Коментари - Първият пилотиран турски свръхзвуков реактивен самолет направи първия си полет (видео) | IT.dir.bg
назад

Първият пилотиран турски свръхзвуков реактивен самолет направи първия си полет (видео)

"Слава на Всевишния! Нека това бъде още един подарък по пътя на (реализирането на концепцията за) "турския век", написа Реджеп Ердоган

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Първият пилотиран турски свръхзвуков реактивен самолет направи първия си полет (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гаджалите освен баклава нищо друго не могат да правят.

Органите пак са шавали в гугъл преводача...

Щом са толкова велики що молят САЩ за ф16блок 70 и ф35… турците шапка им свалям….бачкат, ама в света почти няма държави с 80 000000 население, които да не правят самолети които летат по бързо от звука!!!! А този само полетял за пробен полет…тепърва ще се тества, после ще се учи да стреля….да улучва и тамън ще го направят и той ОСТАРЯЛ!

Резаците много дръпнаха технологично напред.А ганьовеца чопли семки и смуче пръсти

Тя и баклавата им не стаа

Е на Ганьовеца само Путин му е в главата

Не се пребира колесника, прекалено малък...по скоро реклама и имидж, отколкото успешен износ... Самолета е само платформа за умни ракети... А, умните ракети са в САЩ, Швеция, Великобритания, Франция

Уважавайте чуждите постижения............. през 1950г в Бурса е имало само една малка фирма за печки и то основана от български преселник ........... и къде са сега ............ Ание по това време вКазънлък сме правили самолети..............

Турция е 70 години в НАТО

А, България си има ген.от запаса Шевиков.

Толкова години врещиш едно и също, не ти ли писна бе. Ей празен руски врякалник ей.

След новината за украински дронове по крим със снимка на танк в гора, сега поне сте сложили пътнически самолет в новина за двуместен изтребител

Ганьо а ти какво точно произвеждаш?

Браво на читаците бе, и това направиха. Вероятно все същият човек дето и разните им дронове разработва.

На тях им трябва да заместят старите от сащ

Карай - важното е на у. да ми прави ,,хеликоптер" .

Има много държави с население над 80 милиона дето не произвеждат самолети Има и други държави освен китай индия сащ и русия

Грипен е добър самолет, а трудно намира пазар, поради проблем с ракетите, навигацията и гаранцията за доставки в условия на конфликт. Ф16 е незаменим, Ф35 е черешката на тортата...

Реактивен Самолет има от 1945година...

А ти какво правиш циганино тъп, българите всички плюят , а нищо не могат, ега ти най-големите цигани на Европа !!!

От по рано има!

Що не съ...... 1928 г е създадена компанията Петрол в Бургас. За фабрика Девеко /днес Хемус/ да си чувал? За Вулкан, да си чувал.....

Нилалва наика и технологии нямат фесовете. Малко тренировъчно самолетче с части оттук оттам и проектирано вероятно някъде в европа или канада..иска им се да направят нещо но само с дюмееи и баклави нвюе става :)

Ф36 кърти

Нация която казва "Слава на Всевишния!" за да се поздрави за някакъв технически напредък, не е нация която реално може да има технически напредък. Анадолските маймуни, пак са сглобявали пазъл с вносни части.

На нашите пилоти не им трябват тренировъчни самолети , тренират в фитнеса летят наум !

Турците лъжат като руснаците, като тунела под Босфора който уж турски пък го направиха японци, Али и Мустафа бяха с кирка и лопата.

В превод "Алах Акбар, сглобихме 1 самолет с американски двигатели и френски части." Турският век дойде! Дайте един дюнер да го отпразнуваме ;-)

Турчолята изписват частите по интернет от Китай.

Летеца Радеф сам може да разбие цялата турска авиация ако реши.

