Коментари - Русия изстреля най-мощната си ракета (галерия) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един червен идиот по-долу твърди че американците са летели на Луната с руски двигатели... Ех тъпо лъжливо комунистическо племе. Най-мощната ракета- Сатурн-5 и най мощните двигатели за всички времена до сега. –гледайте фактите на руснаците в клипа на 31,30мин Сурдин В.Г. Лунная программа. Вся правда о Луне и Американцах https://www.youtube.com/watch?v=tPXnJU20Eak&t=229s Сурдин В.Г. Лунная программа. Вся правда о Луне и Американцах. https://www.youtube.com/watch?v=tPXnJU20Eak&t=229s

ПРОИЗВОДИТЕЛ УКРАЙНА!

"Този агрегат се отличава с това, че тежи само 95 килограма..." - аз съм 90 килограма, трябвало е мен да ме викнат ! Алоууу 95 килограма спрямо кое бе ?!

Килограмите естествено са спрямо Земята. В случая искат да кажат, че този двигател е със сравнително малка маса.

Дир, напишете нещо и да ракетите на НАСА!? Как например в 21-ви век не могат да произведат ракетата Сатурн-5 от преди 50 години!? Щото тролчетата нещо се разпенявиха, да се успокоят малко!

Производителят на двигателите RD-180 е признал изоставането на Русия от САЩ в производството на ракетните двигатели. Ракетни двигатели на метан на американците са много по-добри и перспективни от старата система на керосин, и Съединените щати са изпреварили Русия в създаването на такива двигатели, е съобщил за "Интерфакс" генералният директор на научно-производствено обединение " Энергомаш» Игорь Арбузов. Експертът отбеляза, че съвременният пазар изисква евтини, както и "най-простите и надеждни решения". "Метанът отговаря на тези изисквания в най-голяма степен, тъй като той има най-развитата суровина база и е по-добър от керосина в отдаването на енергия при изстрелване на ракетите, каза Арбузов. По-рано през април Русия си призна за своето изоставане от САЩ в технологиите на ракетните двигатели, както и неспособността за самостоятелно създаване на сателити. През същия месец източникът заяви, че западните страни не желаят да си сътрудничат с Русия по проекта за близка лунна станция поради изоставането "във всички технологични цикли на производството на космически технологии".

Защото американските били по-добри - за това ли американските ракети използват руски двигатели, които е трябвало да изведат руските ракети до Луната? Гледай Хистъри канала - там самите американци ти го обясняват.

Едно от нещата в които Русия превъзхожда САЩ са всякакви ракети - военни или невоенни. Ангара я има от отдавна и Путин водеше интервю пред такава ракета. Тук просто си използват старите, с някой подобрения. Тези на метан са защото излизат по-евтино. Само че на Мъск не трябва да позволят да праша и хлебарка в космоса. Като нищо ще утрепа хора.

Да напишат и как тъпите американци вече не правят параходи... не правят даже и платноходи... тъпи бе, щом не могат сега, значи никога не са можели...

Правиш нещо, което можеш след това да продадеш с печалба. Ако частният сектор в САЩ му е скъпо и неизгодно да произвежда двигатели, значи ще ги купи. В великата ти Русия (изглежда дори по-велика дори от собствената ти родина) тези неша се произвеждат все още от държавни фирми, които дали са на загубва или на печалба , им е все тая. Нещо като нашето БДЖ и още много други.

Ракетите свръх мощни, а народа им в сравнение с "краварите" светлинни години назад - пият като за последно и пикаят в асансьорите. Ако пренасочат благата от нефт и газ към народа си би било съвсем друго. Да ама не. Путя иска да е плашило за прогресивния и богат Запад защото му завижда и то не благородно.

Ахх, Русия, Русия... някога великата СССР-ска инжинерна мисъл, а днес биват засенчени от някакви американски частници, които освен че изстрелват ракетите също така ги връщат невредими на земята за още много употреби. Тъй че не ми ги хвалете, на Руснаците и ракетите им станаха като Ладите...

