Коментари - Русия все пак ще ходи до Луната | IT.dir.bg
назад

Русия все пак ще ходи до Луната

В началото на тази година Роскосмос даде пауза на лунната си програма, но изглежда сега Русия отново е решила да извърши пилотиран полет до Луната.

Обратно в новината

Коментари - Русия все пак ще ходи до Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вероятно Русиа ще "лети" а няма да "ходи" до Луната....

Почти вековно изоставане...

хората няма кво да ядът, те на Луната ш'ми ходат...

като отидат на луната, за тези които са тук ще остане повече храна ..

Ще отидат, ама не сега, а ...друг път...

Ще кацнат ако се роди друг гений като Короьов. Ама такъв се ражда веднъж на 1000 години.

Руснаците няма да ги огрее втори път, поради 2 факта: 1. По произход Корольов е украинец, който само благодарение на късмета си не умира в лагер в Сибир 2. За основа на ракетите си използваха задигнати немски технологии, които той разви благодарение на гения си

Аа...чудесно. Само ако може по рано да го направят...че и всички руснаци, начело с Путлер да се изселят там. Там няма да има САЩ, Европа и фашисти, които все им пречат да построят комунизма на замята.

Американски компании за недвижими имоти продават парцели на Луната! Да внимават "ватниците" къде ще кацнат!

2040 безпилотно облитане на Луната е огромна крачка за руснаците. СпейсХ чааааааааааак през 2018 г смятат да облетят безпилотно Марс, само че няма да могат да се задържат в орбита некадърниците амерекански и щели кацнат на Марс за да им почине кораба и междувременно да вземат няколко грама почва за навръщане към Земята. Ама тоя Марс е смешен, дори не се вижда на небето, а Луната? Луната е ехеееее и могъщата руска Фелация от раз ще я обиколи, без да сяда да почива на нея.

Невероятно тъпо парче си! За да стигне при сегашните технологии кораб през 2018 до Марс, трябва да стартира няколко месеца преди опозицията на Марс със Земята, която беше преди малко повече от седмица. СпейсХ не са изстрелвали кораб към Марс, така че ще трябва да те разочаровам, но облитането им на Марс през 2018 ще си остане само в твоите фантазии.

Тъпото парче очевадно си ти. Mariner 4, първият изпратен към Марс, 1964 г., направил само обиколка: време за пристигане 228 дни; Mariner 6, 1969 г., обиколка: време за пристигане 155 дни; Mariner 7, 1969 г., обиколка: време за пристигане 128 дни; Mariner 9, първият, навлязъл в орбитата на Марс, 1971 г.: време за пристигане 168 дни; и т.н. Средното разстояние е 225 милиона километра. при скоростта на Изстрелване на Нов Хоризонт - 58 000 км/ч пътя се изминава за 3 888 часа, или 162 дни. Е малката подробност е че последната велика опозиция е била на 27 август 2003 година, а следващата се очаква на 27 юли 2018 г. В тези дни Марс ще се доближи до Земята на 58 млн. км., което е 4 пъти по-близо от средните 225 милиона километра. Т.е дори ракетата да излети с двойно по-бавна скорост от New Horizont, ще достигне до Марс за около 80 дни. Това че си тъп и нагъл путлераст едва ли ще ти помогне някъде, освен в печеленето на мизерните копейки, боклуко нещастен.

И тази Федерация, както и старите космически апарати, са за еднократна употреба. Искам да съм пилот на Драгон Х и да си имам собствено кресло.

Спокойно другари неолиберали, досега само САЩ и Рамщайн са били на Луната...но от различни студиа.

Поредния тъпунгер, който дори не е чувал за Пинк флойд.

По време на Студената война в кабинета на Рейгън нахлува съветникът му и вика: Мистър президент, работата е дебела, руснаците са кацнали на луната и я боядисват червена в момента! Рейгън обаче му вика да не предприемат нищо. На другия ден оня пак идва и вика, ама мистър президент, руснаците вече боядисаха луната наполовина в червен цвят! Рейгън обаче пак му казва да не правят нищо. На третия ден съветникът му нахлува в истерия, скубе си косите и казва: Край, мистър президент, руснаците боядисаха цялата луна червена, вижда се от Земята, нашата нация ще стане за смях! А Рейгън вика: Ааа, приключиха ли. Хайде сега пратете наши космонавти да напишат върху луната "Кока-Кола"!

