Русия пази в тайна кой е направил дупка в кораба "Союз"

"Разбираме всичко, но няма да ви кажем нищо", заяви шефът на Роскосмос

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо никой не каза дотук, че са извънземните?

Обикновен дървояд, срам ги е да си кажат.

Дупка или отвор?

си е цяла пробойна. Ако с-мата за въздух не е задействала навреме цялата станция е могла да пострада. С дупка при навлизане в кислородната среда на атмосферата изобщо не говоря, какво би станало. С дупка корабът не е могъл да излети, системите са щели да блокират изстрелването или взрив още в атмосферата.

Направи я оная шашавата краварка, дето открадна парите

Не бе, американците са виновни. Iron Men я е направил.

Аз мисля,че това е дело на американския империализъм. Завиждат им.

То бива бива алкохолици ами и прости на всичкото отгоре сам да режеш клона на които стоиш.

Един руснак се насрал в гащите. Замирисало и хората наоколо почнали да питат, що мирише на лайна. Руснака ги изгледал и рекъл - не мога да ви кажа, това е секретна информация. Един путинофил до него веднага възкликнал високо - един американец му сра в гащите!

Пуснали са гадния Фьодор на пробна секретна мисия. Понеже първия път не се е събрал в капсулата са махнали част от модулите му за взимане на автономни решения, полудял е и я е пробил! За това и го туриха в кутия и няма да го използват повече! Той беше! Видях го!

Направил я е Вова. След като е обърнал 5 водки, е решил да пробие дупката, за да може да си изтръска фаса навън, за да не мърси вътре.

Ами дървоядите...?

Щом са засекретили, това е още едно доказателство, че дупката е направена на замята. Рогозин е пряко заинтересован да скрие това, защото той пръв трябва да бъде уволнен позорно от заеманата от него длъжност. РКК Енергия са в същото положение - техен работник го е направил и са за изгонване редица местни капацитети. Дупката е направена като протест срещу създадената от Рогозин и кликата му система за управление и контрол на работата. Зтава и крият резултатите. В космоса не летят идиоти, та да правят саботаж на себе си.

Северномексиканските дженкърки са толкова неумели и невнятни, че една дупка не могат да направят като хората и да останат незабелязани. Трагедия и плна деградация на "най-великата нация"... сбирщайн с преобладаващо кафеви отенъци в популацията на новородените... Едно време на този континент се раждаха предимно червени деца, после за малко, когато се изсипа боклука на Европа и изби червенокожите там преобладаваше белия цвят при новородените, днес... всичко е кафе с мляко или мляко с какао... Гледай Хаити, Сомалия, Еритрея и Сиера Леоне и мисли за Северна Америка!

гледай Кавказ и всички бивши сАвеЦки републики , завършващи на "-стан" и си мисли за Русия , нали така ? Славяните останаха в Украйна , червенушко "))) Ако имаше и най-малък шанс това да е американски саботаж , не мислиш ли че този алкаш Рогозин ще си мълчи ? А пък на МКС не са само руснаци и американци , много националности има ! Тайна било....ясно е че е пиян руснак......

Човек ако проследи бъдещите кариери на лицата, които са били на борда на станцията в тоя период, вероятно ще разбере кой го е направил, колкото до мотивите за това деяние, може много да се разсъждава...

Това мълчание казва всичко. Като не могат да хвърлят димни завеси от всякакви недоказуеми измислици за прикрите, защото корабът не е бил само в техни ръце, руснаците могат да си поззволят само да заметат резила под килима и да седнат отгоре по турски със стиснати устни. Независимо руснаци или американци, достъп до този кораб са имали само специалисти, които са достатъчно нясно дали и как може да се повреди един Союз и какви биха били последствията от една дупка 2мм - нищо критично, но и нищо което може да остане скрито и неразкрито => саботаж, каквито и да са мотивите, по този начин, е изключително нелеп и направо глупав сценарий, който би следвало да е изпълнен от все пак съзнателен и разбиращ извършител. => Единствената възможност е някой погрешка да е боднал корпуса с бургия и независимо дали е разбрал или не, остава въпросът защо Роскосмос не е разбрал овреме за това и отговорите могат да са само два - или системата за контрол и проверка не си е свършила работа, или някой си е премълчал, защото го е било шубе да говори... което пак е признак за неадекватна работна среда в Роскосмос. Затова и ще мълчим сега.

Да бе. Някой те е "боднал с бургия" в главата и издишаш.

"какви биха били последствията от една дупка 2мм - нищо критично" - ???? Колко милиметра отвор трябва да се пробие в космоса, за да стане ситуацията критична? Особено при навлизане на кораба в земната атмосфера?

Без майтап. Това сериозно ли си го написал? Кой кораб навлиза в атмосферата и къде е била дупката?

