Коментари - Първа информация за ядрената ракета на Русия | IT.dir.bg
назад

Първа информация за ядрената ракета на Русия

Най-новата и опасна руска ракета използва ядрен двигател, но освен това за нея не се знаеше нищо друго... до сега.

Обратно в новината

Коментари - Първа информация за ядрената ракета на Русия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво разбрах аз? От 1957 до 1964 американците разработват и изпитват ракети с ядрен двигател. В СССР разработките и изпитанията започват след това - когато са откраднали технологията. И продължават до края на 80те г. вкл с план за полет към Марс. който изглежда толкова гфалшив на фона на неуспехите им до Луната че не си струва да го обсъждамме. В този период американците разработват и тестват ядрени двигатели за космически цели. Но по някаква причина се отказват от използването им. Което съвсем не значи че нямат такива. Точно обратното. От гледна точка на изплзването на ракетата ядрения двигател е вечен. Но я да помислим в кои случаи се използват тези ракети. освен в бойна обстановка ( не дай Боже) само при учения. Но през цялото останало време те трябв ада бъдат поддържани и обслужвани. Знаейки опита на СССР с Чернобил не етрудно да прогнозираме множетво аварии с такива ракети. Защото ядрения реактор на това чудо трябва да е зареден с гориво, и да е в работно положение, което си е доста опасно. на фона на многото авариии с ядрени подводници, може да с екаже че изпозлването на такива ракети си е опасно. И з разлика от ракетите с бойни глави, при които двигателната установка е конвенционална, то тук трябв ада има специалисти по работа с два типа ядрени устройства. Като сметнем че в Русия са останали полуграмотни инженери и работбници-пияндури сравнително лесно може да с епрогнозира какво може да се случи. разработката на пеинципно нов двигател е сложна работа. но много по-сложно е след разработката да направиш използваемо изделие. С което да могат да работят не учени, а войската. Там е основния проблем. а иначе в правенето на показухи руснаците са царе.

Мачкай, Влади!

Путин удари в земята всички!

АКо имаще конкурс за най-тъпо оръжие на света, бих гласувал за тая ракета. Изстрелваш я, докато лети, някой в препрограмира и се връща обратно при теб, след като е обиколила земята. Таз новина би следвало да е в хумористичния отдел.

Сам не си вярваш!

За да заработи яддредвигателя, е необходип силен въздушен поток! Т.е. ракетата трябва да се засветка с 2 маха, и тогава той се включва. вероятно и от самолет пак ще се получи същото. Така преминаващият през дюзи въздушен поток ще се нагрява до огромни стойности и ще се превърне в горелка, създаваща яка реактивна тяга.

Stan Stan

Бъркате правопоточния с турбовентилаторния двигател. За да работи ядреният реактор никакъв въздушен поток не му е нужен. Енергията от реактора върти турбина, турбината върти вентилатор. Може да работи и на малки мощности, може да се регулира, може да работи и на празен ход. Да се регулира ядрен реактор е трудна работа, затова тези дългогодишни експерименти ...

Парадоксално е как в тази сложна система функционират чипове, високотехнологична електроника, след като е известно, че Русия не произвежда такива. Със сигурност са американски ечбаргови, откраднати или купени в третия свят.

Stan Stan

Русия много отдавна си произвежда микропроцесори, от повече от 25 г. При това две различни архитектури - Sparc и Елбрус. Последните им образци са на 500 MHz, 64 разрядни, 4 ядрени. Сами си ги проектират, пластините ги правят в една фабрика в Тайван. Всичко друго си е тяхно - няма вътре набутани секретни модулчета за отдалечен контрол от щатите. Ви с какво си мислите, че се управляват C-300 и атомните подводници тип "Борей", с Интел и MS Windows ли ? Това което не прави Русия, това са процесори за масовия, граждански пазар. Но за военния си прави сама. Впрочем за гражданския пазар и САЩ не произвеждат микропроцесори, произвежда ги Китай.

Стягайте се западняци и соросоиди! Чичко Путин си знае работата. Дупе да ви е яко.

А поне един съсед има ли Русия, с когото да се разбира. Може би само Беларус. Питайте Финландия, Полша, Пробалтийските, Румъния, Молдова, Грузия - с кого се разбират руснаците. Може би Китай - да Китай изкупува Сибир и докато има пари и му дават ще купува и ще трае. После ще удари калема на сметка. Може би с Монголия се разбират просто защото в Монголия няма нищо ценно.