Мъск не е американец, а е от ЮАР! Въпросът обаче е защо НАСА (с бюджет шест пъти по-голям от този на Роскосмос) не може да си направи нито двигател, нито читава ракета!?

1) От 2002 Мъск е американски гражданин 2) Целият му бизнес е в Америка 3) Ненавижда родината си ЮАР поради простотията на хората там А на другият въпрос, защо НАСА не прави нищо, защото е държавна фирма. И както ви е добре известно частниците и капитализма движат света напред, а не държавните предприятия. Няма НАСА, няма Роскосмос. SpaceX - символът на чистия капитализъм е бъдещето. :)

Абе те ракетите на янките се връщат, ама защо с тях не изстрелват в Космоса живи хора? Защо за своите астронавти разчитат НА РУСКИТЕ РАКЕТИ,а своите частни използват само за извеждане на апаратура в космоса. Тоест там където няма никакъв риск някой да загине и не се върне никога вече с тези "самозавръщащи" се американски ракети. ЩОМ СА ТОЛКОВА ДОБРИ И СИГУРНИ ЗАЩО С ТЯХ НЕ ИЗВЕЖДАТ В КОСМОСА И ЖИВИ ХОРА? Може ли да ми обясниш този странен факт?

Странен е за тъпаците, инак си има елементарно обяснение. НАСА изисква определен брой полети преди дадеха ракета и кораб да летят с хора. Ракетите са летели достатъчно пъти, докато корабите не. Обаче частните фирми не са много навити да пращат празни полети струващи немалко за да получат лицензи.

Е - имат и Н-1 със стартова маса близо 3000 тона. Проектът е спрян след 4 немного успешни старта.

Хахахаха... Организирайте по едни курсчета за техническо ограмотяване на тез ваш'те технически редактори, бре дир, че смешни стават непрекъснато, като пишат гупости по сайта ви... Инженер съм 30 години, трябваха ми 2 минути да проумея на какви точно вълни предава тоз сат'лит... Тез "Свръх Къси Вълни" у нас се наричат "Ултра Къси Вълни", или просто УКВ... и почти всички радия, които слушаме, излъчват на тях.... СКВ.... хаххаххха

Вицът е: Чукча не читатель, чукча писатель...Свръх ли е ултра ли е, се им е тая на "...…." редактори. Да смъмрят гуглето, а не редактора, той си има надник.

Както Фоменко каза: - В Русия, алкашите дори гащи не знаят как да шият – а ги купуват от Китай, нека първо да се научат как да шият кюлоти ... А частната космонавтика не е за ватната уста, цялото ръководство на руската кочина са крадци и мошенници. Всичко откраднато веднага се обръща в ДОЛАРИ и се изнася веднага в Американски банки. И скоро и плешивия ще подскача на батута. Тъпите алкаши-ватенките са извикали на помощ украински инженери, за да им оправят боклука. Украинские инженеры устранили неполадки «Союз-ФГ» на Байконуре. https://lenta.ru/news/2019/03/13/soyuzfg/

Има по икономични ракети от ватните, които не изискват практически разходи. Вземате труп от борово дърво ... към него привръзвате четири местни кремълбота ... всеки кремълбот е закован на главата с слушалки и плеер (за да не отлетят в космоса) ... пускат по плеера на пълна мошност химна на Украйна .... Могат да летят до Марс и на Плутон ... Възможно е даже и извън нашата слънчева система ...

2030 година - американците се приземяват на Марс. Те построяват своята база, а след това забелязват че започва от базата да им изчезва ту вода, ту храна ... Те сложиха капан и хванаха руснак. Гладен, разкъсан клошар- ватник. Те го питат как е стигнал дотук?- Отидох на гости до мой познат във Флорида през 2018 м. Напих се, и се разхождах по космодрума. Гледам червен кабриолет Тесла, помислих си, че ще мога да крадна касетофона ... и като изтрезнях- някой ми подменил планетата.