Само за сведение, дупката е в обитаемия модул, който е предвиден да навлиза в атмосферата само когато трябва да изгори в нея, за да не прави боклук в орбита. Както винаги, бай Ганя нищо не знае, но има категорично мнение и самочувствие, че ги "разбира тея работи" ... тъпанар - свирач на тъпан... щото нали не трябва да се знаят ноти, само удри-удри, да се чуе у три села.

Позната история. В бегето некой западняк турист като се напие и потроши стаята си в хотела, на другия ден като изтрезнее си плаща с лихвите, персонала му почиства лайната и историята приключва без повече приказки.

В случая не е важно какво няма да кажат руснаците. Важно е мълчанието на американците...

Американците няма как да кажат какво е ставало с руската техника и в руския отсек от МКС.

Не е вярно, че съм шизофренска любов.

Тя Нинова си е съ шизофренска личност хем лява, хем търчи по Орбан, хем русофилка , хем дума лоша за САЩ не е казала, хем се хвали че сина им е ултра услужлива н анай големите поробители на Европа , Голдън Саксите.... въобще тя има сериозни раздвоености ....

когато не крадат , убиват, когато не убиват , трошат , когато не са в война, са в рецесия.....?

Русия!

Виновните са установени, по настояване на анериканската страна няма да се оповестят. Нещата отвъд океана не са съвсем добре, там вече официално разследват астронавтка за кражба.

Ох, какъв ужас!

В руския Космос нещата са отлични и няма крадливи лезбийки. в Щатите много се срина нивото и там астронавти станаха всякакви изроди.

Даже преди време обявиха и името на американката. Искала да се върне по-скоро на земята. Депресия...

Значи официално разследват за кражба, а за опасен пробив на МКС не разследват. Ето това е малоумната путлерастска логика.

Уважаеми Дада, разследването завърши, но резултатите са засекретени, което поражда въпроси и то много. Все пак и ДВЕТЕ страни знаят истината, Но няма да я кажат. ЗАЩО?

до Ваньо петното защото рашките и без това са мега изложени и спихнати и ако трябва да им излезе име и на саботажници и съвсем ще им утече в канала космическата велика програма ...

Това, което вие разбирате, Рогозин, го разбираме и ние - няма нужда да ни го казвате! "Разпиздяйство" е руската дума за случилото се. Мисля, че няма нужда от превод....

американците нямат такава дума , те освен от рапиндяйство друго не познават .... затова нашите деца са успешни затова и аз съм успешна, щото не знаем какво е

Море, ти ли не знаеш...….

американците са истински изобретателни в гадориите иначе са добри и в кражбите.....

И моят син е Американец

Соросееееееее

Ясно е кой. Ненормален от САЩ. Други е ненормални просто няма на земя и в космоса.

Руски тролчета нямат място в български форум.

Я ОТИВАЙ ДА ТЪРКАЛЯШ АСПИРИНИ НА 4-КИЛОМЕТЪР

диверсията е най силното оръжие на прогреса .....

Американците правят намек ,че ако руснаците не им позволят да им ползват станцията , ще е разрушат както разрушиха предишната.... Един британец грешно скачи един кораб със станцията , направо си го блъсна в предшната им станция и така се наложи да с еправи международна ....

Британец се скачва с руска станция!!!!????. Тоова путлерастите сте малоумни, но нагли лъжци.

щом не казват значи си е тяхно дело... някой се е издънил здраво

богато малоумно дете и да прави пакости не му се карат , Разбирай че руснаците никога не се карат на разюзданите малоумни Американци

Отдавна се знае какво е станало - пиян руснак с еквивалента на 600 лева заплата ръчнал на майтап с дрелката. Това се разчу почти веднага. Понеже си е голям резил, първо се опитаха да го засекретят. После някой им казал, че атаката е най-добрата защита. Затова и измислиха тая смехотворна версия с лезби астронавтката. Най-голямото доказателство обаче е вълната от рубладжийски коментатори. Троловете хич не са евтини - даже и копейки да получават. Тях ги пускат най-вече когато основната теза силно издиша. Въобще обърнете внимание - колкото по-тъпа е официалната кремълска версия, толкова повече злобни копейкаджии се изсипват!

Американците след като окрадоха де що има мозъци се оказаха толкова зле организационо че само примиляха ресурсите на човечеството и интелктуалните ...

Ми да ги джобят за дрелки преди да ги качват на совалките, ааааа

...знам кой е бил ... Марксианците са били ...или иначе казано - 'малките червени човечета" ...

Защо са хабили смола за запушване ? По лесно и евтино е с кълцища. :)) Решили Германците да покажат - що е то, нация техническа. Направили болтче, тънко като косъм и го пратили на Японците. След има-няма седмица ония им го върнали пробито през средата. Германците се засуетили, събрали екип инженери и нарязали вътрешна резба на отвора. Пратили го пак на Японците. За да се отсрамят, Самураите направили винт по вътрешната резба, навили го и го върнали на Швабите. Зачесали се швабите по главите и рекли: - Японците явно ни се подиграват - я дайте да го пратим на Българите да ги видим - те и връзки за обувки не могат да направят. След една седмица получили пратка с голяма бележка, която гласяла: - Установихме, че между болта и резбата има хлабина - навили сме калчища...

