Коментари - Приложение за учене на езици постави рекорд | IT.dir.bg
назад

Приложение за учене на езици постави рекорд

Приложение за ускорено изучаване на чужди езици счупи всички рекорди в Kickstarter.

Обратно в новината

Коментари - Приложение за учене на езици постави рекорд | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-добрата помощ, която сама съм си оказвала, е да си чатим - писането се упражнева страшно. Междувременно крещиш и произнасеш диалога също. Ех, ония айсикю ранни чатове, тогава страшно напреднах в 2 езика :-))))))) и думички които не знаеш, ги сърчваш....и упражеваш произношение, докато чекаш отговора ..:-))))) Най-добрия езиков курс - по 1-2 часа на ден, и се изстрелех на върха на съответните езици....за по-малко от година :-))))) просто с чатене :)))))

Тука нещо са недоизказали, и направо са се оакали. Верно е, че основите на езика може да се научат в кратко време. Но зад езика като правило стои култура, начин на мислене, навици, и ментални особености. Примерно, на инглиш секи намек требе да е изказан учтиво по точно определен начин, иначе ей тека лесничко мое да се забичиш в страшна грубост. Просто очакванията са текиви и текиви са социалните норми и маниери. Намеци не влизат в езиковите учебници, сигурна съм. Нито култура, логика на общуването, маниери, разновидности на езика. В някои случаи разговорен език е супер и стига. На други места не искът да те пуснът и в антрето ако не покажеш покрити академични изисквания. Понеже критериите за научен език са толкова разтегливи, то и затова аз лично оставам позитивна (аз си учих моите езици сама, без квалифицирана помощ, и само аз си знам какво ми е струвало да се оправям, особено със специализирани преводи и терминология). За ниво разговорен език, съгласна съм с тези посочени срокове На ниво професионален експерт, дори роден език се учи с по 5-10 години отгоре, а може и това да не стигне, зависи от ученика. Въобще не съм негативна към технологиите, де аз да имах текиви технологии преди 25 години, ами аз учех от едни тухли...още си ги пазим де.....милите ми те, с тех легах и ставах.... Окачвах а банята бележки, думи с указания за произношение....пеех си ги под душа....перях прането на ръка (още немахме перална машина, това края на 70-те, как'ви Роксана беше задължена да се пере сама на ръка, родителското тело работеше и немаше време и ме пусна по парзалката да се грижим сама за себе си ...перем, търкам, крещим в банята и упражневам произношение...).... Горките съседи..... Но ...да се върнем на думата. Език не се учи едно към гьотера. Иска си подход и съзнание, и готовност да се промениш към други езикови навици.

"Като претакаш зелето, сокът да църцори ли го оставяш или го пускаш да шурти?"

ИЛИ: 'Кога идеш на мерата, да ми забереш белязаната мисирка, че да й дам кукуруза' или: ДОнеси ми правата мотика, дето е за ливадата зад дерето, да окопам два реда от лозето. Абе....и други има. Ноо има. Дамско бельо кфи ядове ми е създавало. Не било тфа ми онва....

Чужд език се учи една година подготвителен клас в езикова гимназия. А този какво е научил не знам.

Егати тъпата реклама, значи научи тояти ми оперен певец руската граматика и после финландски за 30 секунди

Какво значи научил? Това, че разбирам сръбски и знам 20 думи не значи че го знам.

Я по-добре научете първо български, че в последни време бая неграмотен народ се пръкна. Чуждия език го оставете за после, само ако ви требе . Няма смисъл от много езици ако не се ползват постоянно.

Слаба ракия, сега ни заливат с реклами за научаване на чужд език само за 2 седмици. Ще се провали проекта му. Аз не владея, но разбирам няколко чужди езика, и смея да твърдя, че са необходими години, и то в подходящата среда, за да заговориш чужд език прилично. С посещаване на курсове не става.

Това Н в средата...

Непротивоконституциоснователствувайте

човек, като искаш нещо, прави го както трябва. Учи както трябва. Та Непротивоконституционсвувателствувайте

НепротивоконституционсТвувателствувайте !

ГолЕмо инвестиране, нема що.. криптопроекта Tezos събра $250млн. само за 2 седмици..