Скъпите и хубави стоки се вардят здраво. Русия представлява огромен интерес, и това е огромен проблем. За да защити своите граници и интереси всяка Империя (Великобритания, САЩ, Китай, Русия), се обграждат с васални джуджета. На Русия и Китай им отнеха това право, и и м казват да не гледат в паничките на НАТовците.

Да де, то САЩ с кого се разбира? А, с Великобритания - да, щото е отвъд океана и са им послушно пале. Друг с кого? А, с Израел - ами то защото евреите управляват САЩ! САЩ дори с ЕС вече се кара яко за митата, а пък Германия приятелски подслушва?

Само дето не разбрах, какво ни топли нас, че руснаците имали незнам си ква ракета? След тая ракета очарованите от руската мощ дали ще могат да се порадват на заличеното човечество? Егати и дебилите сме!

Пази боже путин да завладее света...по страшно здраве му кажи.но ванга е казала и друго:русия ще стане пак велика за кратко време...и след това ще дойдат жълтите.за много дълго време.

ПРОДАЖНИ СОРОСЧЕТА,СЕГА КАК ВИ СЕ СТРУВА ВЕЛИКА РУСИЯ?НАБИХА ЛИ КАНЧЕТО РУСНАЦИТЕ НА С.А.Щ.?ТЕЗИ РАКЕТИ КОИТО ПОКАЗВАТ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ПОКАЗВАТ ВСИЧКО КОЕТО СА ПОСТИГНАЛИ.ТОВА КОЕТО КРИЯТ ЩЕ ГО ИЗПРОБВАТ ВЪРХУ СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР И ТЕРОРИСТ С.А.Щ.

ще започнат да правят телевизори и хладилници, пък и автомобили? През годините на студената война СССР чрез ГРУ и КГБ е крал военни и технологични тайни за да оцелее и за да издържи. Много яко е крал. Докога? Какво като имат ракети - нямат приятели. Кое е по-важно? Той и Сталин към 22.06.1941ва има повечето оръжие на света. Не просто повече и по-добро от Германия, а повече от половината от всичко, което света има. И нищо. 2 седмици след 22.06.2941ва Сталин вече знае, че мечтите на Ленин за световен комунистически СССР са провалени завинаги. Лошото е , че сега сме 2018та и още някой си вярва.

А САЩ чрез ЦРУ не са крали...Крали са и още как!! Още от края на втората световна война където открадват много технологии от победема Германия, начело с ракетитие Фау-2. Всеки краде, щом може. Дори и Израел краде от САЩ!!

В Русия има много пияници, загубили човешкия си облик, но много повече са учените във фундаменталната наука, които са сред най-добрите в света. САЩ винаги са разчитали на внос на мозъци. За съжаление този внос е като хибридните растения - много е добър, но не дава еквивалентно поколение, докато при руснаците генът е здраво заложен и ще се развива да края на света.

Ейй! Фнимавайте ф картинката! Тав. Путин има ракета която може да убие всички!

Браво! От видеото се разбира ракетата че излита като обикновена ракета, а после минава в режим на мултипликация.

Вероятно няма как да я снимат нататък. Въпроса е и кой прави видеото. Показват го на теория. На практика изстрелват ядрени ракети над Москва в Плесецк до Камчакта. Така предната година само за 1 ден изстреляха 4 по-принцип ядрени ракети. САЩ също ни показваха анимации, като тестваха праисторическите Минутеман 3, модел от 1970г., с последно произведена 1978г. Това реално е модел от преди ПРО-то. Единствената им друга активна ядрена ракета е Тридент 2 на подводници - модел 1990г.

То и Ф-15 е на 25 години ама... Има едно нещо - нарича се моденизация.

