Проф. Бачев от БАН: Създаване на черна дупка може да ни изстреля в Космоса, но и да ни унищожи

При успех е възможно да получим енергия, но и най-малката грешка ще бъде с ужасяващи последствия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тоя к'во витае в облаците? Нас дупките по улиците ще ни затрият, нищо че не са черни.

Иначе казано, човечеството трябва да е подготвено предварително какво да прави ако създаде черна дупка. А по-добре да не я създава, безмислено е да се служи на мрака. Както се казва в индийските веди - от мрака идва всяко зло.

Тоя професор ако се събере с Мъск ще изкъртят черните дупки в космоса

Ще се самозатрием от алчност.

Скъпи Професоре,Целият български народ( с малки изключения) най-учтиво Ви моли да сътворите Черна Дупка в която да пуснем всички български политици и роднините им от последните 29 години начело с Кралят Слънце от Банкя . Ако имате проблеми с намирането на Черна Дупка,моля да се обърнете към Председателя на НС Цецка Географията.Тя има познания по всичко.

Това го знае всяко хлапе... прочело 3 романа на Азимов! Закривайййй тая блядска "институция"...

От навшата страна е черна дупка ,а във друго измерение е голям взрив и създаването на нова вселена.

Високи нАучни постижения за БАН! Не знам какво пушат но искам ипаз от същото!

За разлика от повечето коментиращи, считам интервюто за доста балансирано и предаващо адекватно текущата научна представа за черните дупки. Е, представянето е на популярно ниво, с ненаучни термини, без формалния доказателствен апарат и избягвайки детайли като хокиновото излъчване, пръстенова сингулярност и други екстри, но всичко това е за да е разбираемо за по-широка аудитория. Всъщност, представянето на неща от теоретичната физика с ненаучни термини е много трудно и често предизвиква реакции като "това не е вярно", "какви са тези измишльотини", "и за това давали пари?" и т.н..

Реакциите са предизвикани вече. Дебилизмът на народонаселението е ясно изразен в коментарите. Подчовешкият материал е прекалено много.

Всъщност дебилните коментари са все от един и същи трол, не ги ли виждаш. Напъва се да агитира и да сее недоволство, нищо повече няма в цялата олелия дето вдига.

Всъщност дебилните коментари са все от един и същи трол, не ги ли виждаш. Напъва се да агитира и да сее недоволство, нищо повече няма в цялата олелия дето вдига.

БАН трябва да се редуцира съобразно колапса на икономиката и намаляването на населението. Такива професори-звездобройци ни идват малко повече. Като почнем да произвеждаме автомобили, кораби и компютри ще можем да назначим допълнително професори.

напротив тук виждам възможност за нова еврокомисия с права да дава евродирективи, чиято задача ще е борба с тази нова заплаха. По същата логика както има комисия за борба с фалшивите новини, дезинформацията и проруската пропаганда, така следва да се създава нова комисия за борба с всяка нова заплаха и опасност за ЕС и човечеството в по-общ план

напротив тук виждам възможност за нова еврокомисия с права да дава евродирективи, чиято задача ще е борба с тази нова заплаха. По същата логика както има комисия за борба с фалшивите новини, дезинформацията и проруската пропаганда, така следва да се създава нова комисия за борба с всяка нова заплаха и опасност за ЕС и човечеството в по-общ план

Къде ми отиват данъците... Прав беше Симеон Дянков: "БАН е купчина феодални старци, точещи държани пари за клатимъдурщина".

Разбирач бе, ти да видиш. Иди да ги научиш как се прави иди, де ще имат там акъл ако ти не им го дадеш.

F=GMm/(RR); a= GM/(RR); Хвърляме камъка нагоре по посока противоположна на силата F. Работата е FdR; Сега интегрираме и получаваме потенциалната енергия на гравитационното поле W=2GM/R. Ако камъкът притежава кинетична енергия по-голяма от потенциалната на гравитационното поле ще лети безкрайно равнозакъснително, разбира се в идеализираната обстановка само на тези две тела

отговор до последния коментар в темата

Да, така е. Как обаче искаш в едно интервю да кажеш нещо, което хем да е кратко, хем да е популярно, хем да е вярно? Изберете само две от трите.