Абе извинявам се много, не че нещо, ама това да научиш чужд език за по-малко от една година, е все едно приказката как Барон фон Мюнхаузен като попаднал в блатото, се хванал за косата и се издърпал нагоре от него. При всичките ми уважения към авторите на платената реклама, чужд език се учи най-лесно и най-бързо като живееш в страната в която го говорят. И да не говориш на друг език освен местния. Например - отивате в Китай, живеете и работите в Китай, и ви гарантирам че след няколко години (една е малко) ще го владеете почти перфектно. Разбира се, всичко е относително. Ако кажете че някой българин научил македонски език само за пет месеца, изглежда доста по-вероятно нали?

не те знам колко езика си научил, но личният ми опит е от завършена езикова гимназия и собствена езикова школа. Та за колко време - ами за 6 месеца се учи английски, от ниво 0.00 до завършено Upper Intermediate. Ако учиш сериозно. Интензивни курсове, по 1 месец, с кратки почивки между тях. В Англия, за същото нещо ще ти бъде необходимо доста повече време ...

Това, което никой не те е светнал 'полиглоте'.... е че в Англия ке те сецнат за ноо неща, които културно и като национална особеност, са недостъпни в балХар. Ас тука научих инглиш църковен език, както и лолални особености. Ке ги научиш на куково лето, от балХар...че Уелс го казва по тоя начин, а в Лондон е по оня начин.... а в Съсекс в по коренно различен начин... А в Америка пък си е друга дума и начин на изказ. Мъ за 6 месеца юруш от балХар, ке покриеш тфа-онва, ма никогиш! целото богатство на езика. Ако си чел Том Сойер в оригинал, тогава ке ме разбереш....ма знам, че не си го чел, познах ли?

Е текиви многознайкоФци кату тебе, чуят ми езика, и недоучени, бързът да сецнът, че нещо не било добре. Ас говорим литературен бритиш инглиш (за който получавам комплименти от туторите ми а това не е лесно уверевам те...) и у балХар текиви кату тебе се изцепвът че щото не съм го казала на Хамерикан инглиш и то значи не съм можела да го говорим. И това, щото майкрософт инсталира на Хамерикан Инглиш по подразбиране, и бунаци кату тебе учът Майкрософт Уърд барабар с некоя и друга думичка. Затова отсвирих ногознайкоФците кату тебе на родна почва. Ас един австралийски диалект научих, но на родните тъпаци не ми се удава да обесним, че Инглиш има поне 30 разновидности....официално регистрирани...отделно, локални и други културни особености.... Нема ида те подхващам как говорът индийците на инглиш...и как немците.....и защо тека се получева..... и кой е нюйоркския диалект, и как да го разпознаем от южняшкия..... Но за теб, 6 месеца стигът! тека е, на родна почва! Айде сега иди да прочетеш James Joyce в оригинал, за илюстрация на думите ми.... а дали да не те накарам да изчетеш Дикенс в оригинал, да те помъча със старо-Инглиш (между другото, до ден днешен се използва в северните части на Англиа. Ако решиш да живееш там, ке требе да го използваш и научиш локално. Мъ, честно, че ми образувате колики....

Полиглот, точно в Китай има над 200 местни езика, големо число от тех дори не са китайски. За литературен китайски и нещо като стандартизиран и опростен китайски за вътрешно и международно ползване е нарочен мандарин. Ма го говорът нещо като малцинство от елитарни мазохисти. Останалите си ждрапат канелката с кото могът. В Лондон срещъм китайци, които не могът да комуникират едни с други, бидейки от северната част, да кажем Beijing, и други от южната, да кажем Yunan. И си говореха на мандарин (униврсален за сички китайци) или инглиш....това, в рамките на Китай.... Се едно ас да ти говорим на помашки, а ти да отговареш на шопски.....и пак си има разлика де...

Абе рекламата не трябваше ли да се отбелязва някак?

Много хубаво. Само че по-голямата част от човечеството няма "музикален слух". Наистина "музикалният слух" може все пак да бъде развит но изисква много време като години а и резултата все пак няма да е като при хората родени с този талант.Така че за да научи човек бързо чужд трябва да притежава музикален слух още от рождението си. В противен случай става бавно каквото и да прави.

Човече, аз съм роден с музикален слух. Много от моите роднини също са музикални, макар и не професионалисти. В казармата бях радист във свързочен полк и печелих първи награди по състезания. Знам малко чужди езици, но за сметка на това доста добре смея да твърдя. И ще ти кажа че е приказка от 1001 нощ това, че можеш да научиш чужд език само за няколко месеца. По дяволите, аз дори ми се е случвало да забравя дума от родния си език, какво да говорим за чужд (не, не е точно непротивоконституционствувателствувайте).

и намерете грешката в последната дума... по слух...