Продължава изтичането на въздух в руския отсек на МКС

Миналата седмица космонавтите Рижиков и Куд-Сверчков проведоха ремонтно-възстановителни работи по корпуса на модула "Звезда"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С капчица го залепи и не го мисли !... :))):)))

Путин няма пари и заради това пробиха дупка за да стане негодна станцията за да не се охарчат.С тези пари ще правят памятник нерукотворный Путину са да има къде да ходят крепостните на поклонение.

Анериканските космонавти има да учат ище много от руските. Освен това са плашливи и излизат в открит Космос само когато излизат и руски космонавти. Иначе ги е страх

Това ти го каза един руснак, докато те опъваше ли? И ти му повярва? Ах, наивното ми педалче, то...

Сега алкашите ватенки започнаха да се прислямчват и да искат да летят с кораба на Маск... Когато погледна руската кабина на союз - виждам пещера от каменната ера ... Когато гледам Crew Dragon - пилотската кабина ми напомня на извънземен кораб https://pbs.twimg.com/media/EjwSUGhXsAAlpUm?format=jpg&name=small Ако направим сравнение между изостаналото минало и съвременното бъдеще, то: Касманавтиката на Путин: това е куц кон със разпадаща се каруца Американска астронавтика : Това е електрическа Tesla ...

Изостаналите валенки до сега нямаше какво да ядат, та американците ги хранеха... А сега и кислород трябва да им дават. Тъпа, олигофренска руска нация.

Убийствено си тъп Саше !!! Прост си като гъз !!!

Като се знае че самозалепващите се лепенки са изобретени от американци пардон кравари сигурно Руската разведка е откраднала китайски лепенки.

Kato im svurshi vuzduha shte spre da izticha.

Мужикистански ремонт, сър! Така е и с "безаналоговите" оръжия :))) Работят безаналогово, хахаха! Иначе една дупка не могат да поправят и американците ги изхранват. Руснаци, сър. Така живеят и ние не знаем как...

Със спрей за спукани гуми няма ли да стане работа?

марсианец воайор си гледка през дупката

че става въпрос за човешки животи? А вие пускате неуместни, глупави

че става въпрос за човешки животи? А вие пускате неуместни, глупави, ПРОСТАШКИ ШЕГИ... Много ниско ниво... проф.Христов да си оправи процентите...пренамалил ги е...

А на теб не ти ли идва на ум, че всички шеги на тоя свят, са винаги за нечия сметка? И че светът е оцелял, защото се е смял?

Чак за човешки животи. Ще похарчат доста парички обаче. Иначе, ще се преместят временно в американския отсек.

Въздух изтичал от Мир II. А вие откъде очаквахте да изтича, от Алфа, от Фрийдъм или от Скайлаб?

Извинявай, какво е "Мир II"? Нещо което "ще, ще.."?

Какъвто Роскосмоса - такъв и модула...

На кой ли му изгоряха всичките совалки? Помниш ли? Бяха се изпекли като наденички.

На който е имал. Тия дето нямат - няма какво да им изгори. Е имаха една, ама излетя само веднъж и тавана на хангара падна върху нея... Кой колкото може.

Чак пък всичките... по тая логика, на руснаците им изгоряха всичките ракети, понеже им гръмнаха няколко... да си тъп не е лесно, ама да си путинофил сигурно даже боли...

На руснаците отдавна им свърши въздуха и са набутани в москвската област, преди време така като свърши жизненото пространство на германците, се опитаха да направят нещо, но руската империя дори няма и да се опита.

Не си грандиозно тъп. Само малко

Е много готини коментари! Путлерастите са велики!

Е, коведарта е водеща.Няма съмнение.

Какво е коведарта? Нещо като пунинофил с ковид19 или що?

Пуснете една димна граната вътре и гледайте къде ще излезе пушека отвън ... елементарно е.

Елементарно като теб

EMES

Водката на руснаците се свърши, работата не можа да се довърши.

