Русия изпраща на МКС... робот, който може да стреля (видео)

Полуавтономната машина Федор вече се е появявала в интернет как използва оръжие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Механизирана безсмислица на станцията горе, явно нямат много за вършене. После било цирк, че някакви се бракосъчетали на тая станция ли какво беше.

Поне ще има още 10-тина статии докато стане работата, ако стане.

Този робот не е от Бостън Дайнамикс . Този преди да може да прави каквото и да е може да държи оръжие . . . Докато американския робот . . . видяхме какво умее ! ! ЗА ЩАСТИЕ ! ДАНО РУСНАЦИТЕ НИКОГА ДА НЕ ПОСТИГНАТ ПРОГРЕС В КАКВОТО И ДА БИЛО ! ПОЖЕЛАВАМ ИМ НА ДА ПОСТИГНАТ ПРОГРЕСА СИ С МНОГО МЪКА , ЛИШЕНИЯ И НЕИМОВЕРНИ УСИЛИЯ !

И Какво точно са ти направили руснаците, та е тази злоба?

Вярно е че роботите на бостън динамикс, тичат скачат и правят салта, но робота на братушките освен че стреля като кравар с пистолети в двете ръце, може да кара военна уазка от старите по калун неравен път и да запоява с обикновен поялник. Който знае как се кара тая измъчена уазка и как се пои с обикновен поялник разбира колко е сръчен робота Фьодор

Лошото че може да стреля.

Кой от посетителите на станцията не може да стреля? Всички вие можете ли да мислите логично?

вижте бостън дайнамикс :)))

Като се научи да лети... може и да го погледна.

Както винаги псевдо новината ви е тъпа. Дронове и роботи се използват за избиването на мирни хора вече 10г. и то най вече от американците. Защо решихте че именно "тъпият неможещ нищо" робот ще е заплаха за космонавтите на МКС. Явно и вие сте толкова тъпи да разберете че програмата за стрелба се инсталира допълнително и е само ОПЦИЯ а не задължителна функция в даден робот.

Вы сефте в космосе?Имеет си хас без оружие

Още от последните американски мисии до Луната....астронавтите носят огнестрелно оръжие. На първата мисия до Луната нещо здраво ги е наплашило.

Абе тъпак, за какво им е оръжие, което не може да стреля в космоса, т.е. огнестрелно. За да е едно оръжие огнестрелно трябва да има кислород. Обикновените оръжия не могат да стрелят в космоса. Въоръжавани са, защото са толкова "напреднали", че никога не се знаело къде точно ще се приземи спускаемата капсула на земята и така може да бъдат нападнати от диви животни или бандити.

Поредната новина извадена от архива... 3 ЮНИ, 2019: "Руският робот Фьодор няма да бъде зачислен като космонавт от екипажа, който трябва да полети с кораба "Союз", а ще има статут на експериментална машина, съобщи РАИ Новости. Окончателното решение беше огласено от шефа на държавната компания Роскосмос Сергей Крикальов."

тоест да разбирам , че този път няма да му дадат да пилотира космическият кораб......сигурно е много разочарован !!! Дано само не се пропие !

Сега ще се учи да лети... а по следващата година ще пилотира;) Първият пилот на новия космически кораб „Федерация” ще бъде руският робот Фьодор (Fedor). Той ще изведе кораба в Космоса, съобщи генералният конструктор на Роскосмос по системи за пилотиране Евгений Микрин. По думите му, безпилотният пуск и автономният полет на новия космически кораб е предвиден за 2021 година. Но полетът ще бъде безпилотен условно, тъй като първият пилот на „Федерация” ще бъде роботът Фьодор. Микрин допълни, че съответните решения вече са взети.

По всичко си личи, че умението да се стреля в Космоса е от първостепенна важност. Само не се разбира по кого ...

E как по кого... по този който запали МКС и онези които я направиха на решето-)

И кои са те, я ни открехни!

как кой?! Тези дето в скоро време ще си правят авариен изход.

Хахахаха, и в тоя робот ли има скрито джудже???? Имаше скоро един такъв руски "робот", който се оказа човек, в костюм на робот!! Пълен та.шак са руските техники!!

ма много ви боли от тия "джуджета" бе ахахахахахах - викаш уж са дребни а какъв мощен ви го слагат ахахахахах клети седерасти изтрещели

Льольо броди из МКС...

ТНТМ нема'а умре! :-))

От клипа се вижда че робота има проблем с пазенето на равновесие, когато върши нещо. Явно не са могли да преодолеят това и ще го пращат където няма гравитация или гравитацията е малка, като на луната. Разбира се това не прави по функционален робота на земята, където реалната му употреба би била икономически най изгодна...

После да не се чудят как се е появила дупка в станцията.

Тъпанарино, дупката в станцията се появи, защото една от американките я направи.

хмммм

Дупката в станцията се появи, понеже руснаците се напили и не знаели какво правят. Чак ги вадиха в открития космос да разследват и после млъкнаха като типични пияни мужикистанци.

Браво ! Роскосмос е достигнал техническото ниво на третокласниците в Япония !

За това няма да го пращат на японската космическа станция а на руската .

Коя е руската, щото японската е МКС

сега и щатте и китай ще се включат в благородната надпревара блазе ни

Сравни продукцията на Бостън дайнамикс с тоя Льольо и ела пак да кажеш, че щатите сега щели да се включат...

Роботите на Бостън дайнамикс изглеждат впечатляващо. Но те си изглеждат така поне от 5г, а до момента не е известно да се използват някъде реално. Без ИИ, тези забележителни конструкции са неизползваеми реално.

и къде се използва "продукцията" им? НИКЪДЕ! единствено в youtube!

Аха, щото като се разхождаш из Русия на всеки ъгъл стои по един Льольо и бачка...с пищовите... Ако обаче се позаинтересувате - вече има роботи на дайнамикс, които експериментално работят в складове... е нямат пищови ама и без тях стават...

изпотрошени машинки ще има тепърва , бедна ви е фантазията ....

Проблемът на всички роботи (човекоподобни или не) е интелекта. Който измисли изкуствен интелект ще преобърне света (в хубавия или лошия смисъл на думата). Механиката и електрониката са на достатъчно ниво вече, но дори най-прост манипулатор, който заварява, се програмира достаъчно сложно. Ако нямаш големи серии е по-лесно да пуснеш човек заварчик отколкото да се бориш с програмата на манипулатора. Да не говорим как се програмира човекоподебен механизъм даже за най-прости задачи (прости за човек). Т.е. нужен е само да бъде направен ИИ и няма да познаем света после.

Който измисли изкуствен интелект ще преобърне света (в хубавия или лошия смисъл на думата). --- че НЯМА ДА Е ЗА ДОБРО !

Хм. Предлагам да не съдим за качествата на ИИ прибързано. Да не го оприличваме на човек, който е готов да унищожи всичко, ей така, само за спорта. Даже и ние да сме безполезни от гледна точка на ИИ, това не значи че той ще ни изтрие от планетата.

Напоследък се навъдиха толкова много ХАЙ-интелекти, особено тук в дир-а, че си мисля, няма да е особено трудно да бъдат възпроизведени.

Страшно важно уважаеми редактори. Може да се пренесете и вие на онзи свят, ако не пишете правилно. Този фидор е изключителен стрелец