Коментари - Учени доказаха, че пирамидите са дело на хора | IT.dir.bg
назад

Учени доказаха, че пирамидите са дело на хора

Учени доказаха, че древноегипетските пирамиди са построени от хора.

Обратно в новината

Коментари - Учени доказаха, че пирамидите са дело на хора | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

14 см разлика между стените, може да с получат от луфтове между камъните ,образувани от земетресения. Все пак за 4500 хил години земетресенията са били стотици. ВСЕ ПАК , ДА , ТОВА Е ДЕЛО НА ЧОВЕК .

зависи.. ако е от заметрецения най-вероятно компютърния модел би отчел това. Според статията, която четох, грешката е порадена от липсата на "точен" инструмент, който да гарантира 90 градуса ъгъл.

...Не бих нарекъл "грешка", отклонение от 14 см за големината и размерите на Хеопсовата пирамида... Ако започнете да мерите и търсите грешки в съвременното строителство, със сигурност ще откриете много по-големи разминавания и отклонения... Ама, карай, нали трябва да си чешем езиците с нещо...;-)

Интелектуалното ниво на тогавашните египтяни е било на ниско ниво!!С придобитите до този момент технологии Те не са били в състояние да изградят пирамидите!!!!! Пирамиди има в почти всички континентиа строежа им е извършен от цивилизация съществувала на Планетата Земя много преди нас!!!!!Умишлено насажданата в продължение на 1.5 века НЕИСТИНА цели да се скрие истината за произхода на днешната ни цивилизация!!!!

Тия май само са гледали пирамида на снимка. Не са питали математик (истински) при тези 14см разлика в основите и такива размери, колко ще бъде разминаването на върха (на 149м височина)??? Отгоре на всичко се претоплят стари манджи с тая "статия".

Сигурно я е напекло едната страна, затова е по-дълга.

Единствената сензация на тази статийка е, че учените не са британски.

В панелния ми апартамент имам една стая, в която две срещуположни и горе-долу успоредни стени имат разлика в дължината повече от 15 сантиметра. Стаята е с приблизителни размери 3.50 на 3.50 м. Апартаментът е строен в началото на 80-те години от квалифицирани инженери, строителни техници и строители.

Знаем каква им беше квалификацията. Имаше по времето на прехваления соц един лаф - Като се знам какъв съм инженер ме е страх да отида на лекар.

Лафът бил тръгнал от професор Тагамлицки от ФМИ, от края на 70-те години който коментирал студентите си.

никои не казва как са вдигани тези 15 тонови блокове на такава височина при липсва на кранове по това време ?!?

още преди 15тина години като откриха селището на работниците изкопаха и гробове на няколко по високопоставени строители (наречи ги инженери или архитекти на онова време). В гробниците им имаше безброй макети, като детски играчки днес на кранчета, лебедки, колички, всевъзможни строителни съоръжения ... много от които ни е трудно да разгадаем за какво именно са. правиш грешката да си мислиш че като са живели преди няколко хиляди години хората са били малоумни и неизобретателни. Всъщност няма причина да предполагаме, че интелигентността им е била по различна от нашата днес. Значи щом ти можеш да се сетиш да повдигнеш камък с лост и един египтянин преди хиляди години е можел да се сети. и със сигурност са го правили.

Това е един от малкото разумни коментари, щото започнах да се замислям след написаното от десетки кретени по темата, дали наистина древните египтяни не са били по-умни от тези употребяващи азбуката само за писане, но не и за четене. Разбира се трябва да отбележа, че при четенето все пак трябва да се употребява и мозъка, а не да се верва на небивалици и конспиратвни легенди

Става без проблем - с хиляди роби и много бой.

Първо - не блоковете не са по 15 тона, а по 2.5, максимум 3 тона единият. И, второ - крановете (по-точно - лостови рамки с полиспасти) са били отдавна известни на египтяните, към момента на строителството на пирамидите. С такива кранове без особени проблеми се повдигат блокове от 8-10 тона. По-късно (700-600 г.пр.н.е.) гърците усъвършенстват тези машини (изобретявайки сдвоените полиспасти), за да увеличат товароподемността до 15-20 тона. Именно такива кранове са използвали и за строежа на Партенона (всяка от колоните там тежи 17-19 тона). Т.е. - стига вече сме смятали египтяните за неуки диваци. Както казва Стивън Хокинг - "Те са просто колеги, със знания сравними в основата си с нашите. Просто са от друг университет."