Що не пуснат една котка. От където излезе, от там изтича въздуха.

Хубава работа ама руска...

Еми, руска ама си летят години наред докато краварите подсмърчаха с вдигнати към небето глави.

Кога това ?

Ясно е че става въпрос за операция на Сорос, Гейтс, ЦРУ и Мосад срещу Русия. Това е удар под кръста срещу руската космонафтика, но Русия е велика и непобедима и знае как да отвърне на удара. В кратко време очаквайте падаща звезда от Космоса - краварски модул или ракета, знам го от сигурен източник, руснаците не си поплщват когато решат да отмъстят и няма да се оставят да бъдат стъпчени в прахта и калта.

Сарказмът ти е добър, само дето доста иди0та няма да го разберат...

Твоя сигурен източник ако свърши водката, какви ли ще ги раздува.

докарайте го тоя модул да го парна с Ц О-то...

като руснаците. Щом си търпят джуджето това им се полага.

Е не бе, трябва им един като оня демократичен осраняк който загуби изборите или някой като осрания дедик сега.

Може от със слънчев вятър и някакви лъчения и работи да летят в космоса микрочастици и да пробиват. Да са толкова малки, че са невидими. Преди даже мереха космически лъчения в пещери, че да отпаднат другите, дето не могат да минат през Земята. Звезда е от началните и от най-големите. Руснаците считат МКС за стара и не случайно искаха да я заменят с нова станция.

Даже навремето ги затваряха в Карлуково .....

В този форум е пълно с разбирачи, космонавти и астронавти! Що не отидете там и да го оправите вие бе, серсеми?!

Скъпо взимаме и руснаците не им е по джоба.

Както се казва - хубава работа ама руска. Рашките имат едно поняртие "рукожопость" - нещо като да са ти ръцете в г.за. Тефния прехвален робот Фьодор дето трябваше ужким сам да пилотира и сам да направи скачването - едно, че не успя и се изложи гръмовно и позорно но и проби дупки в корпуса на станцията защото тресна скачваемият модул във МКС. С какво ли не се мъчиха да лепят дупките и не става и не става. Добре, че американците им подават кислород от техните запаси, дават им храна и вода щото на рашките кораба даде дефект и не ще да излети а пък на батутите на прасето Рогозин им се скъсали ластиците. Както се казва ХУБАВА РАБОТА АМА РУСКА.

Откачай звездата и да пада в Русия.

Вярвате ли в МКС и полетите до Марс ? Или всичко е на компютъра.

Аз вярвам

Отде ви изравят бе.

От една кастинг агенция им ги пращат.

Това е тероризъм от американците. Пробили да дупка с бормашина в корпуса.

не са американците ще са марсианците. Но вината никога няма да е на кривата ракета нали?

С тирбушон пробиваха. Видях ги!

Въздуха може, водката да не изтече че края наближава.

Тук българите се надпреварваме да издевателстваме над руските технологии! И правилно щото къде могат да се мерят с нашите технологии : Нашите български технологии са най технологичните теххнологии, поради което, Нашите космически станции са най космически, Нашитие леки автомобили са най леки, Нашите товарни камиони са най товарни, Нашите атомни подводни лодки са най подводни, Нашите бойни самолети са най бойни и от най американска хартия,, Нашите космически ракети са най далекобойни и т.н. и т.н.

Никой не иска да издевателства над нещо дето го няма. Има стари съветски леко модернизирани и до там. А България няма това което си описал, също както останалите държави били под руско "влияние" в СССР и СИВ. За пример мога да ти кажа как се отразява това - Източна / Западна Германия. Сещай се, че източна все още не може да настигне западна.

А защо Чехия има, защо Унгария има .И защо загина при демокрацията българсата електроника, българското тракторостроене, българските автобуси, българското каростроене, българските домати, и т.н. и т.н.