ПиАр и популизъм на Ердоган. Редовият гаджал не знае как работят тея работи. Да направиш 1 самолет, танк или кораб с вносни части не е същото като да имаш серийно производство което реално е показател за постижение. За да имаш серийно производство, трябва да има и къде да ги продаваш в достатъчно големи бройки. Турция не може сама да и бъде клиент на стотици самолети и хиляди танкове...тежката индустрия не работи така. Ще трябва да имаш чужди клиенти и пред Аербас или Бойнг, ще трябва да изберат турският пътнически самолет сглобен с части от Аребас и Бойнг. Като оставим и техническите причини, няма да им се получи и по политечски. Но очаквайте Ердоган да направи по 1 от няколко неща за да се кефат гаджалите както на него така и на турската научна мисъл.

...и руснаци без майтап.

А в БГ догодина ще пуснем първият летящ чушкопек.ще се казва -Слава на Тиквуний и неговите пророци Кирчо и Кокорчо.

Не си мисли че да направиш самолет с вносни части е толкова лесно. Не виждам кое е за подигравка. Те и китайците почнаха преди 40 години с топчета за тенис на маса, а виждаме сега къде са. Същото, но по-рано и с Корея. Все отнякъде се започва. Въпроса е ние какво произвеждаме??? Наскоро по новините излезе новина, как по един от безсмислените проекти финансирани от ЕС в БАН закупили кола на водород, водородна клетка плюс електродвигател. Излиза, че в БАН даже и нещо такова относително елементарно не могат да сглобят с вносни части....

А това на снимката е точно свръхзвъково и точно с един двигател.... Поне да бяхте сложили сминка на Ердоган или на старите им тренировъчни самолети, вместо да се излагате така.

колко и да ги плюете това без индустрия не става.90 години ние правехме компютри,дискети,хардискове,телевизори,радиоапарати каквото се сетите те купуваха от нас защото бяха само на земеделие.България имаше и лека и тежка промишленост освен москвич сглобявахме рено.А те купуваха от нас.След навлизане на дивата демокрадция заводите бяха разграбени машините изнесени мног голяма част попаднаха в Турция на безценица и бях впечатлен че Българското лепило за тапети вече в Турция се прави.Та ние от индустрална страна която прати човек в космуса сега гоним Сомалия .А те ще правят и ще продължават да напредват а държавата ни ще съществува от данъци,такси,мита и глоби.И какво даде европейския съюз.А тези пари се разпределят на правелните хора нищо че предприятията им са губещи и вместо да фалират и с тези пари държавата да построи съвременни заводи те богатеят и си живуркат 30 и кусор години.

космоса

Дира направо удариха дъното със седмокласници редактори ?! Тази снимка в заглавката какво общо има с инфото ?! Това е тотално неуважение към евентуално четящите ви драсканици !

Ако не си производител на поне един от следните продукти, кораби, самолети, влакове, автомобили, подводници, ракети, космически сателити, или пък нямаш петрол и газ в сериозни количества за износ, то може да се каже, че си със слаба икономика. Ние какво произвеждаме от изброеното?

Нещо май само снимката си видял и нищо не си прочел ! Не става въпрос за пътнически самолет ?!

това турско "чудо" от класа "trainer and light combat aircraft" много , ама много е закъсняло. Мислели и да го изнасят , че кой ще го купи бе ? Такива разработки в последните 15 год. направиха Русия,Индия,Китай,Чехия,Южна Корея,Италия,Бразилия,Пакистан,май че и Иран. Бил свръхзвуков,моля ти се.....ми добре....със американски реактивен двигател. Никой няма да опре да купува от тях , може би само Малайзия ако се излъжат да участват във "joint venture"

Ф35. само дето падат често и катапулта не винаги ти гарантира живота ! Иначе има добри анимации с тях !

Остави това, ама Надежда Христова е писала, че самолетът имал ОРГАНИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ! Надке, да ме фанеш за органа и да управляваш нгоре-надолу.

Ами да,бг чушкопека е къдъ къде по напреде,догодина може ш да се возиш в него,резервирай си място

Май не може да му се приберат колесниците ;)

Срещу нас да бягат няма да ги стигнем...

А беше време преди 40 години ние имахме космическа програма а те скачаха по дърветата

Да си бяхме стояли в Османската империя! Или, барем, в Младотурската република! По-добре от САЩ и ЕС, както се оказа.

А какво общо има пътническия самолет от снимката по горе със статията ?

Българските пилоти ще летят на самолети - картинки благодарение на урода Тиква.