Коментари - Русия се отказва от Луната | IT.dir.bg
назад

Русия се отказва от Луната

Роскосмос обяви, че няма да развива технологии свързани с кацането на Луната до 2025 година - на практика Русия се отказа от новата лунна надпревара.

Обратно в новината

Коментари - Русия се отказва от Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уж сме 21 век, уж сме цивилизация, а какво ще стане когато вече технологиите са достъпни за овладяване на Луната и Марс. Ами същото каквото стана от времето на Колумб. Ще се парцелират територии и на тях ще се вее знамето на "великите" народи.

Започнаха големите откази... Те ще свършат, когато се откажат от оръжейната надпревара и спрат да дрънкат ръждясалите си пушкала... Това ще е последниятпим отказ. Преди това ще са се отказали от храната, ще са изпукали от глад ватниците...

Руснаците разработват безконтактно предаване на енергия в космоса . а вчера гледах на живо по канал НАУКА2 4 часа как 2ма от руснаците взимаха проби отвън на МКС . а ние нямаме ресурс да овардим от бежанци 200км грааница , да не мисля ако ни нападнат С ПИЩОВИ КАКВО ЩЕ Е

Явно са напред с фентъзито руснаците :-)

Че то и сега има безконтактно предаване на енергия в космоса бе, мамин! Тия слънчеви колектори, дето ги размахва всеки изкуствен спътник и всяка сонда, да не мислиш, че са с кабели окачени към източника си на енергия?

засега

Първо трябва да се уредят някои неща на Земята. А територията на РФ е по-голяма от тази на Луната. Руснаците си имат всичко, което съществува в Менделеевата таблица.

и от Крим и Донбас!

Не им е за първи път

Русия ,да се откаже да се меси във вътрешните работи на съседни и не съседни страни!Да се откаже и от култа към личността...

Добре, но и САЩ да се откаже да се меси!

krassikat@

Състезанията ви със САЩ винаги са свършвали по един начин - продоволствена помощ и кредити тъкмо от САЩ...

Ето ви истината космическата агенция на Русия НАСа и другите са просто за отвличане на вниманието истината е,че благодарение на овладяване на протраствените технологии през ш0-те,70-те и после също и от това намерено на Луната особено от съвместните мисии на руснаци и американци се стигна до следния резултат.Русия и САЩ притежават космически флот боен,Луната е отдавна овладяна с бази,мини и прочие,работи се вече активно и на МАрс където също има бази и мина дейност.Много неща се откриха и на Марс.Ако си размърдате малко мозъчетата и помислите логично и причино-следствено ще стигните до простия извод не може в ежедневието ни да живеем в това което беше през ш0-ти в научната фантастика акто ежедневие,а в области като космическите технологии да сме ан инвото на 50-те,айде началото на ш0-те.Щом всеки може да ползва ултра напреднали технологии в ежедневието,то това значи че технологиите недостъпни за всеки са поне с 50 години напред.ТОва е грозната истина роби....всички са едно и едно е всичко,а за публиката студени войни,мерени на атрибути в Сирия отвличане на вниманието от важни случващи се събития....

Карлуково те зове, другарю.

"Ако си размърдате малко мозъчетата и помислите логично" - Ти по-добре не размърдвай твоя че виж докъде си я докарал ..

Хатели палучше - палучилас как всегда :-)

Ползваш ми ника. Макар и нерегистриран, не есъвсем правилно.

Аре и ти бе! Откога взе монопол? Ти като ми ползваш паркомястото пред блока, дето аз съм си го харесал, не ти пукам гумите, нали!

Логичен отказ от усвояване на Луната. Имат си 1/7 от сушата на Земята и още не са я усвоили, както и половин Арктика. Най-напористи за Луната са китайците, за които пък Китай се пука по шевовете от население. Американците, колко и да се дуят и те нямат особен интерес от Луната. Голямата надпревара на всички обаче ще бъде Марс.

На Китай по-лесно ще му е на Север май... Особено когато ватниците почнат да питат къде акат гладните...

Американците с технологии от шестдесетте шест пъти кацаха на Луната с шест различни полета. А руснаците със "съвременните" си технологии се страхуват дори да опитат.