Ако искат и с колело ще качват спътници. Разбрахме, че сащ е по напред, ама ние сме най отзад, мда

Трансляция пуска Falcon Heavy [Arabsat-6A]. https://www.youtube.com/watch?v=74naQh1ohgE https://www.youtube.com/watch?v=Wz_Mbvu9Hyw Вече няма договори - Маск им отне всичко - по-евтини полети, благодарение възвръщаемите степени на ракетите и използването им по няколко пъти... Професионална изработка и управление на целият процес. По-добрите и икономични двигатели на метан. Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици. На ватенките им остана да подскачат само на батута на Рогозин. Наскоро имаше и Нов пуск на тежката ракета на Маск и брилянтно кацане на трите части - първите два странични блока на сушата, третата - централната на платформа в океана. Като поздрав заа ватният празник на космонавтиката - 12 април... на горките им остана само да гледат напредналите с десетки години американци само по телевизията.

Мъски има само едно! Взривяващи се редовно ракети. Които или се взривяват при старта...Или се пръсват на парчета във въздуха, или се размазват по земята или се давят в океана....Друго Мъски няма! Или Кюнеца му Спейс Шип го издухва вятъра, кюнеца.... или космическия кораб Драгън се взривява на парчета в лека АНОМАЛИЯ и отнася половината Кейп Канавтъръл...Ето това само има Мъски! Въздух под налягане като всички краварски фейкови шитни.

мдаааа , яко истерясвате мурзилките......нищо,свиквайте , все по-зле ще става. С анимации - до едно време , не става само да фръцкаш техника по авиофоруми и да бълваш жлъч среу американската такава , дето се продава като топъл хляб....а ватната си стои на тестова фаза и заричане че от другата година почват масовото производство . Масово...като това на Армата-та и Су-57 я разкажи пак за доброто старо време....на СССР времето говоря , я кажи за великият Як-141 и танковете с лазери , скажи някоя смешка.........

чрез такси услуги за "западните партньори". Все зло идет от евреев.ха.ха.ха. ....кремълските.

а мъск балонов изтреля най мощната си аномалия

Космическата програма на Щатите е кинематография /лека му пръст на Стенли Куб рик/. Ако не са руснаците , няма кой да заведе няко американче на МКС. Мъск е пред фалит , а НАСА - чети вляво! Как ще ги стигнат руснаците не знам ! Да си гледат кадрите как се вее мощно американското знаме на лунния вятър / хи хи хи/ и да си повтарят "Америка фърст !". Смешници !! То акъл трябва за тая работа!!!

Ах колко си жалък. Поне копейки изкара ли?

питай майка ти

Според майка ми си толкова тъп, че няма как да са ти платили на такъв малоумник за несвързани драсканици

Протон е ракета от времето на динозаврите - от далечната 1965 година... За какъв космос говорите червени мърши ? У ПРОТОНА нынче аварийность-15%. у Союза-5%. Идите вперед алкаши . Но, пожалуйста, не быстро. Ватенките със своите стари корита по-далече от МКС не могат да достигнат. А и до МКС не всеки кораб достига. Повечето падат в океана. Мурзилките за по-далечния космос вече нямат нито кораби, нито пари, нито акъл...

Сложи статистика за авариите на совалките - 80 или 90% ? А ракета модел от 1965 се ползва и сега , защо американците не ползват двигателите си от 1959 - стигнаха с тях до луната ( липсва Фон Браун да им ги прави ) ?

Провери с какво е пратен Екзомарс на Марс! ЕС направи вече втора поръчка за такъв, но вече и с руски спускаем апарат, че се издъниха. А на Съюз от почти половин век има една нефатална авария наскоро, при които капсулата си кацна без никакъв проблем, както и за космонавтите. Не случайно НАСА коментира, че ракетите на Мъск и онзи Безос от Амазон, са много далеч като безопасност от тях. Изоставали по около 30 критерия, ако помня точно статията.

