Коментари - Путин летя на най-големия свръхзвуков бомбардировач в света (видео) | IT.dir.bg
назад

Путин летя на най-големия свръхзвуков бомбардировач в света (видео)

Полетът може да се възприеме като сигнал към Запада, тъй като машината е преминала модернизация и може да носи ракети с ядрени бойни глави

Обратно в новината
| Автор : Стоян Гогов

Коментари - Путин летя на най-големия свръхзвуков бомбардировач в света (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

путин в затвора

Да вземат да направят един нормален пътнически самолет ..

Този самолет е от времето на баба ми.

Това не е Путин а е един от многото двойници.Истинския е умрял 2012 а този който се представя за него ноемри миналата година.

глупости тоя не излиза от бункера

Голям майтап Путин лети Към отвъдното

А дано!

Войната в Украйна ясно показва че ВСИЧКИ бойни самолети се използват САМО ДАЛЕЧ от фронта, като носители на планиращи бомби или ракети. Защото даже слабо и разпокъсано ПВО се явява твърде опасно за самолета. Т.е. абс всички изтребители, бомбардироващи, щурмови самолети и въртолети са АБС нефективни и лесно могат да бъдат заменени от безпилотници. Съвременна крилата ракета може да носи няколко атомен заряд (съвсем лек като товар) и има обсег 5000км. Т.е. може да бъде пусната далеч от целта, а носител е какъвто и да е самолет, кораб, подводница. Всички тези гигантски и свръхскъпи стратези верно са красиви......... но са ефективни само за паради.

Руснаците имат проблем със свръхзвука. Достигат го само на форсаж. Такова нещо би било новина преди 65 г . И досега не могат да направят двигател , който да лети със свръхзвукова без форсаж на двигателя. Такива двигатели ги имат изтребителите пето поколение, САЩ ги имат от 20 г, Москва все говори в бъдеще време, докато хората разработват вече самолети шесто поколение. Чудят се какво да дрънчат и вадят разработки актуални преди половин век .

Чиче, недей писа такива малоумия, излагаш се тотално. ТУ 160 е тежък бомбардировач. Наясно ли си каква е крайцерската скорост на тежък бомбардировач по принцип?

_stankow

>>>свръхзвуков бомбардировач с крило с променлива геометрия Добър е преводът на статията, само един малък нюанс - "крило с изменяема геометрия".

Едни пояснения. Новопроизведени Ту-160 няма и няма и да има. Един беше останал в завода недовършен, него преправиха в М, както и няколко строеви. Най-големият бомбардировач е, защото по съветска традиция, когато копират (от В-1А), го правят громозкто, па руски, с повече желязо, затова. Щяха да правят ПАК-ДА (перспективен авиационен комплекс - далечна авиация), но нищо не се чува. 2025 г. трябваше да е първия полет. Ту-160 никога не е можел да носи бомби, за разлика от В-1В.

И защо реши, че не може да носи бомби?

щото е 'сделано в СССР' - ти това словоредие срещал ли си го в така безличния ти живот? Знаеш ли какво е СССР. Знаеш ли че България им беше 14 република? После ми защитавай този Путин?

1. Срещал съм го това словоредие. 2. Знам какво е СССР. 3. България няма как да е била 14 република при положение, че СССР имаше 15 републики.. 4. И къде видя, че защитавам Путин? Просто попитах ОКБ защо мисли, че Ту-160 не е можел да носи бомби.

Пише, че след последващи разработки ще може да носи и 40 тона свободнопадащи бомби, но дали са го осъществили, не съм се интерсувал, защото с тези бомбардировачи (пет върнати от Украйна) удрят по Украйна, предимно гражданска инфраструкура.

Миналата година са произвели два нови ТУ 160, ма ти си пиши че нема.

ХА, ХА, ХА! Летял! Да бе! Видяхме как се качва по някаква стълба и как стои с маска на мястото на копилота и си играе с явно изключеният щурвал. Междувременно руЦкото , пардон, съвеЦкото джИлязо успява да излети и кацне (със сигурност са някакви стари кадри). Този сценарии за простолюдието може да направи и начинаещ оператор и монтажист. Дори двойникът на пудинг е наясно с факта, че ако се качи на това ръждиво хвърчило рискува твърде много.

Злобното човече пак ли е излазил от бункера? Скоро го чака горещо посрещане в Ада. Колегите му там (ония с опашките) са замислили страшен купон на новобранеца Вова.