А мазилката какво общо има със основната конструкция на строителният обект??? Напротив тя само може да замаже някои грешки на строителите, както правят днешните родни "Майстори". Правят криви стени и после ти викат е нищо с мазилката ще се оправи :))

Само дето изобщо не са доказали, че са построени преди 4500 години, по простата причина, че няма нито един документ илир йероглиф, където египтяните да са отразили строителството им. Да, има няколко рисунки как се пренасят камъни и това всъщност им е докаателството. Ама тия камъни може да са били и за някой от многобройните храмове. Няма нито една древноегипетска рисунка, на която да са нарисувани пирамидите. Които би трябвало да са били доста величествена гледка по онова време. Ама учените не обичат да говорят за тия неща. Както и за легендите, че Сфинксът не е построен от Хефрен, а всъщност фараонът бил сънувал, че трябвало да го ИЗРОВИ от пясъка. Единствените доказателства, че Сфинскът е на 2500г и е построен от Хефрен е, че се намира в близост до Голямата Пирамида (на баща му). И лицето наподобявало рисунките на фараона. Толкоз. Понеже в историята изобщо не е имало случаи, когато се е променяло лицето на някоя статуя ... Понеже точно в Египет няма случаи, когато фараони са заповядвали промяна и направо изтриване на всичката информация, свързана с предшествениците им. Което всъщност било доста масова практика.

в такива случаи хубавото е че датирането в историята не се базира само и единствено на исторически текстове. има безброй други методи за определяне на периода на изграждане на подобни сгради.

Как точно ще датираш кога е построена сграда от камък? По намерените вътре дървении? Те тогазват, че са там от самото построяване, а не внесени след това/

Само дето в аргументите си използваш израза: ...Единствените доказателства, че Сфинскът е на 2500г и е построен от Хефрен е, че се намира в близост до Голямата Пирамида (на баща му), което е адски забавно след като преди това праскаш гениалното: ...Само дето изобщо не са доказали, че са построени преди 4500 години.

От хора са строени, ама по-умни от тез учени!

на така наречените "учени". При тарирането на всеки измервателен уред винаги има процент грешка. И освен това как са определили точките на външното покритие при строителстото може и там да има грешка? Тя и пирамидата едва ли ги е чакала да дойдат и да "измерят грешката" без да се поразместят малко и блоковете и нищо че е преживяла за възрастта си доста земетресения /от движението на тектоничните плочи, поради изригване на вулкани - Санторин, Везувий например/.

преди малко изчислих научно с помощта на сметало, че ако тия дето са ми правили апартамента са строили пирамидите, разликата е щяла да бъде 5.08м

Грешна ти е сметката, защото апроксимираш. Малки отклонения не правят формата. Жилищен блок с 8 входа е дълъг доста повече от пирамидалната страна при основата и ако си мислиш че има 5 метра и повече отклонение жестоко си се излъгал. Всъщност точно в краищата такава сграда може да е изключително точна, въпреки че локално може да има отклонения от няколко сантиметра.

Новото строителство с днешните модерни технологии така го строят, че 14 см отклонение нищо не е за строителите.

ми учени, сър!

проектиране на съоръжение или машина с определени цели, изместване на земните пластове след земетресение или при движението континенталните плочи и други фактори са възможни причини за такова изместване. А и как са открили точките тези "учени"? поредната глупост за която са дадени излишни средства.

Има грешка-човек, няма грешка - извънземни. Е, може би и извънземните грешат. Иначе как ще падат летящи чинии на Земята.

Всяка "летяща" чиния пада на земята и се чупи. Нещо забелязано още от древните гърци и превърнало се в национален спорт по таверните.

Какви учени са като не знаят основни неща за стандартизация , допустимост и метрология ? Тя и математиката само се нарича "точна"наука , макар че е построена върху аксиоми. Сред "учените" от САЩ и Кралството има толкова гюбре , че се чудя защо назнайващите нещо се стремят все още към тях .

по-реално да гледаме на нещата, господа. При наличието на тези облицовки, и след това откъртвания на същите тези облицовки, едва ли е възможно да се каже с точност къде започва и къде свършва основният камък на всяка една страна на пирамидата. Така, че може тези 14 см да са съвсем измислени, за да се каже, ето, има грешка, значи хора са я правили, защото човек греши. За съвременните строителни обекти с дължина 15-20 метра, разликата от 1,5 до 2 см е съвсем допустима.

14 см , много бе! За такъв огромен строителен обект. В къщи денивелацията в коридора ми дълъг около 4 метра е около 3 см. За таваните да не говорим. Та кой е по-добър строител! Днешните идиoти или "неграмотните" египтяни!

...колко човека могат да се съберат около един 15 тонен блок, за да го преместят без нечовешко усилие...още по нагоре? ;)

И аз това се чудя, за преместване някак си мога да се съглася, но никои не казва как са вдигани тези 15 тонови блокове на такава височина при липсва на кранове ?!?