Путкин доказано продължава да показва чужди анимациики за СЪВРЕМЕННИТЕ си оръжия - последната анимация е налична в youtube още от 2012 едно турско видео обаче някой изтри линка по-долу. Който иска да си го търси, но фактът е, че някой продължава да подава на Путкин някакви и то чужди компютърни анимации, а бабите му на село продължават да вярват че са военно космическа сила хахахаха

Много са "увни" руснаците. Все правят нещо дето другите не са правили. Все планират нещо дето никога не може да се реализира. Ни бият барабана като за световно. И лъжат като всички дърти цигани от Столипиново, взети заедно. Да помислим само. След като си се напъвал повече от 10 години и не си успял да пратиш хора на Луната прекратяваш програмата. И изведнаж 15 години по-късно обявяваш че ще ходиш на Марс. 1989 г. заявяваш че след 5 години (1994) ще осъществиш пилотиран полет до Марс. Даже да не кацнеш на Марс, това е сериозна задача. Че ти не си направил пилотирано облитане на Луната. Която е само на 360 000 км. Какъв Марс, какви 5 лв!? Но това не е първия опит з апилотиран полет до Марс на другарите от СССР. Има един много по-идиотски проект - Аелита. 25 години преди 1989. И в този проект един от основните компоненти в оборудването на космонавта е пистолет. Да се гръмне (щото за бой с извънземните не става). Но от много пиене на Бояришник наистина се стига до идиотизъм

Не че нещо, но обърка статията...

Е нищо де ... ще му начислят още 20 цента към баланса - все пак се е изакаL на две статии ;)

Да, много са умни руснаците! Затова са построили ракетен двигател (РД-180, още по времето на СССР) на такъв принцип, за който САЩ са обявили, че не могат да го направят!!! Затова купуват тези двигатели от Русия. А колкото до пияници - в САЩ не са по-малко!! Освен това, Русия си прави всичко сама, докато САЩ разчитат на мозъци от цял свят....само не и на американци (каквото и да означава "американец", защото американци са само индианците в САЩ!

А как ще гасят звигателите?

усилено плюене по технологичните възможности на руснаците и силни съмнения, че са направили такава ракета. Може и да са направили, а може и да не са, кой знае? Със сигурност, съмняващите се ще могат да разберат, само ако такава ракета им се стовари на празните глави, но след това няма да могат да коментират нищо. Усещам безсилен гняв и злоба в душиците на тези съмняващи се. Съмнявайте се, съмнявайте се, успокоявайте се и си вярвайте, че това са пропагандни измислици от Русия. Винаги е по-добре да я подценявате, отколкото да я величаете без основание, както правите с "най-демократичната" страна в света. То, в историята на Русия много други така са я подценявали и резултатите за всички тях ги знаем. А сега се успокойте, такава ракета има и тя е ярък показател за това, докъде е стигнало научното и техническото ниво на Русия. Засега всичко е засекретено по понятни причини, но след години тези постижения ще бъдат приложени в различни сфери от бита на хората. А тенджери, тигани, ножчета за бръснене, таратайки и смартфончета има предостатъчно кой да прави по света, те не са приоритет на руснаците. Като им потрябват, просто си ги купуват.

Що бе кретен? Не могат ли да докажат такава ракета като направят някакъв самолет или междупланетна ракета. Все някакви убийстваса ви в тъпите тикви. И не. НЯМА такава ракета. Това е руски фейк.

То и Калибър ракети нямаше, и средствата за радиолокационна борба нямаха изостаналите руснаци ама Натовските генерали се потресоха и сега реват за още пари, защото били изостанлаи в някои области от Руснаците.

И като е засекретена ти отде знаеш за нея?

Произведено в студио за мултфилми имени Путина...

На дядя Стьопа и бабушка Маша от дервня... новината за ракетата с ядрен двигател и им прозвуча също като да им пуснат тока, което се случва два пъти седмично за по три часа. Гордост!

Ей, промит мозък, ще кажеш ли нещо по същество или ще тролиш?

Да , ракетата може да не се вижда от наземните радари и това е опасно , но само за страните , които нямат някои неща в космоса. Иначе всичко си е като на картинка.

Драги другари и другарки коментиращи отдолу, тъй като не разбрахте темата на спора нека да ви я поясня. Никой не отрича че Русия МОЖЕ ДА ПРАВИ оръжия, както конвенционални така и химически и биологични. Въпроса в задачата е дали може да направи и нещо полезно, например да открие лек за някоя болест и т.н. Това ли ви е най-голямата гордост, че сте добри в изработката на оръжия за избиване на хора ?

