Коментари - Руснаци създадоха робот-аватар | IT.dir.bg
назад

Руснаци създадоха робот-аватар

Руски учени създадоха робот, който предава тактилни усещания на разстояние.

Обратно в новината

Коментари - Руснаци създадоха робот-аватар | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Робот - аватар был изобретён ещё в 90-тые годы прошлого века. Патент на изобретение 2134193 ru - разработка мирового уровня. Но российские журналисты в угоду большим начальникам постарались всё это "положить под сукно". С описанием технологии можно ознакомиться в открытом доступе в сети Интернет по поисковому запросу "Водолазные технологии с неограниченной глубиной погружения" или по ссылке: link

робот - чебурашка трето поколение :)))

добре де, защо се гаврите с россия и възможностите и? всички знаем какво могат, и кооооолко много не могат!

А ти какво направи?

Преместих си го

До трол 5. Незнаех, че теоретично и практично е едно и също.

"Руски учен" звучи досущ като "надървено желязо". Троп - оксиморон, както би се изразил езиковед.

тъпак, по прочети малко бе лумпен пъпчив, руските учени са едни от най-добрите в света, ама какво да ти обяснявам на теб промит мозък третополов

Направили робот който веднага се опитал да се застреля..

И сега какво? Ще предават ландшафта в 3D къде са сеят картофи ли? Русия може да стане много богата само от продажба на петрол, газ и дървен матрял. Къде ми се занимават с глупости! Пийте водката и яка сеч да пада.

айде почвайте да храчите, белким изкарате за баничка

нали го направи, то е достатъчно

То няма достатъчно плюнка за всички. От години има комерсиални telepresence роботи, чрез които "присъстваш" на място на другия край на земята. С това откритие са назад няколко петилетки от еквивалентните теоритични разработки. Та кого да наплюе човек - руския "изобретател" или журналята, които го възхваляват?

много е готин, винаги съм искал син робот с реотан на главата.....

Е то това му е мозъка, бе!

Нека говнометите на ниско интелигентните тролове заработят... сега!!!! В атака, тролове мои!!!! Днес цената на пост е 10 цента!!!!! Пишете бързо, защото коптора в Обеля няма да се изплати сам.

Ник-а ти отговаря на много въпроси. Нали така, та(о)вариш - Путкин?!

убавец... :)

Чудя се защо изобщо правят роботите да приличат на хора или други същества. Робота трябва да е според нуждите. Примерно съчетание от колела, пипала, куки за изтегляне и така нататък. Да може да се придвижва в различни условия. Не такъв дето изглежда, че ще се движи по-бавно от костенурка. Как ще стигне теоритично до мястото на радиация? С дрон ще го спуснат някъде. Ами ако падне настрани как ще се изправи?

Хахаха, подозирам, че снимката показва дизайна достоверно... :)))

Алоо Дира стига слагайте смешни картинки, че БГ умниците естествено свързват заглавието с картинката.

ми то "новината" сама по себе си води на такива весели размисли и редактора е регирал според настроението което създава :))) можеше да сложи илюстрация на тенекиения човек от "вълшебника от оз", но не го е направил, нали? :)))

Да ти кажа как се пишат онлайн "новините". 1. Пристига ти новина от БТА 2. Копи-пейст на съдържанието, правиш първото изречение по-тъмно, избираш няколко места, където правиш думи или изрази по-тъмни 3. Копи-пейст на заглавието (в друга кутийка) 4. Копи-пейст на същото в трета кутийка (кратко заглавие за секциите) 5. Отваряш галерията с готови картинки, имаш 15 секунди да лепнеш каквото се сетиш Примерно ако новината е "куче нахапа дете в детска градина" търсиш ротвайлер, ако не - питбул, ако не - детска градина, ако не - стара сграда, ако не - деца на площадка и така. Фотографът можеш да го накараш да снима оригинален материал ако е за мач, за концерт на Цеца или евентуално ако Слави е още пред парламата.