Миналия май Дмитрий Рогозин вече заяви, че Русия е девет пъти по-изостанала от САЩ по отношение на ефективността на работата в космическият отрасъл. Тогава Рогозин цитира примера на американската компания Orbital Sciences, където работят 1.3 хил. Души - 13 пъти по-малко от центъра на Хруничев, „но годишното производство на човек е почти 414 хиляди долара. След поредица от инциденти, настъпили в руската космическа индустрия миналата година, Рогозин обяви моралната деградация руснаците в космическият отрасъл. Два военных спутника РФ рухнули на Землю: https://www.youtube.com/watch?v=cZNyzbWM4ag Российская метеогруппировка «умерла». https://lenta.ru/news/2019/02/21/weather/

Интересно сравнение - държавно и частно . Опитай и с наса ,,https://it.dir.bg/tehnologii/nasa-nadhvarlya-byudzheta-si-po-osnovnite-si-proekti" - преразходи с милиарди , бавене с години ...

Ти НАСА не я мисли, американците имат много пари. АМЕРИКА Е БОГАТА, НЕ КАТО РУСКАТА КОЧИНА И роскосмос ДА РАЗЧИТА САМО НА ПАРИ от полети на чужди космонавти. Но и това скоро приключва. Познай какво ще стане с роскосмосчето...ФАЛИТ. Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече петнадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка.

Както Фоменко каза: - В Русия, алкашите дори гащи не знаят как да шият – а ги купуват от Китай, нека първо да се научат как да шият кюлоти ... А частната космонавтика не е за ватната уста, цялото ръководство на руската кочина са крадци и мошенници. Всичко откраднато веднага се обръща в ДОЛАРИ и се изнася веднага в Американски банки. И скоро и плешивия ще подскача на батута. Тъпите алкаши-ватенките са извикали на помощ украински инженери, за да им оправят боклука. Украинские инженеры устранили неполадки «Союз-ФГ» на Байконуре. https://lenta.ru/news/2019/03/13/soyuzfg/

Ватният скапан и рушащ се космодром прилича на концлагер от ГУЛАГ. https://www.flickr.com/photos/nasahqphoto/32416099557/in/photostream/ Нет российской технологии, есть советская.

Помярчета, поне почнете да произвеждате тоалетна хартия, после коментирайте Руснаците.

ЧЕРВЕН ПЕДЕРАС , ти ли ще ми говориш за тоалетна хартия, която в СССР изобщо не се произвеждаше и ватенките видяха истинска тоалетна хартия едва след Елцин. До тогава си бършеха разпраните червени задници с вестник Правда.

Грамотно е да се пише "Дотогава", а не "До тогава"! Но пък погледнато от друга страна е добре, защото с такъв "правопис" ставате за "редактор" и в Дира, и в останалите нашенски медии. Че и на изискванията за правилна политическа ориентация отговаряте, а тя днес е най-важна, грамотността е без значение!

Единствената „сила“ на мурзиките е в това: ВЫПИЛ три БУТЫЛКИ ВОДКИ И УПАЛ!!! https://www.youtube.com/watch?v=UY4P_YsSWgE Сначало бьйл Тройной одеколон, потом Боярышник... а сейчас метанол.Выпейте тупые ватники и умирайте... Боярышник был вкуснее и поприятней чем метанол. Боярышник надо менше пит. И менше телевизор смотреть...И читат более. Бог прощает, водка - нет. СССР - ЧТО БУХАЛИ В СУХОЙ ЗАКОН. https://www.youtube.com/watch?v=5Sv8ECxPpPw

В Россия и до ден днешен 90 процента от населението няма канализация и течаща вода. Ходят до тоалет в дървена колиба в края на двора за да източват изпитата водка в една дупка изрязана на пода. Още разчитат на руската баня и спят с кравата в една стая , за да се топлят.

кучето си лае, керванът си върви

Ааа, пишете на руски! Руски сте учили значи, демек сте от ония, комсомолците, които някога най-шумно са ръкопляскали на великия съве'цки съюз, а сега още по-шумно оплюват Русия. Бравос!