АМИ РУСКИТЕ РЕАКТОРИ НА БЪРЗИ НЕУТРОНИ БН-800 Материал из Википедии свободной энциклопедии ПРАВЯТ ОТ "ИЗГОРЯЛОТО ГОРИВО" ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ , СВЕЖО ГОРИВО ЗА АЕЦ КОЗЛОДУЙ :))) И НА ПРАКТИКА РЕШАВАТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА СВЕТА ... А ИНДИЯ ИМА ТОРИЙ В ПЛАЖНИТЕ ПЯСЪЦИ ЗА ОЩЕ 5000 ГОДИНИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ - И ТОЯ ТОРИЙ МОЖЕ ДА СЕ ГОРИ В РУСКИТЕ РЕАКТОРИ НА БЪРЗИ НЕУТРОНИ :))

абе правят, ама последната година аварии имае та по цяла европа имаше радиоактивно замърсяване, а руснаците се правеха на умрели хлебарки. Правиха военни учения за да вкарат незабелязано пожарни и екипи за радиоактивна защита. Антитерористични учения разбираш ли....

Който може да направи това, което е показано тук, всичко може да направи. няма технология, която някога да се е изплъзвала на руснаците, но устите на американските пропагандатори винаги са били много големи и безспирно са бълвали антируската си отрова.

Няма да е лошо РФ да поддържа във въздуха по дузина такива срещу всяка от основните западни държави, за да ги дисциплинира! Не се съмнявайте, би имало изключителен възпитателен ефект върху режимите им... :)))))

Se taia

Ти наясно ли си изобщо какви ги приказваш? Първо не е ясно дали такава ракета изобщо съществува? Второ, дори ако съществува, ние сме от другата страна на барикадата (набийте си го това в главите), и сме една от целите на такъв тип ракети. Путин няма да пита кой какъв е, когато взривява ракета над София например. Демек глупав русофилистико, ако на джуджето му скимне, че България му пречи с нещо, ТИ ИЗГАРЯШ СЪЩО!!! И никакво близане на задници няма да ти помогне

хахаха , пълен , завършен ИДОИТ.....как ще ги поддържа с дузини във въздуха бе , ТАПИР. Това да не са стратегически бомбардировачи да летят по 12-15 часа и да кацат. Като я вдигнеш тая ракета ( то не че съществува де , лятяла с дни бля-бля , може и да облита Земята от скука ) как ще я приземиш бе КРЕТЕН ( че и не е дна , ами дузини да фърчали като стражи на комунизма ).

За съжаление такива новини не са добри особено когато става въпрос за ядрен арсенал. Една крачка по близо до гибелта на човечеството. Може би това заслужаваме с нашата глупост, арогантност и човешка ненаситност!

наааахахахахахахахах ааахахахахахахахах буайайахахайайаха муахахахайайахахай

Не било точно ядрен двигател. А Ядро се казвал тоя дето го затваряли в ракетата да хвърлял въглища за да лети...

хвърлят мърша от луди кравиве..кат тия на Челинджър и Колумбия..Ей колко добре летяха..преди да направят ..Буммммммм!!!!!! Хахахахахах

Колкото и да хвърлят няма как да стигнат онези 126 руски свинки изпечени на Байкинур, барабар с главната свиня маршал Неделин

Ракетата е от специална противо влажна мукава.

насраните говеда добре да бъдат подсушени от ядренната експлозия в ректума им:)

Не прочетох тук стандартните изказвания за ЩЕ-та. Май се превърнаха в настояЩЕ! От огромно подценява на Русия, тя сега в тази облат е насравнимо по-добре от всички останали.

От радиацията за 15мин електрониката от Алиекспрес ще се скапе.

Едно време тук имаше новина, че са направили руснаците процесор издържащ на 1000 градуса. Тук му се смееха, че май бе на около 1ГХ. После месеци по-късно излезна новина за такъв процесор на НАСА издържащ 500 градуса. И се хвърлиха същите да ги хвалят и поздравяват. Не слушате дори когато Путин казва, че за такива ракети са разработвани нови материали издържащи летеж в лазма, образуваща се от такава скорост във въздуха. Някъде пък твърдяха, че плазмата пречела на радарите, което ми бе странно.

Е дай да го видим тоя велик процер дето издържа на 1000 градуса. Някакъв тест, клип ? Или пак да вярваме на приказаки от 1001 нощ. Както се казва : '' Посмали малко '' И с афтършейва също посмали...

Няма полупроводник, издържащ на 1000 градуса.Те руснаците контролерче за 50 цента не могат да направят, за процесор въобще не коментираме.

