Русия разкри своята свръхтежка ракета

Машината ще може да изпрати космонавти на Луната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малии, таа ракета, кат е толкоз тежка, па ша мое ли да хвръкне?!

Поредната кражба и правене на създаденото вече в СССР. Да бяха модернизирали няколко броя от Энергия (ракета-носитель), който имат на склад.

ще използват ракетата най-вероятно да изстрелят Путин към Луната,че вече започва да им тежи.......Путин де, не Луната)))))))))))

"Първият ѝ полет ще се проведе през 2028 г" - достатъчно, по- нататък спрях да чета... Ех това светло бъдеще... А настоящето все го няма...

Ще закупим Ф-16 на които чертежите още не са начертани Ще платим предварително парите на американците,чиито самолети тепърва ще се разработват Ще се радваме на 8 самолета които няма да могат да летят без контрол на американците...еееее краварката е в левият ъгъл...

Забележително е, че все мюсюлмани са т.н. русофили. Всъщност те не са русофили, а съветофили-американофоби. Вчера примерно имаше ММА битка между американеца Андрей Арловски и руснака Шамил Абдукаримов. Та според нея истинските русофили трябва да обичат повече Америка, отколкото днешна Русия.

Отново използваха вълшебната руска дума ЩЕ. ЩЕ направим самолет, ЩЕ имаме танк, ЩЕ изпратим сонда на Марс, ЩЕ построим комунизъма, всички ЩЕ сме еднакви, няма да има богати, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ....

За да не се заблуждават нормалните хора в информационният поток от фашистка русия - историята е доказала: четете какво са написали от кремълската пропагандна машина и винаги ИСТИНАТА Е ОБРАТНОТО НА ТОВА КОЕТО ТВЪРДЯТ.

А бе росияните и комунизъм "разработиха", ама каква стана тя? ссср отиде на пуйка си ленинова?!?

Ще, ще, ще ... показали са поредният шпертплатов модел. Има доста реки в руската кочина , които да изредят за някоя измислена ракета: Ангара, Енисей... на пуйка си ленина.

Поредното пилеене на пари.

Една птичка пролет не прави.... В случая - един тежък носител (дори да го направят) още не разрешава целия проблем. Не случайно се говори за ракетно-космически комплекс, който освен носителя включва космически кораб и спускаем апарат. За ракетата вече разбрахме, че ще се проектира, ще се построи, ще се тества, ще се извършат и полетни симулации първо без, а после с екипаж. За 9-10 години? Не е невъзможно, но е малко вероятно.... Космическия кораб - това, с което разполагат не става за тази работа. Союз е надежден кораб от трето поколение, т. е. морално остарял, много е малък, няма нужната производителност. На базата на Союз е проектиран лунен кораб още през 60-те, но е останал само като идеен проект. Същото е положението със спускаемия апарат (или както е по-прието да се нарича: лунен модул). За тях обаче не се чува нищо. Вярно че проблемът е по-малък от тежкия носител, с който така и не могат да се справят още от 1963 г., но все пак не е елементарен. Особено на фона на общото развитие. Догодина влиза в експлоатация космически кораб от пето поколение, а руснаците са още в 1967 г. (трето поколение). Както и да е.... За 9 години трябва да осъществят всичко това плюс още няколко "дреболии": до построят стартов комплекс за новата тежка ракета (доста пари), да изградят адекватен комуникационен комплекс за полет извън околоземна орбита, нещо, което не са правили, а е доста сложно (още пари) и през това време да продължават полетите до МКС до 2025 г. както обявиха наскоро и които САЩ вече няма да плаща, защото влиза в действие новия им комплекс от пето поколение. И всичко това на фона на регресиращата руска икономика и сложната (за тях) външно и вътрешно политическа обстановка. През 60-те години на 20-ти век СССР беше втора по сила икономика и имаше мощен стимул пред вид фактът, че имаше огромна конкуренция предизвикана от студената война и блоковото противопоставяне. Не успяха тогава. Как ще успеят сега когато този стимул изчезна през 1991 г. заедно със СССР, а икономиката на Руската федерация е 12, като успешно гони 13-то място, а перспективи за излизане от кризата няма.

И в същото това време руснаците единствени разполагат с хиперзвук, докато 11/12 пред тях икономики не могат дори да го помиришат! Парадокс, а??? Не всичко е пари приятелю, трябва и акъл!

Дали разполагат или не с хиперзвукова ракета е спорно. Те казват, че имат.... Но руснаците по принцип казват доста неща, които не са верни. Както и да е.... За конструирането, разработката и производството на ракета (особено ако е само прототип, защото за серийно производство дори и дума не може да става) за военни цели средствата са други. Част от тях могат да се покрият чрез продажба на други страни. За производството на ракетно-космически комплекс за полет до Луната сумите са колосални, а честно казано едва ли са оправдани. Не може да сравняваш бойна ракета с маса 2 тона (или по-малко) с нещо, което е голямо колкото кораб. Мерките за сигурност (скъпо струващи) също са несравними. Бойната ракета я изстрелваш - ако се издъниш, кой ще разбере? При катастрофа с космически кораб разбира целия свят.... Така че приятелю - съгласен съм с теб. В живота не всичко е пари, факт. В областта на космическите изследвания, обаче, без пари не става. Липсата на достатъчно средства беше причината за провала на съветската лунна програма през миналия век, така ще бъде и през настоящия. Във всеки случай през 2028 г. ни очаква всичко друго, но не и руски полет до Луната, въобще не говоря за стъпване на повърхността и.

