17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напраил го е руснака - туй графика, цветове.. ще кажеш все едно е истинско!

Елементарен трол!

Някой да е чувал за РД-0410 (СССР) или NERVA (САЩ)? Работещи прототипи, около 1970г. Да ви имам новините!

Kilopower Reactor Using Stirling Technology (KRUSTY) е напълно готов и изпитан е на пълна мощност при всякакви условия и симулирани повреди. Верно не е Мегаватов, а 10 киловатов, но е само 226 кила, напълно готов е и може да се ползва за всичко - както за захранване на плазмените ракетни двигатели VASIMR или HiPEP, така и за захранване на малки селища на Марс или Луната. На всичко отгоре е й модулен и сравнително лесно може да се увеличава мощността. Разбира се че и НАСА и Спейс Х работят по по-мощни реактори, но до ри и този вече готов е добре.

Ами като е само 10 киловатов, ще трябва да се навържат тъкмо 100 от тях, за да стане мегават, и тогава ще тежат общо "само" 23 тона. Велико постижение, няма що.

23 тона е добре, щото руския, за който се говори тежи около 30 тона, а и не е нужно да е мегават. 100 -200кВт стигат на първо време, което е около 3-5 тона

Добре че им го каза че те не знаеха. Всеки трол новинар.

Гогинка... да беше чел поне малко литература. Щеше да знаеш че последните пътувания до Марс са м/у 150 и 300 дена. а това са 5 до 10 месеца. Ама нали гледаме само руски анимационни филмчета...

Щом казваш че ги гледаш само тях няма да спорим. Сигурно ги гледаш. Затова си затъпял толкова.

Доказатвелство че Русия е велика и Русия може всичко. Обикновено руснаците съобщават за нещо важно когато вече са го създали, така че няма да са учудя ако в момента не текат тестове на космически кораби с ядрен двигател в реални условия - в Космоса. Но по съображения за сигурност нашите двойни освободители си траят

ще ще.... ще ще ще ще.... никога НАПРАВЕНО. Прочети последните 3 страници тука и ми кажи едно РУСИЯ НАПРАВИ.

Русия направи Космически кораб Союз и го ползват на поразия. Возят скапани кравари от точка А до точка Б. Като такси.

И какво им е великото ? Че спечелиха ВСВ благодарение на САЩ и Англия и си присвоиха победата или че сталин е избил повече руснаци от колкото немците през войната? Сбирщина от малоумни алкохолици /алкаши/ които все още живеят в някакъв измислен путинов комунизъм и постоянно се мислят за световен фактор.

Глупости, ФАЩ и Англия се вклюяват във воината когато вече е решена, само СССР да не завземе цяла Европа. Демек са били срещу СССР. Иначе сега и в Англия щяха да говорят на Руски. Сталин нямаше да спре докато не превземе Европа. Едва са ги спрели така наречените "съюзници"

През ВСВ са загинали 27 милиона руснаци. Дали Сталин е могъл да избие повече? Хлупости от тъп неграмотен трол.

Най вероятно производен на този двигател е ядрения двигател на руските крилати ракети Буревестник.

ще те разочаровам. Още няма чертеж за този двигател. Няма тестове на земята не прототип за такъв. Няма да говорим за космос въобще, че ще се разплачкаш като пеленаче.

Такъв двигател има и американците са му записали характеристиките в режим на експлоатация. Демонстрирали са им го за да ги убедят, че го има и работи. Затова американците не го оспорват. Правят го само тъпите елементарни тролове в България.

малееее... утре го пускат в масово производство. серьозно. чертежа на двигателя ще жъде готов довечера. пак мечти и анимации представени като свършен факт. поредната статия за Русия сус ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ. Броиш ли ги бе кавал. вчера ти дадох списък за последните 3 страници.

