Коментари - ”Нови хоризонти” ще стигне до Плутон след година | IT.dir.bg
назад

”Нови хоризонти” ще стигне до Плутон след година

След една година космическият апарат "Нови хоризонти" на НАСА ще прелети най-близо до планетата джудже Плутон.

Обратно в новината

Коментари - ”Нови хоризонти” ще стигне до Плутон след година | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората може би правят грешка, че искат да стъпят на Марс. Не е ли по-добре да се започне отзад напред?

Този Нови Хоризонти таткото на Event Horizon ли е :)

а ти в състояние ли ще си да докажеш ,че казаното от американците е истина ??? показват ти ,че тази снимка е от планетата Х и ти я приемаш за даденост. а дали е от там ... един Господ знае ??? а и дори да открият наченки на живот там или нещо друго надали ще се оправим ние , българите. :-)

и каде са сега тези от форума които хвалат русия как та наи много ракети вув космус праща, как наихубави ракети прави - в общи линии е наи хубава.. как без русия американците немогат нищо :д а те за последнета седмица - пращат 2-ра частна фирма вув космуса, првата праща 8-9 сателита, хоризонт наблизава плутон.. срещо една ангарка която е летала 7000км и не е още достигнала орбита..

кАде си го учил тоя български? :-(

8901

Там трябва да пратим Съси и компания.

Не ста'а, няма европрограми за "комисиониране". Ако продадат "безполезния кораб" ще се затрият. А за 8-9 години път ще пропуснат да фалират няколко планети по пътя... не мисля че ще се съгласят.

+++

На Съси и една 5-килограмова коледна ракета в жопата му стига.

И какво ще прави космическия апарат до тази непланета?

Ще търси мъдреци като теб...

Ще върши научна работа. А ти може да продължиш да си бъркаш в носа и гордо да показваш резултатите.

Не е "псевдо" планета, а планета джудже.

Пишат "псевдо", защото преди няколко години, някакъв съвет от учени се събраха и решиха да "изключат" Плутон от планетите в Слънчевата система. Мързи ме да търся сега кой и защо, но си го спомням като факт.

Терминът "псевдо-планета" се ползваше за кратко (и то главно в масмедиите) в периода, когато имаше шум и слухове относно денонсирането на Плутон. Иначе официално Плутон е планета-джудже.

Супер е, интересно е ! Само dir малко разочарова - "снимки с ясни очертания". Няма ли някой в редакцията поне с техникум образование, всички ли са филолози, за да напише някоя "дума с ясно очертание". Сега всеки има фотоапарат, има телевизор, ако не разбере от "разрешение", поне за "резолюция" на снимката ще се сети...

Еми супер. Нямам търпение.