17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано пластмасите в салона издържат на UV-C светлината.

От кога една подвижна UV лампа се нарича робот? Такива "роботи" в киноиндустрията и медицината ги има от 20 -те години на 20 век , ако не и по-рано.

Като гледам тези се грижат повече за тапицерията на самолета отколкото за хората!

Предпочитам на дишам чист въздух от колкото да ми бръмчат самолети над главата руски особено а даже и швейцарски!

Това не е ли мотокар със закачена UV лампа? :)

да така се прави- при такава пандемия ув лампи и озонатори са необходими по всички обществени места на закрито-магазини, молове, болници, административни помещения и пр. за вечно неразбралите- тези устройства се включват на нощен режим, когато няма хора.

Не знам колко дълго може да издържи пластмасата на UV-лъчите,но засега издържа.През 4-те месеца на миналия летен сезон ползвахме такива лампи (преносими) за дезинфекция на бунгалата.Озонът и UV-лъчите проникват и там,където не е възможно да достигнеш ръчно,с течен препарат.Нямахме нито един болен нито от персонала,нито от гостите.През цялата изминала година и в момента,такава лампа ползват всяка нощ и в кварталния ни магазин. И затова смятам,че това е най-надеждния начин за дезинфекция на по-голяма площ.

Това се правеше на времето и в училищата по време на грипна епидемия. Включително и за учениците, голи до кръста, със защитни очила. Уточнение за дежурните зевзеци - за големите класове - момчета и момичета поотделно.

Значи не си живял по Бай Тошово време щом смяташ, а не си сигурен. Във Всяко училище имаше една такава ламба поне 400W беше. Обаче дограмата беше дървена и боядисана. Пластмасата ще пожълтее ако не е предвидена за UV-C лъчи.

Ах гиди гиди дедо още си спомняш ученичките голи до кръста.

Спомням си ги, но не от тези моменти. Даже и по-цялостно. Хубави времена...

Не UV лампите са в дискотеките дето като светнат им прозират сутиените и бикините ако ги носят изобщо. Тия са UV-C и вадят очи като електрожен. За да разбереш дали една ламба излъчва UV-C я светваш туряш едни какви да са очила с пластмасови стъкла или мижаш и я прекарваш през ръцете си на 3-4 мм. После помирисваш ръката си. Ако мирише на пърлени косми излъчва UV-C лъчи. Бактериите и вирусите са се опекли. Не използвай очила със стъклени стъкла лещи щото UV лъчите минават през тях и ще окьоравееш.

защо пък просто робот? а не обиждаме ли роботите така на изкуствен интелект? ге-гилдията на педофилите направо ще ни срази пред еспч от присъди! :-)))

UVC traditional light--над 254н/м-опасна за хората. FAR UVC Llight-185н/м първа линия с озониране-безопасна за хората,до 222н/м безопасна за хората при дезинфекция.Йес!Даа...Да!

Аз от роботи много не разбирам, ама на видеото ясно се вижда че го дърпат с въже. Не знам дали "роботите" работят този начин...

...FAR UVC light-185n/m...

дори не ги дърпат и си работят на място.

роботизирано/програмирано/.

Количка със закачени UV лампи наричаме робот! :D Евала Дирчовци, пак се проявихте като "велики журналисти"!

За съжаление никой не би искал да се вкарва в допълнителен разход, колкото и да е полезно това. В центъра на София денонощен магазин е претъпкан, за какво му е на собственика да харчи пари, нито РЗИ го глобява, никой не го пипа