17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При нас винетките 100 милиона евро и по сто милиона за поддръжка всяка година, пък изглежда софтуерът пак е писан ден-два от самодейци. Ама колкото по на изток толкова по-скъпи са тези неща.

при моделът на капитализма наложен от САЩ се краде навсякъде по света в огромни размери

Щото при комунизма никой не крадеше! Работниците не изнасяха от заводите тайно нищо, шефовете им не си правеха частни вили с парите на заводите, управляващите не живееха в суперлукс...

НЕ знаем как е било по комунизма, никой не е живял по комунизма,комунизма го има самоо в главите на лудите "демократи". тук имаше социализъм. Моля лудите "демократи" да не бягат от вечерна визитация и да пишат глупости в нета. Ако бещаят ние обещаваме, че ще вярваме в комунизма, само и само да не буйстват в леглата си.

Горкият, ако беше български министър щеше да остане поне до края на мандата си!

А сега пгледнах щом Гошу я писал статията 100% има нещо гнило в достоверността на инфото

Най вероятно има нещо недонаписано или пропуснато от джурналята за да има сензация Sounds fishy, ама ок щом така казват че без пари ...

Браво на чехите! Не е зле да се поучим. Жалко, че толкова хакатони отиват на вятъра.

Високоплатените програмисти не печелят толкова от такива търгове. Работил съм във фирмата с детските градини и Ви уверявам, че там печелех 3 пъти по-малко от фирмите, в които си скъсваш задника от работа.

По времето на детските градини там даваха 5-6 бона. Сега 15-20 ли вземаш? Браво!

По времето на детските бях около 1000 заплата, но не в Солюшънс, а в друга част на компанията.

Чехия поне трябва да ги почерпи ! ... със сигурност обаче тези от правителството пасуват....

Осигурена е безплатна поддръжка от Ечмиадзин.

Еми стандартна простотия , като при нас със сайта за детски градини за 2 милиона лв дето реално не струва 100 000лв с все заплати , хардуер и т.н. и т.н. Или пък като сайта за винетките , дето все има проблеми ама всичко е точно ама и там едни милиони се източиха. Въпроса не е толкова в цената ами в какво ще предложи + допълнително колко поддръжка ще има. Защото сега тия програмисти , те ли ще поддържат сайта дето са създали и ще облужва милиони хора ?

Тези 16 млн. евро едва ли включват и поддръжката. Ако я вклюват, то трябва да има и период, през който да я поддържат. Ако примерно е за 10 години, а софтуерната фирма догодина обяви фалит!!! Какво става? Предполагам за поддръжка ще се плаща допълнително! Въпроса тук е, че и за 1 млн. евро пак могат да направят сайта. За да обявят такава сума, вероятно се "усвояват" държавни средства...

Навсякъде се краде ( доказателство тази статия ) , въпроса е колко и какво се предоставя покрай "освоените" средства. Това дали и какво е включвал договора за 16 млн. евро , не мога да коментирам защото не съм го чел.

освен това подръжката се прави по-лесно, освен ако не се срине цялата система, но тогава пък трябва да си зададат въпроса за какъв продукт и качество са дадени милиони...а фактически добрата воля на тези хора е спестила милионите!

Така се прави в белите държави!

Тия програмисти взеха да стават много самонадеяни. Не че имам нещо в предвид да уволнят цялото ни сегашно правителство, но не ми харесва някакви заблудени овчици които по цял седят пред една щайга или обикалят с някаква дъсак в ръката, да печелят толкова много пари. Та реално те нищо не произвеждат. Не ни трябват програмисти а заводи за трактори, комбайни, металорежещи инструменти и военна техника

Подкрепям те - за трактори заводи трябват , и да се отвори кремиковци отново ! И всичкото хахо там да иде и с песен да кипи комсомолски труд и производство !!!

А бе че е хубаво да има и заводи за железария е вярно, не че високоплатените програмисти пречат някому. То голяма част от тях са високоплатени баш заради такива "търгове". А че на тоя отгоре хапчетата не му помагат отдавна всички тук знаем.

така е казал и ББ, какви програмисти, трябват ни хамали и картофопроизводители, дори и за хора които пасат овцете също има дефицит

Ако не бяха тея програмисти, нямаше да има откъде да си напишеш малоумния коментар.

Позволи ми да ти напомня, че съвременните пройзводствени линии в по-голямата си част са автоматизирани (говоря по принцип за съораженията в съвременното пройзводство). Те се управляват от компютри (или по-прости микроконтролери), които изискват редом с общите работници (и операторите на машини) да има и по-квалифициран персонал (например програмисти, които да напишат програмите за тези компютри и микроконтролери). За другите области, освен пройзводството, мисля че е излишно да ти напомням до колко е навлязла компютърната техника и каква роля играе в съвременния живот.

Тука за подобни "своеволия", програмистите ги вкарват с затвора. Ако не вярвате, питайте шефа на ТАД Груп...

И кога тия са направили нещо съпоставимо. Тук са масово на хранилки и се занимават с нищоправене, тук таме по някой който свършва цялото уеб програмиране за да има какво да отчетат все пак.

Като ти чета коментара се сещам за онази приказка "Колкото по-неразбираш една работа, толкова по-проста ти се вижда" (без да искам да те обиждам. Ако съм го направил, извини ме). Не че няма скатавки и хрантутници и сред програмистите, както и хора, наричащи се програмисти, а реално нищо неразбиращи от програмиране, но то в коя професия не се срещат такива (особено в България, където често се случва да се взимат на работа хора, некомпетентни за дадена длъжност (справка - Народното събрание)). Така че много моля, недей така да слагаш "под общ знаменател" всички.

Глупаци.Можеха да изкарат някой лев ...

Мм, пуснали са благотворителни купончета, може да си купиш.