НАСА ЩЕ направи космическия кораб "Orion". НАСА ЩЕ направи ракета Ares V (SLS). НАСА ЩЕ отиде "пак" на Луната. НАСА ЩЕ прати хора на Марс. Боинг ЩЕ направят пилотиран кораб Starliner. SpaceX ЩЕ направят мощен двигател Raptor. SpaceX ЩЕ направят пилотиран кораб CrewDragon. SpaceX ЩЕ пратят хора на Марс. Blue Origin ЩЕ направят мощен двигател BE4. Blue Origin ЩЕ направят ракета New Glenn. Blue Origin ЩЕ направят пилотиран кораб Biconic. Sierra Nevada ЩЕ направят пилотиран кораб DreamChaser. А единственото сигурно от всички ЩЕ-та е, че американците ЩЕ продължават да плащат по 85 милиона за всеки американски КОСМОНАВТ изстрелян в РУСКИ кораб на РУСКА ракета до проектирана от РУСНАЦИ космическа станция.

ма мойто дете. аз ти ги написах бе.. на всяко американско ЩЕ има по 7 НАПРАВЕНО на всеки 10 руски ЩЕ има ... 1 НАПРАВЕНО !!!! И ти ЦИТИРАХ точно и ясно ЗАГЛАВИЯ от ДИР-а от ТАЗИ РУБРИКА ТУКА !!! а ти ми балвочиш простотии събрани за 10 години.

А как ще го духаш като го пуснат? Под вода?

Брей, измислил го американецът!

Нормално! Руснаците казват, руснаците правят! Отделните компоненти на ядрения ракетен двигател руснаците изпробваха през последните няколко години, сега остава само да го тестват в космоса. От това което чета, в момента разработват по-мощна версия. А лудите крави нека си пръцкат вкосмоса с химически ракети като кравата Мъск, която ще набие една камара луди крави в тенекиена консерва, и ще я изпрати на камикадзе мислия към Марс с еднопосочен билет! И така ще летят години наред, вместо като руснаците с техните ядрени ракетни двигатели, за месец и половина в едната посока до Марс! Ко да се прави, кравите с техните антики стават само да се гледат на анимациййките как ходят до Марс и садят картофи там!

Пак ли си бръкнал в контакта? И за какво руснаците разработват по-мощна версия, вместо да изпробват по-немощната първо? А да.... после ще разработват още по-мощна, и по-мощна и така до безкрайност, докато лудият им спре баницата и затворят кепенците. Полета до Марс е 5-6 месеца, кой лети години? Това да не са някакви руски изпълнения? Освен това корабите на Мъск ще се зареждат в космоса с гориво и полета ще отиде към 2 месеца дори и с химическо гориво. Но нищо не им пречи да ползват и 200 kW VASIMR или 140 kW HiPEP, който са напълно готови и им остава тест а в космоса.

Хахахаха.....Зареждаща се в Космоса щайгата на Мъск....За еднопосочни билети до Марс, без възможност за обратен път! И да, влачи се години химическата ракета, когато Марс не е близо до земята, А на руския ядрен двигател му е все тая, нали си има ядрено гориво да обиколи цялата слънчева система! Химическите двигатели са за лузъри кат кравите! С тях по далече от орбитата на Земята или Луната не може да стигнеш. Просто факти.

Те са я изпробвали. Ти мислиш че си по-умен от тях ли? Съмнявам се че е възможно.

"Корабите на Мъск" за все още картонаж. Разните там анимацийки с коли "Тесла". Ясно е че е анимация. На слънце температурата е 160-200 градуса но таблото на "обикновената" изстреляна с кораб Тесла не се разтопява. Както и останалите пластмасови части. Мухахахахаха.На кого тоя номер ? Това да не е да летиш до Луната. Сега сме 21 век никой не вярва на такива елементарни филмета.

"Руснаците казват, руснаците правят!" === Статията казва, че са показали как ЩЕ изглежда, т.е. нямат дори работещ прототип, все още са на фаза концептуален модел.

