17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Задавам си въпроса като ги инсталираме, кой ще ги опази,сред толкова безотговорност и завист?

Интересно ми е колко "до 40%"? И за интернета ми беше "до" еди каква си скорост. И когато отидох да се оплакваме, че ми е по-ниска скороста ми подчертаха "тук пише ДО" А не "С".

Браво на немските учени! Единствено съжалявам,че ще плащаме още поне двайсет години ,не -ефективната енергия от старите! Бях писал и преди ,че думата- Екология,няма място при соларните панели! Това е една от най мръсните технологии,касаеща самото им производство! Доброто е,че основно китайците топят полупроводникови кристали и замърсяват тяхната си територия!

Евала на руснаците... пак години напред в науката пред всички останали нации. Скоро Китай обаче пак ще им открадне иновацията.

Те сега са скъпи та тогава двойно по скъпи

На каква цена е повишената ефективност?

Ефективността непрекъснато се повишава. Дано да се случат нещата навреме. В Германия са много напред, голямата част от енергията си добиват с такива технологии. Дано да станат скоро по-достъпни. Освен екологията, политически също е лошо да сме зависими от чалми и рубашки.

Подкрепям технологията но от коментара ти личи че нямаш представа как се ползват подобни технологии в момента. Ефективността не е мръднала последните 30 години ако тая статия не е файк това ще е првия реален пробив. В германия се прокламира ползването на тия техологии но както и в България се ползват по възможно най лошия начин и вместо да помагат на екологията индиректно вредят. Докато не намериш свръхпроводник или начин да съхраняваш енергията ефикасно чалмите и фуражките ще ти диктуват цената

Прокламира и рекламира са различни работи. Като Канада и канализация.

Личи си че си руски трол :) Поне разбра ли какво съм писал ?

Всяко нещо, което се изобретява по света, минава първо през военните. След около 30 години тази технология се "дава" на простолюдието. Интересно ми е сега какво се ползва в секрените военни бази?

Там се влагат най-много пари. За да измислим как по-ефективно да се изтрепваме. Хомус Интелигентус.

Парите са едно от средствата за управление на простолюдието. А похватът на едно управление е лесен и ясен - дърпаш /или буташ/ средството. Едно магаре можеш да го управляваш по два начина: 1.Със сопата /дърпане/ 2.Със сенцето /бутане/ А кой стои зад световните пари е друга тема. Някой беше казал нещо от сорта на: "Не ме интересева кой е на власт в една държава. Само аз искам да държа печатницата за пари".

Други учени преди 3 или 4 години твърдяха, че са постигнали увеличение на КПД до 50%. Обаче тези панели още ги няма нещо...

Може би някой се е изгубил в превода и са били написали, че са повишили СЪС 50% моментното, а не че са достигнали КПД от 50% на оползотворяване на слънчевата енергия. Както се вижда и в сегашната статия пишат за едни 200%, което не значи, че входната енергия се увеличава 2 пъти, а че имат желание да подобрят 2 пъти моментните резултати.

Ако това е вярно, това е огромен скок в тази технология, браво. Дано само да не са прекалено скъпи.

Тази технология, ако я доведат до производство, първо ще се ползва в Космоса. След това цената ще пада и ако някога падне достатъчно, за да стане масово, ще го видим на покрива на къщичката от снимката.

Поздравления надявам се да не е фейк статия с такова КПД слънчевите панели ще са изключително полезни. В момента максималното КПД на слънчевите панели (не огледалата) е 18 % като практически работят максимално на 14 % и надолу.