Коментари - 36 компании застанаха зад платформата Tizen | IT.dir.bg
назад

36 компании застанаха зад платформата Tizen

Базираната на Linux операционна система с отворен код Tizen получи подкрепата на 36 компании. Проектът на Samsung и Intel се радва на интерес от страна на технологичната индустрия.

Обратно в новината

Коментари - 36 компании застанаха зад платформата Tizen | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Cмешници сте, IT специалисти. Xиляди роботчета са впрегнати да измислят глупости, a накрая пак опряха до OS, написана от един човек в свободното си време. Mъка.

кво ши прая сега - май само това чсе чува от кръглата издънка в Купертино

Почва да ми писва от все по-по- и най-нови ОСи в телефоните и компютрите. Става като във вица за руските космонавти, които в условия на безтегловност ползвали дървен молив, докато американските им колеги ползвали хиперусъвършенствана химикалка.

Не е важно какво казват фирмите, а какво ще кажат разработчиците. Без тях умират прави в забвение ...

Самсунг ( нерегистриран ) 13.11.2013 11:18 Извинявай, либе, ама ти имаш ли изобщо идея за каква компания става въпрос, когато споменаваш Самсунг? Дори и Интел, макар че са доста по-малки. Имаш ли идея въобще какви кадри имат, имаш ли идея за хилядите инженери? Наистина ли смяташ, че една ОС ще им се опъне или че конкуренцията е много напред? Я помисли отново! Самсунг произвежда от пиле мляко, годишните приходи са около 300 милиарда долара и има 425 хиляди служителя. С други думи, Самсунг може да придобие Гугъл и Епъл когато си поиска. -жалко за тях, по гуляма глупост няма, аз не се сещам цамцун да са били първи някога с нещо, камо ли по приходи, а иначе да - много са, защото ментосват всичко в кореа - от коли и камиони до оръжие...за ОС да не говорим, но поне един фирмен магазин да имаха ..

Ами като не се сещаш, то и няма как да се сетиш нещо, което никога не си знаела, бягай да прочетеш малко информация и да разгледаш разни статистики. Най-голямата информационно технологична компания в света по приходи е Самсунг. Втория в света производител на полупроводници по продажби след Интел, но скоро се очаква да стане номер 1. Освен с полупроводници, корабостроене (танкери и прочие), Самсунг се занимава и с космически технологии.

Бла бла бла - по голяма глупост не съм чувал . Първо , корейчетата още са много далеч като стойност от Епъл която доскоро беше най - скъпата компания в света , не могат да го докарат и на приходи а камо ли на печалба колкото Епъл поради един милион причини най - важните от които са - 1. Те просто нямат собствена ОС и са принудени да плащат за Андрошит на Гуглето а по този начин всички приходи от реклами отиват в Гуглето .Нямат си работещ I Tunes откъдето да текът приходи , приложенията за тъпата им ОС са толкова скапани че са принудени да ги подаряват , не че някой би им ги платил имайки предвид таргет групата която купува буклучавите им телефони , а именно най - бедните прослойки от населението.Опитите им за нещо повече засега се изчерпват с пластмасов флагман на висока цена

Dimi

Най-скъпата компания в света? Тук си мноооооогооооо далеч от истината... Най-скъпата IT компания? тук може би си малко по-близо...

това казвам - няма значение колко си голям - проспиш ли нещо - като се сабъдиш няма вращане назад колкото и да я мачиш.

Много юникси станаха.... iOS, Android, Ubuntu, и тоя Tizen...

еми ти много уиндоуси ли искаш да станат :P

Alex

не е важно колко компании ще застанат зад това а колко са големи :) на Андроид му стига само една компания отзад :)

Много ОСи много чудесии... Явно прогреса изисква усъвършенстването им. Обаче бая работа се отваря и за хакерите...

Щом е Линикс базирана ще си го преместя в другия джоб.

Ясно колко разбираш от ОС. Ти май можеш да си го местиш от единия в другия джоб.

Самсунг се опитват да пробутат някоя своя ОС от известно време, но няма да успеят и този път. Мина времето на собствените ОС отдавна.

"Базираната на Linux операционна система с отворен код Tizen" Ако беше прочел първия ред, щеше да знаеш какви глупости пишеш. Иначе добре използваш Уиндоус, която е собствена ОС, макар че не е много ясно какво точно разбираш под собствена ОС. Андроид също е собствена ОС, ако питаш Гугъл. Просто сега е модерно всичко да е отворен код, но се движи основно от разработчици на съответната компания. Нищи чудно скоро и Уиндоуса да го пуснат като отворен код, подобно на Редхат.

ако бяха почнали преди няколко години може би. сега конкъренцята е толкова далеч.... интел и те се мачат горките но проспаха този пазар...

Играта със смартфоните тепърва почва. Очаква се на пазара да изгреят операционна система Тизен, Убунту и Файърфокс. Там хубавото е, че са със същото ядро като Андроид, т.е. поне на теория ще е лесно да се качи която и да е операционна система на телефон, на който вече върви Андроид.

Извинявай, либе, ама ти имаш ли изобщо идея за каква компания става въпрос, когато споменаваш Самсунг? Дори и Интел, макар че са доста по-малки. Имаш ли идея въобще какви кадри имат, имаш ли идея за хилядите инженери? Наистина ли смяташ, че една ОС ще им се опъне или че конкуренцията е много напред? Я помисли отново! Самсунг произвежда от пиле мляко, годишните приходи са около 300 милиарда долара и има 425 хиляди служителя. С други думи, Самсунг може да придобие Гугъл и Епъл когато си поиска.

Ама точно сега не иска...

Господин, 'мога да използвам google търсачката', четеш ли си какви глупости си написал. Пиле шарено. :)

Ще ги придобие ама друг път. Ей вярно сте големи зомбита феновете на тази компания.

то 1000 инжинера ако правиха разликата IBM отдавна щеше да има по добра операциона система от Microsoft и Apple. Nо не е толкова лесно. самсунг се мачат и с бада и с меетго ама ядец не става. даже един работеш cloud нямат та ползват dropbox. така че не е толкова лесно колкото си мислиш.