Коментари - До 2050 година Русия ще има база на Луната | IT.dir.bg
назад

До 2050 година Русия ще има база на Луната

Руската база на Луната ще бъде построена до 2050 година.

Обратно в новината

Коментари - До 2050 година Русия ще има база на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодарение на гнома Путьо, ватенките са обеднели тотално и се спасяват с вземането на заеми. Заради ипотеките руснаците гладуват и продават органи. Януари 2018 г. е месецът на експлозивния ръст на ипотеките в Русия. Гражданите са взели ипотечни заеми за 117,5 милиарда рубли - това е два пъти повече, отколкото през януари 2017 г.

Тъпите български ватни гниди са се сдухали и не смеят да си покажат гъзницата, която винаги е разпорена. Днес също изхвърлянета за бази на луната, на Плутон и на майната си, а Долари няма, дори съкращават с 35% и без това мижавата си космическа програма. От това следват 2 извода: 1. Те вече не са космически, защото никога не достигат до космоса. 2. Така по-малко ще замърсяват дъното на Тихия Океан, до където достигат максимално техните фейк сателитчета.

Защо българските крадливи комундета се сдухват толкова че ватенките са вече на дъното на блатото. какво кукурякате ватни тъпунгери? В съседната статия пише: Русия намалява финансирането на космическата си програма с повече от една трета за следващите 10 години заради икономическата криза в страната. Не минава и ден без да се чува рев и квичене от кремълската кочина . Нео- Фашистка раССия е наритвана от Световната Цивилизация по всички фронтове.

Този съвсем е психясал. Нещастник. Ватенките са НАЙ-ЛЪЖЛИВАТА АЗИАТСКА ОРДА в света. В настоящее время Россия является экономической, как Верхняя Вольта, с ракетами.

На Луната има хелий 3. не ме учудва САЩ и Русия че имат голям интерес за бази там при положение че на земята ресурсите са вече ограничени а който владее ресурсите той ще управлява света.

Тая лунна база им е последната надежда, защото както им потръгна... изгубиха всичките си бази на земята освен тази в Сирия.

Руснаците са царе на ненаучнофантастическите вицове! Базата на Луната не ти е като базата в Сирия, ама нейсе, нека се посмеем!

Добре бе говньо, че си ти да ни осведомиш, че иначе немаше да знаем.

Ватенките още не са стъпили на луната ма вече кроят планове за строеж на бази. Типичната руска пропаганда за глупаци.

Ехей, дотогава аз ще съм умрял!

Хаха темата е за база на луната, а един човек е писал десетки коментари за руснаците, колко са били лоши и глупави... Много злоба бре човекоядец :)

Ти си по тъп и от алкаша ватник.

О-о, не бях се смяла скоро толкова! :))))) Да-а скоро на Луната а следващата петилетка на Марс. Точно толкова, колкото създадоха компютър или айфон, или конкурентни коли и техника.

Кур ще има тогава....и путка. Пардон Путин

При руснаците всичко е в бъдеще време (ама много далече в бъдещето, че много хора да не го доживеят). "Мястото за строителството ще бъде избрано до 2030 г. " Айде че не остана време... да изберете мястото. Само 12 години имат за избиране. Строителството е лесна работа - не е като избирането на място :D

Ще кажа само две неща: 1. Умрях от смях. 2. Голям ташак.

Американците наляха милиони в химикалката, а руснаците ползваха молив! Сега докато американците наливат трилиони в ракети и кораби, руснаците ще ползват делтапланери!

И какво стана на края - американците стъпиха на луната а ватенките още не са... А това с молива е доста интересно - в последствие се указва, че графитът се чупи (кой да предположи) и начупените парченца от него стават изключително опасни в безтегловност. Та ватенките КУПУВАТ американската химикалка. Ама от къде да ги знае тия неща чугунената ти кратуна?

Dirниците.BG са станали просто руски дирници!!!

Това съм го слушал вече - и все от др. Путин. Лунна база първо през 2008, после през 2015, 2018, 2030 - а сега вече и 2050. Въобще - думичката ЩЕ е вълшебна и любима на злобното джудже.