Намерете си други черни дупки, с които да си играете!

Не съм расит, но предпочитам белите дупки. Някак си по-нежни са, по-свежи така да се каже

Камшик за професора и други подобни нему.На България трябва един тотално изпростял народ удобен като стара обувка и с духовна необходимост от чалга и сапунки.Битността му да се изчерпва с хлебеца,млекцето,сиренцето,сланинката компотеца и други битовизми ама в умалителен вид.Никаква литература освен "високо интелектуалните"вестници като Шоу и други подобни нему,разни вокални напъни на певачки и това е.Да не искате да чете световна литература и да слуша Рахманинов ,Албинони,Сибелиус ред други досадници.Та те бъркат/ако изобщо ги знаят/ Ван Гог с Ван Дайк

типичен пропаднал комунист си ти. колкото и "световна литература" да "изчетеш", пак ще си останеш сляпо, надменно и изключително просто парче :)

Не предполагах ,че ще съм толкова прав,че основния битовизъм е оцеляването на елементарно ниво.Важното е БМВ-то "дизеларка",чалгата на "мах" и евентуалното разплескване на някой завой.Опростачването на българския народ ,може да се смята ,че е достигнало космически висоти-красота.За някои се оказва ,че в кочината е топло и уютно местенце,поне такъв извод може човек да си направи като чете коментарите,а най-интересно е ,че тези "до-човеци" са претенция,че са венец на природата.Пустият му Елин Пелин,как може да е толкова проницателен.Трябва да се изведе като мото незабравимия израз на селския интелект Андрешко.І"Дъската и хлопа на моята каруца господин съдия,плещи кат учен човек"Та това писано преди повече от сто години се отнася с пълна сила за състояние на народа в момента

Тия да не са дето вият като гладни вълци в операта? Освен това де забрави ракията? Впрочем стереотипа пура, камина, уиски, черна жипка, модел с големи цици и тотално презрение към всички, които не са от тази "класа" също си е вид чалга. Нищо, че ходи да слуша някой Рахмагъзов когато чуе за него най вече по принуда, че класата кго изисквала ръйш ли. Няма да задавам въпроса отде идват парите за въпросната "класа"

дайте ми да ям!!! дайте ми академик да стана!!!

и яж. Кой или какво ти пречи?

на другите академици!

с което казвам, че стив хокинз е пoредния еврейски шарлатанин!

Кажете интелект,от къде го измислихте това "ЗЕТ" в името му.За малко сведение,след като оставите китарата намира,че нещо не ви се отдава .Професор Стивън Уилям Хокинг, на английски: Stephen William Hawking

и забележете, в теориите не се правя на велик, като гласувалия за #ме тоо цензура, а именно стивън хокингз... който и посмъртно ще се отрече от теориите си, стига това да отговаря на зяаконите за изнасилвания, които ни налагат евреите!

много ме кефи цензурата на прокопиев, царя, евреите и дира! нищо не доказаха с "професора" си, но ни запушиха устите , чрез медиите, е, а чрез парите на сорос! и с малката помощ на уахабитите от арабия. правилната арабия, на дойче веле, забележете!

трябва да кажа, че особено лабилен на цензурата на черната дупка на сорос е гей-цензура прокопиев и царската юдеизация, която се води. като черна дупка от америка за българия

Някога, в 10 - 11 клас учех астрофизика. Още тогава съм се чудел, дали ако от ракета движеща се с определена скорост се излъчи светлина по посока на движението, в резултат скоростта на светлината от този източник ще бъде равна на 300 000 м/сек + скоростта на източника. (Закон за събиране на скоростите) В последствие разбрах, че скоростта на светлината е константа и тя не се влия от скоростта на източника ( но и до момента не съм напълно убеден в това). Сега, на фона на информацията за черните дупки си представете, че лъч светлина (реално поток от фотони) отива право към масивна чера дупка. Но тъй като фотоните имат и материална природа (частици) то те ще бъдат привлечени от черната дупка. Дали при това положение, особено навлизайки в зоната на супер силно гравитационно влияние от черната дупка, материалните фотони ще запазят своята скорост или ще я увеличат ??!!

