Коментари - Откриха аномалия в разширяването на Вселената | IT.dir.bg
назад

Откриха аномалия в разширяването на Вселената

Международна група учени откри парадокс, който може да послужи като доказателство за анормални свойства на тъмната енергия.

Обратно в новината

Коментари - Откриха аномалия в разширяването на Вселената | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости, измислени да пълнят джобовете на пълни идиоти.

Интересни нещица

Ами нормално е... Вселената се разширява отзад, особено когато е яла престояла мйонеза... И скоро тъмната материя ще изригне със страшна сила. Препоръчвам преди това да клекне над клекало, че иначе от колосалната струя може да се счупи чинията...

Вселената е в нас и и ние сме във вселената.Мисълта е енергия , а енергията е навсякъде във вселената. Просто се отпуснете и щеусетите как ще станете едно цяло със вселената.

А за да усетите пълното единение, е необходимо да легнете на 2 метра под земята.

Тия са се захапали за "Големия Взрив", като джихадист за исляма. Че какви сигурни доказателства имат? Мерили 2 периода с години с Хъбъл, например. Дори някъде да има разширение, това първо не значи, че е глобален процес. Може би виждат част равняваща се на единица на безкрайност от наричаното от нас Вселена. Може да има и други движения тип ритмичти (дишане) или кръговидни/елипсовидни. По микропериода който измерват, не могат да направят крайно заключение. Може дори чисто визуален ефект да лъже. Примерно от някаква гравитация (неясна от къде) да се изкривява образа. Което отделно по принцип го има. Дори Айнщайн е измервал покрай слънчево затъмнение, че дадена звезда падаща се визуално около Луната и Слънцето е изместена. Или дори черните дупки как привличат светлината. Така че към момента не може и да си представим възможностите сигурно. Най-вероятно са неизброими. Не че не може да е вярно, но отношението към тъй нареченият "Големия Взрив" е вяра. В даден момент тази теория може и да отпадне напълно научно, но някои пак ще си вярват в него.

Както описах по-долу под псевдонима MI2, разбягването на галактиките е научно доказан и наблюдаван факт. Никой не измерва разстояния, защото е почти невъзможно. Наблюдават се измествания в честотата на погълнатите от водорода части от спектъра на излъчване на звездите. Няма какво друго да измести честота, освен движението на обекта, който я излъчва. Вселената се разширява без значение дали вярваш или не и това е научно доказан факт. От него следва екстраполираното предположение за големия взрив, който се доказва пък от реликтовото лъчение. Имаш да четеш много, за да ги разбереш тези неща.

Погледнах в Уикипедия за реликтово излъчване. Там пише неща от рода: Това лъчение ни дава информация за състоянието на младата Вселена, а самото му съществуване се счита за доказателство на теорията за Големия взрив. Но дори само от него излизат много въпроси. Първо, какво е Вселена? Дори тук не е написано със 100% сигурност, че доказва "Големия взрив" и правилно. Ако Вселената е всичко, то по никакъв начин не могат да направят такъв извод. Може някой "бог" да е включил микровълнова печка и от там да има реликтово излъчване. ;) А целият ефект който наблюдават, да е капка в безкраен океан. Това че имаш нещо характерно в областта на капката, не зачи че е валидна величина за целият океан. Дори само планетите въртящи се около Слънцето се отдалечават и приближават помежду си. Може да има по-глобален такъв ефект, който да важи за всички наблюдавани от учените планети и звезди. Освен това точно го е казал физика Бор, че резултата от изследванията зависи от уреда на изследване. Дори това което виждаш, не е същото което вижда едно куче, муха или риба. Ти виждаш само интерпретация, частично изграждана в твоя мозък. Дори има съмнения дали знаем нещо и дали то не е само за областта в която боравим. Цитат: Епистемология буквално означава наука за познанието. Епистемологията изследва как опознаваме нещата, какви са границите на нашето познание и доколко можем да припишем достоверност на това наше познание. За глобални неща най-добре изобщо да не си правят илюзия учените, че ще го разберат. Дори може би и това се считаше за доказано, че е невъзможно да разберат истината. Те едва ли не тръгнали да доказват Бог. Само че безкрайността е по-лесно разбираема, от крайността. А какво има след нея? А ако има Бог кой го е създал? И пак отиваш в безкрайността. Само си бил в измислена крайност.

