Коментари - Пускането на реактора за термоядрен синтез ITER се отлага за 2039 година | IT.dir.bg

Коментари - Пускането на реактора за термоядрен синтез ITER се отлага за 2039 година | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Невъзможно. Все едно да направиш Перпетум Мобиле. Европа имаме много пари за харчене.

на реактор, който се изгражда в Европа и с преимуществено европейско, руско и дори японско участие, цената му се смята в долари?!

Това е невъзможно - изисква прекалено големи температури и налягания, а и плазмата се оказва неконтролируема, неутронния поток и гама лъчението също. Поредния път когато някой еврогеец е решил, че е повече от руснаците и като при тях не става при него ще стане щото е евроГей, хахаха, а като изключим момента с точенето на пари от евротъпаците с манията им за чиста енергия, хахаха Че ще вдигнат ръце и ще кажат, че теоретически не става е ясно ама вече и няколко милиарда няма да ги има, хахаха

Да бе знаем че е невъзможно. Също така е невъзможно да плуват железни кораби и апарати по тежки от въздуха да летят. Пък да разцепиш атома? Това е направо смешно. Словоблудстването на тема велики руснаци направо го подминавам. На това не кълват даже умствено изостаналите тъй че няма смисъл да се споменава.

Га Марианската падина стане туристическа дестинация, а са само 1000 атмосфери и съвсем поносима температура, хахаха

Ами там вече ходиха туристи и то преди десетилетия. Ма не са ти го написали на листчето с опорките явно.

Кръстникът ми е теоретичен физик. Споделял ми е, че има проблем. Всичко в изчисленията и моделите работи, но на практика излиза някакво проблемче. Вкарват го в новите модели, отстраняват го, но възниква второ такова. Хайде пак преизчисления - трето. И така до безкрайност. Нещо с основните постулати не е наред.

Ще го пуснат когато нефтените лобита решат !!!

Докато френските колеги намерят вазелина,китайците ще пуснат подобно съоръжение....

Китайците дори не са почнали да строят подобна централа. Трудна работа да настигнат проекта във Франция.

успех на всички! френските колеги ... нали си наясно че просто реактора е във Франция, но проекта е международен в това число както финансирането така и учените които участват в него. В това число и Китай.

И това не може да стане без Русия.....

Да бе, знаем, без Русия и слънцето не изгрява...

Русия участва там бе, идиот! Явно си неграмотен и не можеш да четеш!