А вицът, според политическата конюнктура, продължава така: руснаците написали по CoCa Cola, сделано в СССР.

На Луната, на Мар(к)с , ако искат и на друга галактика да отиват и да си остават там да си строят комунизъм.

Татко ще ми купи колело, ама друг път.

Злобни коментари на хорица,които не смеят и да мечтаят не само за Луната, ама един спътник да изведете в орбита. Ама за тая сметка се надули от тъпизма и гордост. Да се похвалите с някакви хай -технологии?

3евзек

Хай технологии си имаме, но са за обществена употреба, не за военна. И за ядрени ракети имаме да си мечтаем много.

Най сте добри в извеждането на спътници на дъното на океана.

- Ей, Пак ми се ходи в Париж - Що Пак, кога си ходил - Ами миналата година ми се ходеше ..... и сега пак ...

руската технологична немощ е ужасяваща. Нека да видим какво искат да правят руснаците сега. Те искат да повторят упражнението на американците от 1969-73 г. Нищо по-различно от програмата "Аполо" - облитане на Луната, облитане със симулация на кацане (отделяне на спускаемия апарат, влизане в близка орбита, приближаване доповърхността на Луната, после връщане до посновния модул), кацане с двама астронавти, кацане с транспортен модул и т.н. От 2022 година нататък. 50 години след като американците са приключили с този експеримент. Голямо постижение - няма що. А както е казал Хайтов в "Мъжки времена": "едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш". Така че "поживем увидим" , както казват руснаците

яко яко-упражнението на сащисаните гетаци-за 1000 долара ходили до Луната в маскирано студио.А иначе 50 години след руснаците не могат и до МКС да отидат -тоя същият дето руснците го проектираха. Въобще сащисаните могат да впечатлят с "огромната си технологична мощ" населението на Конго и Кот Дивоар но не есигурно и това.

Не виждаш ли, че KGB са убедили вече? Всички виждаме какво остана от хубавата ни Родина, откак се лепнахме за тая паплач, но все повече плямпачи, от глад, за жълти центове, дрънкат тъпизмите си. Та дори това, с което летят космическите им актьори, е проектирано и изработено в Русия, но няма как да не им призная, че боклуците, които произвеждат, успешно продават на гнилата паплач по цял свят, а не като рашъните- движат световия научен прогрес, но го прилагат само във военния си сектор.

МКС е обединение на руската МИР-2 и американската Фрийдъм. Доставките до станцията се осъществяват със руски, американски и японски ракети/модули. На станцията единствено е недовършен руския модул. За построяването и са направени 35 американски и 25 руски полета. Русия е собственик на 4 от 11-те херметизирани модула на МКС. Само факти, а ти си смятай кой колко е допринесъл.

Пролетарии от всички червени планети...

Гледам долу, един комплексар смята, че кравар е сериозна обида и очевидно си мисли, че крави се гледат само в САЩ. И тоя галфон взел да коментира космически програми и да разтяга локуми за световна конспирация. То вярно, че за комуноида работа е срамна дума, но драги комуноиде и в любимата ти Русия хората гледат крави.

Там (в краваристан) САМО отглеждат крави. В омразната ти Русия, произвеждат дори двигателите, с които каубоите си изнасят задниците в орбита.

В САЩ 0.4% от населението се занимава с животновъдство, а част от тях с отглеждане на едър рогат добитък във ферми. САЩ е износител на говеждо и телешко месо за разлика от Русия, която е голям вносител. Да си фермер каубой в САЩ не е обидно.

"Я вчера летал в ракете, На далекой был планете. Там обедал в синеве, А под вечер был в Москве." Такива стихчета ни учеше другарката по руски език в 11 клас още през 1982 г. И като броя колко години изминаха оттогава до днес, май ми се струва, че когато руснаците стъпят на Луната, американците вече ще организират редовни екскурзии до Марс.

На Марс няма да идат, защото там няма на кого да скалъпят майдани пролети и други простотии, които им позволяваме (защо ли) на Земята.

и аз организирам екскурзия до Юпитер. Само срещу скромните 10 милиарда евро ви записвам в списъка за 1вия полет. ще стане 2027, ако евентуално проекта не пропадне. Странно е как се изпращат кораби в космоса, а двигателите в следващите 5-6 години ще са руски за всичко което отива в космуса. За да се лети по-далече ще трябва чисто нов вид двигател, такъв който още никой не е започнал да проектира!

