Русия изведе на орбита първия си спътник за климатични наблюдения на Арктика (видео)

Икономическото разработване на северната полярна област е една от основните цели на Владимир Путин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците са идиоти

Трудно се пращат там спътници то и за това на двата полюса няма спътникови снимки на Google Earth

И как го разбра това? Има си съвсем подробни карти и на Севрния и на южния полюс включително и на Гугъл Мапс си ги има.

Не говорим за карти говорим а спътниково наблюдение снимки. Да те светна там даже няма и GPS навигация по същите причини. Дори и Мъск не предвижда там да има негови спътници на Starlink

сериозно ли няма? А стига бе. И кое е по-трудното на тези полюси или просто се мъчиш по някакъв начин да възхвалиш Роскомикс? Я измисли 3-4 хипотези да те разбия. ГПС нямало там "Does GPS work at the North Pole? Yes, GPS works fine at both poles. Because of the orbital geometry it can take a while to get an accurate altitude calculation, but there's usually 6 or so satellites above the horizon at any time." да ти го преведа ли? или искаш 30 щото там е пълно с хора дето да го ползват? А? сега напиши в чичко гоогле "Google Earth north pole" и ми кажи какво видя? аман от хора опитващи да ни лъжат Мъск не слагал там Старлинк??? На кого да продава там интернет? На ескимосите и ще му се отплащат с кожи? Я да ти дам още един цитат: "9 Jan 2021 — The FCC will allow SpaceX to launch 10 Starlink satellites into polar orbit on an upcoming mission"

Трудно е да висиш на север и то при толкова ниски температури :)

Първата успешна научна мисия за Русия. Да им е честита. И все по често да пращат такива.

Мъск извежда по 10 сателита едновременно: военни, научни и частни. Рогозкин се хвали за 1 спутник за който е извършена 1 ракета - это стоит $60 милионов. Только запуск, без спутника. А иначе, у России нет технологии для сондирования. Поэтому основной инвеститор в Ямале и всего Кеверного шелфа является товарищ Ротшилд и ДАПАДНИМИ ТЕХНОЛОГИЙ для сондилования и установки колодцев для газа и нефта. А если там брилянты, то из доставить на ДИАМАНТЕНОЙ БИРЖЕ в Антверпен, Белгию ....товарищ путинский олигарх АВРАМОВИЧ. Через кипрский ОФФШОР.

Марш обратно в "Це Европа" хохол" кво правиш в България свиня украинска?!

Не си Ирник а Ибрям. Но Възраждам качественно ....

"Ветер до 2 км был такой силы, что даже для нашего выносливого и некапризного "Союза-2" это было на самом пределе допуска по метеоусловиям." Че 2 километра в час вятър ли е, бе? Тоя Рогоносин съвсем е изперкал малоумника. Фалкъните на Спейс Х редовно илитат и се приземяват при вятър 30-40 км в час, като е излитал и при 56 км/ч

Къде прочете "...2 километра В ЧАС..." ще още търся и не го намирам.

Не съм прочел, а гледам видеото, където вятъра разнасящ пушилката е от тозо порядък и като знам колко малоумен е Рогозин предположих. че това е искал да каже, зашото това бил предела.

По скоро Рогозин е имал предвид, че вятърът е бил много силен до височина от 2 км (т.е. при първите секунди от излитането на ракетата), а не че скоростта му е била 2 км/ч!

Да.

Може, може, ама на видеото пушека от ракетата се движи точно с около 2 км/ч. Ако е имал предвид това което си написал, то е излъгал най-малкото, но това за руслямьците е стандарт....

Дада, ти си колосален олигофрен, не си прави труда да четеш и осмисляш каквото и да е било

Понякога тъпия е толкиз щастлив, щото не знае че е тъп

Нали. А Рогоносин е много щастлив в случая с пределния вятър....

Спътниците основно ще се занимават да следят американските ядрени подводници наблюдаващи метео условията в Северния ледовит океан.

"Там има огромни резерви от нефт и газ, за които вече спорят Русия, САЩ, Канада, Дания и Норвегия" Лъжа!!! САЩ, Канада, Дания и Норвегия искат да заграбят руските залежи на нефт и газ в Арктика!!!

Така е и Украйна искаше да превземе Москва и затова Руслямска държава анексира Крим и окупира източна украйна. Идиот!

И да обиждаш такава е реалността! Няма да я промениш... :)))

Не обиждам, бе тъпак! Къде видя обида?

Или по точно САЩ искат да заграбят руските залежи на нефт и газ в Арктика, тъй като от изброените страни, всички, освен Русия, са американски васали, и имат американски военни бази на своя територия!

Залежите в Арктика не са руслямски бе, боклук! Единствено наглите руслямци искат да заграбят залежи в международни територии.

Русия иска да заграби залежите на Аляска.

Schilо

Другите държави вече изпратиха роботи на Марс, а ние още изтрелваме първи спътници. Рогозин кога ще бъде уволнен?

Резонно питане. Освен това имаше скандал от финансов характер - крали и се забравил покрай космоса. Не харесвам типа начело на космическата програма и аз.

За защита от комари и други насекоми Мирния спътник е също така оборудван и с 12 ядрени бойни глави .....

Мачкай Вова!

Колко пулемйота има на спутника?

Първият руски спътник за климатично наблюдение на Арктика притежава система за точно нацелване на всички неруски научни бази в арктика. При евентуална нужда. Щото Арктика била свещенноправославноруска още отпреди съществуването на земята.

така ли пишат в интернета на държавата 404 - пренесохте тука украинската плява да хейтите.

да, диагнозата ми е точна. Така коментират бандеровците в укронета.

България трябва добре да запомни това което си написал, по същия начин както умело усвои знанието че защитата на интересите на САЩ в района на арабския полуостров, особенно там където има богати петролни находища, е изконно право заложено в декларацията за независимост на САЩ съобразно божественния промисъл от мотото "In God We Trust" който са оставили "Бащите на нацията"

Украинците били изкопали според тяхната нова историография - типична черта на много юзъри от Куев.

изкопали били Черно море - набага се като становище в 404 държавата. Чакам някой от усърдните укрофенове да каже, че украинците са основали България. Истината за Крим е болецнена за неонацитата - Хитлер е имал апетити за полуострова, свещено място било . Ако тъпака Хрушчов и подгласници не бяха харизали навремето Крим на укрите... Н.С.Хрушчов дарява щедро през 1954 година цял полуостров на Украйна.