Коментари - Първият пилотиран турски свръхзвуков реактивен самолет направи първия си полет (видео) | IT.dir.bg
назад

Първият пилотиран турски свръхзвуков реактивен самолет направи първия си полет (видео)

"Слава на Всевишния! Нека това бъде още един подарък по пътя на (реализирането на концепцията за) "турския век", написа Реджеп Ердоган

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Първият пилотиран турски свръхзвуков реактивен самолет направи първия си полет (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е първият свръхзвуков самолет в света който лети с неприбрани колесници. Може би колелетата помагат на скоростта. Чудо инженерно….

Идват избори в Турция и Султанът трябва да направи нещо по въпроса, за да го изберат пак! Лъжа или истина, важното е да се хвали с нещо ...

самолета е копие на един руско- италиански проект Як130.

Двигателятбтурдкинлие ?! Колко процента от детайлите са турски?

Първия пилотиран направи втори полет 2 пъти първи бреййй ашколсун

21 век......Първия свръх/звуков самолет....!?!? Просто са настигнали другите.........!?!?

БРАВО НА КОМШИИТЕ. РЕД Е НА БЪЛГАРИТЕ ДА ВЪЗОБНОВЯТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА САМОЛЕТИ В Царство България имаше три самолетни фабрики, които произведоха общо 1,000 самолета. Най-късият път към възраждането на Велика България започва и избиването на паразитната и вредителски политическа класа…

Щом има хора дето ИЗБИВАТ ясно е, че не е дошло времето на Велика България.

При положение, че гайките се виждат, представям си какъв дизайн е другото, което не виждаме

Ердо, ти виж как строите блокове с морски пясък и без желязо, мани ги самолетите самоделки

Смейте се, но истината е, че турците са значително по-напред по всички икономически/военни/образователни показатели. Имат си проблеми в социален аспект, но все едно ние нямаме.

Мюсюлманите са природно изостанали. Пророкът им е диказан педофил-шизофреник. Полумаймуни-полувъшки.

Това дори не заслужава да бъде коментирано... Чудно как в 1825 година имате интернет да пишете...

През първата световна война колесниците на самолетите не са св прибирали. А този самолет има още доста път да мине, преди да стане свръхзвуков.

При първи тестови полети на никой самолет не се прибират колесниците от съобръжения за сигурност, в случай, че не могат да се отоворят после...

И как е минал звуковата бариера със спуснат колесник?

" "Слава на Всевишния! Нека това бъде още един подарък по пътя на (реализирането на концепцията за) "турския век", написа Ердоган. " Не било компютри ами биле компоти....не било "турския век" ами било стогодишнината от създаването на Турската Република. Ама дееба шибаните джурналя толкоа си могат с гугъл транслейта...

Аллах акбар, братя мюсюлмани! Слава на Аллах, гордея се, че съм турчин и с удоволствие ще летя с този самолет от Истанбул до Германия или Австрия, когато ходя да бачкам!

са направили , а то радиоуправляем , за военните..

Не завиждайте на турците, а погледнете нашите политици кво са направили десетки години, само далавери, кражби и продажби общо за стотици милиарди от прехода насам.

За какво да им завиждаме . Че планират самолет при мизерия над българската?

Турският век и руският мир може да ни излязат през носа. Апропо , днес в нумбео сравних Пловдив и Истанбул. Резултат-покупателната способност на истанбулеца е 30% под тази на пловдивчанина.

Французите ще летят на турски самолети га котка попне да яде листа

Българските пилоти ще летят на самолети - картинки благодарение на урода Тиква.

А какво общо има пътническия самолет от снимката по горе със статията ?

Карай сега, не бъди дребнав.

Да си бяхме стояли в Османската империя! Или, барем, в Младотурската република! По-добре от САЩ и ЕС, както се оказа.

Срещу нас да бягат няма да ги стигнем...

А беше време преди 40 години ние имахме космическа програма а те скачаха по дърветата

Това беше под руското робство. Сега при американската свобода западаме.