А не може ли по просто и разбрано. Най напред-как успяха да преброят толкова много галактики? Това да не са овцете в кошарата. И после, нали уж енергията не се създава или губи-просто преминава от един вид в друг. Тогава кой най напред е създал толкова много тъмна енергия и как тя бута планетите да се движат по бързо. Предварително благодаря за компетентният отговор.

За преброяването има Хъбъл, суперкомпютри, бази данни и изкуствен интелект. Кво си мислиш, че някой ще почне да ги отмята с маркер на снимките?

Дори тогава единицата на изместване на ъгъла на виждане, да не говорим за въртенето на самият Хъбъл, се явява все по голямо разтояние на изместване, колкото по надалеч виждаш. Казано по друг начин 1 градус изместване по измислена Х коордита, на разтояние 1 мм, ще дава отместване на гледаната област много по-малко от на разтояния 1 км. А какво да говорим за безкрайността. Дори само в едно отчитане на отместване, от другата страна може да има безкрайност. Да не говорим, че част от теориите за тъмната материя май я свързваха с това, че има нощ и не е светло небето от неизброимите звезди.

тая вселена майката ни разката... все се дъни от някъде... ако продължава така накрая ще трябва да се махаме от тук

покемоните са виновни, откакто почнаха да ги ловят стана тази работа

Тези термини ще са абсолютно непонятни на гейаренския корифей инж. Гонзооглу.

Фактите са тези: всички теории до момента са грешни. Вашите тоже, аз бих заложил с удоволствие срещу тях.

Веднага да пуснат пач за оправяне на бъг-а!

Абе на къде се разширява, нали е безкрайна? Как тъй нещо дето е безкрайно ще има мегдан да се разширява? Ако има нейде едно празно място не заето от Вселената, значи тя е крайна и от там на нейде другаде ще да има нещо друго дето ме ще да е Вселена с ще да е някаква друга божия шегичка... Онзи тип там горе има чувство за хумор... ако ме друго...

Шмъркай, шмъркай мисленето не е за теб.

Анонимни учени били открили аномалия в разширяването на вселената. Нищо чудно след като самата идея за разширяването на вселената е парадоксална, няма никаква логика в нея и не може да разчита на научни факти. Няма физичекси и информационен закон който философите теоретици на тази метафизична теория на космическата еволюция да не са погазили безпардонно, престъпвайки научните принципи и етични норми. Интересно как По наблюдателнит ехора не може да не забележат как вместо да ревизират ревизират компрометираната идея за разширение на вселената , превърбната в свешщенна крава, се опитват да замазват положението с друга лъжа за същестуването на тъмната материя, която на практика е култ към тъмнината. Истината е че космическият вакуум изпълващ геометричното пространство на вселената е физическа среда със структура и определни физични свойства и ограничения, която активно взаимодейства с градивните частици на материята и диктува техните физически свойства и енергетични взаимодействия. В нея са заложени физическите закони локално или глобално, които са дефинирани спрамо абсолюти, които не зависят от времето и положението им в пространството. Температурната нехомогенност в космическият вакуум се държи на неговата структура и взаимодействието и с фотоните и матъериланите частици. Електромагнетизма е пряко проявление на тази физическа среда. Но в масовите медии освен вавилонски шаманизъм представян като наука, друго няма шанс да прочетем. Не е позволено защото това е основата на религията на Вавилон.

Анонимния Иван им каза Истината.

