17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Ами това е нормалното състояние на еволюцията. Някои видове увеличават популацията си, други я намаляват и накрая изчезват. Така протича еволюцията. За 3 милиарда години живот на планетата са съществували 500 милиона вида. От тях са изчезнали 497 милиона. И в момента имаме около 3 милиона вида. Просвещавайте хората, а не ги плашете !

Темата не е ли за причините за изчезването - човешката дейност? Вече се говори за "масово измиране", каквото се случва обикновено след глобален катаклизъм. Очевидно днес този "катаклизъм" сме ние. Но едно масово измиране засяга не само измрелите видове. Засяга всички живи организми. Това ще засегне и нас.

_stankow

Не, темата не е за човешката дейност. И човешката дейност не е причина за измирането. А иначе "масово измиране" и "катаклизъм" - правилно сте го поставили в кавички. Измислици на платени НПО–та. За съжаление, подплатени с най-античовешката идеология - зелената. Човешкият род бил "пречка" за природата, значи да изтребим човешкия род и всичко ще се оправи. Ами нещо няма навити. По-добре да изтребим тези, дето го предлагат ! Заради едни лешояди децата си няма да жертваме !

Не съм съгласен по въпроса с човешката дейност. Ние завземаме местообитанията на много видове, унищожаваме им прехраната, прогонваме ги от териториите им... Колко хектара в Амазония бяха опожарени, за да бъдат превърнати в земеделски земи. Това не се случва само там и ефектът не е само локален или насочен само към един вид. Знаеш какво е "хранителна верига". Накрая всичко рефлектира върху нас, като част от тази екосистема.

Като измрат очилати бедняци и дървени философи като теб, тогава знам, че светът ще е по-добро място.

Хиляди видове са изчезнали, изместени от по-приспособими видове. Накрая ще останем само ние хората и хлебарките,....след това само хлебарките ;)

снимката е супер