А на каква фаза са говедарите? Фаза "подсмърчане"?

Пoдобно на орбиталната станция, този проект би могъл да стане нов тримф на международното сътрудничество в овладяването на космоса. От руснаците - ядрения двигател, от американците - зелените тапети за каютите. For everything else there's Ali Express.

Може, ама надали. Новия триумф на международно сътрудничество ще е стъпването на американците на Марс, от руснаците ще е мигането на парцали и признаването на този факт пак.

Това няма да се случи никога. Американците няма да стигнат до Марс а най-много до Холивуд. Знаеш защо. Не могат. Тъкмо ще стигнат до нещо и "някоя чистачка ще бутни стилажите с документацията" и край. До марс - само на сън.

Може, може, но едва ли. Мноооооого по вероятно е следващия международен триумф да е стъпването на американците на Марс, а от руснаците ще е мигането на парцали и признаването на такъв факт пак. А модератора като трие, да трие и на кретена, на който отговарям.

Разбира се, че се знае кога ще направят тестовете - НИКОГА! Последната ЧАСТИЧНО успешна междупланетна мисия на руснаците беше през 1985!!!! Още по съветско време! Абсолютно всичко, с което руснаците летят в момента - и Съюзите, и ракетите и модулите на космическите станции е направено по времето на Корольов. Ама той умра през 1967!!! В момента руската космическа индустрия е просто едно такова нещо, от което може да се краде! То и затова има все още руска космическа програма!

Последната успешна междупланетна мисия на руснаците беше през 2016 г, когато ракета Протон достави европейския ExoMars в орбита около планетата. Жалко, че европейците оплескаха спускаемия апарат "Скиапарели". Американските MRO, Curiosity и MAVEN също са доставени до Марс с руски двигатели, като и InSight&MarCo, които се очаква да пристигнат след десет дни.

Точно това имам в предвид! Протон е от рожбите на Корольов! Братушките използват само това, което име дал Корольов - нищо ново не са произвели от тогава - само хвалби и амимация!

но нека първо да го направят. После да се види, че работи. И да докаже икономическа пригодност. До тогава всичко си остава в сферата на добрите пожелания.

дай си координатите за да ти дойдат лично да ти направят презентация и да покажат отчетите. ти само ще удариш един подпис на 'одобрявам: ' . тъпак

да съм "тъпак", а ти "умнико роскосмоски" ми покажи къде са направили и изпитали такъв двигател в космоса, че и е икономически по-изгоден от химическите двигатели? Не можеш ли? Не се изненадвам. Явно "силата" ти е да дрънкаш идиотщини.

Като приключат с онзи комбайн, който подхванаха го почват и това!

пак ли?

Именно охлаждащата система е най-големия проблем на тези двигатели! Ще видим какво ще стане, но във всички случай няма да е лесно.... Първо охладжането е много голямо ( с голяма площ) и за да могад да го вдигат с Космоса трябва да бъде в сгънато положение на Земята, а горе да се разгъне и то правилно. После, при движението в Космоса с висока скорост, всеки сблъсък, дори и с микро обект, може да бъде критичен, а при голямата площ на охлаждането, вероятността за такъв удар нараства...

Бе много се отплесна в подробности за нещо, което никога няма да полети. Ще поръчкат, поръчкат, ще откраднат едни пари и тихомълком ще се забрави.

Браво! Потресаващо умен си! Направо гений. Знаеш ли да четеш и пишеш? Или мама ти чете?

Анимацията на "Ну погоди" повече ми харесва.

Ха! Ха! А краварите все още се мъчат да успеят да качат човек в космоса! Космическите полети не са като говедовъдството! А!

Дори не можа едно браво да кажеш... направо тролиш. Много полезен член на обществото си :) Успех на руснаците. Колкото по скоро се разселим из системата, толкова по голям шанс за оцеляване на вида имаме :)

Като гледам какви говеда, като теб са се навъдили, лесно ще да е.