Страшна програма беше, както всичко през соца

Май не може да му се приберат колесниците ;)

Първи полет е това и ако после колесника не се отвори, ко праим? Ще има още много тестове преди серийно производство.

това турско "чудо" от класа "trainer and light combat aircraft" много , ама много е закъсняло. Мислели и да го изнасят , че кой ще го купи бе ? Такива разработки в последните 15 год. направиха Русия,Индия,Китай,Чехия,Южна Корея,Италия,Бразилия,Пакистан,май че и Иран. Бил свръхзвуков,моля ти се.....ми добре....със американски реактивен двигател. Никой няма да опре да купува от тях , може би само Малайзия ако се излъжат да участват във "joint venture"

Ами да,бг чушкопека е къдъ къде по напреде,догодина може ш да се возиш в него,резервирай си място

Ако не си производител на поне един от следните продукти, кораби, самолети, влакове, автомобили, подводници, ракети, космически сателити, или пък нямаш петрол и газ в сериозни количества за износ, то може да се каже, че си със слаба икономика. Ние какво произвеждаме от изброеното?

Чушкопеци!

Бедна ти е фантазията или по-скоро АйКюто. Произвеждаме електрически камиони, дронове, космически сателити, агродронове и още и още.

Дира направо удариха дъното със седмокласници редактори ?! Тази снимка в заглавката какво общо има с инфото ?! Това е тотално неуважение към евентуално четящите ви драсканици !

Остави това, ама Надежда Христова е писала, че самолетът имал ОРГАНИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ! Надке, да ме фанеш за органа и да управляваш нгоре-надолу.

колко и да ги плюете това без индустрия не става.90 години ние правехме компютри,дискети,хардискове,телевизори,радиоапарати каквото се сетите те купуваха от нас защото бяха само на земеделие.България имаше и лека и тежка промишленост освен москвич сглобявахме рено.А те купуваха от нас.След навлизане на дивата демокрадция заводите бяха разграбени машините изнесени мног голяма част попаднаха в Турция на безценица и бях впечатлен че Българското лепило за тапети вече в Турция се прави.Та ние от индустрална страна която прати човек в космуса сега гоним Сомалия .А те ще правят и ще продължават да напредват а държавата ни ще съществува от данъци,такси,мита и глоби.И какво даде европейския съюз.А тези пари се разпределят на правелните хора нищо че предприятията им са губещи и вместо да фалират и с тези пари държавата да построи съвременни заводи те богатеят и си живуркат 30 и кусор години.

космоса

Правехме крадени епъл компютри, кръстени на селото на оня селяни от Правец. Правихме и мотокари и ги купуваха за желязо. Сега когато не можеш просто да откраднеш технология без да си платиш се видя колко можем.

Така е:Куха лейка си!

А това на снимката е точно свръхзвъково и точно с един двигател.... Поне да бяхте сложили сминка на Ердоган или на старите им тренировъчни самолети, вместо да се излагате така.

А в БГ догодина ще пуснем първият летящ чушкопек.ще се казва -Слава на Тиквуний и неговите пророци Кирчо и Кокорчо.

ПиАр и популизъм на Ердоган. Редовият гаджал не знае как работят тея работи. Да направиш 1 самолет, танк или кораб с вносни части не е същото като да имаш серийно производство което реално е показател за постижение. За да имаш серийно производство, трябва да има и къде да ги продаваш в достатъчно големи бройки. Турция не може сама да и бъде клиент на стотици самолети и хиляди танкове...тежката индустрия не работи така. Ще трябва да имаш чужди клиенти и пред Аербас или Бойнг, ще трябва да изберат турският пътнически самолет сглобен с части от Аребас и Бойнг. Като оставим и техническите причини, няма да им се получи и по политечски. Но очаквайте Ердоган да направи по 1 от няколко неща за да се кефат гаджалите както на него така и на турската научна мисъл.