И така вече две години...

И не са го пуснали през бомболюка??? Тази нация действително е загубена за човечеството.

И трите умно-красиви трола са активирани , яко са омазали коментарите

что полетел, но к сожалению он вернулся,,,

Вечерта «без натиск от страна на немците» червените ... избягали от Нарва. Немците, не знаейки за това, влезли в града на сутринта... Както се казва – Голямо геройство... Избягали и после го нарекли победа... В статията «Тежък, но необходим урок», публикувана в «Правда» на 25 февр. 1918 г. самият болшевишки вожд В. И. Ленин характеризира ситуацията в тези дни така: «Мъчително-позорното съобщение за отказа на полковете да съхранят позициите, отказът да защитят даже нарвската линия, неизпълнението на заповедта за унищожение на всичко при отстъплението; без да говорим за бягството, хаоса, бездействието, безпомощността, небрежността… В Съветската република няма армия.» Какво да добавим? Щом ТОВА Е ПОВОД за празник – ДА СИ ГО ПРАЗНУВАТ!

На 23 февруари в Русия се чества Денят на защитника на Отечеството... Почти всички руснаци и извън Русия го отбелязват. Рисуват картини и вдигат паметници даже извън Русия... После активират слугите си в други страни да славят деня и полагат цветя на натрапените паметници... Някои го считат и за...празник на мъжа ... Но ЗАЩО? Защото преди това в СССР - 23.02. е ... Ден на Червената Армия. Но ЗАЩО? Изненада! Не е ясно защо са се спрели точно на тази дата. Според ИЗМИСЛЕНАТА И ПЪЛНА С ЛЪЖИ съветска история ... на 23 февруари през 1918 г. войските на Червената армия са нанесли поражение на германските войски край Псков и Нарва... Става за празнуване, но... АКО Е ВЯРНО... Но ПРОБЛЕМЪТ Е, че историците опровергават тази версия. Битки там на този ден не са регистрирани нито в руските, нито в немските архиви. Документите показват, че немците в този ден са били на цели ...55 км. от Псков и на ...170 км от Нарва. Какво става после? Може би руската победа се е случила след дни? Нищо подобно! Немската атака на Псков започва на 24. 02. И ... градът е превзет, като на 26.02. командирът Позерн съобщава на Петроград за загубата на Псков: «Градът бе превзет от неголеми немски сили. Нашата беда е в липсата на подготовка, а така също в това, че никакви заповеди не могат да променят предварително подготвеното настроение — да не се продължава войната».

Я си наври главата под чешмата...

Истината боли а, товарищ?!

боже мой , те руснаците щото постигнаха невиждани успехи в дозвуковата (масова) гражданска авиация , че сега ще покоряват и свръхзвуковата такава. Малко им е било явно неуспеха със Ту-144 , че сега пък дребният император като е казал , що пък да не направят нещо,естествено безаналогово - гражданска версия на свръхзвуков бомбардировач. Ами то много лесно бе - махат бомбите и ракетите от търбуха му и ще наредят стелажи за пътниците...е,няма да им е много удобно ама то ще е за малко. А ВСЪЩНОСТ НЯМА ДА Е........защото не може да поддържа свръхзвукова скорост повече от няколко минутки , а крейсерската му е ПО-МАЛКА от на обикновен Боинг или Еърбъс

В педерашке летят не повече от 5 Ту-160, всичко друго е за резервни части. Разликата е, че в Америка са най-новите -Ф-22, -Ф-35, -В-1, -В2 Спирит.. Въпреки че Велика Америка има най-модерния стелт бомбардировач в света - В-1, В2 СПИРИТ, тя отново актуализира военновъздушните сили. Последният бомбардировач В-21 е готов В21: нов стратегически американски бомбардировач: Какво има в Засрашщка ? НИЩО. Само Боинг е построил повече самолети, отколкото криворъките руски и съветски съвети взети заедно през цялото си съществуване.

Подхранена напълно безплатно засега от паричките на бедни българи и други обвързани с тях държавички!

Крайно време е да се засядат няколко ТОПОЛ-ки във Фашингтон!

Що за навик имат путиноидите - да плашат всички с голо дупе? УЧЕТЕ ИСТОРИЯТА русороби . ХАХАХА……. Мечтането не е вредно, но понякога все пак трябва да синхронизирате мечтите си с реалността... . СССР също се канеше да воюва с Америка . Канеха се, канеха се, ... И накрая се разпаднаха – УМРЯХА ! . СССР прекара целия си кратък живот в опити да настигне Америка. Накрая пъпът му се развърза , СССР легна на една страна, тихо пръдна и... умря

И кво', те единствено разчитат на префасонирано старо. Иначе нищо ново.