Явно не знаеш какаво стана след Аполо 11 всички мисии до Аполо 18 бяха съвместни руско американски....студенатавойна беше блъф за народонаселението

Смех!!!!

За пореден път се убеждавам, че по тези форуми е пълно с болни мозъци. Първия съвместен полет е през 1975 г. и е на ниска околоземна орбита. И е проведен след приключване на програмите "Аполо" и "Скайлаб".

От "ще победим" до "толкова си можем" ;-)

едно разбрах, българите са олигофрени

Това звучи като комплимент от устата на руснак/русофил.

Ами да. Който не му се вярва, да се огледа. Само малоумник ще позволи, така да му таковат татковината вече 25 год.

Явно е че изпитват финансови затруднения!Но поне за сега нямат намерение да се откажат от пропагандата.Преди около 15 години отричаха ролята на СТЕЛТ авиацията,защото нямаха нужната технология!Малко покъсно обявиха,че е нужно самолетите да са радиолокадионно незабележими само откъм челната част,а сага когато понапреднаха и пооткраднаха техтологии вече техтите машиниса "подобри" от американските!А съвсем наскоро си признаха ,че нямат нужните технологични възможности да строят самолетоносачи и това ще е възможно след 2024година!

С тоя кирлив курс на рублата скоро и до Сарафово няма да могат да ходят. Аз като по прост от руските продажни мурзилки предпочитам спестяванията ми да са в долари и евро. А тъпанарите да ги чакат да фалират :)

Спестявай в долари и една сутрин ще се събудиш голтак....хартийки без покритие от нищо.....умните люде спестяват в злато,диаманти,недвижими имоти.

И от Крим ли ?

След като Кубрик почина и американците вече не искат да ходят на Луната.

макар че НАСА вече официално е рекламния отдел на Холивуд...

Цели 6 пъти са ходили. Дори и да има нещо, снимано от Кубрик, поне един полет е бил автентичен.

всички са били автентични .. повярвай ми има си начин да се проследи цялата мисия .. от изстрелването до кацането .. откъде идва сигнала .. забавянето му .. всичко ... ако имаше и най малкото съмнение СССР щеше да нададе такъв вой до небесата че :) а и ако САЩ искаха да излъжат (което е абсурдно) щяха да излъжат веднъж и повече да не рискуват да ги хванат .. а те направиха цели 6 полета + един неуспешен Аполо 13 със спасителна мисия .. е чак на такъв драматизъм не са способни даже "подлите американци" ... подобни конспиративни простотии се раждат само в болни русофилски мозъци ...

САЩ вече стигнаха до Плутон, а руските подчовеци още не могат да изтрелят дори самовар в орбита. Жалка работа.

Е кво да правят ватенките като знаят че не могат да стигнат. Те от 5 старта на ракети 4 отиват на дъното на океана. Вече имат цял ракето-парк там :)

Друго си е гордо да се вее американския парцал и Стенли Кубик да снима клипчета!

Рашъните и яденето отказват според собствената им преса неподвластна все още на кремлинския тъпанар. Като кацнат китайците там на раша ще и са пак виновни международното пАлажение, соросоидните, рептилите и прочее шит.

Ние, БГ-то обаче не се отказваме нито от Луната нито от Марс! Продължаваме напред и ще изпреварим всички, защото имаме най-важното: евроатлантическите ценности, Боце, Офшорния, Ку-кунева и Рада Дълбоката! Велики сме!

Мизерниците видяха,че тази хапка не е за тяхната уста!

Те щом са мизерници, ти БГ-отрепката какво ли си!?

Я да ти видим лунната програма! Смешник!

Това, което американците постигнаха, вие не можете даже и да го оплюете, жалкари.

Е то гроздето е кисело, да.

Некакви НПО-лумпени тука си мислят, че руснаците са длъжни да им кажат какво точно мислят да правят!

Тежко е, нали?

А като ви казвах, че са въздух под налягане ми скачате като ужилени. Ха ха

а,ти даже и налягане нямаш.ужaс.

Тия от обратната страна , не са им дали ВИЗА . Та за туй .

+++

Напълно нормален край на катадневните лъжи. Скоро пак.