Защо Чехия и Унгария има какво? Леки автомобили, товарни камиони, атомни подводни лодки, бойни самолети, космически ракети са най далекобойни и т.н. и т.н. А загинаха българсата електроника, българското тракторостроене, българските автобуси, българското каростроене, българските домати, щото са неконкурентни. Щото ползваха същите тези технологии. Щото на запад на същата площ поизвеждат повече, с половината хора прозвеждат повече и по-качествено. Щото нещата са по-удобни и по-красиви. Затова! Технология и модерна технология са различни неща.

никола, николай не е красиво славянско, българско , руско име - смени го с красиво демократично между другото, българската електроника беше на "западни" технологии, българските домати бяха едакво конкурентни с италианските а по качество по добри, българското каростроене делеше 1-3 място с американска и японска фирма, и още аз като идиот знам какво е това технология и модерна технология създавам я и я ползвам- така че мен не можете да ме " демократизирате" като съвременен хлапак

Господин ИДИОТ, за разлика от вас си използвам българското име Никола /не руското Николай/ щото се гордея, че съм българин и защото мисля, че е важно да заставаш с името зад твърденията си. Не знам какво създавате и използвате, но съм сигурен, че не е руски компютър. Римската Империя е била велика в някакъв момент, но Италия не е римската империя. Измислили са много неща строили са невероятни неща но ЗА ВРЕМЕТО СИ. Та коментарът ми по-горе е свързан с това, че трябва да бъдем реалисти. Какво е Русия, България в момента а не в спомените на някои хора които са били доволни от ситуацията.

Руските джуджета - най-големите джуджета.

пази се те са джуджета, ама имат и големи работи. например територия

Територията почнаха да я налазват китайците. Руснака може да продава само това - което е пораснало на територията само или се намира там. Той не създава, той точи. Неслучайно наричат Русия "бензиноколонка".

Идиоте идиотееее, отде ви изравят все такива гении за руски слуги бе.

Не бе. Всичките слуги трябва да са говедарски.

Накрая ще остане само лопатата на огняра, който бута въглищата ...

Тече, всичко тече времето няма бряг и ни влече. Няма как. И тъй — всяко момче всъщност е бъдещ мъж, поет или моряк.

От тук присъстващите колко могат да се похвалят с нещо работещо руско в дома си??? Нама как нещо читаво да направят, освен бомби и оръжия за унищожааване...

За руско не мога, но на миксера ми и на една бензинова водна помпа на вилата ми пише сделано в СССР

А тия съветските водни помпи ги знам - корави машинки и много удобни ако си ги закачиш с въже за врата и я хвърлиш в язовира. За друго май не е добра еле за водна помпа.

Имам брадва, по-точно топор.

Бойлер Аристон ,на който пише Made in Russia .

Е значи умряла работа не са я запушили.или има още дупки нейде си

Да пратят робота Борис да се оправи....опа и той беше менте, както всичко руско.

Мъск да праща ракетите да спасяват русначата.

Малко изолирбанд сте сложили при ремонта. Добавете още.

Нема ли тел не ми го фали ремонта

Проверете желязовъглеродната диаграма на материала от който е произведен корпуса на модула....на 100% съм сигурен, че въздуха изтича между атомите на метала....защото модула е правен в Пятницу а конструкторите са Преизпълнили плана с добавяне на евтини легиращи материали от ИМПОРТОЗАМЕЩЕНИЯ. Дори китайците не правят така. Днес.

Да пратят Рогозката ще удари едно шкембе на станцията както се е уял и напоил и ще запуши всички дупки! Има и друго предложение но то е само за секретни мисии някой руски гей комитич търсач на всякъкви дупки бързо ще я намери и запуши като космически турист например

Ако смятате за гей(пидераст) Товарищ Вова....съгласен. Но не закачайте рускините с пишки, те са Ангели Небесни и Космически с красотата си и дългите руси коси до дупенцата.

се пише оял,а не уял.

Искал е да каже,че е преял с уйове.

