Първият автомобил, направен от отпадъци, представиха в Айндховен

За производството му са използвани различни отпадъци, включително конски косми, кокосови кърпи, ленени парцали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А пък аз гледам мангалите по кофите за боклук и се чудя какво става. Пък то какво било. Автомобили. Те работели към автомобилна компания. Всеки път като изхвълям боклука оставам дълбоко замислен. Защо не го продавам. Някои правят коли от моя боклук.

И колко енергия е вложена за да докарат материалите до правилния ВИД? То това е проблемът. Материали и суровини колкото искаш. Енергия за преработкста им няма. А ако има влизаме в пиесата емисии и замърсяване. Утре някой ще се сети за пораснал ата озонива дупка или ще грейне нова Грета и чао на всички такива проекти.

И влиза едно лайно, пали и тръгва :)

Аз мислех , че всички съвременни автомобили се правят от отпадъци , за да могат да живеят автосервизите !

Колко килограма сливи ще струва?

Новината - добре, но поне да го бяхте показали тоя пусти автомобил, уважаема редакция! Пардон - какво уважение при това положение - бабината ви трънкина, леваци!

Конски косми и парцали ще намерим, ама кокосови кърпи откъде?

Вече Ладата не е безаналогова ;)))

Невероятна снимка Дир.бг, уволнете си редактора моментално

Едно е да направиш единична бройка, второ е да я тестваш за издръжливост, а трето и четвърто е да вкараш технологията за масово производство. Тези хора са направили първата крачка, без която не може, но не е нито първия, нито последния опит. Бъдещето е на автономните возила и споделения транспорт. Ще има совалки до почти навсякъде и всичко ще е автоматизирано. Данъците за собствено возило ще са такива, че средностатистическо семейство надали ще може да си позволи повече от един автомобил. Колкото до забавата "Електрически автомобили" - до момента в който не се намери начин да им се рециклира батерията и не се намери нов, по-екологично щадящ начин за производството на батерии те не могат да се наложат като еко решение, колкото и да се опитват да ни убеждават в това!

Така като гледам снимката не ме кефи нещо.

трабантът е първия - мукавата се прави от отпадни материали от някаква каква беше там промишленост. Ама е лек и това позволява да се сложи по-малък двигател за повече икономия. Тия дето са измислили трабанта са абсолютни гении нататък всичко е чисто разхищение

трябаня харчеше 7 на 100 извънградско

Когато се продаваше Трабант, бензина беше от 20ст. в началото на седемдесетте до 80ст. в началото на осемдесетте. По него време нямаше соц-автомобил да гори по-малко от 7 литра. Не е уместно да се сравнява със съвременните автомобили, а трабантът е наистина изключителен за малък автомобил за края на петдесетте години когато е проектиран..............все пак от немци!

Че те всички съвременни автомобили се правят от отпадъци.

Спомням си как един японски професор направи стек от фекална маса от обходните води... така че

водите са “оТходни”, а не оБходни, защото те не оБхождат апартаментс, или къщата ти, а “оТхождат”, демек се отвеждат надалел от мивката, кенефа и имота ти !!! Езика, думичките са важните, когато искаш да кажеш нещо, че и да те разберат правилно !!

Не е вярно, в Горубляне отдавна се предлагат автомобили направени от отпадъци.

че те у нас всички ново внесени, са събирани от отпадъци в морги

Куца словореда нещо нормално за Дир.

да и отворите литературен форум и там да си обсъждате словоред, правопис, граматика, стил, да си правите литературни анализи и въобще там да си прехвърлите филологическите дискусии

Когато от медиите те залива неграмотност, тя се предава,но това е търсен ефект.

Абе човек ти не знаеш ли, че за някои професии трябва образование? Или щом ти и политиците ни сте полуграмотни простаци значи е ок и журналистите да са такива?