Реалисти.

Отказал се Кремъл от Луната щото била...кисела...А цената на петрола...горчала...Без значение за русофилите, те вече са на Луната....Чакат государите да им пеят руски честушки...

Малиииии... И ква стана тя бе, путлерасти? Нали името на кораба бяхте измислили, американците щяхте да проверявате... Клоуни сте и клоуни ще си останете.

Като става въпрос за избор на име за руския космически кораб нека си спомним хубавата руска комедия "Кин-дза-дза" (всъщност прикрита сатира). Та това е доста подходящо име !

И още нещо. Всички планети се въртят около оста си. Защо луната е единствената, която се върти точно с такава скорост, че винаги да е обърната само с едната страна към земята. По-вероятно е да уцелвам 6-ца от тотото всеки ден в продължение на 1000 години отколкото това да се случи случайно, но е факт. Какво се крие отзад, което не трябва да виждаме?

Не се е случило случайно. Една от най-широко подкрепяните теории за образуването на луната, подкрепена с множество косвени доказателства предполага, че тя се е образувала от отломките, останали от сблъсъка на младата Земя с друга планета, с големина приблизително колкото Марс. Това обяснява защо скалите на Земята и Луната имат сходен радиоактивен отпечатък, обяснява защо земята има толкова масивно ядро от желязо (ядрата на двете планети са се слели при сблъсъка), обяснява и поведението на луната, което описваш.

Всъшност обяснява всичко друго, което Вие изброихте, но не и скоростта на въртене. Произхода на скалата, от която е образувана няма общо със скоростта на въртене на спътника.

Всъшност обяснява всичко друго, което Вие изброихте, но не и скоростта на въртене. Произхода на скалата, от която е образувана няма общо със скоростта на въртене на спътника.

Освен ако оста на въртене е насочена към земята... Не съм астроном и не знам дали е така, но логично може да виждаме картинката една и съща при такава хипотеза. Е, тогава пък при асинхронност ще е с различен ъгъл на изображението де...

Някои може да се присмеят, но не случайно никой не лети до луната от близо половин век (50 години). Само помислете какви са били технологиите тогава, какви са сега. Защо? Много просто - там има нещо, което не желае нашето присъстиве. Има и документални филми по въпроса, както и множество доказателсва. Просто обществото се манипулира да осмива тези факти и те остават като поредната шега и теория на конспирацията...

Обикновено, такива като теб наричам "идиоти" щото 99% от случаите това е факт. Пиша ти еднократно добронамерено. Има Американска и Японска сонди, които ЛЕТЯТ ОКОЛО ЛУНАТА в момента. Постоянно пращат снимки от обратната страна на Луната. Това, че не знаеш този ДРЕБЕН факт оправдава глупостите които ти се въртят в главата. До този момент.

Такива като теб аз обикновенно наричам "наивни", защото не е толкова трудно да се прати сонда до луната, но за 60 години космонавтика имаме само 2 които "пращат" снимки. Този дребен факт хич не ми е убягнал.

Решили са да намалят разходите, като аутсорсват програмата си за боядисване на Луната в цветовете на руския флаг, тъй като договорът им с Аквафреш изтича и чакат оферта от Кока-кола да върнат съветския. Тогава Селена ще грейне в нова червена комунистическа одежда.

Ще добавят чук, към "лунния сърп"

Те иначе могат през ден да прескачат до Луната, но напоследък просто не им се ходи ... Там е такава скука!

Палячовци са тези. За нищо не стават.

Матрьошките разиграват техния вечен цирк- ще правим нещо, след това няма да правим. Важното е да се правят на велики, но техния номер не минава в Изт.Европа, познаваме ги и до гуша ни е дошло от тях. Има ли някой който да не ги мрази там? А такива като перхидроленото жуже са с тях за пари.

На Луната не може да се зароди живот. Не може да се пресели човечеството там. Защото това е спътник който се върти около планета. А не реална планета. Така че наистина е излишно да се ходи до Луната, да се ескперементира, да се харчат пари за летене до там, и прочие...

