Коментари - ”Противопожарен” руски спътник вече работи в орбита | IT.dir.bg
назад

”Противопожарен” руски спътник вече работи в орбита

Руският спътник за дистанционно сондиране на Земята "Канопус-В-ИК", който беше изстрелян на 14 юли, вече работи на орбита, съобщиха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Противопожарен” руски спътник вече работи в орбита | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само не разбрах защо 4-5 часа ще пътува информацията, а няма да се предава в реално време. В 2017 година живеем все пак.

друго няма за какво

Заради свръхсекретното кодиране на информацията и ограничения достъп, което пък е наложително защото врагът подслушва А това че за 5 часа огнището вече ще е масивен пожар са странични загуби в интерес на държавната сигурност!

защото сигнала трябва да мине през другаря путин за одобрение първо а тои не винаги е на разположение....

Обаче ме кефи как евромалоумниците кълват като мухи на мед .... хахах не е 2 километра, бре идиоти, 2 сантиметра е полосата... хахаха :)

Полосата му е 2 км? Информацията ще пристига за 4-5 часа? При бързоразпространяващ се горски пожар, това ще е доста полезно. Ще го ползват 4-5 години. Евала, доста ефективен спътник. Сигурно са опънали едни милиарди рубли за проекта. Типично за Русия.

Явно си тъп трол, а Дир-а са неграмотници. Полосата е 2000км, а не 2км!

Смях, голям си инфантил или си просто ученик.Като гледам изказа си неоформен глупак.

"предполагаемое место возгорания размером 5 на 5 метров, а полоса захвата, то есть ширина угла зрения спутника, будет достигать 2000 км." Абе списачите на Дира, бива ли да сте толкова неграмотни бе - видимата полоса на спътника е 2000 КИЛОМЕТРА!

почти като Булсатския спътник само където този е по нужен

За 4-5 часа квото се е запалило вече ще е изгоряло.

С тази полоса от 2 км за колко време ще обследват цялата Русия? За по-голяма площ няма да питам. Явно Путин ни подмята поредната хибридка.

Явно си тъп трол, а Дир-а са неграмотници. Полосата е 2000км, а не 2км!

Братушките за малоумни ли ни мислят? Така както са го казали -- огнище 5х5м този спитник си е за ранно засичане на изтрелването на балистични ракети...

БРЦК

Еми щом повярвахме ,че ракетния щит на САЩ в Европа е за да ни пази от ИРАН, що не? Тука е бая по-'тънка' работата, даже леко 'конспиративна'. Но има логика.

След 4-5 часа какъв ли ще е размерът на горящата площ?

Достатъчна, за да се види от всички спътници, прелитащи в близост до засегнатия район. А бе мижи да те лажем е тази.

БРЦК

Няма спътник около земята дето да му трябват 4-5 часа да прати данни. И няма луди , които да пратят в орбита неизползваем спътник. Останалото е 'алабала' и свободен 'преразказ' на новини от дирчето.

Ами сигурен ли си? Руския спътник "1300 години България" е предавал данните часове наред. Тоя е същия боклук.