Трансляция пуска Falcon Heavy [Arabsat-6A]. https://www.youtube.com/watch?v=74naQh1ohgE https://www.youtube.com/watch?v=Wz_Mbvu9Hyw Вече няма договори - Маск им отне всичко - по-евтини полети, благодарение възвръщаемите степени на ракетите и използването им по няколко пъти... Професионална изработка и управление на целият процес. По-добрите и икономични двигатели на метан. Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици. На ватенките им остана да подскачат само на батута на Рогозин. Наскоро имаше и Нов пуск на тежката ракета на Маск и брилянтно кацане на трите части - първите два странични блока на сушата, третата - централната на платформа в океана. Като поздрав заа ватният празник на космонавтиката - 12 април... на горките им остана само да гледат напредналите с десетки години американци само по телевизията.

И нека не забравяме колко невини US жертви си отидоха само и само да догонват Руснаците в тази надпревара... Пожелавам на Мъск никога да не му се налага да пътува в "творенията" си... а по скоро да влиза в затвора ... поне това е желанието на кредиторите му.

Нека. Но и да не забравяме стотиците руски жертви. Нещо в което американците има да наваксват със столетия.

Протон е ракета от времето на динозаврите - от далечната 1965 година... За какъв космос говорите червени мърши ? У ПРОТОНА нынче аварийность-15%. у Союза-5%. Идите вперед алкаши . Но, пожалуйста, не быстро. Ватенките със своите стари корита по-далече от МКС не могат да достигнат. А и до МКС не всеки кораб достига. Повечето падат в океана. Мурзилките за по-далечния космос вече нямат нито кораби, нито пари, нито акъл...

У Балхарская ракета 0% аварийность. У циганская такя -0% аварийность. Молдции Циган-Болгаские

Щеше да е вярно ... ако американците ползваха поне старите си ракети ,, с които стигнаха до Луната " .

Чета поредната новина за Великата Съветска (пардон - Российская) наука и се чудя на човешката природа. То не бяха обещания, не беше чудо, и всяка година става все по ясно, че НИЩО, ама НИЩИЧКО не се прави, обаче е пълно с някакви индивиди, които ВЕРВАТ! От години руснаците не правят нищо НОВО - всичките велики руски космически успехи са по технология от края на 60-те - и ракетите Протон, и Съюзите и даже руските секции на ISS които са чист Салют/Алмаз (Алмаз е военната версия на космическа станция) - всичко това е било направено по времето на Корольов. От тогава - нищо. Само хвалби и обещения. Обаче една неизтребима част българското население продължава да ВЕРВА! И после се чудим защо сме на това дереже!

Пурко,ми и и ти от години нищо ново не правиш...плюеш и лъскаш бастуня...

Каква "мощна ракета" бе алкашни смешници ? 6,3 тона на геостационарна орбита. Ватники были держава космическая, но стала держава комическая.

Това никак не е малко. Например Фалкън 9 ФТ качва 8300 килограма, ако не връща първата степен и 5500 кг, ако я връща

Вижте как след изпращането наведнъж на 60 спътника за интернет и след кацането си на платформа в океана се прибира първата степен на ракетата SpaceX, за нейното многократно използване. Докато руските батутни боклуци в по-голямата си част падат на дъното на Тихия океан. https://www.youtube.com/watch?v=0Yfk939awkc

а някое клипче за прилуняването с режисьор Стенли Кубрик няма ли в ютубата

Има от Асандж

F-35 падат на дъното на Тихия океан

Радвайте се щото ви остава много малко време. Найлон Мъск пуща изцяло електрическа ракета. Сега сглобяват батериите и ... отиват зад Марс даже.

Със зарядни станции по астероидите...

Бегай у росията, че там е по хубаво, брат брата не храни, но тежко му който го няма

Колкото и псувни да пишем срещу Русия, пак си оставаме техни братя... Може би сме най-обичаните славяни. Колкото и да ни "обича" Меркел и Перчема ... Те са студени хора ... мият си ръцете след ръкостискане...