Имаме нови корейски ракети

Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) с детайл българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 194 милиона срещу 3.7 ! В резултат на тежките руски поражения по фронтовете избухват революциите от 1905 и 1917. Единствената успешна война за СССР (не казвам Русия, защото украинците играят централна роля) през целия 20-ти век е Втората Световна, но Съюза е само една от многото воюващи държави (войната е световна), а и това става с колосалната англо – американо - канадска помощ. Освен това срещу германците се бият не само руснаци, а и американци, британци, французи, поляци, австралийци, канадци, новозенландци, холандци, белгийци, норвежци, югославяни...При това Англия воюва с Хитлер от първия до последния ден на войната и никога не е била в съюз с него, за разлика от СССР, който до 22.06.1941 е съюзник с Третия райх. Ами украинците в съветската армия? Отделно западняците воюват не само с германците, но и с Италия в Африка и Европа, и с Япония в Тихия океан. Трябва да споменем и че Руската освободителна армия на ген. Власов воюва на германска страна. Ето това е непобедимата и безаналоговата.

Спрете с токсичния пиар на един диктатор издирван от международния съд в Хага ….

Това споменаване, че можел да носи ракети с ядрени бойни глави за сплашване на простолюдието ли е? Да настръхнем срещу Русия? Почти всеки съвременен изстребител може да носи такава.

Детството на джуджето е било много унизително и гадно.Затова сега се стреми да отмъщава на целия свят. Просто му трябва лечение в психиатрия- но то не иска. А това е голям проблем- за целия свят.

Двойника на Путин летя. Путин да не е глупак, като Пригожин. Той знае, че самолетите падат.

Жалко ,че късото не е полетяло към луната, че да си джасне в нея с 30 хиляди километра в час...

Хах! Айде да не лъжем. Самолета е от 1981г. демек на 43 години. Това е пребоядисана версия на стареца Ту 160. Жалка история. А като се сетим, че в България от русоробите се вдигна кански шум, че сме си поръчали Ф16 Блок 70 ми става жалко и смешно. Всеки един от тези самолети е 100 пъти по-модерен от този прастар руски самолет на който Путин е решил да прави злокучи ПР.

Ам добре седни, че друса........ Пише модернизиран.....демек стария търпи иновации

не е летял. Не би рискувал с такова нещо. Вероятно са показали как се качва и слиза, пък летенето е било без него.

Войнович Владимир - Москва 2042

Ватниците имат само лопати и крадат перални ;) Обаче с лопатите много ги бива! Пратиха вече 500 хиляди укропи при бандера!

А ти хич не си руско тролче педерастче или?

Амии,направо 5млн. укри при Бандера.И нито един монголоид ,,асвабадител,,даже няма одраскан

самолет произведен още в ссср и при путкин модернизиран в продължение на 3 години

Ruslan

Руснаците са обречени на неуспех защото не са щастливи

Щото българите едни щастливци....

Напротив щастливи сме.Вчера температурите в Блатная скочиха до -10 градуса и скоро ще пуснат парното.

Има си свръхзвуков бомбардировач - лети си. :)

..... А ние като нямаме..зяпаме с отворени като шаран усти! )))....

А хората дето нямат Ту 160, си летят на А 380.

Хусите ще потапят британски кораби с руски ракети, това е отмъщението за децата в Белгород

Русоробите вече с ислямските терористи ли сте? А религията сменихте ли?

Русоробите са рязани пишки, служещи на евреина Путин-Шеломов.

Байдън нарече Путин "диктатор" и "лудо копеле", а днес каза че никога няма да спрат да финансират Украйна. Тръмп нарече Навални "изключително смел човек" и убийството му "трагедия". Урсула директно каза на Путин, че ЕС няма да му позволят да победи Украйна. . Русороби, ясно ли ви е войната как ще свърши?

Русия ще победи, защото е по-силна, по-мотивирана и истината е на нейната страна.

баси смешното и безсилно квичене на господарите ти.. ББААХАХА

Отдавна е ясно. Ще свърши с последния украинец, ако питаме тия, дето си изброил

Разбира се, че ни е ясно. България винаги е била на страната на губещия. На теб сега изясни ли ти се?

