Коментари - Роскосмос праща астронавт към МКС на борда на космическия кораб на SpaceX | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубава работа, да се возят на американския боклук. Защо не се обадят на другаря Ким да им даде ракетата дето ходи до Слънцето с нея, че и същия ден се върна. Колкото до снимката- дори и руснак би могъл да изглежда приветливо в обкръжение на нормални хора. Само сравнете това с водевила в Северна Корея.

Направете нещо реално, ПРОВАЛЕНЦИ! МКС дори не е в космоса, нещастници скапани!

Se taia

Продължаващ да триеш, аз продължавам да поствам същия коментар: Намери нещо реално да се занимаваш троле, дори тук говоренето ти е виртуално и не е реално...

ЛЕКАРСТВАТА.

Гледай какво нещо Роскомикс използва "взривяващите се силози на Мъски"

Казваш - до сега ползваха телепортите на наса ?

Не, бляд, присмива се на малоумните ви опорки.

Абе тия не се ли хвалеха по едно време, че били единствените, които можели да летят в космоса и целия свят зависел от тях. Сега до къде я докараха... Руските достижения към дъното нямат мярка.

Не, не се хвалеха. След закриването на совалките, в продължение на 10 години, от 2011 до 2020-та, до старта на Crew Dragon, единственото средство за доставка на екипажи на МКС бяха руските кораби Союз. Без руските кораби МКС отдавна да беше плесенясала ...

"единственото средство за доставка" ... "без руските кораби" ... спорен въпрос. разбери го по следния начин излизаш на улицата, трябва ти такси, стоянка за таксита, качваш се в първото такси и потегляш. първото такси не е единственият вариант във вселената да стигнеш където искаш. определено е най-удобния щото 10 крачки по-близо от следващия вариант, но честно казано и таксито зад него сигурно щеше да ти свърши същата работа ако приемеш закъснението от тези 10 крачки. акотата, както казват цапат и миришат и по принцип избягвам да прибягвам до тях, но ако алтернативата Съюз не съществуваше совалките нямаше да бъдат пенсионирани. отделно совалките не са единственият начин по който американците са качвали хора в космоса. надали инвестицията МКС просто щеше да бъде захвърлена заради катастрофа с една совалка. независимо от горното разбира се историята се случи така както се случи и няма да споря, че действително Союз бяха преценени като най-удобния вариант от всички алтернативи в онзи момент. подчертавам най-удобния, не единствения!

Глей сега gam- гейтак. Що се пънеш да пишеш глупави аналогии основани на битността ти на гей? Тези ти разсъждения е видно , че не са по умствените ти способности. Кое във времето от спирането на совалките до дракона е било другото "възможно такси", което да хванеш до МСК! Кое?

Другарю Станков. Американците не пенсионираха совалките понеже вече не могат да летят. Пенсионираха ги понеже бяха скъпи. Решиха, че докато излезе новото поколение кораби, могат да се договорят с руснаците да ползват съюзите. За колко време, според теб, щяха да литнат совалките отново, ако руснаците се бяха направили на интересни? И защо руснаците не се направиха на интересни и не спряха полетите за американците? Отговори си на тези два въпроса и реви. Твоите сънародници вместо да използват парите от американските екипажи за развитие - те ги окрадоха до цент. И сега реват, що американците имат нови кораби, които летят евтино многократно, а те летят на 60 годишни бангии, на които никой не ще да се качва.

Така е дамчо ...явно и на руснаците , сега им е по - удобно така ... Или това вече е друго ... и трябва да си пиеш хапчетата ?

В космоса народите от Земята са най-обединени :)

иска ми се да мога да споделя тази твоя мечта ... в момента в който космоса може да бъде развита някаква значима икономически индустрия, граници ще бъдат чертани и в космоса. защо според теб изведнъж всички се спуснаха да покоряват Луната? за науката? за човечеството? за обединяване?... или за хелий 3?

Роскосмос може да праща единствено космонавти. Астронавти са в останалите държави. Не рашки.

Astronaut е на английски. Обаче за теб друг език на света явно не съществува. На други езици терминът също е прозиводен от "космонавт". Прочети малко тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Astronaut%23Cosmonaut

На ниска орбита (LEO), на която е и МКС и има все пак още някаква защита от земното магнитно поле, облъчването за ден престой е равно на 30 рентгенови снимки. Губи се също така по 1% костна маса на месец от липсата на гравитация. Организма преценява , че при липса на гравитация не му трябва скелет и изхвърля калция. Иначе казано, изпикаваш си костната система.

Малооумен ли си? Ако така влияеше земното магнитно поле километри нагоре, ние досега да сме се гътнали.

Байо, моля те без обиди и класификации, когато коментираш изказване на някой, по тема, за която явно си нямаш никаква идея !!! В случая Аполото има право, за всичко, което е написал. Моля те, провери на каква височина, над земната повърхност, е ниската околоземна орбита, на която се намира МКС (подсказвам: много по-ниско от първия пояс на Ван Алън, а има още два пояса: съответно на между 10 000 – 25 000 км. и 60 000 - 80 000 км.) т.е. ДА, земното магнитно поле защитава МКС от вредното действие на космическите лъчи. Не знам дали 1 ден престой на тази височина се равнява на 30 ренгенови снимки, но със сигурност, без защитата на земното магнитното поле, ситуацията на МКС щеше да бъдат много по-зле. За загубата на костна и мускулна маса не е необходимо да го коментираме. Нямаше да има уреди за тренировки в МКС, чрез които да се опитат да забавят тази загуба.