а вие славяните какво общо имате с нас българите?

Нормалните хора с нормални хигиенни навици си мият ръцете, иначе може да хванат хепатит. Ти и любимите ти пияни ватници като ходите по голяма нужда и след това не си миете ръцете, си е лично ваш проблем. Цивилизованите хора не са така, както и от векове нямат вече външни кенефи по селата си за разлика от нас, а алкашите нямат изибщо кенефи дори и в градовете, а са общи на етажа на блока.

Ми .... ние не си пи*аем по ръцете като цивилизованите хора

gojko

Аве миндил, руснаците не са славяни.

Ти само напиши в някой руски форум, че си българин - и после гледай как ще ни отсипят...

Брато, като тия са ти братя бегай при братята си, не дръж семейството разделено, че сърцето ми късаш

Ватни лъжци Преди 1877г. руският ботуш за 3 века 11 пъти преорава България с надеждата да ни затрие физически. Чували ли стеза Одринския мирен договор, за Кайнарджашкия? През Априлското въстание излизаме с дървено топче и кремъклийки срещу Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ И ЛАМТЯТ ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов: Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. - В. Лъвский На 3 март е приключила Османско-Руската война. Берлинския договор който Русия подписва поставя България с една четвърт територия като васално княжество на Османския Султан Плащаме репарации на Русия 32 тона злато и днъци на Султана Това ли да чевстваме бе руски слуги На 22 септември 1908 след като Османската империя се разпада България става независимо царсво. През 1728г Русия гази през българите за да създаде за първи път Гърция. Стотици хиляди българи са изклани от турците при изтеглянето на солдатите. Маршал Котузов изселва насила 600 български рода (цели села) и вкарва кримски татари по спогодба с Турция. Днешните делиормански турци са татари от Крим. Руския капитан Георги Мамарчев ( чичото на Г.С. Раковски ) за опита му да вдигне българско въстание е хвърлен в затвора от руския цар - Велчовата завера. През 1830г Русия дебаркира с 30000 солдата около Истамбул и спасява Истамбул и Турция от Египет. Тогава Турция загубва само Сирия. Чудно, но руснаците не виждат "братушки-славяни". Не ги виждат и когато Русия създава Сърбия от две български епархии - Нишката и Негованската. Чак когато Русия е заставена да започне войната 1877г под мандата на великите сили.....хибридната руска пропаганда измисля "българи-братушки-славяни". Дотогава в Русия никой не е заел за българите. Причината за войната е първия нефтен коридор Баку-Батуми-Варна-Виена. Тъпите , необразовани, мургави путинуиди в БГ не обичат да четат. Иначе щяха да знаят какво е писал Захари Стоянов: Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия.

" нас българите?" - Манго, гаси кандилото и лягай при Айшето

Руснаците не са идиоти и знаят, че взрив по голям ит 80 мегатона със сигурност е безмислен, защото половината от енергията на взрива ще отиде в космоса. Затова цар бомба дето са я хвърлили едвам от самолет и е тежала 25тона е била 55 мегатона.. казано с други думи руснаците никога не са планирали производство на 100мегатонна бомба. Грешки от този характер в информацията колко щеш. Истината е че ракетата я бива...вчерашния ден на ракетостроенето...принципна схема със сигурни двигатели.

Че това НЕ Е НАЙ-МОЩНАТА Руска ракета-носител. Най-мощната им ракета беше изстреляна през пролетта на 1986 или 1987 година. Наричаше се "Енергия" и можеше да изнесе 100 тона на околоземна орбита. Беше предназначена за совалката Буран.

Съветската ракета "Енергия" вече я няма. В случая се говори за действаща ракета, въпреки че пак е СъвеЦка

Тези руснаци как се научили да правят анимации! И нищо друго не могат!

Аз

Абе... и да бият могат...

Искал си да кажеш, че могат да пият, ама те и това не могат, щот падат като мъртви на 5 - тата минута и не могат да правят компания. Апропо ти къде беше, от дълго време не бях виждал идиотската снимка на ника ти. Изпълзял си пак от някоя воняща септична яма или клоака.