Хайде на бас че няма да има никой никакви бази на луната...

Първата база на Луната няма да е руска.

че защо му е на мужика скафандър там, че палучовеците радиация, студ и вакум ги не трепе, мухахаха, а и колхозното знаме до 2050 ще е с минимум 51 петолъчки мухахахахаха

дори десетина години по-рано. Смешници.

Чудя се, да се смея или какво!? База на Лунатс,... от държава с пенсии от 86 долара. Гротеска.

На 19 октомври НАСА тества новия RS-25 и е готова с двигателите за SLS, а тези дни и Блу Ориджин направи успешен тест на ВЕ-4, така че всичко върви по график и ракети за Луната ще има няколко

"Мечтите са безплатни, Щирлиц!"

Лелеее! Колко "разбирачи" и "професори" са се пръкнали тук!!... При това всичките, с килийно образование и огромно самочувствие, присъщо на всеки средностатистически простак... ПРОФАНИ...

Да не пропуснеш и ти хора на загубеняците ли се напъваш или просто не можеш да съчиниш по-добър пост, аман от тъпи тролове.

Дотогава Русия вече няма да я има. Идиотът Путин си избива гражданите като ненормален. Какво чака Народният Трибунал за да го осъди?! Да хвърли атомна бомба над старната си?!

Сaтурн V , Сатурн V ,Space Shutlle , Н1 , Титан IV Б , Енергия , Делта IV Heavy , Ариана 5 са скъпи ракети , Протон , Фалkон 9 , Фалkон Heavy, Ариане 6 , New Glen, Союз 5.3, H3 са големи ракети, защото не само са тежки , ни и по евтини. Някога от времето на А12 , голямата и скъпа ракета е била единствения шанс , за пилотирани полети към други планети , но тези ракети са били толкова скъпи , че са отказали дори и най големите от тези полети. Н1 не е дала възможност на руснаците за полет към Луната , Сатурн V и особено Space Shutlle са погълнали огромни средства дори и за най - голямата икономика и сякаш SLS е "достоен" наследник. Ние като европейци вероятно бихме могли да се запитаме за бъдещето на Ариана 6, която трябва да е 2 пъти по евтина от Ариана 5. Ако европейците си поставят за цел икономичен подход за пилотиран полет към Луната 2 кораба по десет тона на ниска лунна орбита , вероятно Ариана 6 5 ( 2 3) - Ариана 6 2 с три узкорителя п120 C ,като първа степен е решението ако се направят , всички рационализации - Аделина , 20 % по евтини ускорители ( трудно решение от социална гледна точка роботизацията намалява с 30 % заетите ), И ускорителите на първата степен за повторно използуване с хващане във въздуха от автономно управлявани хеликоптери за безопасност. Това би направило над 3 пъти по евтино извеjдането на спътници на ГТО и увеличавайки производството на ускорители би имало и социален ефект по отношение на заетост. Йонните двигатели , могат да свалят цената още два пъти за непилотирани полети , обслужващи пилотирания.

През 2050 ще съм на 90 и таман ще съм доживял до пенсия. Сигурно тогава ще дадат по 300 лв.

ще, ще, ще, ще, ще... Абе защо руското знаме се вее? На Луната няма атмосфера, следователно няма и вятър!

Ми питай Стенли Кубрик.

Ти си от неизлечимите самодейци явно, руските тролове схванаха най-накрая, че напъните в тая посока само ги дискредитират та поутихнаха.

Защото американското се вееше първо! Оттам са видели руснаците!

вееше се чушки :) Клатеше се в началото, като го заби, после спря.

По-важното е базата в тексас кога ще започнат да изграждат.

Абе те я строят още от времето на наСССРаните болшевики. Ама вместо това, днес почти цяла рассия е обградена от бази на НАТО. Скоро и в европейската част на страната ще започнат да ги строят, защото в азиатската ще са китайците.