Той тъпака си мисли, че магнитното поле го ОБЛЪЧВА - а не го защитава, хахахаха.

Онуфри и ти очевадно си тъп. Рентгеновите лъчи не се влияят от поясите на Ван Алън ама хич. Поясите на Ван Алън влияят ЕДИНСТВЕНО, абе запомнете го бе идиоти, единствено на заредените частици. Заредените частици много лесно се влияят по много начини и защитата от тях е без никакъв проблем. Научете най-после какво е това радиацията и коя създава съществени проблеми и защо поясите на Ван Алън в това отношение не са съществен и непреодолим проблем. Между другото ако лежиш и тук на Земята пак ще загубиш мускулна и костна маса. Но загубата на костна и мускулна маса изобщо всичко написано от Нанайси тъпака няма много общо с темата

Ел. магнитното лъчение (гама, рентген и т.н.) взаимодейства със заредените частици и техните Ел. Магн. полета в пояса на Ван Ален и се редуцира в някаква степен. Поясите на Ван Ален се състоят от: първия протони, втория електрони.

Преди Роскосмос праща астронавт към МКС на борда на космическия кораб Съюз Сега Роскосмос праща астронавт към МКС на борда на космическия кораб на SpaceX Ето това е типичното руслямско зомбиране. Винаги Роскомикс изпраща. А реално 99% от достиженията на човечеството в космоса са на НАСА.

Може и 199% да са. Само дето когато НАСА беше създадена, през юли 1958-ма, руснаците бяха изстреляли вече 3 спътника - Спутник-1, Спутник-2, Спутник-3 И ако става въпрос за космически програми, особено напоследък, не са само руската и съветската. Имаме европейска, китайска, японска, южно-корейска, по-малките не ги броим. И също така доста частни програми, на СпейсX например. Само неговата програма надминава 1% от НАСА по някои параметри - например по брой на спътниците ... Който се мисли за най-най - олеква.

ти за това ли се рееш в облаците? Олекнал си докато възхваляваш мизерната руска космическа програма? Хахахахахах

Пожелавам ти мъдрост, младост, красота и любов. Другото си го имаш. Някои живеят с миналото, само че то е били няма да бъде повече.

Късметлия, ще пътува с мерцедес , а не със заз. Завод автомобилних зверей!

Абе този трамплин не бил толкова зле!

Слушам само руснаците, изобщо не ме интересува западните медии какви лъжи разпространяват. Ето и поредния пример! Каква МКС, какви 5 лева?! Другарят Лавров го каза още преди две години : Без нас, МКС ще ви падне на главите!

Аха да падне и Мъск заяви, че веднага може да замести съюзите с товарни дракони, в изместването на станцията. Тая опорка умря още преди години. Не си в час, другарю, не си в час.

Май им хареса?

Роскосмос праща астронавт към МКС на борда на космическия кораб на SpaceX Е сега е момента руснаците да пратят някой джендър с бургия да им надупчи и драгона и драгончето и да им го върне. Но руснаците не са такива хора. Те джендърите ги лекуват, а пе.ерастки номера не правят...

Да им върне какво? Некадърната изработка на съюзите ли? Най много да ги изхвърлят от станцията после. Да се приберат пеш.

Ето това е хубава новина! Сътрудничество, а не война! Така човечеството ще върви напред!!!

Напред до следващата буца фекалии, да. Но нагоре в космоса... никога.

"Храни куче, да те лае"!!! В най-новата история САЩ три пъти са спасявали руснаците от глад и недоимък. Последния път - операция на американските военно-въздушни сили на територията на бивщия СССР и съюзни републики наречена "Provide hope"!!! От 1992 до 1997 година американски военни транспортни самолети са извършили над500 полета с хуманитарна помощ за Русия и съюзните републики - храни от първа необходимост, лекарства, медикаменти, като безвъзмездна помощ, която руското правителство продаваше на гладните руснаци по празните им магазини. Но само 1 на 100 руснаци са чували за тази военна операция на американците в Русия. Тези, същите американци които само се чудели как да унищожат Русия - неблагодарни просяци.

Че това е "безвъзмездна" помощ... Без никакви задни мисли и постъпки? Без създаване на проамериканско ядро за от типа Сорос /Отворено общество/ и прочие? Събудили са се една сутрин янките и - еее, братлетата няма какво да папкат, дай да им дадем малко - ти вярваш ли си? БЕЗПЛАТНО и БЕЗВЪЗМЕЗДНО /без задни мисли/ може да получиш нещо само от някой бедняк, който от чисто съчуствие може да ти помогне, от дебелите лоени янки - БЕЗПЛАТНО НЯМА!!! А от комунягите пък хептем!!!

Аре пак, намесиха дежурния Сорос? Къде е Сорос в историята на СССР бе бунак? Знаеш ли изобщо каква националност е той?