Коментари - Apple отчете рекордни продажби за тримесечието | IT.dir.bg
назад

Apple отчете рекордни продажби за тримесечието

Приходите на Apple са достигнали рекордните $57,6 млрд. през последните 3 месеца на миналата година (първото тримесечие за фискалната й 2014 г.).

Обратно в новината

Коментари - Apple отчете рекордни продажби за тримесечието | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да ги разбера тези "пазари" ... как може компанията да е направила 50 милярда за 3 месеца, от които 13 да са печалба и "борсата" да е недоволна .... От какво точно са недоволни? Печалбата трябва да е била 20 милярда? В прекалено алчен свят живеем.

алчен и полуграмотен свят

Е как няма да са рекордни. Я идете в статията за Андрея, де си празнувала рождения ден, да видите как всички чалгари са вдигнали високо айфонювете :)))

Няма как да не се съглася с Уорън Бъфет, който продаде акциите си в Apple с аргумента, че няма как да инвестира в компания, чието единствено бъдеще е в производството на микровълнови фурни.

Аре като цитираш да не си измисляш. Ето ти нещо от Бъфет по темата: As far as investments go, Buffett said he is more likely to keep away from consumer electronics, as he has in the past, in favor of companies like Coca-Cola. А, ето и конкретен цитат: "Even though Apple may have the most wonderful future in the world, I'm not capable of bringing any drink to that particular party and evaluating that future," А, относно акциите, казва следното: "We held very few in the past and we're likely to hold very few in the future," Buffett said of electronics makers. Прекалено нагли взехте да ставате, приписвайки малоумията си на известни хора.

А ОС на "Епълския" Правец МакОС ли беше, ДОС 3.10 ли беше?

Не.

basic applesoft :)))

И един мармот ...

мен

Благодарение на Apple са днес телефоните това което са. Благодарнеие на Apple става днес толкова лесно на производители на музика, игри, приложения и изобщо съдържание да бъдат пряко свързани с потребителите. Благодарение на Apple имаше навремето в БГ Правец , едно към едно копие на Apple II. Не са перфектни но затова достатъчно добри за да служат за пример.

РЕКОРНДНИ, РЕКОРДНИ, ПЪК СЕТНЕ СЪЩИТЕ ЧЕ И АКЦИИТЕ СПАДНАЛИ --- СМЕШНИ ОГРИЗКИ ЕЙ...

Ама как добре си си избрал името ;)

И аз си плюолзвам Лумиа и даже си я зареждам безжично за ужас на всички останали. И Сърфейс 2 ползвам. И ми изнася и от двете. Иначе браво на Епъл. ГоУеми са, гоУеми, и са по-добри от шаренията на Гугъл :)

Истината е, че без Джобс "счетоводителите" ще изядат компанията. Повечето хора на земята са прости сметкаджии и ако няма лидер, който да ги преодолее и да поведе във вярната посока, сметкаджийсттвото убива нещото. Сега ще видим как финансистите на компанията ще превземат управлението "в полза на акционерите", с което е слаган краят на не една компания. Сигурен признак е увеличаването на продажбите и на приходите за година-две без да се правят вложения в стратегически развой на нови продукти. Казвам нови, а не с нов цвят и нови бутони. Хубав е светът с Апъл, но за мое най-голямо съжаление коомпанията е пътник. Славата е за Джобс и ще е вечна, лека му пръст!

...ако няма хитър крадец...нали ?))))

Applе, Microsoft и Google са иновативните компании и това си е. Кой му не изнася да си чопли Ментетата от Китай и да се фука, че ползва Андроид на Google. А аз ще си ползвам Lumiata и iPada, защото ми изнася.

Lumi - един наистина грозен , с малко софт телефон. Аз имам айпад3 и SGSIII.Перфектната комбинация !

Е ти ме утрепа - Андроид и то на Самсунг + Айпад ... Можеше да кажеш с една дума какво ползваш: ПОМИЯ

Те и IBM бяха световните господари няколко години ама ... :)

Нещо неудобно ли припомних, кво :)

после додох аз и ги купих)))))

Епъл се държат заради американския пазар, но Гугъл ще им скъсат шортичките и там съвсем скоро. От как умря Джобс "великите умове" в Епъл изкараха един "чушкопек" и боядисаха телефончетата си в няколко цвята (копирайки Нокия). Ако до 1-2 години не изкарат неща наистина революционно ще се сринат. Нека хейта почне .... сега :)

Копирали Нокия? iPod са така оцветени последните 13 години. Но, Apple копират, определено :)

Само не разбрах как точно ще им скъса шортичките? Като монтира по един Nest термостат на всеки телефон?

Ти щото бай Ганьо си най-умен, пращиш от акъл и интелект, та пушек се вдига та те виждат чак до централата на Apple :)

dirddd@

"Акциите на Apple се сринаха заради по-слаби очаквания и продажби на iPhone... Основната причина за спада бяха съобщените прогнози на технологичния гигант за продажбите на iPhone, които разочароваха анализаторите, независимо от добрите финансови резултати, които надминаха очакванията." Та, кой прав, кой крив?