Тук ключовата дума е "ЩЕ".Тя присъства и в статиите за невероятната нова Лада която ЩЕ се продава след време за без пари,за "безаналоговият"софтуер който ЩЕ внедрят някога и е стархотен,за новото поколение смартфон,който някога ЩЕ произведат,за всичко в неясното ,а защо не и светло бъдеще,нали друзя?А през това време светът крачи напред.

Гледам, че соросните зомбита яко са налазили тук. :)) И те са ракетни специалисти.

+25 копейки за теб.Скоро ще имаш цяла рубла.

Така може да се вее само Краварския Флаг на Лунния Вятър в Снимачното Студио МОХАВЕ

пий си лекарствата. Тая плоча се изтърка вече. Никой не вярва на тия глупоси.

Това с планирането сме го чували. И сме го виждали. И... парата в свирката. Русия няма космически апарат с който да реализира такъв проект. Нито научно-технически потенциал - всичките й способнои хора багат на Запад. А до 2030 г. има само 13 години. До 2025 г те няма да имат тестван кораб, достатъчно надежден за да се планира лунна мисия. В Русия нямя спускаем апарат за Луната, който да може да излети обратно. Добре, ще кацнат някакви автоматични устройства. Ще сглобят нещо. Но с това проблема не се рашава, а само се замазва. От първото пилотирано кацане на Луната са изминали 48 години. Лунната мисия е много скъпо нещо и поради тази причина след 6-тата успешна мисия американците с еотказаха. Имаше планирани още 3, но нямаше на кого какво повече да доказват. И спестиха пари. Отидоха ан друго ниво - Совалките. А руснаците си останаха с добрия стар "Союз". Който така и не стигна до Луната.

Не говори пълни глупости бе пич.Всичко имат но НЯМАТ ПАРИ.А това е важно. За това и Илън Маск ще ги надупи всичките. Защото ще лапне единственото печелившо от космоса- комуникационните спътниции и с тия пари ще иде на Луната може би и лично. а Марс е доста по-сложна работа и огромни пари и там не знам дали ще му стигнат парите. Но за Луната да и то съвсем скоро!

Мъск е започнал със собствена инвестиция под 50 милиона долара. Тези пари за Русия са джобни. Не е проблемът в парите, а в технологиите. Руснаците имат страхотни технологии, но в IT сектора са много назад. Това им пречи да направят Мъск смешен, а не парите.

Все ни разправят че имат всичко, а после се оказва че никой не е виждал това "всичкото" работещо. работещо в реални условия, а не някой нещо там направил и си мисли че е хванал Господ за шлифера. Това че в Русия нямат пари за космически технологии е вярно (там имат пари само за военни цели). Но не е цялата истина. И да имаха пари без необходимиа кадрови потенциал нищо не могат да направят. ако беше така да става само с пари саудитска Арабия първа да е пратила хора на Луната. Не става само с пари. И само с пиене не става - трябва и акъл. А такъв в Русия ще има все по-малко и по-малко. не може за 25 години да загубиш 20 млн от най-качествените си хора и всичко да ти е наред. Не може партийни номенклатурчици и олигарси от времето на СССР да определят хода ан нещата и работите да вървят. Известно е че САЩ внасят мозъци от къде ли не. И от Русия, включително. И затова там технологиите са на много високо ниво. Никоя развита държава не изнася най-квалифицираните си хора. А Русия го прави. Няма как да се развива на върха на технологиите, просто е невъзможно. А Илън Мъск е "съвсем друга бира". Той прави нещата както трябва. В частност в космическата си програма ползва специалисти от НАСА. И съвсем естествено ще успее. Но руснаците са много далеч и от Илън Мъск и от Ричард Брансън. Те са много далеч даже от космическата програма на Китай, които са ги изпреварили с поне 10 години.

Нищо няма да опитат дори, това са чиста проба агит приказки.

Мечти..... безплатни са.

