Роди се алтернативата на "Туитър": "Мастодонт" е без реклами и контрол

Новата социална мрежа е с "отворен код", не принадлежи на нито една корпорация

Обратно в новината

Коментари - Роди се алтернативата на "Туитър": "Мастодонт" е без реклами и контрол | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

Що ли си мисля, че е работа на разузнавателни служби? Айде, да не се лъжем, социалните мрежи са създадени и за печалба. Все пак, създателите им требе и хляб да ядат.

И защо ме карате да ви псувам на мать вашу и да използвам РУССКИЙ ПРОИЗВОДСТВЕННОЙ ЯЗЫК, щото ме триете а не ми оставяте коментара без русизми? Ответ: Потому что вам не нравится мой IP address.

Сега няма реклами, но като се посъберат още няколко десетки милиона зомб...ааа потребителя и хоп - банерче, после хоп...рекламка, зер има разходи и трябва да се плащат сметки. Та така!

При първата реклама деинсталираш и се освобождаваш от поредната простотия. Много е просто. А ако имаш малко акъл, да разкараш целият гугъл от андроид, ще се изненадаш от истинските параметри на смартфона си.

Да ве.. ти щото си мноу печен, и дърпаш сорскода на андроид и си правиш собствена ОС за кой да е телефон по примера на Lineage OS... Ама както беше лафа от култовия филм "Куче в чекмедже" - тати ще ме води на море ама друг път... Това, че имаш акаунт в xda-developers да не би да те прави гений? А блокиране или премахване на системи приложения в Андроид става след взимане на права, или по ваше му - root. Но тогава отваряш вратата, разни нелепи приложения да базикат де не трябва..

След като гардиън я рекламира няма как да не е инструмент на новото нормално.

Тичаааааааааам,... пардон, местим си го.

Има ли сървъри, това не е децентрализирана мрежа. Бих признал някоя за такава, използваща DHT или нещо подобно като идея и построение. Нищо друго не е децентрализирано.

Има централизирани, но не са толкова популярни, и бързи като полираните следящи приложения, и не им се прави реклама. Иначе са наистина яко криптирани....аз ползвам едно такова на токс-протокол. Използва сървъри за като релейни ретралслатори, но нищо повече.

имах предвид ДЕцентрализирани :)

Както предрекох, мъск малоумника ше фалира пиленцето Май само не очаквах че ще е толкова бърз

По-вероятно е, да не го фалира. Мъск знае, какво да прави и го прави добре. Той се ръководи от няколко прости принципа, които винаги работят. Тесла беше голям хазард но той не се отказа. Почти фалира заради тази компания и идеята за колите. Виж къде е сега.

Е къде е?!? Колко човека могат да му купят прескъпите електрички? Колко човека могат да дадат 50к+ за най-евтиния му модел? Играчка-залагалка за богати... Нищо повече на този етап.

В момента компанията струва $650 милиарда. Там е. Ти къде си?

¨Tesla has sold approximately 3,233,623 electric cars as of October 2022¨

Тесла е оценена на толкова, което не означава че струва толкова... Както вероятно си чул FTX , втората по големина крипто борса която бе оценена на към 30 милиарда.. сега е във фалит.. Плюс това, тесла са направили от стартирането си преди 10г до сега 3 милиона електромобили, а тойота до скоро продаваше по 2-3 милиона общо годишно. Та да не бяха и 10.. В момента цените на суровини за батерии растат, и въпреки фокусите на Мъск с криптовалута и акции с които да финансира производство и задържи цена, скоро ще трябва да я вдигнат. В момента има търсене, заради отстъпките и зелените талибани, както и лесен достэп до евтин кредит. Като мине още 2% горница инфлацията и тия станат по 70-бона едната, лека полека балона ще утихне. А ако китайците от BYD му намалят достатъчно доставките на батерии, пиши го рядко надолу

Най вероятно ще я забранят. Точно защото е децентрализирана, които както забраниха тракерите.

Тракерите не са забранени. Опитаха но без успех.

Изобщо не е децентрализирана. Децентрализираните приложения се броят на пръстите на едната ръка, и използват най-често токс протокол.

Това трябва да е сътворено от русофилите.....

Мастодонт е отдавна родена социална мрежа ама малко хора я ползват.

Още един клюкарник. Сегашните малко ли са?

Колкото повече имаме на разположение, толкова по-добре.

Нали знаеш от митологията защо са се пръкнали езиците при строежа на Вавилонската кула?