Ти по-скоро си задай въпроса за температурата и как тя се влияе от преобразуванията на Лоренц.

интересен ракурс, не бях се замислил. Би трябвало да се увеличи доколкото масата на частиците нараства спрямо наблюдателя, тоест имаме отместване на спектъра към синьото

съда в еспч готов ли е да ме прати в черната си дупка на цензурите?

нека проследим минусите, където ми идват от кадъните не ес. позволено е" стига да е от еп на цензурата на меркел и габриел! :-)))

Черните дупки се лекуват в Симитли. Търсете кмета.

до децата: не се отчайвайте, че колумб е открил америка и потрошил индианците там с масираното си настъпление и кражби на злато, заради което се гордеете със завоеванията си! всеки успял не е вЕрвал на "царете"! просто човеко не е знаел, на какво ще попадне.. имам предвид "откривателя на индия"!

Леля ми е медиум и често вижда странни обекти в небето. Като бяхме на морето това лято, видя нещо, което се виеше като хурка и светеше с много ярка светлина. Каза, че или е НЛО, или Черна дупка.

И след като прочетох това интервю, разбирам, че е била права. След като около черните дупки има много силна светлина и всичко се движи много бързо, явно наистина изглеждат като блестяща хурка.

търсела е кенефа, да ти кажа честно! въпреки, че е била в него по всички теории на практиката

не съм за политизирането на ситуацията, ама като чуя как "черна дупка", изнасили бяла "покваретина" и ми иде да пратя цялата берлинско-бржукселска пасмина да ми копа кюмура с лопати! и ще го направя, евреи, въпреки сополивите ви опити за медина манипулация на населението. капиш бе сорос!

с извинение към #ме тоо "мувмънта"!! белите дупки ги насилват по площадите на кметицата в кьолн! която бе "избрана" с измама. както днес ни мамят, че някой бил пратил бонби по пощата! хайде бе!

Повече истинска наука може да се чуе в някоя серия на "Теорията на големия взрив"

Чудовищно тъп и несмешен сериал за профани, които се мислят за интелектуалци.

Специално създаден за глупави американци!

Затуй пък - скъп.

има и бели дупки

Божке, в каква черна дупка - БАН потъват парите на българските данъкоплатци

Хайде ,хайде ,забранявам ви да се правите на по- тъп ,отколкото сте

всеки си има своята дупка, дето иска всичко да засмуче

нека сега си представим, че земята, която е и наша майка, кърмилница но и зла вещица беше в пъти по-голяма. какво би станало в ядрото и, под тези смачкващи теориите за относителността сили, които не са подвластни, дори на парите на сорос?

харесва ми мнението на професора, някак си е свързано с това на един гений, който казал, че аз знам, че нищо не знам. това е и принципът на управление!

Като чуя за БАН и се сещам за една колежка от университета. Определено беше най-глупавата сред колегите, а вероятно и сред всичките ми познати. За сметка на това беше нахална до безобразие. Може да се каже, че завърши по милост, просто на преподавателите в един момент им писваше от нея и от самочувствието ѝ. Завърши и смени 2-3 работи ... т.е. изгониха я от 2-3 фирми преди да ѝ изтече изпитателния срок. Накрая от много чудене накъде да продължи реши да кандидатства за докторантура ... в университета не можеше, защото нашите професори пазеха спомена за нея ... затова в БАН. Оказа се че няма други кандидати и я приеха. И завърши. А за мен и колегите ми БАН загуби своето значение преди 15-на години. Не че всички учени в БАН са като нея, но щом и такива могат да се промъкнат, значи нещо не е наред.