по времето на бай тошо всичко си беше наред и нямаше такива аномалии

Мери бай Пешо браздата - 100 метра. Мери бай Гошо: 200 метра. Почват да разсъждават: или браздата променя размера си, или има някакви чудати свойства. Как на никой "учен" не му хрумна, че може методът му да не е коректен!

Не е от метода, а от изпитото количество ракия!

Пълни глупости от които никой нищо не разбира

ходи си копай картофите тогава

Копани са отпреди 300 000 лета след големия взив и 12 000 св.год преди квантовите частици да се разпаднат до неутрино

Най-нормално е, когато не можеш да обясниш нещо да го отдаваш на Господ, или на някакво друго чудо. Същото стана и т.н. Хигс-бозон...просто го нарекохме божествена частица. Учените откриха най-малката частица, толкова малка, че по-малка нямало... Сега ако открият по-малка, което определено ще стане, ще натоварят измилената от тях тъмна материя. Много обичат да си измислят, когато не могат да мислят. Снимат постоянно всевъзможни микточастици и ги именоват, нагаждат си моделите и нищо реално и полезно. Горещо препоръчвам да прочетете една книга Единство и развитие на вселената /има и английски вариант/ - там ще намерите математическия израз на толкова търсения от Айнщайн и други учени Принцип на подобието.

хигс бозона е само теоретично открит макар и да го обявиха за съществуващ все пак не можаха да го намерят, а просто сложиха едни проценти на вероятност при претърсването на купата сено в която създадоха в ускорителя. Също и не е най-малката(според тези които твърдят че го има масата му е отговаря на 130 пъти масата на протона), най-малки са тези които нямат маса, примерно фотона, те и за това имат двойна природа - на частица и на вълна. Намирането на този бозон бе необходимо за да запълни теорията за Стандартния модел. Точно според този модел обаче голяма част от материята липсва и затова се приписва на тъмната материя, а тъмната енергия е свързана с ускоряващото се разширяване на вселената.

всичко това се обяснява с моята авторска теория -"Времетое кръгло" публикувана на едноименната фейсбук страница -написано е слято нарочно Тъй наречената тъмна материя съгласно моята теория е всичката материя на вселената която се намира отвъд всички хоризонти на събитията около черните дупки и по "видимата" граница на вселената ноест там където скоростта на разширение (по периферията) или скоростта на преминаване и "изяждане" в черните дупки дължаща се на огромната гравитация около тях достига скоростта на светлината и изчезва от нашия "видим" хоризонт. И това е така защото времето е кръгло по същия начин по който земята е кръгла и по същия начин по който ние виждаме до хоризонта на земната повърхност една малка част от цялата земна повърхност -та по същия начин заради кръглосттана времето ние "виждаме" само една малка част от нашата вселена -около 4 процента а останалото което е отвъд хоризонта на кръглото време представлява огромната тъмна материя и всичко това зависи от мястото на наблюдението и е еднакво за всяка точка във вселената спрямо останалата част от нея.С една дума ние сме тъмна материя за тези които ни наблюдават отвъд хоризонта на времето и те са тъмна материя за нас по същата причина тъй като всичко е относително-образно казано Нова Зеландия е тъмна материя за Европа и обратното

Първо дай смислена дефиниция за понятието "време", а след това разсъждавай за "формата" му. Понятието време като измерение сме го въвели ние, хората, а на природата не и дреме за това, защото има го има безкрайно много. Когато имаш безкрайно много от нещо, макар и неопределено точно какво, ще ти пука ли за него, еле пък за формата му, ако изобщо може да се говори за форма при нещо което няма край? А колкото до публикуваните ти "теории" в сураттефтеря...ами я се дръж малко по-сериозно. Тоя фейсбук го ползват най-много хора, които и понятие си нямат от материята по която се упражняваш, камо ли да разберат нещо. Пък и "теорията" ти е някаква мешавица от общи понятия и плитки умозаключения, които може би само ти си ги разбираш...ми да, щото ти си ги измислил. А такива доморасли "физици" и "космолози" като тебе, под път и над път...Преди време например познавах един, дето се смяташе за голям програмист, щото беше накарал компютъра си да му изсвири пет тона от гамата...Та така...