Без реклами и контрол е винаги в началото, докато наберат потребители, след това 100% ще е с реклами и контрол, най-малкото защото има изисквания за регулация (САЩ/Европа) и няма как да не се съобразяваш със законите.

Има как да не се съобразяваш със законите. Ако никой наистина няма контрол върху тази социална мрежа, властите нищо не могат да направят. За съжаление, не е изградена, както трябва.

А, не могат. Ще я блокират. Ще останат само разбирачите с VPN да я ползват.

Se taia

Няма как "никой" да няма контрол над дадена онлайн услуга. Дори зад криптото стои някой. Друг е въпроса доколко може този някой да бъде подведен под орговорност...

питай тези от zlibrary как им "дръпнаха токът". Като не разбираш недей пърди.

Елате в Банкя да видите зайчарника , от къде тръгна всичко .... , вход отворен ...

Мда, и Ютуб някога беше без цензура и реклама. Всъщност години наред. Докато натрупа достатъчно потребители. А после хвърли маската и се превърна в чудовището на Франкенщайн. Тоест на Гугъл.

А какъв е проблемът (ти) с YouTube?

вече го писаха - няма реклами, за цензура - незнам, а сега в почти всяка ел.поща, като почнеш с яяхууу - има набутана някоя реклама, оформена като имейл...

На баба партиен секретар Меркел мрежата, хахаха! Доообре. Т’ва е все едно в Тиктак профил - на жълтите ковиди мрежата.

поредната платформа за безмозъчни зомбита

Е, какво стана с трут сошъл? Не бяха ли те, тези които ще разкарват туитър? :))))

Truth Social за сега си остава за САЩ и Канада. Вече е достъпен в Google Play, но не може да се сваля в Европа. Опитах с VPN с присвоено IP от Швейцария, но не стана. Изписа ви ограничен за твоята геолокация.

Просто исках да проверя да ли е недостън само за България. Затова реших да експериментирам с различни опции. Truth Social нямат APK файл за инсталиране. Тогава е лесно с APK файла.

Роди се? Ей, тъй от нищото? Просто концентрация на космическа енергия. А що не си ЕПМ?

John

Както го казва "ОН", това е поредното местене на овцете, от една кошара - в друга ! Пак , явно отново батковците от "Ленгли" се опитват да ни правят на глупаци, за да могат да контролират "стадото". Мерси !

Да те кара някой насила да ги ползваш?!?

Дрън, дрън ярина. Габ имаше много по-добри шанссове да е алтернатива на туитър, но също не успя, макар че е по-лесен за ползване и също има някакво ядро от потребители. Нито един проект за "социална мрежа" в дигиталния свят няма да успее без подкрепата на ЦРУ. Някой долу Лубянка им се привижда, но това си е обсесия.

"Без контрол" е пълна глупост. По-правилно е да се каже, че е без централен контрол. Локалните администратори могат да правят каквото си искат. Това е причината, много леви политици в Германия да минат в Мастодон. Там те очакват същата цензура и контрол, както беше в Туитър преди Мъск.

"Мастодонт" е без реклами и контрол ... ------- ЗАВИВА ШОКОЛАДА В СТАНИОЛ ... 2016 Г ... СЛЕД КАТО КРИМ СТАНА "НАШ" ... КОДЪТ БИЛ "ОТВОРЕН" ...ОТВОРЕН Е ...ОТ ЛУБЯНКА ... РЕГИСТИРРАН БИЛ В ГЕРМАНИЯ ... ЧЕ ТО И ЛУКОВ ОЙЛ Е РЕГИСТИРАН В ШВЕЙЦАРИЯ ... АМА КОНЦИТЕ СА ОТ БУНКЕРА ... НЕ ВЯРВАМ ВЕЧЕ НА НИЩО КОЕТО Е "СДЕЛАНО В ШВАБИЯ" ИЛИ "БЪЛХАРИЯ" ...ЯСНО Е ЗАЩО !

Аз използвам Mastodon от години. Имам акаунт на сървъра на fosstodon. Сега малко за информация относно социални мрежи. Gettr, Gab, MeWe, TribleSocial, Minds.

Не принадлежи на нито една корпорация и е с отворен код…. за достъп на съответните СЛУЖБИ ;-)! Местят стадото от една кошара в друга, по-добра…

Se taia

Явно нямаш идея какво е "отворен код" но си лаеш - така да си придаваш важност...

Родил се бил Мастодон. Ми то си го има от барем 5 години...... Ама я да видим средно ниво потребител как ще се справи. Щото е малко по-сложен Тръмп няма да се справи да си отвори там account