Кой от всичките путиновци.

всеки път когато руснака пръцне резултата е насиране.ха.ха Важно е катапулта да работи че руските самальоти 50 % падат без причина.ха.ха

Германски генерал предупреди Путин: НАТО ще разбие руската армия, ако ни нападнеш. Затова джуджето се метка на самолет.Тренира бягство със скороста на звука.

до скоро не смятаха Русия за враг и цялото им внимание бе обърнато към Китай. Откакто Ленинградския бандитчик започна да иска внимание от батковците, повече няма да има "случайни" руски провокации в Аляска. На мурзилките ще им се случи същото, каквото и на 7 март 2018г в американската част на Сирия - тотално унищожение за 30 миниту на 450 вагнеровци.

Дебил...450 вагнеровци...де ви копат бе??? Па земи прочети нещо бе....стига драскал тъпизми

Цитат от текста: "Украйна също се сдобива с 19 бройки от Ту-160. Те обаче не политат повече, а в края на 90-те повечето от тях са нарязани на скрап, като част от сделка със САЩ."

Все по близо до бога :)

хри бога ти ли я, заедно с крайцера "Москва"?

Лоша новина за нато, поредната

Ваня, правда. Колкото е по-голям и Безаналогов ТУ .... толкова по-лесно и бързо може да бъде свален. Последно се разберете с ПУ, как ще плашите НАТО: с безаналогови съветски ТУ-160, с несъществуващи беаналогови хиперзвукови ракети, които се свалят в Украйна или с абсолютното оръжие- летящите съветски консервени кутии на Товарищ Ким Чен Ын?

Как ще го свалиш като обсега на ПВО-то ви е 160 км, на изтребителите под хиляда, а на неговите ракети е 5000 км? И е по-бърз от тях с няколкостотин километра в час. Че вас един китайски балон ви направи луди. Ти имаш ли изобщо идея колко години сте назад от цивилизацията и още колко встрани? Върти геврека на камиона, изплащай кашона, и не давай акъл на свободния свят.

Пък сенилния Бидон се вози на колело .. И пада!

„Смелите“ близо до Авдеевка изгориха първата американска бронирана машина на базата на танка Ейбрамс! Танкистите от 21-ва бригада на Централния военен окръг с точен огън извадиха от строя М1150 , модерна военна машина на американската армия на шаси М1 Ейбрамс за разминиране, с минен плуг и линейни заряди. Видеото е на: т.ме/РВворнкор/62584 (изпишете го браузъра на латиница)

Айде догодина може да го повозят и на китайски Масквич

Тоя човечец още е в 18 век.. Лошото е, че има много последователи останали във времето.

По цял ден киснете тука да крепите оная на работа на Путьо Маринкин. Долна рубладжийска измет.

ще лети от 6тия етаж вашия Путьо.

Някога, при тогавашните първобитни системи за ПВО, този самолет е проектиран да нахлува във вражеска държава на пределна скорост, след което да се измъкне. Сега това няма как да се случи. Просто ще го свалят. 2200 км в час въобще не са впечатляваща скорост. А при тия огромни размери.....тойе перфектната мишена. В1В, от който е изкопиран Ту160 е доста по малък и е с по ниска скорост. Но САЩ разполагат с около 250 бройки. 17 броя са смешно количество, с които на практика нищо не може да се направи в глобален мащаб. За война срещу Украйна и Сирия стават, но срещу САЩ са безполезни. По-здрав от , КаГеБе

Като цяло си прав, скоростта му не е като за днешно време. Най-новите поколения на Пейтриът са 5.5 маха, което лесно ще сваля ТУ-160. За по-сериозните системи да не говорим. Единственият плюс на този самолет в момента е, че въпреки новостите, може да се доближи достатъчно близо до границата на дадена държава и да изстреля няколко ракети за сравнително кратко време, с което да унищожи началния периметър и да успее да се измъкне. Но за навлизане в територия ме съмнява. И все пак скоростта му като за ядрен бомбардировач е впечатляваща. ТУ-160 е 1.5 пъти по-бърз от Б1, почти двойно по-бърз е от Ф-35 и е почти толкова бърз колкото Ф-22.

Скоростта 2200км се развива на големи височини от които не се бомби.Работната скорост на Ту 1няма нищо с работната скорост на самолета.Скоростта на малка височина /за бомбене/.А тя е по-малка от скоростта на малка височина на В1.