Коментари - Роден в Тайван, учил в САЩ: Ученият, който помогна на Китай да има собствени чипове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На такива високи технически позиции се подписват няколко кашона документи, за да не може да се работи за конкурентни компании, да не се разкриват тайни и куп други неща, които очевидно дядото е нарушил, въпреки че е подписал

глупава статия, хехехеххе, те за това китайците в момента в рамките на 2 години направиха технологичен скок в слънчевата енергетика дето великите европейски и американски учени немогата

Тоя тайванец,като има 450 изобретения,станал ли е Професор.Щото тук в България има хиляди Професори без да имат и по едно изобретение.

В Бг. професорите са по дървена философия, тука нема изобретения.

това едва ли ги вълнува изобщо, професор показва нивото на преподавателя, а не е аристократична титла като в България

Ами той Дира само копира. Ама човека имал патенти които е разработил в Америка. Ще има! А в великия Китай занесъл крадени технологии и хоп сглобил велик китайски чип. Дрън дрън. Ама тоя телефон е с американски чип, що за тъпотии пишете не зная!

дрън, дрън......откритието и патента е на човека, ако се вярва на статията. не е на америка. човека е решил да използва това което е открил. ако прочетеш малко история на Тайван може и да проумееш че това си е Китай, но окупиран от слугите на Англия и САЩ по онова време. така че това си е китаец. а това че е учил в САЩ не го прави американец. а и това е само доказателство че САЩ остава на повърхността само и единствено благодарение на силната си армия и заплахи. в момента санкциите на САЩ се подкрепят от целия западен свят.....а повечето страни са с инсталирани кукли като нашите Кирчо и Кокорчо. там където има свободни и независими лидери, като Орбан, веднага е обявен за диктатор. в СА арабия няма права, има смъртни присъди, има убийства на журналисти....ама всички си мълчат......защото СА купува оръжия от САЩ за милиарди, продава нефта в долари.....ако почне да купува китайски или руски оръжия, може да им се случи някой мирен, въоръжен, преврат.....

Значи човекът работил за тайвнаска компания, решил да работа/ по проект/ на друга компания от корея и държавата го съди и му забранява да работи за тайвански фирми. Човект емигрирал в китай и работи там, а тайванците сега идкат затвор и запор на сметки. Че нали човект може даси работи за когото поиска, откъде накъде те ще му казват какво можело и неможело. Това си е фашизъм в по замазана лустросана фирма. Ужким имаш всобода, ама не точно. Ако си наш човек можеш, ако работиш за друг си враг. Фашизъм.

Империята на злото Сащ и нейните васали потъват

Всъщност най- големите архитекти и изобретатели имат южноиточен азиатски произход като древните виетнамци, камбоджанци и т.н , а този е отТайван - място с много смесен произход

Абе Тайван е нещо като Македония държава ама не точно

съвсем скоро китай ще надмине и Тайван и Корея и САЩ в производството на високотехнологични чипове и AI... това го знае всеки страничен наблюдател на процесите в света на микроелектрониката и не само... САЩ все повече ще изостават в своето развитие и ще потънат в финансов колапс поради огромния си вътрешен дълг! А Тайван скоро ще се присъедини доброволно към Китай защото първо са един народ и една държава и второ ще разберат, че само заедно могат да постигнат много повече!

Сега путинофилистиците станаха китайци и севернорейци, само че жълтурите не измислиха нищо за хилядолетия, а докато маджурите и монголите буквално ги караха да им ядат лайната и живееха в Античността, европейците направиха великата индустриална революция, хубаво е да се пообразоваш дали Чайнатаун някога е владял Тайван и Южнокитайско море

Не се и съмнявам, че жълтурите комундета и рашките могат да окрадат всичко, за какво западноевропейците и бели американци се бъхтят цял живот, а преди да излезе официално изобретението, жъртура вече му прави евтини ментета, всъщност истинската цел е феодализъм с технологически блясък и превръщането на белия свят в кафяв, за да могат другите са си живеят в средновековието

Китаецът бил "откраднал" чиповете, пишат троловете тук Я четете добре: Лян Монг Сун е автор на над 450 патента !!! Не ги е откраднал, той ги е разработил. Извод: Китаец прави високотехнологични чипове, които ползват Тайван и Самсунг, а сега САЩ се меси в това, за да не ги ползва и Китай. Това си е търговска война ... срещу Китай. Виж, като бяха дело на американец от Айова, щеше да е логично. Но сега си е пълен абсурд!

"Пекин значително скъсява дистанцията в областта на полупроводниците" Форума обаче чете това, като "Китай победи!!!!" :)))) Ами локдауни, лицево разпознаване и социален кредит... Тия неща идват от Китай. Да са ви честити. Да ви у "критичните мислители"... :))))

Дааа, както винаги, санкциите само правят санкционирания по-силен. И чекиджиите тука, като ги санкционират жените и те само стават по-силни като взимат ъъъ съдбата си в сосбтвените си ръце, дето се вика.... :))) Сега само още година две ще мине през 5 и 3 нм... :))) Мисля, че всички вратички за крадене са му затворени, та ще трябва наистана да направи някой гениален ход. :))) Желая му успех. Като направи 3 нм ще трябва и Запада да си седне на гъза. :))) Или ще изпадне от състезанието. Сигурно им е построил и машини на китайците да правят вафлите. Нищо, че само една фирма ги прави и тя беше нейде из западна европа. :))0

Изводът от тази история е очевиден: Санкциите не могат да спрат научният прогрес, само го стимулират!