Не си мисли че да направиш самолет с вносни части е толкова лесно. Не виждам кое е за подигравка. Те и китайците почнаха преди 40 години с топчета за тенис на маса, а виждаме сега къде са. Същото, но по-рано и с Корея. Все отнякъде се започва. Въпроса е ние какво произвеждаме??? Наскоро по новините излезе новина, как по един от безсмислените проекти финансирани от ЕС в БАН закупили кола на водород, водородна клетка плюс електродвигател. Излиза, че в БАН даже и нещо такова относително елементарно не могат да сглобят с вносни части....

Нещо май само снимката си видял и нищо не си прочел ! Не става въпрос за пътнически самолет ?!

Летеца Радеф сам може да разбие цялата турска авиация ако реши.

Турчолята изписват частите по интернет от Китай.

В превод "Алах Акбар, сглобихме 1 самолет с американски двигатели и френски части." Турският век дойде! Дайте един дюнер да го отпразнуваме ;-)

Турците лъжат като руснаците, като тунела под Босфора който уж турски пък го направиха японци, Али и Мустафа бяха с кирка и лопата.

...и руснаци без майтап.

На нашите пилоти не им трябват тренировъчни самолети , тренират в фитнеса летят наум !

Нация която казва "Слава на Всевишния!" за да се поздрави за някакъв технически напредък, не е нация която реално може да има технически напредък. Анадолските маймуни, пак са сглобявали пазъл с вносни части.

Нилалва наика и технологии нямат фесовете. Малко тренировъчно самолетче с части оттук оттам и проектирано вероятно някъде в европа или канада..иска им се да направят нещо но само с дюмееи и баклави нвюе става :)

Що не съ...... 1928 г е създадена компанията Петрол в Бургас. За фабрика Девеко /днес Хемус/ да си чувал? За Вулкан, да си чувал.....

Грипен е добър самолет, а трудно намира пазар, поради проблем с ракетите, навигацията и гаранцията за доставки в условия на конфликт. Ф16 е незаменим, Ф35 е черешката на тортата...

Ф36 кърти

Ф35. само дето падат често и катапулта не винаги ти гарантира живота ! Иначе има добри анимации с тях !

Браво на читаците бе, и това направиха. Вероятно все същият човек дето и разните им дронове разработва.

Реактивен Самолет има от 1945година...

От по рано има!

След новината за украински дронове по крим със снимка на танк в гора, сега поне сте сложили пътнически самолет в новина за двуместен изтребител

А, България си има ген.от запаса Шевиков.

Толкова години врещиш едно и също, не ти ли писна бе. Ей празен руски врякалник ей.

Карай - важното е на у. да ми прави ,,хеликоптер" .

Единственото празно е тиквата ти...

Уважавайте чуждите постижения............. през 1950г в Бурса е имало само една малка фирма за печки и то основана от български преселник ........... и къде са сега ............ Ание по това време вКазънлък сме правили самолети..............

Не се пребира колесника, прекалено малък...по скоро реклама и имидж, отколкото успешен износ... Самолета е само платформа за умни ракети... А, умните ракети са в САЩ, Швеция, Великобритания, Франция

На тях им трябва да заместят старите от сащ

Резаците много дръпнаха технологично напред.А ганьовеца чопли семки и смуче пръсти

Е на Ганьовеца само Путин му е в главата

Турция е 70 години в НАТО

Щом са толкова велики що молят САЩ за ф16блок 70 и ф35… турците шапка им свалям….бачкат, ама в света почти няма държави с 80 000000 население, които да не правят самолети които летат по бързо от звука!!!! А този само полетял за пробен полет…тепърва ще се тества, после ще се учи да стреля….да улучва и тамън ще го направят и той ОСТАРЯЛ!

Има много държави с население над 80 милиона дето не произвеждат самолети Има и други държави освен китай индия сащ и русия

Органите пак са шавали в гугъл преводача...

Гаджалите освен баклава нищо друго не могат да правят.

Тя и баклавата им не стаа

Theodore Alexander

А ти какво правиш циганино тъп, българите всички плюят , а нищо не могат, ега ти най-големите цигани на Европа !!!