Правят обща европейска система за облачни услуги

Германският министър на икономиката призова за технологичен суверенитет на Европа

Обратно в новината

Коментари - Правят обща европейска система за облачни услуги | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мдааа то с призиви става не с пари!

знам една поговорка "орташката работа и кучетата не я ядат". Съберат ли се на едно място много дето дават ъкъл, значи пиши я работата бегала. Всички знаем какво става като се съберат на едно място германци и французи. - ще си мерят оная си работа, всеки ще дърпа към себе си, и накрая нищо. Затова ЕС не се получава. Хубава работа, ама....

В СССР всички републики бяха равни, но първоприемник след разпада остана Русия, която де факто беше и създателката на този съюз. Така ще стане и с ЕС, каквото и както да се пази в облаците на съюза, в крайна сметка ще е германско или френско.

"Франция и Германия застават за плановете за създаване на европейска екосистема за изчисления в облак, която да се стреми да намали зависимостта на Европа по отношение на облачни услуги от гиганти от Силициевата долина като Amazon, Microsoft и Google, съобщава Ройтерс." === За пореден път се започва с нещо ново, и за пореден път се ръководи от Франция и Германия. Каквото и да се прави, Франция и Германия узурпират трона и всички решения зависят от тях. Така, вместо да сме зависими от гиганти от Силициевата долина като Amazon, Microsoft и Google, отново ще сме зависими от Франция и Германия. Направих си труда да изчета цялата статия, всичко идва от засиленото икономическо сътрудничество между Франция и Германия, как ще се играе колективно, но говорят за общи европейски ценности и интереси, за технологичния суверенитет на Европа, но ще присъстват 22 френски и германски компании.

Всичко е така, както казваш. Но някак си съм доста по-склонен да си доверя данните на немски и/или френски център, отколкото на американски или китайски. Освен това, кой друг точно очакваш да започне такъв проект? Изисква се съществена подкрепа от държавата, вкл. финансова и законова, изискват се практики и опит в областта на компютърните науки. Франция и Германия са страните в ЕС, които имат тези възможности.

Не ме разбирай грешно, смятам, че идеята е добра, но въпросът е отново накъде клони всичко. Съгласен съм за подкрепата, но подкрепата (най-вече финансова) на това начинание идва от ЕС и отива само в германски и френски фирми. Съгласен съм, че имат специалисти и ноу-хау, но не са единствените, които го имат и би трябвало да има фирми и специалисти от повече държави. Нали сме съюз?

Значи на тоя облак ще преместят всички бази данни на нашата администрация? А аз си мислех,че първо ще направят българско облаче и поле него ще изкарат накуп към ЕСССР.