Колко е прав Елин Пелин ,когато обрисува отношението на българския народ към високо образованите хора.Просто са емблематични думите на Андрешко ,когато пътуват със съдията изпълнител,а именно "Дъската и хлопа на моята каруца господин съдия .ПЛЕЩИ кат учен човек".Кратко, ясно и дълбоко съдържателно.Та и тук "специалисти" с минимални когнитивни възможности,разсъждават /поне те така смятат/ по астрофизика, разсъждават за Вселената и процесите в нея ,даже с амплоа на знаещи дават оценка на професора.А те са такива разбирачи ,че могат да разберат само кога ще ходят до тоалетната ,ама и това е съмнително

но нека бъдем реалисти, ако сорос бе учил физика, като меркел, до сега нямаше да има "нАукА"! а само черни обамовци.

RIP Сорос ... до месец-два, ако е рекъл Оня горе :))

защо да не оставим бедните духом, като сорос да поживеят! та не са ли те източник на енергията от черните дупки?

Тоест става ясно че това което те наричат "чери дупки" хората отдавна наричат БОГ! Там няма време и пространство, човек може да стане по-млад, а мътрвите възкръсват.

не е бог. Бог е създателя! бог е потребителя. в теорията за черните дупки трябва да се прави тънката разлика, защото производителите на пластмаси, са и техните консуматори в.. нека го наречем "по-изтънчен вид", заради цензурата на зелените профани!

"- Според Общата Теория на Относителността, черните дупки са особени области от пространство-времето, които не могат да бъдат напуснати от нищо - предмет, светлина или информация. Грубо и неточно, но образно казано, пространството там е толкова изкривено, че един вид се е самозатворило в себе си.". приемам го и като обща теория на икономиката! тези области на планетата земя са в брюксел, берлин и навсякъде, къето действа изкривяването на пространството и реалността с помощта на медиите! а кражбите продължават! с или без де ниро!

"черните дупки" могат да бъдат приети, дискутирани, чисто теоритично и като "крадци на енергия". т.е. черните дупки да свързват два паралелни свята, както контактът на стената да ни свързва с електроцентрала(и). създаването на черна дупка на земята няма да даде енергия, а ще я вземе. дори и аз нямам представа за какво кратко време, което дори атомният часовник в германия нама да може да отчете. в черните дупки законите на физиката в този им вид, с които ни запознават учените - физици не важат. там няма Теории на "относителността". там няма теории. там има само едно- силата на гравитацията, като източник на енергия, но не за нас. интересно, нали?

"черна дупка"?! не знам как "филантропите" още не са се сетили да нападнат и това обществено наименование, като полит. некоректно. :-))).

Като прочетох заглавието в Дир-а, и аз си помислих "поредната умствена диария на изкуфял професор". Но като прочетох какво казва професорът, се убедих, че не съм бил прав. Говори много разумно и интересно човекът. А но тези, които все още плюят по професора, дори след като са прочели интервюто, ще кажа - щом не ви е интересна науката, не четете такива статии, а ако случайно попаднете на такива, въздържайте се от злобните си и невежи коментари. Има достатъчно материал в Дир-а за чалга, политика, спорт и прочие.

Интересна статия. Дъщеря ми е запалена по астрономия и от година-две чете много за черните дупки. Учителката им по физика им е казала, че могат да си представят черната дупка като прахосмукачка, която е толкова силна, че щом бъде включена, засмуква всичко, включително този, който чисти с нея.

не може да е като прахосмукачка, защото прахосмукачката за да "дърпа", трябва да е включена в контакта, да и е "натиснато" копчето, в който контакт днес са включени и "алтернативни" източници на енергия. отделно от това, не знам как комисия от комисари би допуснала някоя (или някой) чистач на хотелски стаи да бъде всмукан от собственоръчната прахосмукачка за пари - ек, сорос и други... но нека бъдем реалисти, ако сорос бе учил физика, като меркел, до сега нямаше да има "нАукА"! а само черни обамовци.