Прекалено си малък на тоя свят за да разбереш някой елементарни икономически събития.

Примерно, като кризата от 2008, при която се видя, че недоносчетата от Уолстрийт са с пилешки мозъци?

1. Пазарът на смартфони непрекъснато се разраства. Ако продадеш толкова, колкото и миналата година то най-вероятно пазарният ти дял се свива. 2. Можеш да имаш по-високи печалби без да се налага да продаваш повече бройки.

са нужни бая балъци ))))

"което показва, че потребителите предпочитат по-скъпия модел iPhone 5S" Е много умно заключение!!! А дали не показва, че бюджетния им модел не и твърде скъп???

Бавно, но уверено Apple започва да потъва. И преди да са ме "изяли" - разбира се, че няма да изчезне или да се сгромоляса мигновено. Ще продължат да са голям играч още дълго време, имат си и достатъчно последователи. Фактът обаче, колкото и да е клиширано, е, че откакто го няма Джобс посоката е само една и тя не е нагоре...

Всеки един може да потъне..пример Нокия..от номер 1 ..сега са ...знам ли и аз кой номер....обаче много силно се съмнявам Епъл да потънат...както и Майкрософт....това е бизнес за милиарди и със сигурност има много хора , които да мислят там ....

Нокия така потънаха, че от номер 1 станаха номер 2. :-) Все още бият Апъл по продажби, така че не ги отписвай от играта.

burborko

Нормално да намалява печалбата като % от приходите. Ако не създадат нов пазар, както направига с ipod и ipad , донякъде и с Iphone, не могат да работят със огромните маржове с които работеха последните години. Бурния разтеж приключи сега ще се борят да запазят нивото си. Както това се случи с Майкрософт. А могат и да последват съдбата на Нокия ако почнат да правят глупости. Като гледам в тази посока са се засилили HP.

Да, и аз имам същото усещане - засега са много предпазливи, но няма да издържат на потребителския натиск и в момента, в който се опитат да изкарат нов продукт, ще се сгромолясат.

Страааашен анализ! Неповторим! Едно въпросче само: Знаеш ли от коя година насам всякакви анал-лизаторчета предричат тоталния провал на Apple? Ако не си наясно, ще ти кажа - откакто Apple представя Macintosh за пръв път, т.е. 1984. 30 години по-късно Apple все още е тук, и е по-добре отвсякога. Вярно, че без Джобс почти фалираха около 1997г. Но, 1986 тъпите меринджейчета изгониха Джобс, защото не бяха съгласни с него. Мислеха, че компютри и компоти (или просто подсладена вода) се продават по един и същи начин. Е, дори така, на Apple им трябваха над 10 години пропадане, за да стигнат до фалит. При завръщането си, Джобс се погрижи да си избере екипа, с който да работи, и който да го наследи. По тази причина двете ситуации са на практика несравними. Но, лайте си за провала на Apple, лайте си. Те са в основата на всички революции в потребителската електроника от 1978 година насам. Да видим ако фалират, какво точно ще получите. Роботи с дизайнерски термостат?

Не, ще получат следенe на поглед в пластмасово устройство с отвратителен дизайн и разбира се направено с възможно най-неприqтелския за потребителите интерфейс. Епъл са неповторими в едно - дизайн и юзър френдлинес, нещо, което никой друг не владее толкова добре.

Пич, филмирал си се доста жестоко. Затова ви наричат "зомбита" и "сектанти" :-) Човекът изразява мнение, което на база резултатите на компанията е логично, но твоята откровена злоба и нежелание да приемеш, че любимата компания вече не е това, което беше отключва някаква невероятна защитна реакция - да не би да си голям акционер в Apple? :-D

Ако на термостата му е дълъг и дебел термодатчика, половината, че като гледам бръснатите "мъже", май повече от половината хора по света ще са доволни.

Никой не лае, лаят само мухите в главата ти. След всичките неща, който си написал фактът си остава, Епъл потъва бавно и славно, ядрото от верни последователи - зомбита се сгъстява и нормалните хора в него намаляват и за това си има много обективна причина. Повярвай ми, на Епъл доста ще им пари под опашката в идните години, 2 гиганта са на прага да пуснат нови ОС. Отделно, никой не говори за тотален крах, просто бавно и спокойно залязване и стабилизиране до ниво, което позволява работа на компанията, но не и развитие. Отделно, не мисля че бих нарекъл кражбите на идеи и патенти "основа" на потребителската електроника. Вижда се ясно, че като нямат от къде да крадат, посоката на развитие е само на юг. Но ти си свободен да продължаваш да стоварваш по една торба пари за всяко "ново" устройство с удължен display и характеристики от преди 2 години. Все трябва да има и такива хора.