Действащ йонен двигател НАСА има от 1998 г., който е и най-дълго работилият такъв двигател - почти 700 дни. Плазмен (който също е вид йонен) вече е изпробван на Земята - предстои да го направят и в Космоса. По-футуристичните технологии за използване на слънчеви платна.

Руснаци, китайци, американци, индийци могат да отидат, могат и да не отидат на Луната. Така е. Проблемът е, че за нас българите е 100% сигурно, че НЕ можем да отидем. Бъдете по-скромни, бе хора, че ставате като макетата.

Не си прав! И ние имаме с какво да се гордеем - Иван Ночев проектира двигателите на лунния модул "Ийгъл" използван при първото кацане на Луната!

Докато бяхме част от световния Мир. Сега сме част от световната Война. Нямаме вече шанс.

Много ми хареса заглавието: "Русия все пак ще ходи на луната". Много се разочаровах, като разбрах, че става дума за по един кораб годишно. За човечеството и най-вече за България и българите ще е прекрасно Русия да отиде на Луната!

И там да остане!

Ще се качвам на Луната. Няма са се качвам. Ще се качвам на Луната. Нама да се качвам. Ако кажеш, че съм лош, ще те качвам цяла нощ!

Да се качват, бе, ако цялата Русия начело с Путин и барабар с всичките маленкие путинки да заминават! И по.бързо!

Никога Русия не е твърдяла,че спира програмата си за Луната ! Сами си пишете статийките,а после сами си ги опровергавате.

Твърдяха , твърдяха!! Русия се отказва от проектите за полети до Луната Русия се отказва от Луната

Русия се отказва от Крим? Ха-ха! Мечтайте си!

Ей сега руският космически кораб Педерация като почне да лети!!

Педерон с посраните в гащите луди крави ще бъде първи!! Все пак трябва някойд а осмърдява орбитата на Земята:) А не ми се мисли какво осмърдяване ще бъде по пътя за Марс:) ХАхахахахаха

В Русия луди крави ли има? Аз, пък предполагах, че има само свински грип. Как лъжат първите впечатления!

И пак се дрънка савецка пропаганда в бъдеще време! До 2040та не знам кво си и незнам що си! До 2040та година я камилата, я камиларят! Путин ще на 90 години! Той да не се мисли за Дънкан МакЛауд! И ква водеща сила е Русия на Путин! Изтрелва само в орбита и то с някакви ракето носители останали от епохата на СССР! Само за сравнение! В орбита изтрелват също Франция, Китай, Индия, Япония и Иран! Това, което прави Русия в момента го правят дори 2 частни компании от САЩ! БлуОрижин и СпейсЕкс! Трудното са далечните полети като мисиите на САЩ до Марс и Плуто! Да не говорим, че руснаците нямат нито един орбитален телескоп!

разкажи кога лудите крави ще отидат до Марс?:) Че те се ходят..Ама само на кино, както отидоха и на Луната де..В някое студио в Холивуд:) Те на орбита не могат да се качат без руснаците..Пък щели да ходят на Марс смешниците.>ХахахАхахахахахахах

Само неграмотник може да твърди че САЩ не са били на Луната.

това да изпратиш кораб в орбита е съвсем различно да изпратиш кораб в космоса! Няма много кораби които да правят това а твоите блуорижин и спейсекс са малко далече от това. И двете компании все още тренират изстрелването, да не кажа че са много далече от кацане и ако видиш се говори за кацане с парашут.

Отново руски полюции и халюцинации!! Хората вече мислят за Марс??

вече само за марс..ма си остават само с празненето:) И то на анимацийки на НАСА:)

Popa

Големи оптимисти! Както е тръгнало, през 2040-та ще я има ли Русия?

Мънки няма да го има до няколко години..А ти говориш за Русия! Хахахахахахах

Ама сигурни ли са! Утре да не се откажат пак!

БРЦК

Това с отказването е медийна партенка за идиоти. Русия няма как да се 'откаже' докато е водеща сила в този сектор!

Колко да е водеща?? Не е ходила по далеч от околоземна орбита.