Ало, редакторе, пише се "доскоро", а не "до скоро! Да се чуди човек откъде ви намират и по какви критерии ви назначават?!

лесно ги намират , пишат в обявата , че взимат само от библиотекарския и свищовския ...

Аз

НБУ

Че то, това се учи още в прогимназията, а след това и още веднъж в гимназията, не е нужен университет! Приятел на баща ми учил право две години и на третата се отказал, че искал да стане писател и не му стигало времето да пише. И станал. И оттогава, вече почти 40 години живее с хонорарите от книгите си. Освен това често го търсят като редактор на предстоящи за издаване литературни произведения, защото отдавна се е доказал, че знае и може, въпреки че всъщност е само със средно образование, с една гимназия. Ако обаче кандидатства за работа като редактор в Дира надали ще го вземат, че няма висше. Че и към пенсия са му годините, демек и гимназийката му е от онова време, "комунистическото", а на пазара на труда днес такива не се харчат.

красиво! Де да можехме и ние да правим такива неща!?

Умствено изостаналите руски слуги пак са на бойна нога, LOL. Дерзайте - и се старайте повече плюсовете дето си цъкате, за какво ви купуват прокси достъп. Жалка работа.

Аз

Понеже давал отстъпки, Роскосмос КОМПРЕСИРАЛ от разходи за н'амшоси! КОМПРЕСИРАЛ, баси... ДИРниииик, ДИРник... Аре са, щот си неграмотен алитерат, земи ми хакни бан за десети път! Ми то понеже очевидно неграмотен ще си останеш, а давай перГаМентен бан, баси!

абе боклуци кво ги коментирате въобще американците при положение че в нищо не са първи а и още купуват руски двигатели,използват руски транспорт до руската космическа станция а, и в холивуд отидоха на луната !!!!!!!

единствено американците: 1.Обиколиха с хора Луната - и то 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Пратили хора на над 401 000 км от Земята 4.Скачиха кораби на окололунна орбита 5.Качиха телескопи в космоса 6.Приземяват първите степени 7.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 8.Имат марсоходи работещи при това години 9.Пратиха сонда на астероид 10.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 11.Сонди на Церера, 12.Сонди извън Слънечвата система 13.Сонди на Юпитер 14.Сонди на Сатурн 15.Сонди край Плутон, Нептун 16.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето в неговата корона 17.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 18.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 19.Шофьори на друго небесно тяло 20.Забили флаг на Луната 21.Качили 77 тонен единичен модул в космоса 22.Качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 23.Направили самолет летящ със 6.72М и то с 199 полета 24.Направили самолет излетял на височина над 100 км 25.Изстреляли успешно ракета с 27 двигателя на първата степен 26. Свалящи товари по 2-3 тона на Земята 27.Направили двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28. Най-бързата летящата ракета с над 56 000 км/час 29. Върнали по 7 души наведнъж от Космоса 30. Успешно излетели хора от Луната и то 6 пъти. и още и още и още.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече петнадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Дори няма да се напъвам да ти отговоря, защото е възможно за пръв път да се почувстваш много глупаво а и не ми се пише три пъти повече от това което си написал, тъпако.

Разработката на Сатурн 5 и нейните свръхмощни двигатели F 1 започва през 1962. Провеждат се многобройни наземни изпитания. Извършват се 2 (два) изпитателни полета в околоземна орбита. Като товар на ракетата служи кораб Аполо без екипаж. Първи изпитателен полет: 9 ноември 1967, с Аполо 4 Товар: 36 656 kg Издигнато до: околоземна орбита с перигей 370 km и апогей 371 km Продължителност: 8 ч. и 37 минути. Официална оценка: Успешно изпитание. Втори изпитателен полет: 4 април 1968, с Аполо 6 Товар: 36 806 kg Издигнато до: околоземна орбита с перигей 177,7 km и апогей 362,9 km Продължителност: 2,43 денонощия

че кво краварско има в Сатурна ве смешко?

