Коментари - Защо отложиха старта от новия руски космодрум? | IT.dir.bg
назад

Защо отложиха старта от новия руски космодрум?

Първото изстрелване на ракета от новия руски космодрум „Восточний“ се отлага за утре, но какви са причините за това?

Обратно в новината

Коментари - Защо отложиха старта от новия руски космодрум? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Русия е така - краде се, както никъде посвета. Става дума за кражба в пъти на направеното. А то и некачествено.

То нали не е направено,а сделано-ясно, аясно, че не бачка!! Нищо ново от тъпи руснаци!!А то едни ракети правят, едни капсули. килия в затвор е по-голяма и комфортна от тях Страшна работа!

Отложили старта, голяма работа. Случва се по всички космодруми постоянно. Разбира се е влязло с толкова обяснения в новините защото баш дебелоосеркото е отишъл да реже лентата а се наложило да спрат и той бил ядосан.... В крайна сметка пак свестни хора има там щом не са свършили глупостта да насилят работата заради дошлия шеф.

Ха,ха,ха. Никой от читателите все още не е забелязал ползата от космодрумите. Господа, ако не бяха тези руско-саветЗки космодруми и бай Тошо, никога нямаше да ви управлява инзвънземното котило ГЕРБ с неговия Началник Боеко М. Борисов. Ха да ви е честито!

за разлика от американците руснаците са опитни и знаят кога да стопират процеса ... .колкото и да ги плюете за мен Руссия е номер едно ... а времето рано или късно ще го докаже !!!

То и ИД е номер едно в мозъка на немалко хора, не се прехласвай толкова.

Хубаво е да излети ракетката, ама като я гледам нещо ме човърка за необясним факт: Снимките показват Съюз 2.1а, като двигателите са 20 (5х4), докато в спецификациите пише, че основното тяло е с 1 двигател и би трябвало да е 4х4+1. И просто се питам "защо по-добрите руски двигатели трябва да са 20 за да изстрелят товар з0% по-малък от Фалкън 9 в1.0 който е с 9 Мерлин 1С. При това 20-те руски рд-107а са с тяга всеки 839 кN и общо 16 780 кN и Удельный импульс 263,3 с на уровне моря докато 9-те Мерлин 1С+ всеки е 550 кN и общо 4940 кN и Specific impulse Sea level: 275 seconds Съюз 2.1а тежи 310 тона Фалкън 9 в1.0 333 тона Съюз 2.1а Payload to LEO 7,020 kg Фалкън 9 v1.0 Payload to LEO 10,450 kg Та ето това ме човърка.

Руските двигатели са по 1190 кг и 20х1190=23800 тона Мерлин 1С+ са 630 кг и 9х630=5 670 С двигателите на 2-рата степен разликата в теглото само на двигателите е 19 тона по-голяма тежест на руските двигатели или 4,2 пъти. Но пък разликата в мощността е 3,4 пъти.

Изграждането на нов космодрум е хубава новина за човешката раса. При подобна сложна техника винаги могат да възникнат проблеми. Независимо чий е космодрума и ракетата - руски, американски, френски, японски, китайски ... Въпреки, че като цяло съм против простотиите на руснаците, под тази новина не виждам никакво основание за заяждане - нито от фили, нито от фоби. Хайде озъптете се малко, нов космодрум е твърде важно и рядко събитие, че да го политизирате!

Но за да приемем, че си безпристрастен - то в такъв случай би трябвало да мразиш простотиите на американците (пропорционално погледнато)?

Безпристрастен съм в конкретният случай. И съм написъл защо. Относно простотиите на руснаци/американци - мисля, че не веднъж съм изразявал мнението си - то често е доста крайно.

Рубладжийските безродници отново сравняват 6 милионата си бедна бивша родина България със 150 милиония богат рай на товариш Путин Шеломов! Не са ли жалки!

"При изграждането на "Восточний" възникнаха редица проблеми с фалита на изграждаща компания, неплатени заплати, обвинения в злоупотреби към изпълнители" Та, да беха ни открехнали- на кривия космодрум, или на кривата ракета им попречи Космоса. При всички случаи хуйловския кьорфишек ръждясва на площадката, докато "стартовата система да се приведе в изходно състояние, (а) ръководителите да се съберат на съвещание, съобщава (ни) кореспондентът на РИА Новости

"би ма'а му на руския космодрум! Питам аз к'о ста'а с нашия космодрум?! Калабалъка вече се среща с извънземните раз'и'раш'и - ний един космодрум не мо'м да напра'им, една тиква не мо'им да култивирами раз'ираш'и...

Като имаш нов космодрум е нормално и да имаш бъгове, като нямаш няма как да спреш изстрелане от несъществуващият ти космодрум понеже е несъществуващ Сега, наистина руснаците са за критика: нямат си Хорейшио да дойде и да им реши проблема за 2 секунди, нито Супермен/Айрънмен или Хълк за да понесе ракетата собственоръчно до орбита, слаба им е демокрацията

Само да кажа на малоумните соросоидни полуидиоти, че това, което правят руснаците е на светлинни години от жалкото им съществуване и ако може да не си ръсят малоумията в такива новини.

Така е, светлинни години назад

Елементарно Уотсън - не е простигнал кюмура на време

Аборигенът не може да произведе нищо. Технически грамотният може да произведе космически кораб. А сега се сети Русия коя е в ракетостроенето и космонавтиката, Аборигене.

Купуват си датчиците от Китай, падат им ракетите! Обама, Обама, църни маймуйне, защо не отвориш като мъж и не им удариш балтията - пълно ембарго на USA технологии за Могучая Евразийская империя! Да видим тогава, ще пращат ли компоти в Космоса и ще пишат ли по форумите от руски процесор Байконур?

Балтия? В смисъл ФАЩ да не купуват вече ракетни двигатели от Русия и да си приключат и без това жалката НАСА??

За кво са тия обяснения, като това си е рутинно отлагане при наличие на проблем. Заради Путлер ли трябва да се върти безкрайно?

Нали трябва да дадат храна на умствено изостаналите от кремълската тролеферма, не че има особена новина. Всъщност новината е добра, нещото там е готово, отложили старта - голяма работа, случва се постоянно.

Нормално като за фалирала държава!!

Нормално като за държава, която цени човешкия живот и безопасност. Виж, във виртуалното монополи зад океана не им пука дали совалките ще се взривят малко след излитането...

Че то хора ли ще има в тея сателити? Очевадно си не малко прост.

като за фалирала държава е добре да е първенец към момента в космоса....дано и България така "фалира" един ден.

Те така си е. Нали путлерастите все ревете, че САЩ е фалирала.

Руснаците или НАСА? Щото едните не им излетя апарата, а другите докладват поредно откритие?

Фалирала??! Ти въобще виждал ли си финансовите показатели на Русия? 11% дълг и 335 млрд. резерви. Любимите ти ФАЩ има 600% от БВП дълг. Хайде малко се поинтересувай преди да ръсиш малоумията си.