"НАСА има много по-добро разпределение на парите, които изглеждат много на фона на другите играчи, но при НАСА няма скрито финансиране, като в Русия. " Има дръжки, до преди Илон Мъск а и сега продължава да е дойната крава на боинг и Локхийд които за един полет я дръстат със стотици милиони долари. а Роскосмос е наистина възможно най-тъпата структура все пак е руска корпорация.240 000 работници във стотици заводи се прехранват от строежа на много еднократни ракети които за жалост вече никой не купува така, че фалита и е въпрос на време или ако не фалита то поне освобождаване на поне 200 000 човека.

ПЛЮЕНЕТО Е СОРОСОИДЕН СПОРТ .

Писането на статии в бъдеще време за рубриката "Наука и технологии" на кой е спорт?

Планове трябва да има. А и е начин за искане на повече средства. Без достатъчно пари усвояването на Космоса е трудно, а при Русия трябва тройно повече, щото на практика това е държавно начинание с много заети в сектора хора. НАСА има много по-добро разпределение на парите, които изглеждат много на фона на другите играчи, но при НАСА няма скрито финансиране, като в Русия. Работата с частни фирми изисква тези пари да идват от НАСА, а не от държавата като други пера уж несвързани. Може би ако в Русия пренасочат ресурсите в посока на изследванията на Космоса, а не като второстепенна задача след въоръжението стъпването на Луната от космонавти през 2050 г може и да се случи, което ще е предсрочно, щото прогнозите бяха за 100 години след 1969 г, когато астронавтите стъпиха там.

В СССР всичко беше "ще", в Русия е същото.

Поне не е както сега "беше"

Прав си, сега е супер зле. Преди беше в пъти по-добре. Спомняш ли си добре

Я припомни как "беше", че сме забравили...или пък не сме

хахаха, руските планове за велики постиженя някъде в светлото бъдеще винаги ме развеселяват

Крайно време е човек да стъпи на ЛУНАТА.

Много слабо бре тролчета. Как може да пропуснете далаверката с това мат'риалче?

Ура, другари! Дано първата работа на станцията да е да изкопае кладенец и да бликне Боярищник! Така всички наши съграждани русснаци ще бъдат щаствиливи и усмихнати вовеки - ще имаме безплатен Боярищник от крана за вода.

ха...объркал си си профила. Този беше на луд русофил. Трябва да внимаваш повече, че да не ти орежат финансирането ;)

хехехехе )))

Когато фалкона следващата година закара туристи на окололунна орбита и със сегашните HD камери всичкото това се предава пряко в ефир..руската база в 2050 та никой няма да и обръща внимание.Някой работи а някой не произвежда нови ракети защото не са му изгодни многократни понеже 240 000 работници щели да останат без работа...

Знаеш ли кога ще качиш туристи с HD камери в космоса? Точно никога. Ама нищо вервай си, то пазара има нужда от балъци.

Ще качи, но няма да са HD, а 4К, и точно пазара ще му помогне да го направи.

И пет пъти да пуснете новината, мужика няма мозък за такива проекти. Те канализация в градовете си нямат, на луната ще ходят ха ха.

Ще построят на луната база ама само ако отменят санкциите срещу тях за да може да си наемат легално Холивуд, Фейсбук и Туитър за целта. Иначе няма как да стане.

" Симеон ( нерегистриран ) 25.10.2017 10:2з ... то ще бъде 80 години след като американците направиха сума експедиции до луната. Впрочем те я проучиха (с тогавашните технологии) и се отказаха от нея. Изказвания на хора като Бъз Олдрин са в духа - там няма нищо интересно, трябва да идем на Марс." Това са глупости. Всички големи географски открития не са разработени веднага а след 50 -100 години период на застой.На Луната се оказа, че има вода. Има пешери безопасни от радиацията.Понеже е от същия материал като Земята бъка и от полезни изкопаеми.И най-важното Луната е на 3 дни път,а марс на минимум 6 месеца.

1. това не е новина а мечта 2. публикувате го няколко пъти! 3. колко пъти руснаците ще правят и отказват програми за луната в последните години и пак ще ги приемате сериозно??