Робот чисти коронавирус с ултравиолетова светлина

"Джърм сейбър робот" е измислен в Тайланд и унищожава както вируси, така и бактерии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вие наясно ли сте, че ултравиолетовата светлина започва от 380 нанометра надолу? Видимата светлина е между 380 и 720 нанометра, а тези 2520 нанометра, които сте ги написали са толкова инфрачервени, че отиват към радио-диапазона вече... Сигурно сте преписали грешно 252,0 нанометра, ама откъде толкова акъл да си спомните нещо от училище, или пък да отворите Уикипадея...

Я заварки в саята със електрожен

ПрЕатели, учете физика, щяхте да знаете какво е ултравиолетова светлина.

Мила ми Антонке. Мило дете глупаво. няма дължина на вълната с 2,5 микрометра. Това е над 3х НАД ИНДРАЧЕРВЕНАТА. Де е инфрачервената, де е ултравиолетовата. Май е време да погледнеш рисунките на детето ти като рисува дъга. Още повече е доказано че убива МИРКОБИ, но вслучая се има БАКТЕРИИ, а не ВИРУСИ. И защо? ами защото ултравиолетовата светлина дйства по 2 начина - раздробява ДНК (но и прави мутации) и втори - образува свободни радикали, но за това трябва ВОДА, а вода във ВИРУС няма, в БАКТЕРИИ има малко. Та... пак си преписала поредната глупост на ТАСС.

Теорията че намалената активност на Слънцето е виновна за развитието на вируса е вярна !!!

Открили са топлата вода! Такива лампи си имаше у дълбокият комунизъм. Освен че го ползваха и за печене, като слагат очила като за плуване. Даже тук някъде от някой преден век има такава лампа. ;)

Прав си. На времето по соца си бях сложил върху гардероба една самоделка за йонизиране на въздуха. Елементарно - чупи се външния балон на една голяма тумбеста ампула, от тия дето висят по тавана на халетата и включваш живачната ампула на 220 волта. Жалко, че тая криза ме хвана неподготвен и сега нямам такава под ръка.

"Голямата тумбеста ампула" обикновено работи на 110 волта, много рядко на 220. Без UV филтъра (външния балон, покрит ОТВЪТРЕ с луминисцент) си препечен за минути - обикновено излъчва на 190-205 нм. Ако си "късметлия", само ще ослепееш - очите заминават първи. Дори от отразена светлина. Ако не ограничиш мощноста на тока отгоре - прегрява и гърми. Бързичко. Та не давай подобни идеи, някой самоук гений ще пострада.

До "70" След отстраняване на UV филтъра (балона с бял прах отсътре) си светеше със синя светлина, но в интерес на истината не помня дали я включвах директно или през съпротивление или трафче. След като изхвърлихме секциите навремето, явно е заминала на боклука. Колкото да здравето, както виждаш още съм жив и здрав и си виждам добре, но с очила заради годините.

UV не се вижда приятелю, щом е светело в синьо си бил на 450 -495 нм - видима светлина. И да е имало някакъв остатъчен ултравиолет - било е като на плажа в мъглив ден. Имал си късмет. Със здраве.

250 нанометра е дължината на вълната, която сте вероятно искали да напишете.

Еееееей най-сетне цъфнаха налъмите някъде !!!