Това е поредната руска лъжа. Процесора който бяха дали, по данни на производителя, издържа 100 градуса. Умишлена печатна грешка на журналиста накара вас тъпите путлерасти, нямащи понятие от техника, технологии и материали да квичите от кеф. Докато НАСА наистина е направила процесор издъжащ близо 500 градуса, ама не за ракети с бойни глави, а за изследване на Венера. Плазмените двигатели се ползват от десетилетия. Совалките се спускаха от Космоса със скорост от 28000 км/ч повече от която и да е руска бойна ракета и се справяха с плазмата, а вътре имаше хора и процесори с макс температура 70 градуса. Плазмата пречи на комуникацията, заради мощното излъчване. Та не знам дали пречи на радарите или просто прави обекта силно забележим.

Аре сега едно телефонче моля с андроид и мини ядрен двигател

Se taia

Колко такива лади има в движение в сравнение с опел или форд да речем? Като вземете да се пънете, освен да пърдите и серете, друго не става.

Човек може да се спука от смях, четейки коментарите на тъпите европедали и Козяшки ибрикчии:) Руснаците не можели да направят нищо!! Алооо господата с кофи с фекали вместо глави! Затова лудите говеда се качват до МКС НА РУСКИТЕ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ СЪЮЗ!! ЧЕ ТЕХНИТЕ БАНГИИ ЧЕЛИНДЖЪР И КОЛУМБИЯ СЕ ВЗРИВИХА ПРАВЕЙКИ БИГ МАК ОТ ПЕЧЕНА ЛУДА КРАВА!!! ЗАТОВА И НАСА ИСКА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЛЕТИ С РУСКИТЕ КОРАБИ, А НЕ ИСКА ДА ЛЕТИ НА КАРУЦИТЕ НА МЪСК И СПЕЙС Х!!! Целия свят знае, че руснаците са най-добри в сферата на ядрените технологии, та кравите дори не са строили ядрен реактор от 30-40 години, и никой по света не иска ненадеждните краварски реактори! Същото се отнася и за античните им ракети минетмен и Трайдън на по 40-50 години...Всички страни искат Росатом да строи техните АЕЦ!! Същото се отнася и за ракетните технологии, кравите не направиха и един читав ракетен двигател с затворен цикъл като руските РД-180! А да не говорим, че в областа на ядрените реактори използвани в Космоса, руснаците са светлинни години пред кравите, същото се отнася и за йонните двигатели, които лудите крави купиха и копираха от Русия през 90 години на миналия век! Простите педалски европедки, дори не знаят че още през 2013 година, руснаците заявиха че създават компактен ядрен двигател за космически полети. Двигателя се казва Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса (ЯЭДУ). Най вероятно, компактния реактор за руската крилата ракета е разработен на базата на тази установка.

молодец

Между другото старите ядрени ракети на влакове на Русия/СССР се казваха Молодец. Може би новата Баргузин е тип новата Сармат. Тук тази се изстрелава много странно, а не от земна установка на Сатана/Войвода, каквато е предвидена. Може би това е подготовка за изстрелване от влакове ракета.

Se taia

Айде, трола застъпи на смяна и започна да сере... Не ти ли писна бе!?!? Къде намеси америка тук? Въпроса е прост - какво полезно за човечеството произвежда в последно време русия? Не ми говори за ядрени технологии, защото там е повече от ясно, че са НАЗАД от всички останали. Това, че ги ползват за такси до МКС, не означава НИЩО, както и че скоро моеж да ги заменят с някой, който предложи по-евтина цена за качване - казва се пазарна икономика. Малка справка за това какви реактори се ползват показва, че последното ти твърдение за предпочитани реактори е поредната ЛЪЖА, но теб така или иначе не те е срам да лъжеш, ти затова си си на пост - трол. Та да си дойдем на думата за полезните за човечеството технологии, произведени (не копирани) от руснаците последните 10-20 години. Не ми говори за ладите, че ставаш смешен, защото колко лади има по света продадени в сравнение с опел да речем? Та за какъв напредък говорим пак? В путинските ви глави има само война, докато в нормалния свят хората мислят за развитие.

