процесът е наречен на името на английския физик Стивън Хокинг, който през 1976 г. излага теоретичния аргумент за съществуването му.

Да бяха насочили телескоп към Русия, няма нужда да търся толкова далеч...

Много е черна и е много дупка! Всъщност прилича на поничка...

коментиращите излезе у космоса - тогаз ша разберем да верваме ли че земята е кръгла и има ли изобщо космос - щот сега верваме кот ни кажат

Една звездичка няма. Фейк пак. С тези телескопи търсят вече 50 години знамето на Луната. Спътниците и МКС ги няма.

Нали Земята е кълбо,защо самолета лети хоризонтално няколко часа от Франкфурт до Ню Йорк. Съмнявайте се във всичко дадени от НАСА.

Изненадах се като разбрах, че някой е сложил скрита камера в клозетната ми чиния

Земята е плоска и не летете над 9 часа със самолет, защото ще паднете от ръба й.

Тези снимаха Черна дупка, а Йончева още не може да снима къщата на Бойко в Барселона.. куриоз!

Абе спрете да пишете тъпотии, че по-лошото е, че има тиквеници, които ще вземат новината за чиста монета. Те не могат да разберът на Луната кво става па черна дупка снимали хахаххахаххахахаххахахаха. Евала на Стоянчо хахаххахахах.

сливите не виреят тука,а по червените планети посетени от наса

Не..лети..хоризонтално...Проследете траекторията на който и да е самолет и ще видите че не е права линия. Боже прибери си вересиите. Връщаме се в Средновековието.

Щях да бъда единствено изненадан, ако дупката беше квадратна - а те научно открили че била кръгла. Да бяха ме питали да им кажа за 1/1000 от хвърлените пари

нощи пих,и какпка не остана,а гогов пак препил преписва урагана

Уважавам това, което правят учените, но като цяло ме интересува това, което се е случило днес! Всякакви дивотии, за неща, случили се преди милиони и милиарди години, са ми през Тая... А бе дръвници, вие не знаете, какво се е случило скоро, а ми фотошопвате разни черни дупки ли са или п...ки Пране на пари и точене на бюджети са всичките тези дивотии Тъй де, докато стигне инфото до нас, веки няма да има соларна системка, та учените да ни обясняват поредната дивотия Аре бегайте, и се заемайте с важни неща...

И само да питам, с тази снимка ще се решат ли световните проблеми, като достъпът до права на малцинствата или дискриминацията на жените и т.н.? Глупости и половина! Занимавате ни с маловажни теми!

каквото каже премиера Зевс, това е

Кои са важните неща? Да се намери кой да те почерпи още една ракия ли? 5 лева за талонче да ти дадат? Кое е важното?

Ако не беше тъп, нямаше да ти трябва да излизаш в Космоса за да ти станат ясни някои неща, но понеже си, ти остава да разчиташ на "око да види, ръка да пипне"

черна дупка,тя като на гогов задника преписвачест бе

това не може да е никакво доказателство, защото по принцип самолетите не летят в права траектория заради ветровете, които ги отнасят встрани от курса в различна степен всеки път. Едва наскоро съобщиха за един полет дето са имали късмет с попътен вятър, който им беше съкратил пътя с час и нещо. Плоската земя няма да я коментирам, щото някое малко котенце някъде умира в тоя момент, в който я споменах тази глупост.

Отдавна сме в черна дупка

шшшшшт! някой е чел-недочел книгите на Хокинг.

Не се връзвай! От далече или близо... това си е заубен живот!

Е те така се харчат милиарди...

Не пия ракия и не знам за какво талонче ми дрънкаш! Хората мрат по планетата от лакомията на шепа изроди, а ти ми говориш за наука... Ей такива дебили и антихристи са виновни за хилядите, които умират от глад и войни всеки ден! Та, важното е да оцелее планетата Земя, преди всичко Черните дупки и пу..ки си ги имаме и в Парламента

ми стани и ти астрофизик и усвоявай фондове! какъв ти е проблема?

Нямам това предвид... ама карай да е весело. Който може ще разбере какво съм казала.

Защо бе, да не би вече да не могат да крадат, че да ги купуват на "нереално" ниски цени.

Четейки коментарите под тази новина и спомняйки си коментарите под новината, че една от теориите на Хокинг е опровергана..... не остана и капка съмнение в мен защо тази държава е на това положение. Хора, които не моат да кажат една дума по тема астрофизика дращят лупости заради едното дращене..... Потресаващо!

Браво! Мноо правилен коментар!

Прилича на Окото на Саурон.

Таз година черна дупка, догодина - бяла. Муа-ха-ха-ха.