я па сакам да купим нива там, ше си садим домате, компире и друг тип зарзават..............далаверата ми е оти нема данък и данъчните ше ми пръднат на краставицата :))

Някои са недочели :) Вчера Рогозин заяви в неговият стил: Русия ще разработва орбитален "самосвал". Нарече "Ангара" - космически джип, а новата технология на "Феникс" - "космически самосвал". Извеждащ в орбита 150т полезен товар. Проектирана да работи на втечнен природен газ. Поне учени във фундаменталната физика и природен газ...Русия има в изобилие. Рогозин каза, че Русия не-само не се отказва от лунната програма, а Русия става световен хегемон в космонавтиката. Русия ще изведе и основата част от 672 спътника за OneWeb.

те и от Роскосмос опровергава медийните измишльотини за отказа от пилотирани полети до луната, ама кажи ми как форумната седерастия да се откаже от такива приятни лъжи баш по празниците :))))

За сведение на платените русофоби , които са се разпенили тук да прочетат новината от тук:"link , а не неграмотния превод на някой български журналист!

МОСКВА, 30 декабря. /ТАСС/. Слухи об отказе России от идеи реализации лунной программы являются спекуляцией. Смотрите также СМИ: Роскосмос отказался от большинства проектов, касающихся полетов на Луну Об этом заявил вице-премьер РФ Дмитрий Рогозин в интервью "России 24". "Читаешь иногда прессу, удивляешься, откуда все это вылезает, какие-то спекуляции. Прочел, что вроде как "Роскосмос" отказался от лунных планов, от планов создать лунную станцию", - отметил зампред правительства РФ. "Я хочу сказать, что это не соответствует действительности и слухи о смерти лунной программы несколько преувеличены", - подчеркнул Рогозин. РФ ведет работу по созданию сверхтяжелой ракеты Россия начала работу по созданию сверхтяжелой ракеты, ее первой ступенью станет ракета "Феникс", сообщил Рогозин

И от твоя линк четем - Отказ "Роскосмоса" от пилотируемых полетов на Луну не скажется на исследованиях спутника Да де ще си го изследваме от далече, човече изчакай още 2-3 страници и пак отгоре дезинформирвай, ама за съжаление тотално орязват програмата и нищо не е сигурно вече, каквото и да се оправдават в момента....Беше хубаво когато има надпревара, защото нещата се случват доста по-бързо, което пък генерира много нови технологии - ЕТО за това е важно да се кацне на Луната (дори сега) от друга държава освен САЩ! Дано китайците направят пилотирана мисия и да не забравяме и индийците може нещо интересно да изкочи от там...

Луно, лунооооо, земьо Македонска. Дека са тръгнале тея.

Мисля, че това е долна дезинформация. Русия заграби Крим та камо ли някаква си Луна

72 РУБЛИ ЗА ДОЛАР... КАКВА ТИ ЛУНА, ТО ЗА ВОДКА НЯМА..

73.60+ вече. Но нищо..имат си КримНАШ :) А и тя гърбинката на мужика е здрава. Носи на бой, глад и сексуални извращения от болшевишко-олигархичната върхушка горе, практикуваща див, руски капитализъм :)

работата по Източен не спира? Щот няма къде да ходят!

...много дежа вю напоследък от Братушките. Ще правим Южен поток, после няма да го правим. После беше турски потик и той май отече (поне в информационното / дезиформационното пространство). Сега и лунната програма. Единствено не мога да разбера малкото време между двете новини - дадоха й име и след това няма седмица(мисля) и се отказаха - някак си няма логика. А бе голямо духане от към "север". А и в крайна сметка какво да правят на Луната, само прахоляк. Виж на Марс е друга работа - сума филми има направени къде екшън , къде фантасмагории а е актуално. Няма да се учудя ако се старира програма за кацане на Марс.

Руснаците тази година изстреляха 29 ракети-носители, янките стрелят само с конфети... ;)

то пък една луна, нали я веждаме от земята, все си е същата, е тогаз що да се ходи там.....

Лошо! Само за няколко месеца си избраха име - Гагарин(!!!) и сега се отказват!? Но има и много по-лошо ако продължават да вървят сляпо след комплексираното диктаторче. с тези неприятности с нефта ще трябва скоро да се откажат и от месото....