Ти олигофрен ли си ве момче? По точно малоумен Мнагла ли си?Руснаците били назад в ядрените технологии?! МАЙ НИКОЙ ДРУГ ИДИОТ ОСВЕН ТЕБ, НЕ ГО ТВЪРДИ..Целия останал свят, купува руски ядрени реактори, и наема Росатом да им строи АЕЦите..А не Говедарника, или Педалсъюза...Били такси до МКС?! Ми такси ще са я! като консервите на лудите говеда гърмят една след друга като Челинджър и Колумбия..а и новите консерви на Спейс Х... НАСА са глупаци, затова и непрекъснато удължават срока на договора с роскосмос! То Пентагона щото всичките са дебили и олигофрени като тебе, затова и купуват НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТА В КЛАСА СИ РУСКИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ РД-180! Абе олигофрена, чувал ли са менделеевата таблица Кончи? Я! сега кажи кой е първия човек в космоса, първия сателит, първата космическа станция, първия човек в открития космос, първата жена..НЕ НЕ СА ЛУДИ ГОВЕДА ДА ТЕ УСПОКОЯ! Прост фак като теб дори не знае, че МКС Е НА ОРБИТА САМО И ЕДИНСТВЕНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСНАЦИТЕ!!! Лудите крави нямат нищо! Никога не са имали истинска космическа станция, освен оная барака Скайлаб, която сама си падна от орбита! ПЕдик като тебе не знае, че БАЗОВИТЕ МОДУЛИ НА МКС СА РУСКИ!! И ТОВА СА МОДУЛИТЕ СЪЗДАДЕНИ ОТ РУСНАЦИТЕ СА МИР-2!!!! Ако руснаците си вземат БАЗОВИТЕ модули, на които са монтирани жизнеобезпечението, енергетиката, двигателите... МКС става една кофа за смет, падаща директно към Земята!

По нелепата глупост каквато е самата идея за летящия Чернобил- човек наистина може да се спука от смях. Колко жалко че ти не си.

Летящ Чернобил.....Наврян дълбоко в анала на лудите говеда? Мен ме устройва!

Ама можела да стигне до Банкя без проблем...

Дир какво ни занимава с руските глупости? Даже и на руснаците им е смешно. Ядрен двигател , дрън дрън.

"Благодарение на сензори и чипове ..." - и тук спрях да чета вече, бхахахахахаа

То бива измислици и лъжи, ама това вече на нищо не прилича. Това джудже съвсем изперка.

МЧИ ТО ТАКА МИСЛЕХА И НЯКОЙ СПЕЦОВЕ В МРИХУАНИЯ ПРЕЗ 1988 Г ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПОДВОДНИЦИТЕ КЛАС АКУЛА/ТАЙФУН ...... И БЯХА МНОГО УЧУДЕНИ ОТ РЕЗУЛТАТА . СЪЩОТО МИСЛЕХА И ЗА ТОРПЕДОТО ШКВАЛ .

Дали тази новина ще изкара неопровергана 3 дни?

Мога да обикалям с дни, ама тази кривина на земята много ме бърка.

KOLONIALNA ZAWIST

Както им казваха србите_-цртани филм. Всяка една ракета се задвижва от реактивна струя. Това е загрят агент, дали ще го подгрееш с химична реакция от горене, от загряване с кюмур или ядрен двигател, все тая. То рано или късно се изчерпва и ракетата се движи по инерция. В Космоса безкрайно, на Земята - равнозакъснително. И пада при някаква минимална скорос, в резултат на земното притегляне. И те така скъпи путинофили....

Всъщност Путин направи презентация на новите руски стоки,купувачи бол

Ако наистина го покажат това ще е революционна стъпка. Дотук имаме само думата им.

А тестове на лек автомобил кога ще направят? Поне вратата да му отворят. Пък ако запали - ше направят и телевизор. За компютър не са дорасли още

Те правят тестове - ако на сутринта котката е в колата, значи е хереметична :)

Братушките са вече 20 години пред задокеанските тъпаци. Само за 8 години, руският гений направи маса приложни технологии, докато западните тъпаци се чудеха откъде да вземат пари за администрацията си, давайки огромна маса "пари" на оръжейните си олигарси. Ама сега западните тъпаци дишат праха на Русия. И ако не се намери някой предател като оня белязания, още много има да го дишат.

Дай примери де. Такива твърдения във въздуха всеки може да хвърли. Нормалните хора разчитаме на доказателства, а не само на комюникето на партията майка.

Доказателства? Като тези които даде Мей за отровения шпионин.

