Коментари - Пушенето на цигари нанася тежки поражения върху мозъка | IT.dir.bg
назад

Пушенето на цигари нанася тежки поражения върху мозъка

Вредният навик свива обема му и повишава риска от деменция

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Пушенето на цигари нанася тежки поражения върху мозъка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НА ЦИГАРИ,ЛУЛИ,НАРГИЛЕТА,ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ,ХАШИШ,МАРИХУАНА......Е ВРЕДНО ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА КОЛКО МИЛИАРДА КУБИКА СО2 СЕ ОТДЕЛЯ ЕЖЕДНЕВНО....ЗНАЕТЕ ЛИ?ИЗЛИШЕН РАЗХОД НА ГАЗ ЗА ЗАПАЛКИТЕ,ДЪРВО,ФОСФОР И ХАРТИЯ ЗА КИБРИТИ....

Четенето на гогов нанася тежки поражения на мозъчната активност на човека Справка хехе

винаги съм го знаел това и без да ми го доказват с проучвания

Тъй като политиците ни и ние българите сме си увредени генетично от 500 години турско робство /вече присъствие/ ,пушенето няма да ни увреди.

Не ви вярвам. Преди десетина години и за свинската мас разправяхте същото, а сега се оказа, че е полезна и задължителна за организма.

"задължителна за организма" ?!? ти кога последно си папал свинска мас? кажи го на близо 2та милиарда мюсулмани които по непонятни причини не ядът свинско.

Задължителна е малко силна дума, но че има изключително полезно въздействие е неоспорим факт, за който може да потърсиш достоверни източници. Като не само свинската мас трябва да се има предвид, но и тя влиза в списъка. За да помогна на процеса на разбиране: има мас от кит, от тюлен... Така, че ексцентрикът по-горе е по-скоро прав. И между другото, ако мюсюлманите са ти пример в живота, защо не се присъединиш към този мозъчен тръст?

При всичките налични в наши дни данни за цялостните вреди от пушенето трябва да си комбинация от малоумен и наркоман, та да не положиш усилия да ги откажеш...

гледането и четенето на новините нанася още по-тежки поражения на мозъка.

Няма никакъв начин, пушенето на каквото и да е, да не е вредно! Най-малкото при пожар се умира от дима. А те това дишат и си пълнят дробовете с катран. А пушачите умират от рак не само на белите дробове, а и масово на пикочните пътища, бъбреци и така нататък.

Зависимостите, било то пушене, пиене , друсане и т.н, са изключително трудни за овладяване. Закоравял бивш пушач НЯМА, или ако има, то той сънува цигари до края на живота си. Ако искате да няма зависимости, забраненте цигари, алкохол. шоколад, порно, и какво ли още не. Всичко останало е демагогия и прах в очите на хората. Ама не ви стиска, защото ще падат правителства, а и ще ви е трудно да се разделите с парите от данъци и акцизи, които после харчите за лични нужди.

Глупости. Пушех като издънена печка - минимум по пакет на ден. Преди 28 години разбрах, че ако не ги спра ще умра след 10-15 години от неприятна смърт - или от рак, или с отрязани крака. И ги спрях - с Табекс. Курса е около 2 седмици - практически без някакви особени геройства от моя страна. Сънувах, че си запалвам само първите 6 месеца. И до сега си мисля, че това е едно от най-хубавите неща, които някога съм правил. Тия, които пушеха с мен сега имат здравословни проблеми - а някои ги няма вече... А ти просто си търсиш извинение да не ги откажеш.

Закоравял пушач според ме е - човек който пуши от поне 20 години. И пуши по-повече от кутия на ден. Около мен е пълно с такива. Така че, според мен не е точно така както мислите. Но всеки има право на мнение, а и винаги има изключения. Аз не казвам, че не трябва да се спират цигарите, а че демагогията е меко казано аморална.

Закоравял пушач е този, който не може да изкара и един ден без цигари. По пакет на ден съм пушил около 9 години. През това време рекорда ми за най-малко изпушени цигари беше 3 за един ден - и повярвай ми - наистина бях готов да убия човек за цигара. Това беше в казармата. А там във времена без цигари съм пушил фасове от плаца... - Толкова бях зле. Закоравелият пушач е наркоман - с отричане, че има проблем и с адска абстиненция ако остане временно без цигари. Съвета ми към пушачите е: Откажете ги. Не е толкова трудно. Един курс с Табекс е под 30 лева . Трябват ви само 2 неща - 2 седмици без напрежение около вас и желание завинаги да се откажете!

Не знам колко лесно/трудно е да ги откажеш защото никога не съм пушил, но баща ми беше страстен пушач десетилетия. Конкретно до колкото знам от него пушил е около 40тина години, като лично мога да потвърдя, че поне 10-15 от тях пушеше по поне 1 кутия на ден (говоря за стандартни кутии 20 бр, не както сега има по-дребни кутийки). Не знам колко е би готов да убие за цигара ... По негови думи просто е решил да ги спре заради здравето си. Не е ползвал хапчета, просто ги е намалявал постепенно и в рамките на около 1-2 години. Не мога да коментирам колко лесно трудно му е било, не е влизал в такива подробности, но определено мога да кажа, че е възможно дори за човек който винаги съм определял като закоравял пушач. В крайна сметка става въпрос за личен навик и модел на поведение. Навиците са трудни за промяна. Колкото по-дълго поддържаш даден навик, толкова по-трудно можеш да го промениш. Помощни средства със сигурност има, но в крайна сметка въпроса е колко ти лично искаш да промениш даден навик.

Всъщност е до човек. Накои могат лесно, други могат с малко усилие (като мен), трети могат много трудно и спомощта на никотинови таблетки. Четвърти не могат. Зависимо е от специфичният организъм. Някои са много по-податливи на зависимости. Като пушенето определено не е най-страшната...

Колко ти платиха да напишеш статията , бе капут !

Тези които пушат, имат ли мозък!

Измервали са мозъка по инструкциите на оня с мустачето, 40-те години миналия век за какво има и служат Никотиновите канали в невроните? защо пушачите Ковид не ги лови защо никотина пази от Алцхаймер и подобни

Знам един, който гушна букета на 52 от алц. с цигара в устата.

а , добро утро ...