Маса на Сатурн 5 - 3 600 тона! Достави хора до Луната!

Ясно, че искаш да се харесаш, но няма как - 2970 тона е стартовата маса на Сатурн-5

24 тона.

Аз

Дигали, грънци. Дигаха ги ракетите. Совалките само кацаха.

тва е само анимация бе, соросоидите не съ пуашат !

За да разберете защо се пуска това съобщение, прочетете следващата новина: "НАСА надхвърля бюджета си и изостава от графика по големите си проекти". И Фалкон добре, ама SLS хич я няма нещо. И затова руската лоша, замърсявала била въздуха на белите мечки и т.н.

а още по-добре ще е ако прочетете и другата новина - "Пентагонът се отказва от космическите услуги на Русия" ;)

ама Пентагонът не е НАСА нъл тъй или и ти си пиар при Тиквата

питай майка ти, тя ще ти каже ;)

Гаварит Масква... дирници!

Американските космически ракети се взривяват най шумно , а американските пилоти отиват на небето най-бързо и сигурно и с еднопосочен билет.

И в комплект по 6 .

Совалките са седем местни глупако.

Значи 14 загинали само с два полета на совалките

Обикновено състезанията и надпреварите не завършват добре за Русия...просто припомням фактите

Така е. Затова в момента Русия не се надпреварва. Просто си гледа интересите. Но май това вбесява американците още повече ?

е създадена по подобие на „Фалкон 9“. Предполага се, че тя ще бъде в състояние да достави в орбита около Земята товар от над 54 тона. Освен това тя се води и „най-мощната ракета в експлоатация в целия свят“.

Предполага се , може би едва ли не..тука говорим за нещо което доказано работи

УСПЕШЕН СТАРТ НА ФАЛКОН ХЕВИ!

Това кога? До Нова година , или след? Уточни само в коя Нова година:)

в момента е най-мощният работещ двигател с 246000 конски сили. Готов и работещ...

Да се чудиш как американците отидоха до Луната!

ХАХААААА В киностудиото!

САЩ в момента нямат алтернатива за извеждане на астронавти в космоса а техните са още на ниво експерименти..

ФАЛКОН ХЕВИ-54 тона. руснаците-22 тона! Нищо че ДИР трият като побуркани.

1965 и 2018 ... ?

На практика - една тесла ... и 282 успешни старта .

Stan Stan

И ? Руснаците не са хора ? Ами на тях 22 тона им стигат.

Нали осъзнаваш какви глупости си написал?

изтреляха 60 спътника за интернет с една ракета. Да ама ДИР мълчииии за тази новина.

Съобщи го, не го кри. Защо да го крие ?

сравнението на американците с руснаците: американците-54 тона руснаците -22 тона.

.

60 гилограма.

До РУБИНА Аз имам Самсунг 29 инча от тия години и той е към 60 кг. Просто тогава кинескопите тежаха, а не електрониката.

С високотоксично гориво, скъпа ... Голяма новина!

Е то щото на Елон Мъск горивата са за дълголетие нали

Stan Stan

Фалкон - керосин и кислород, Атлас - керосин и кислорд, Делта - водород и кислород, Шатъл - водород и кислород. Но има още и твърдогоривни ускорители и т.н. Ангара - керосин и кислород. Съюз - керосин и кислород. Но все пак най-големият импулс дава хептилът с азотен тетраокис, като на Протон. За тежки ракети е необходим, колкото и да е трудно за работа. Керосинът е компромис.

Ура! Победа! Мъск на колене, реве! Космоса е вече наш, другари! До година пак ще изстреляме, за да напомним на гадните капиталисти, каква мощна ракета имаме!

нашето кино е най-доброто, нъцки.

ОЩЕ ЕДНО АНИМАЦИОННО ФИЛМЧЕ!!!

а пък сниманото в Холивуд е най-доброто игрално кино.

не феее, там просто снимат на живо, в холивуд де!