Искам да попитам по-запознатите: как България би могла да се предпази в случай на Черна дупка? Защото е ясно, че ако някой реши да използва Черна дупка, това ще е САЩ, а "експериментът" ще бъде приложен първо върху най-уязвимите, сред които е България. Какво се прави в случай на Черна дупка?

се опитват да създадат черни дупки... и може би са успяли? ;)

Леле какви неграмотници работят в академията на науките. Както дянков ги нарече феодални старчета

Слагат ти минуси защото казваш че работят. Всеки знае,че там са само на държавна хранилка и нищо друго.

Имаме си черни дупки, една е БАН, където материята (парите) потъва, никой не знае какво става вътре и какво се очаква да стане навън. Другата черна дупка е Президентството, там се знае само, че има един дявол, който подклажда огъня под българския казан. Третата черна дупка е ГЕРБ, където друг дявол ни баламосва, че живеем от ден на ден по добре.

Привет всем! Нашел прикольные новости на этом сайте: http://limonos.ru : http://limonos.ru/interesnoe/8017-cvetnye-sny-norma-li-opasnyy-simptom.html [b] Цветные сны: норма ли опасный симптом? [/b] [url=http://limonos.ru/foto-prikoly-interesnoe/1332-25-malobyudzhetnyh-filmov-kotorye-sdelali-otlichnye-sbory.html] 25 малобюджетных фильмов, которые сделали отличные сборы [/url] http://limonos.ru/foto-prikoly-interesnoe/4738-dorogi-po-kotorym-stoit-proyti-hotya-by-raz-v-zhizni.html

Брави на професора, много е забавен, ако води шоу по Тв ще засенчи бързо тъпото шоу на Слави Чалгаря от Уйнов дол.

дето видимо и да пишеш правилно не можеш, кой си всъщност?! С какво си известен тук, или навън...по света?! Я посочи "предаването", което ти водиш , та да те видим: какво и колко "забавно" светило" си?! Дали си знаещ, можещ, уважаван и известен... или си ограничено мислещ и оплюващ всичко и всеки...хейтър-соросоид! С какво право простите... се надсмиват на учените... по-знаещи от тях?!

Черната дупка е вид дупка, която е черна. Нейна противоположност е черната камара. Значи с черна камара може да запълним черната дупка с черната камара! Всъшност на попадията дамската чанта може да се дефинира като черна дупка. Каквот тури вътре изчезва во веки веков! Амин!

ОБЯВА Сладка 14 годишна ученичка търси да се запознае със симпатичен господин за забавен видеочат. Моят мейл: [email protected]

Тоя ако можеше да разглоби и сглоби тостер дали щеше още да е в БАН?

Според вашите разбирания всеки гумаджия е доцент ,а всеки дърводелец професор,за ел.техниците може да се каже ,че са академици.Ще споделя един случай с мен от преди много години ,още от времето на соца..Току що се бяхме пренесли в нов апартамент ,но аз не се бях регистрирал ,а само съпругата ми,което си беше формалност ,но даваше възможност на баща И,зам.министър да съдействува по-лесно за телефон,та ние имахме единствени телефон в целия блок.Изглежда това подразни съседите и ми уредиха една паспортна проверка,наложи се да ходя при кварталния и да се обяснявам,а при него "висеше" някакъв "интелект".Обясних на кварталния ,че работя в институт като научен сътрудник и нямам време за тази дейност.Тогава интелекта не се стърпя,и каза ,че знае как в институтите само пием кафе и сe "бъзикаме"/запазвам израза/ с колежките.Погледнах го пренебрежително и му казах ,че едва ли е влизал в институт, защото най-много ще го допуснат до котелното.Ама как почервеня ,та чак започна да съска и да пръска слюнки - голям смях