3евзек

Мен ако питаш е обратното. Отказът от отказването е медийна партенка за идиоти, за да си мислят, че Русия няма да се откаже или да постигне само 1/10 от плановете си.

С кораба "Педерация" предлагам всички мужикистанци да се изнасят на обратата страна....на Луната:)

Педерон , на лудите крави от Краваристан:) Дето те ще серат и ще се изхождат под себе си:) В памперси! И това си е факт! Всеки дори най-простия еврофекал може да го провери! А да не говорим че тия от гейсъюза дори космоса не могат да видят! те само могат да избират Кончити по Евровизии:) Иначе не стават и за чеп за зеле:)

Firi

Принципно възможно , но на косъм. Ангара е 4 пъти по-малка от американската лунна ракета Сатурн 5, съответно може да закара само 10 тона на лунна орбита докато Сатурн 5 закара 40 тона.Предвид това, че американската мисия караше тежки акумулатори и допотопен компютър,а сега всичко е улекотено руската мисия е възможна. Но.. на косъм.

Руските компютри са на нивото на американските отпреди 40 години.

Така си мисли и черния генерал докато тича с дискетата, за да се отчете пред черния президент, че инциденти с ядрения арсенал на САЩ не е имало въпреки 10-те "изгорели" компютъра, и че им трябват военновременните запаси от лампи от ВСВ, за да не литне някоя атомка не където трябва :) Наистина си много кух дух!

Ще имаме лунна програма, няма да имаме. Иди ми - дойди ми. Дано да се качи нефта, че от глад ще измрат

Да, като си отворят Гугъл Земя и превключат на "Обиколка на Луната".

Ще е добре и руснаците да погледнат малко към космоса. Ще е от полза за всички.

Това с потоците е едно надлъгване за финансовото изтощаване на Русия, но тя го разбра, и нанесе съответни корекции в действията си. Относно думата "пак" - и американците пак ще купуват руски двигатели, нищо, че 3 пъти се отказваха от тях.

Вервай си! От това не боли, само ще ставаш все по-тъп. Двигатели ще купуват, само ако руските са по евтини, ама засега се очертава да спрат да ги ползват. Алтернативите вече са по-евтини и само дъмпинг на руснаците може да ги задържи на пазара в САЩ.

Hahahahahahaha...Смешник! Щели да спрат лудите ркавид а ползват руските ракетни двигатели РД-180!! Кога?! Нали уж беше до 20-17г...След това стана 2018-2019г..А сега последно Пентагона каза след 2021година!! Че те лудите крави имат плановете на РД-180 още от 90 години на 20 век!! И пак не успяха да го копират!!! Смотаняци! А руския двигател е ПО-ЕВТИН, В ПЪТИ ПО-НАДЕЖДЕН, И ПО МОЩЕН ОТ КРАВАРСКИТЕ БАРАКИ! ФАКТ!!!

БРЦК

И къде ги тези 'алтернативи' ? Първо да те светна ,че АЛТЕРНАТИВА може да има САМО една. Второ, НАСА няма друг избор в близките поне 2 години - совалките си ги спряха, а разните там частни проектчета ще бъдат готови ЕВЕНТУАЛНО към 2022г. Ама всички анализатори посочват най-ранна дата към 2025.

Тези са смешни, те първо една кола да направят

КАМАЗ има отдавна, традиции в страна с шестмесечни снегове. Мечтата на простолюдието - кола! А подводниците от четвърто поколение? А плазменото оръжие? А космическия кораб "Федерация"? Аман от ширпотребна селяндурия!

Popa

В момента КАМАЗа е на 90% американски, само фукните са руски!

Като си купиш "Фидерация", ела да се надбягваме с моя Фолцваген-2! А дотогава колко чифта цървули ще скъцаш? Колко братушки притежават подводници и плазмени телевизори?

това с луната е като с газовите потоци - ще има син поток/няма да има, ще има турски поток/няма да има - на лъжливото овчарче някой вярва ли му?

руско/съвеЦкото "ще" - най-голямото ЩЕ

По колко пъти на седмица тия от дир ще хранят съветските тролове с "ЩЕ ходят/няма да ходят" предстои да се разбере, засега не е повече от веднъж-дваж сякаш.

А имат ливиза от ония , от обратната и страна ?

Имат планове и на слънцето да кацнат след век сигурно но ще чакат първо залеза,че било горещо иначе:)))))))))))