бас ловим , че бай Сорос дупчи подло и тайно с либерални бургии рускио отсек :))))

Хаха:D

Модулът е правен през 80те години за "Мир", така че може вече да му тежат годинките, което не е добре, защото се надяват да ползват станцията до 2028. Станция "Мир" е била успешна мисия, първоначално предвидена за 5 години, но продължила 15. Това е първата модулна станция, която е дала доста информация за продължителен живот на хора в космоса, изграждане и управление на подобна станция. Благодарение на нея сега имаме по-добра станция. Сегашните проблеми са нищо работа. "Мир" е страдала от къси съединения, пожар (!) и дори катастрофа с товарен кораб "Прогрес". Тогава на борда са били двама руснака и един американец. Сблъсъкът причинява въртене на станцията, загуба на захранване и комуникации със Земята, и най лошото - пробив на корпуса и декомпресия. Имали са малко повече от 20 минути за да направят нещо преди да останат без въздух. Горе-долу са решили проблема така: https://youtu.be/dEkOT3IngMQ?t=20 На "Мир" са правени и разни интересни открития: https://youtu.be/Qju1Bng8DnM

Аре стига бе, не е вярно. Нали в края на тази година рушняците започват да монтират своя град на Марс,

Хе хе, истински таш@к са северо азиатските алкохолици. Руския модул се разпада. Двата вътре ще умрат За Родину. Ще ги направят посмъртно Герой на савецкия съюз.

В третата серия за лейтанант Рипли, чудовището си натика опашкйлата в процепа откъдето издишаше кислород в космическото пространство, за да спаси майка си, но накрая космоса го засмука. Да не ги засмуче и тия некадърници.

Директно казано, руския модул издиша. Кати всичко сделано в ссср. пускаха статии как руснаците героично правили дупки и лепили смола, а всъщност нищо не са направили. Това на фона на дейностите на НАСА по подмяна на старите панели на станцията.

Руснаците са единствените, изградили и поддържали дългосрочно работещо съоръжение в близкия космос. Космоса не е шега работа, независимо какво си мислите и затова останалите дори не се опитват да направят подобно нещо. Да, нещата им не са супер технологични, но работят.

Това не е вярно и сащ имаха своите станции, вече и китай имат, но очевадно руския модул яко издиша. Работят им нещата, затова в твоя живот няма нито едно работещо руско нещо. :) Случаеност....не мисля. ;)

Абсолютно вярно! Краварите имаха за кратко скайлаб който още при излитането се повреди и вътре беше 50 градуса температура. Ходиха точно три пъти до него да го ремонтират основно и айдее отече.

След Сибир - да продават и отсека на китайците!

да им метнем едно тиксо да се не излагат тие. Ние тука и със слама запушваме, и с оборски тор.

Нищо изненадващо. Все пак, тази станция лети по дълго от Мир и Мир го унищожиха, понеже беше същата кошница. Повреда подир повреда. Толкова е нивото на техническите възможности на руснаците. Я докрета 10 години, я не. Накрая ще им се наложи или да изоставят станцията, или да сменят Заря.

През 2014, когато запада заяви че налага санкции на Русия, Русия обяви че спира инвестициите за МКС. Доста прямо казаха, че не получат нищо от проекта и нямат нужда от него. Познай сега откъде идват парите за МКС? Разбира се кой помни какво се каза преди 7 години, когато хората гледат телевизия и помнят най-много две седмици.

Русия никога не е била равностоен партньор в мкс. Не случайно мкс е на 70 % собственост на сащ. Построена и финансирана от тях.

Това са фейк нюз. Няма разпледенена собственост на станцията. По член 5 от договора има юрисдикция и контрол нат елементите. Русия има контол над 5 модула (Заря, Звезда, Пирс, Поиск, Разцвет), САЩ 4. Русия винаги е била способна на високотехнологично производство на изключително ниски цени. Затова и пето поколение самолети на САЩ са в пъти по-скъпи от руските самолети.

Това е майтап, нали? Защото ако не е си много заблуден.