Коментари - Приключи мисия „Космическа целувка”: Какви са тайните й (видео) | IT.dir.bg
назад

Приключи мисия „Космическа целувка”: Какви са тайните й (видео)

Европейският астронавт Матиас Маурер се записа в историята на космонавтиката

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Приключи мисия „Космическа целувка”: Какви са тайните й (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политкоректен екипаж, жена, джендър, тъмнокафяв и още един

аз виждам 4ма мъже и 3жени и то всички са бели

в кое филмово студио са снимали

Баси тъпотиите

Той ти описва екипажа на руски танк. Объркал е мястото просто.

Нечувано ! За първи път в света ! Никой досега не го е правил ! Браво на Германия, най-великата космическа нация в света, повела човечеството към светли бъднини. Уникална статия, отвориха ни се очите ! Само използването на неръждаеми прибори какъв принос е към космическата наука, а ? И всичко това - заслуга на великия запад ! Благодарим на Европа, ЕС и лично на другарката Лайън !

"се записа в историята на космонавтиката като 600-ият човек, летял в космоса." 400км от земята не е космос!

:)

Е не може всички да са като руснаците, да ходят на МКС, за да чистят кенефите...

Умствено изостаналите руски слуги газ пикаете от мъка и завист всеки ден ей. И правилно, пада ви се.

планетарна орбита и космос имат общо колкото Калофер с Калифорния......

За физическа граница на космическото пространство се приема т. нар. линия на фон Карман (100 км надморска височина). Теодор фон Карман е американски физик от унгарски произход. На тази височина, за да се създаде необходимата аеродинамична подемна сила за поддържане на височината на летящо тяло е необходима първа космическа скорост, което на практика значи, че се губи смисъла на въздушен полет с използването на аеродинамична подемна сила.

По-интересният спор не е къде е границата на космоса която ние сме определили а защо на никой не му стиска да мине Термосферата..над 1000км?!

1000 км не е термосфера, а е екзосфера. Приема се че тя стига до около 20 000 км. Да, няма противоречие, хем да си в някаква част на атмосферата, хем да си в космоса, колкото и да ти звучи невероятно. Затова 100 км се нарича "физическа граница". А се нарича "физическа граница" , защото над нея основните физични процеси протичат на практика както в "дълбокия космос" , а не както в по-плътната атмосфера под 100 км. Има и понятие "дълбок космос" , което ти явно имаш предвид.

Беше интересно преди много години. Сега е голяма тъпотия да се пише колко много е направено ... защо? Защото с милиардите за въоръжение на всички страни можеха да построят космическа станция - по-голяма и със изкуствена гравитация за да се работи нормално от големи специализирани екипи.

А с милиардите за яхти, къщи из Европа и курви, какво можеше да се построи? За един приятел олигарх, питам...

Едно хубаво казино и съответните увеселителни заведения на станцията за простолюдието, няма само учени да ходят там ...

Путьопоклонниците подхващате хленча си в тоя рефрен в такива ситуации, да не беше ви отдавна свикнала публиката да ви разбере човек. Ама и вашата не е лесна, орки въоръжени с клавиатура, закъде сте. Ако всичките тия пари цивилизованият свят не ги беше дал за въоръжение сега вашият Саурон щеше да си разиграва коня както си иска. Та затова се налага да се въоръжаваме, защото докато видът homo sapiens не еволюира до положение в което не може да мутира в орки все ще трябва оръжие.

И да искаш и да не искаш ще траеш Станков - хубавице! Нали така казваше за Украйна твоят любовник Путкин, обаче сега май ви болят неговият и твоят гъз.

Над 100км се приема за Космос

мечтите са хубаво нещо ... то всички държави са съгласни за едно - най-добре е света да е единен и да действа като едно цяло! единствения спорен въпрос е - кой ще го командва този единен свят? точно заради това все още ни трябват военни бюджети.