Кои са тези технологии ? И къде са приложени ? Измислиха ли вече технология, която да позволи отварянето на вратата на Лада с дръжката ? Или технология с която въпросната Лада да запали ? Или май не са стигнали дотам, защото нямат пари да направят дори няколко автомобила.

години напред...дишат праха... Гледам и наакания така се изразява - та днес това ли са позивните от Посирано? Кви са тея приложни технологии развити от руския гений?!? проецесор на нивото на интелски от 2000 година? Телефон с параметри от преди 8 години? Нещо приложимо, ново, креативно?!? Щото иначе думата руски гений звучи като гениално откритие как да сварим самогон от картофи... е, това вече наистина ще е приложимо на родна почва

Недей така, има много читава водка от картофи (Водка Норвегия).

Тъй като модератора не ми побликува коментара, пак да попитам. Вие русофилите защо ползвате благата и откритията на прогнилия Запад ( за интернета говоря ) ? Защо не си комуникирате на УКВ честота, докато си хапвате пелмени и кисели краставички с водка ? Хем плюете Запада, хем му ползвате изобретенията. Лицемери ли сте или да ?

както западняците с удоволствие ползват руски учени и руски открития например в теоретичната математика, така и тук. Нещо друго да питаш?

Ама тези велики руски учени защо не си ги ползват в Русия ? Защо учените бягат в злия капиталистически Запад ? Не им ли стига малко пелмени, водка и един медал за награда ? Да бяхте измислили вие интернете бе тавариш, защо не го направихте ?

А ти защо ползваш руски газ да се отопляваш, или си сипваш руски бензин, или потребяваш ток от АЕЦ-а проектиран и изграден от руснаци? И защо изобщо пишеш на Кирилица, която е приета след Освобождението на България от Русия?

Газ не ползвам, а дори и да ползвах щеше да е съобразен с цената на продавача. Аз нямам проблем с руския газ или бензин или ток. Така работи свободния пазар, другари. Купуваш откъдето ти е изгодно. Не съм тръгнал да плюя по руските ресурси, вие храчите срещу света, а в същото време му ползвате благата. Лицемери... Едва ли ще ме разбереш, но както и да е. РУСИЯ Е НАЙ-ВЕЛИКАТА, ТЯ ДВИЖИ СВЕТА. Хайде да сте доволни, че под тези ушанки няма никой....

Пелмените са украинската версия на италианските равиоли.

Ко речи ко ? https://link/wiki/Пелмени

Това да се почива два дни в седмицата и да се ползва платена отпуска са достижения на комунистите, но всички ги ползват - включително и нашите върли антикомунисти. Защо? Защо не работят по 7 дни в седмицата и не се откажат от платената си отпуска, а ползват тези достижения на омразните им комунисти?

В 1888 г. в частното предприятие "Цайс" Йена от неговия собственик Ернст Карл Аббе е въведен осем часов работен ден заедно с 12 дневен годишен отпуск, пенсионно осигуряване, премии от печалбата за работниците и др. На 5 януари 1914 година Хенри Форд пръв в САЩ частно, като предприемач, въвежда петдневната работна седмица В контролираната от болшевиките част от Русия на 12 ноември 1917 г. (нов стил) с декрет на Ленинското правителство номинално е установен осемчасов работен ден, но 6 дневната работна седмица остава непроменена. В България на 30 декември 1967 е издаден Указ на Президиума на Народното събрание "за постепенно въвеждане на петдневна работна седмица", с което ръководената от Тодор Живков държава започва въвеждането на петдневната работна седмица. Хайде пак до Позитано за нови опорни точки. Както казах в свободния свят хората можем да проверяваме информацията, а не само да следваме сляпо повелята на партията майка. Не се прави на умен, не ти отива....

Не ти стига акъла да осъзнаеш, че смесваш различни неща. Мозъкът ти се замъглил от омраза.

Пак нищо конкретно другарю, само фишеци пускате. Типично за вас. Аз поне ти цитирам факти, ама ти откъде да имаш толкова сиво вещество, че да ги провериш. Диагноза се кръстил, ами кажи си я тая твоята диагноза, според мен е тежка форма на делюзия,

Абе русофилчета вие защо ползвате откритията, благата и изобретенията на прогнилия Запад ? За интернета ви говоря, ако не можете да се сетите. Ползвайте си там УКВ честотата, за да си комуникирате докато ръфате пелмени и кисели краставички.