ЦРУ, Мосад, ЕС и НАТО са виновни. Но Русия го пази в тайна, за да не събуди подозрението на тези саботьори и да може да си отмъсти по подобен начин при първа възможност.

ай не го слагай в един куп щото на ЕС му правят същите номера каквито и на СССР ин арусия , който разпадна СССР днес разпада ЕС .....

КГБ??? Щото КГБ тролеше по цял свят и подкрепяше Брекзит- а вие путлерастите бяхте най-активни "ЗА" Брекзит

Нали правите разлика в реакциите на руснаците и американците в подобни случаи? Представете си за момент, че дупката беше в американската станция, какво щеше да се говори и пише по медиите. А иначе, "cherche la femme". Още повече, че става дума за "дупка" в главата на една астронавтка...

точно

Американците просто са платили едни пари да не се раздухва повече историята... А рашките нали са въшкари като нас са взели парите...

ама с повече реални пари от САЩ и без дългъве.Това е проблема на банановия слон САЩ.Даже и парите никой не му ще.

До дупката пише 'made in USA"

В самата дупка е написано. 'made in USSR"

това го е направила некоя от краварските лезбита , дато качват на МКС в последно време...

Извънземни?

На всякъде подобни неща са строго секретни и това се съвсем нормално . Защо само си чешете езиците??

къде е това навсякъде. колко още орбитални станции има ? хайде стига глупости. известни са и човекът пробил дупката, инструментът който е ползвал, времето в което е направена, както и подбудите му. който се интересува да потърси информация по темата - интересна е. друг е въпросът че русите не желаят да обявят саботьора публично, това е тяхното виждане за дипломатичност.

Не сте съгласни???? Какво искате- да кажат-дупката е направена от Пешо от втория етаж ли???? Това са си засекретени данни

американците си плащат яко за да летят в космосоа затова не е удобно да раздухват истоията , ще се държат с тях като към малоумното богато дете

на теб поне да ти плащаха яко да демострираш малоумство, ама не - за потупване по рамото пред портрета на Джуджи си готов на всичко

каква Джуди и схванали поста ми ? Американците в момента нямат алтернатива и летят с Руски ракети на Русанците им е изгодно в момента да не задълбават иначе им е ясна историята ....

То, при руснаците всичко е само тайни...

Така е - пък при българите няма никакви тайни. Освен банковите сметки на управляващите.

Руснакът се е напил с Боярщик и е копал стената, за да пикае в Космоса.

те американците са доста сриозни пияници ... буш все ходеше пиян

не позна, правилният отговор е астронавтка, но инак си близо свързано е с ъзхождането, по скоро с невъзможността за такова в американският сегмент на станцията

ДИР-а, или по точно редакторчето, което трие постове, гледало ли е филма "Армагедон" ? Ако случайно не го е гледало, да иде да го гледа...

след като британците им разбиха уж по невнимания космическата станция , за да може после да се учат докато строят новата международна такава, защо да не направят един такъв лек диверсиционен акт..... за уронване на престижа

Какво имаш предвид " британците им разбиха уж по невнимания космическата станция "?

Поредната руска лъжа и измама пусната сред путлераститята

За какво да казват руснаците че са били лудите крави като могат да изиграят този коз по-нататъка с много по-голям ефект

Всичко е ясно. Руслямска държава винаги крие неудобните факти и винаги широко раздува, а дори и нагло лъже за всичко друго.

И това ли го снимат в Холивуд?

Саботаж е! Американска работа! Типично в техен стил - да ти забият нож в гърба!

А дали пък не са стигнали до извода, че всъщност руски космонавт е направил дупката и не искат да го разгласяват, защото нали всичко руско най-най-най...?!?

То друго обяснение за мълчанието няма.

Но тое за нормалните хора, с нормално айкю. Така както в България има сили, които искат да навредят на българо-руските отношения и правят провокации, така и в САЩ има хора, които искат да преустановят сътрудничеството в Космоса. Но Путин не обръща внимание нито на едните, нито на другите и си гони интереса. Подобно както пренебрегна, в един момент, свалянето на руския самолет от турците, под американски натиск.

Не намирам за нормални хората с АйКю около единица, нито пък АйКю единица да е нормално. Ноакто те чета и ми става ясно че и ти си от те"нормални" путлерасти

Silverado

няма шанс саботажът да е от руснак - свредлото, с което е пробит корпуса е било с ляв ход! Демек, обратно!

Втората снимка е селфи на МКС

Не, но може да е от скачващ се/разкачващ се кораб.