Не е нужно да се събират около него, може да го дърпат. Могат да си помагат с дървени трупи под блока, може със лостови механизми и срипци да го придвижват само няколко човека. Обикновено конопено въже с Фи 2см вдига 1 тон. С по-дебели въжета и няколко на брой камък от 15 тона може да "левитира" и да се бута с "едно пръстче" Дебело дърво издържа десетки тонове и при построяването на срипци няма чак такива проблеи за тегленето и повдигането дори. Но по-вероятно да са ползвали пясъчен насип за стигане до ниво на пирамида

Е, стига с тия 15 тона, де!!! Блоковете на пирамидите са 2.5, максимум 3 тона всеки. Такава тежест без особени проблеми може да бъде влачена върху шейна от 15-20 човека, или върху търкалящи се трупчета от 8-10.

Да ги саниране и да оправим разликата

Айде бе! Ама верно ли? Ти да видиш! Не може да бъде! А па я и след третата ракия не виждам никакво чудовище Неси! Чааак след петата го виждам и то по некой път само! А наздраве!

На тия "учени" дипломите им струват по-евтино от тоалетна хартия, поне от нея има някакъв смисъл.

Даже самите египтяни са го написали - ама кой да чете.

Това,че са го НАПИСАЛИ, не означава,че е ВЯРНО.

Ако под ХОРА се разбира РАЗУМНИ същества,предполагам,че е така....

Преди да се прави такова,,бомбастично изказване",дали не е трябвало да помислят за 5 млрд. години колко ли разумни или не съвсем разумни цивилизации са оставили костите си в Земята? Едва ли ние сме единствената.... А по-реалистично е ,като се има в предвид мястото на пирамидите и не се знае и възрастта им да се приеме поне участие на доста по-умни от древните египтяни в строителството-не коментирам земни или неземни.

Абсолютно си прав. Ние не знаем нищо какво е ставало преди да речем 10000 години, за пред династичните периоди, да не говорим за Атлантида и Мю. Не се знае кой е картографирал Антарктида преди да е била заледена, нама разумно обяснение за хиляди артефакти и затова изчезват от полезрението, а се излага на показ само това, което пасва на днешните псевдо учени. Никъде не съм видял разумно обяснение на продължителноста на живота на патриарсите и спада на продължителността на живота от 830 години при Адам до мизерните 50 години по Христово време, на фантастичните периоди на царуване на владетелите от преддинастичните периоди и много други..

Ей, ама ти много знаеш, бе! Същински учЕн. Значи тези които се занимават с това, изчели са хиляди пергаменти в оригинал знаят по-малко от тебе. Всъщнос не е нужно дори човек да е чел древни документи за да стигне по чисто логически път до извода, че си идиот със самочуствие само с елементарния аргумент, че тези супер развити цивилизации от древността, дори не са знаели да пишат и не са имали азбука. Колкото до това, че Адам бил живял 830 години ми е интересно откъде имаш това"знание". Може би е живял 830 луни, демек месеца, което си е съмсем нормална възраст от близо 70 години.

деер

14 см??? Това означава ли , че България е 5-6 000г назад в строителството?

Магистралите на Бойко ще надживеят пирамидите!

Tа какви други да са? Mного роби, много камшици и това е. Предполагам, че робите са стачкували от време на време за....намаление. 3а намаление на ударите с камшик.

С абсолютно същата увереност мога да напиша: пирамидите са измерени от хора, защото има грешка. Съвременните учени разполагат с изключително точни уреди за измерване, но това че са хора се доказва от грешката, която са допуснали при измерване, чрез регресионен анализ, на 84 открити точки, в които са били краищата на облицованата пирамида. А и "около 14 см" звучи адски научно и точно, в статия, която критикува хора, строили преди хиляди години, в неточност.

а аз доказах че водата може да се пие,да ви и учените

Браво. Сега е добре да уточниш за коя вода става въпрос, щото по-света е пълно с води които не стават за пиене. Най-простия пример е с морската вода.

Себе си! Кому е нужна тази манипулация?! Какви хора, какви монголски тугрици? И сега няма технология за издигане на такова съоръжение. Доказано е (който се интересува има инфо в нета), че пирамидите са строени чрез изливане на отделните блокове на място (както се излива плоча бетон), а не са дялани камъни от някаква далечна кариера, които след това са подреждани "звук" (един ам. инжинер го демонстрира през 40-те год. на мин. век, посторявайки си така мини замък). Най-вероятните строители са били анунаките или други като тях. Въпросните учени могат ли да обяснят как е бил отрязан и пренесен 200 т. каменен къс, лежащ и до днес в основата на храма на Слънцето в Баалбек (северен Ливан)?! Остава само да се обяви, че са намерени безспорни и неопровержими доказателства, че човекът е произлязал от маймуните.

