Коментари - Google разочарова инвеститорите | IT.dir.bg
назад

Google разочарова инвеститорите

Интернет гигантът Google отчете повишение на печалбата си за първото тримесечие от почти 3% спрямо същия период миналата година.

Обратно в новината

Коментари - Google разочарова инвеститорите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гугъл са пътници - знам, че сега не е популярно това мнение, но изчакайте няколко години и ще видите - някои спомня ли си компанията AOL - и тя беше голяма работа някога. Гугъл се опитват да завземат всичко - няма начин да си едновременно шампион по шах и по тласкане на гюле примерно

Аз на моя защо не хващам Гугъл?

Като за толкова голям гигант като Google това са прилични печалби

Ей заради такива неща не трябва да се излиза на борсата - каквото си правиш си си отговорен само ти и не ти пука за никакви акционери и инвеститори. И никой не може да спекулира с компанията ти!!!

Ентелект, нямаш избор там ако минеш над определена сума.

Не е точно така: link Първите 2 са по-големи от Google, а Dell е на тяхното ниво (поне по приходи).

Ако искаш да развиваш реална печеливша дейност е така. Но ако си развил нещо зарибяващо и искаш да станеш милиардер като понадуеш някакъв балон - тогава излизаш на борсата. Както направиха Гугъл и ФБ. Акциите дълго време се вдигат поради основна причина, че се очаква още да се вдигат. Някой купува, защото е преценено, че ще има покачване, а не защото фирмата реално прави нещо различно и повече. В един момент обемът на инвестицията от всички акционери е доста голям и ако компанията не прави истински печеливша дейност - балонът се пука (макар и с някакво закъснение).

То само с gmaps и със забиващ Android не става.

Е, тия колко растат, бахти. Те всяка година все повече почелят. Ебаси майката.

Това ако са лоши резултати, здраве му кажи....

Имаше времена, когато се чудех как една обикновенна търсачка може да се превърне в цял консорциум и да генерира такива печалби. Все пак google си беше една страничка, на фона на много подобни, която нашумя покрай подкрепата на open source общността и агресивна реклама по късно (разбирай - завира ти туулбарите, началните страници и др. и без да си ги канил), но такъв вид реклама не сработи при конкуренцията. После стана ясно, че google е основният инструмент за щпионаж на ЦРУ и САЩ и нещата си дойдоха на мястото. Сега нещата еволюираха до ниво google да ни търси с дронове и да ни бута "услугите" си. Но най смешното е, че и при търсачките се появи монополно положение. Оказва се, че тези, които имат база данни и вършат работа, всъщност са контролирани от NSA - google, yahoo, bing и др. Тези, които не бяха, вече са купени от посочените, а тези които все още са уж без наблюдение, всъщност нямат база данни и на практика не стават, или ползват базата данни на google индиректно. Но и няма как да е иначе, при положение, че тези които контролират търсенето, контролират и базата данни, тоест сървърите и трафика. Интернет стана едно доста грозно място, а не такава е била идеята на пионерите му.

пич ... сменяй дилъра...

Прав си на 100 процента. Чети за "кубински Туитър", там механизма е описан как се прави.

както ти казаха - смени си дилъра. Google са най-използваната търсачка, просто защото са N1!Пробвай ако искаш бинг,яху или ако искаш и руската Яндекс някой път. Ми..положението е плачевно! Че и една френска търсачка имаше, която изкопирала цветовете на Google в логото, а иначе не намира и сама себе си! Зле..зле..зле.. : -/

Ако става на въпрос то Bing отдавна е по-добрата търсачка. Само и куца на български търсенето все още. Гигъла го ползвам само за БГ търсене.

И на БГ става, ама направи настройки в IE. Върви на пушка и на РС и на мобилката.

добре де..тия от NSA не дават ли (според теб) пари и на Yahoo? Що са зле ?? Или само на Google дават ? :)))

CBuHEnAC

То и комунизма е бил добра идея... ама каква стана тя?

Google изгряха, защото от самото начало търсачката им е чиста и семпла търсачка - страница с една кутийка където да въведеш какво търсиш и едно заглавие. А всички останали като Yahoo например ти зареждат 2 метра страница, 100 картинки и глупости. И с най-светкавичната връзка на света пак има забележима разлика при отварянето на едното и другото. Обаче не разбирам как десетилетия минават и тия (другите) не се усещат с какво ги бие Гугъл. Вярно, че Altavista се поправиха - от дълга страница еволюираха до семпло квадратче, но взеха че ги купиха.

Алчни типове са това инвеститорите ей.

Че за какво да инвестират? За слава ли? Когато един човек инвестира в нещо, той очаква печалба от него, а не ... нищо.

Печалбата всичко ли е? Алчен г.з..

Че 3 450 ххх ххх долара само СЛАВА ли са?