я помисли малко -кръга също няма край!

- Новобранец, к'во си се подпрял на лопатата! - Старши, мисля по въпроса за единството на времето и пространството! - Няма к'во да мислиш! Тоя въпрос е решен - почваш да копаеш от тук до обяд...!

Бабо Мецо не така. Макар и с простички и не доказани математически умозаключения, в тази идея има нещо интересно. Само една поправка не кръгло все пак пространството има обем значи не кръгло, а сферично. Имайте предвид, че повечето теории днес са математически и експериментални доказателства на диалетантски размишления от миналото ;) така че не се знае да не говорим със следващия Айнщайн. НО наистина FB е лош избор за публикуване на нещо подобно-масата хора там са елементарни частици.

Нямаш идея колко се радвам, че мислиш като мене.

аз съм го публикувала и доказала с формули още преди две години- и аз се радвам

ко, не!

Вселената е плоска !!!!! :)

Да не вземе да се окаже плосковГлъбната... :D.

направо си е една голяма подповдигнатинка.... :Д

А аз не съм космат!

Крайноста на безкрайноста се определя от скороста с която обектите се разбягват един от друг. Неколко въпросителни? Първо от де са сигурни тва де го именуват тъмна материя да е таквоз? М? Мое ние да сме тъмната материя! Що фселената като се разширява не се пълни от нейде? Нали е вакууум демек празна празнинъ! И наоколо има тъмна материя? Все от нейде че просмуква! Абе и вий сте едни учени!!!! Колкот аз джамжия!!!!

Ми не твърдят, че имат всички отговори. Толкова знаем досега, а тия хора се вглеждат в детайли и неща които не виждаме с просто око с надежда да видят нещо та утре да знаем повече, така работи светът ни.

О боже, най-сетне един нормален коментар, ще се разплача.

тъмна е защото не знаят какво е. точно като онзи лаф за тъмна индия. и все пак има доста известни неща, но за жалост при нас се блъскат николети и камелии, как тогава да чуеш за максуел, бозе, планк и фридман

спукала се е отнейде.

Как така са видели или изчислили, че вселената се разширява, като не са видели нейния физически край в "безкрайното" пространство, в което се разширява?! И друг въпрос - тези изчисления показват някакви числа, но дали това е разширяване или друг тип движение на вселената и на частите в нея?!

Добре де, наистина ли мислиш, че не са се сетили за тия и още доста въпроси за които лаиците отстрани не се и сещаме. Как са видели, че се разширява - ми гледайки движението на разни неща които се раздалечават, това и за лаици като нас не е толкова трудно да се досетим.

В спектъра на звездната светлина има ясни липси - точно определени дължини на вълната се поглъщат от водорода, преди светлината да се отдели от звездата. Но тези линии се местят към червеното от спектъра за далечните звезди, което единствено е възможно за бързо отдалечаваща се звезда. Галактика Андромеда пък има такива линии отместени към виолетовия край, от което разбираме, че ще се блъска е нас. Комбинация от познаването на ефекта на Доплер и поглъщането на светлина с определена дължина от атомите. Това е начинът.

Тъмната енергия се пробужда? Учителят Йода сигурно има какво да каже по въпроса.

Тайната на всичко се крие във "времето".

Когато попитали Анщайн: -Какво е времето? Отговорът бил: -Времето е това което отчита вашият часовник.

Като се има предвид, че "време" най-вероятно не съществува, не вярвам да е толкова просто.

Парадоксът и аномалията не е във Вселената, а в нашите теории за нея.

Така е. Нищо и няма на Вселената, ние сме тези които са "нищо". :))

E - ама да кажем, полека почваме да разбулваме тайните. Трудно, с много грешки, ама напредваме. Само дето тъпия Фейсбук уби прогреса.

Нова теория за Вселената от Кирил Чуканов.