Дааа, за това Куба е толкова напред. И да, Китай не е Куба, ама не е и свободния свят. 1.5 милиарда крепостни не е същото като 1 милиард свободни. Айде, да не те задържам сега, че трябва да се подготвяш за манифестация.

Виж какво, Куба никога не е била страна с развита наука, но медицината там е една от най добрите в Америка Латина. Ако не си спомняш, приоритета на кубинците беше производството на сортове тютюн за пури и производството на ром, които американците купуваха въпреки санкциите. Ето това е резултата от санкциите на пиндосите. Хайде повече да не те занимавам, че трябва да си пишеш отчета за парите получени от НПО-то на Сорос.

Който умее да чете между редовете и разбира процесите в дълбочина е наясно, че истинското заглавие на тази новина е следното: "Току-що беше отворена Кутията на Пандора - сблъсъка Китай-САЩ ще се реши на бойното поле". Сега тече процеса по събиране на съюзници от двете страни на барикадата, който процес може би ще трае 3-5-7 години, но неизбежното е на хоризонта - сблъсъка Китай-САЩ ще се реши на бойното поле.

Ти не казали, че ваксинираните ще умрат до 6 месеца след ваксинацията?

Има някаква грешка. Как така е учил и работил в САЩ. Там са кравари. Там може да учи само за ветеринар. Какви инжинерни науки при кравари? Сигурно е учил я в Русия или в Китай.

Чак се изненадай че някой казва истината правов очите. "Холгер Мюлер от Constellation Research Inc. твърди, че санкциите на САЩ най-вероятно са постигнали обратен ефект и са накарали китайската индустрия да заработи на много по-високи обороти." Санкциите показват на всеки мислещ, че е ебезумие да разчиташ на технологии отвън. Развиваш си ги сам и си независим. Щатите постигнаха обратен ефект - вместо да забавят Китай те ускориха развитието му.

Същото и с Русия.

Ех...едно време и България произвеждаше чипове от Apple...Правец 8...сега и Ябълки вече не произвеждаме...

Откраднати чипове. Затова и до никъде не стигнахме. И тоя гении ще го кара по инерция известно време и след това ще се окаже, че ти трябват и кадърни колеги, за да продължаваш напред.

и какво като са откраднати, точно обратното драги през 90г. завода в Правец извади 286 и 386. ДЗУ Стара Загора извади през 1989г 50 Мбайтове хардове, а през 90 извади 100 и 200 и демокрацията начело с СДС и БСП смазаха всичко. в Бяла се разработи телевизор който бе с плосък екран и бяхме няколко стъпки напред пред всички в соц лагера!! Дойде демокрацията и всичкозамина по дяволите.

До 10 години ще стане като с китайските електрички. Ще има китайски чипове и всички останали.

Къде са тези китайски електрички освен в Китай. Виждал съм няколко недомислици китайски , които е срамно да се нарекат лека кола

Т.е. какво е се е случило.Китай си е купил учен с опит.Нещо което САЩ правят от десетилетия.Купуването на мозъци не е от вчера.

Prav si. Kitaicite se napunaha i iztakovaha neshto kato 7nm s tehnologiq ot predi 10 godini. EUV mashini oracle nqmat, I nqma da imat skoro. S strata tehnologiq, DUV, to a extent max. Hai doskoro.

Жълтопаветния планктон е в шок. Не бил нито някой Джон Смит, нито някой Фридрих Щайн, нито дори някой Матео Бертолучи. Ами бил някъв жълтур, Лян Монг Сун. И TSMC било държавна фирма (каквито имаше и в БГ). Шок и ужас.

Да не беше фалирала държавата щяхме да забием Ейпъл в земята с крадениете им чипове, а? :)))))))))))))))))))))))))))))) Сигурно още се гордееш с електрокарите ни, а? :))))))))))))))))))))))

Спирането на технологичното развитие на Китай е като да спреш вятъра да духа, но виждам опитите в САЩ продължават :-).

Хуауей пуснаха техен телефон сглобен от до с китайски части и Kirin 9000S процесор дето не можело да го направят. САЩ могат да си налагат каквито си искат санкции, 0 резултат!!! А за теб съм сигурен, че можеш да спреш и Слънцето да свети!

блажен-блажен, с разширени вени!

т.е. въпросния '7нм' изпълнява единствено пропагандни функции. Нищо не са скъсили, а точно обратното.

Хуауей пуснаха техен телефон сглобен от до с китайски части и Kirin 9000S процесор дето не можело да го направят. САЩ могат да си налагат каквито си искат санкции, 0 резултат!!! А за теб съм сигурен, че можеш да спреш и Слънцето да свети!

Вече имат и EUV на ескорени електрони microclobbing. Китайците могат дапимат всичко, ама твоя акъл е формиран от евтината западна пропаганда.