Подреждани чрез "звук" (честотна вибрация), позната ощ като левитация.

Ако това със звука беше работеща и приложима в ежедневието технология, гаратирам ти, че всички щяхме да я ползваме.

Пирамидите били строени от хора, щото имало грешка. Автоматично се приема, че има извънземни и (ако ги има) те не грешат, само на хората е дадена тази привилегия. Глупости на търкалета.

Логиката е малко по-друга. Ако извънземни са успели да преодолеят огромни разстояния с невероятни технологии, НЕ БИХА ДОПУСНАЛИ подобна неточност.

Никой незнае кога са построени пирамидите един учен се изказа че били на най-малко 50 хиляди години а въпроса е че има пирамиди навсякъде по земното кълбо и такива които са подвода в момента но когато е било суша там и са строени това е било преди 200 хиляди години. Може би хората са се само унищожили веднъж а скоро може и пак да стане

Всъщност знае се доста точно, кога са строени или най-малкото при кой владетел. Пирамиди от преди 200 хиляди години има само в кухата ти кратуна.

Да не се окаже, че сегашните измервачи са допуснали грешка и работата на древните е вярна.

За пирамидите не знам, ама у нас гардеробът долу е точно от стена до стена, а горе има луфт по 5 сантиметра отляво и 3 отдясно. Отзад ме е страх да проверя.

:) и в нас е същото а на места и по-зле

абе вие да не сте били у нас ?

"Суперсенцация" Стига бе.Кой би помислил че са построени от хора?Невероятно "откритие".

Тези пирамиди са били подложени на много земетресения и няма начин да не е мръднала

Иванов, това пирамидата не е като кооперацията в която живееш.

Супер нелогично. Това е логаика за деца, но не и за учени. Предполагам: грешки в превода. Не се знае за какво са предназначени пирамидите. Следователно няма как да се знае, че тези сантиметри са грешни. Но нека това не е така. Твърдението: "има грешка в строежа" следва "земляни са го строили" е малко смешно.

Боже!Каква новина! Строителите на пирамидите допуснали грешки при строежа!Цели 14 см. на 230 м. дължина на основата! Е...все пак трябва да бъдем снизходителни, имайки предвид скромните им технически познания от днешна гледна точка. Днес...5000 г. по-късно, благодарение на еволюцията на човешката раса, високото ниво на образованост и безпрецедентно технологично развитие, в собствения ми хол (модерно ново строителство), на 7,20 м (седем метра и 20 сантиметра) дължина, имам 11 см. (единадесет сантиметра) разлика във височината на тавана, а цялостната форма на помещенията е геометрично чудо за всеки математик. Ако въпросните "учени" успеят да изчислят точния обем на хола ми, отчитайки естествените му геометрични особености, сигурен съм че на тях ще кръстят нов дял в геометрията!

Както е казал проф. Тагамлицки:"Добре е, сумата от четирите ъгъла в стаята е равна на 360 градуса"!

Самоувереността на някои представители на Хомо Сапиенс е смайваща. Това изобщо не е доказателство, че пирамидите са строени от хора. Ние изобщо още не знаем със сигурност предназначението на пирамидите, защо са построени. От там насетне дали трябва да са с основа правилен квадрат или не, са го знаели само древните строители на тези съоръжения. Има вероятност съоръженията умишлено да са построени така т.е.- това да не е грешка, а план. А е твърде вероятно и изобщо да няма никаква грешка, а нашите прехвалени "учени" да са допуснали такава - няма да им е за първи път. Но иначе бомбастично се пуска някаква новина, а още не могат да докажат как са построени, с каква технология и с какво предназначение. Защото обяснението за десетките хиляди роби, които са влачели овързани с въжета хиляди каменни блокове и са ги вдигали на десетки метри височина за да постоят нещо, което да бъде единствено и само надгробен паметник на фараона сериозно издиша - става само за детски приказки в книжки с картинки.

Това че си кретен, като повече хора между другото, те прави самоуверен Хомо Сапиенс, може би точно заради липсата на каквито и да е знания и неумението за логически построения. Това че робите са били хиляди го пише ва папирусите. Това че са погребални също. Вдигането не е точно вдигане, а изтегляне по наклон с помощта на примитивни лостови механизми и "кранове"

Не са имали геодезисти и инструменти с който да измерят точно разстоянията. То и сега при строителството се допускат грешки въпреки че имаме високи технологии.

Лесно е, допускаш грешка и на бесилката или да дърпаш камъни в по-добрия случай.