Демон, не точно така, както си го представяш. Парите не правят ракетите и каквото и да било. Парите са само средство за наемане на персонал и ресурси за разработване на технологии. Роскомикс няма нужда от пари, защото има персонал и ресурси. За Роскомикс работят 270 000 души, а отделно цялата държава с ресурсите си стои зад тях. Т.е реално на руснаците пари не им трябват, защото те не работят на принципа на НАСА, която наема частни фирми и ги подпомага в разработките. Пари може да им трябват единствено за наемане на чужд персонал- на мозъци, което е основната им липса. Друг въпос е, че за шеф на Роскомикс е назначен един палячо, нямащ никаква представа от Космоса, но е верен подлизурко на Злото джудже от Кремъл. Не си прав и за ползването на кораби Съюз от НАСА до 25 г. В някои случаи е по-добре да се ползва такси отколкото да се изстрелва цяла ракета. Още от 1995 г. НАСА ползва таксиметрова услуга от Роскомикс, въпреки че имаше Совалки и качваше по 7 души наведнъж. Но Совалките са скъпи и обикновено са с 2-3 изстрелвания годишно, колкото да изведат голям товар. Все пак Совалките са вдигнали 90% от 440-те тона на МКС. Когато се налага качване на един човек, наемането на място в Съюзи-те е много по-практично и изгодно. Тогава са били основно на разменни начала, като Совалките са качвали по някоъ руснак, но НАСА е наемала и допълнителни места за по 20 милион долара, с цел да подпомогне Роскомикс от една страна, от втора да държи под око наследника на Империята на Злото и от трета да спести огромни средства от изстрелване на Совалка. Най вероятно и сега НАСА ще подходи по същия начин. Ще предложи бартер - САЩ да качват по някой космонавт, а Роскомикс по някой астронавт до МКС. Дори може да плащат пак по 20-тина милиона за някое допълнително място при полети до МКС, вместо да изстрелват цяла ракета и кораб, което ще е доста по-скъпо. Но определено ще смъкнат цената на таксиметровата услуга значително. Ракетите и пилотираните кораби на САЩ ще се ползват основно за полети до Луната и евентуалната окололунна база, а Съюзите за наети полети до МКС.

През 2018 САЩ имат 34 полета, Русия 20 от които 1 неуспешен. От тези 34 полета на САЩ в 7 са ползвани руски двигатели. Общо във всичките степени на тези 34 полета са използвани 250 двигателя, от които 9 са руски. Разбира се това за всеки "непредубеден" путлераст означава, че 34-те ракети на САЩ са излетели само и единствено заради използваните 9 руски двигателя и НАСА без руски двигатели не може. През тази 2018 г САЩ в лицето на Спейс Х изстреляха ракета с товароподемност равна на бъдещата след 100 години Енисей (не е грешка втората 0). За целта използваха 0 руски двигателя. И докато Роскомикс разчита на 270 000 души персонал, десетки заводи и 1% от БВП на Русия, Спейс Х е със 7000 души персонал и ползва средсства в размер на 0,0004% от БВП на САЩ

Само ще добавя към картината плановете на SpaceX за глобален сателитен интернет... Ако не сте чели за Starlink ето https://en.m.wikipedia.org/wiki/Starlink(satelliteconstellation) За тъпирите русофили ще поясня - планът е да бъдат изстреляни близо 12 000 сателита :) Това е повече от всички сателити в орбита около Земята в момента :) Руската некадърност и мъка край нямат БУХАХАХАХААХАХАХ

Ако искаш да изглеждаш обективен, не смесвай мирните единици като Б.Б.! Или говори само в %, или само в абсолютни стойности!

В каквито и единици да говорим ватенките са последната дупка на кавала... БВП (номинален), разпределен на глава от населението определя нивото на икономическото развитие на държавата. Тази статия съдържа списък на страните в света според техния брутен вътрешен продукт на глава от населението по номинална стойност. Това е сумата от всички стоки и услуги, създадени в рамките на държавата за дадената година. Стойността на тази сума е конвертирана по пазарни цени в щатски долари и е разделена на средния брой на населението за същата година. А в Списъците на страните по номинален БВП на глава от населението ватенките са обеднели до 62 място в света по Международен валутен фонд (2017) 62 Русия 10 608 Световна банка (2016) 66 Русия 8 748 ООН (2016) 70 Русия 8 655 https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%91%D0%92%D0%9F(%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82)%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BE%D1%82_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE

“Първият ѝ полет ще се проведе през 2028 г. от космодрома "Восточний"” БУХАХАХАХАА! Като вица как Попов “открил” радиото: Прибрал се изтрезнял след запой у дома и гледа нещо насред стаята завито под един парцал... Махнал парцала, а отдолу открил едно радио! :)))))

Россия НЕ Е разкрила никаква тежка ракета-носител, а е разкрила НАМЕРЕНИЯ да създаде такава. Аман вече от тъпа россиянска пропаганда още в заглавията!

Русия отново доказала свое превосходство и первенство в усвояване на космос!

Организирам евтини курсове по български език (без литература)

Аха щели 80 години след САЩ и 20 след Китай, да изстрелят тежка ракета с възможности наполовина на Американските. Наистина голямо "превъзходство". И за да стане още по голямо "превъзходството", Роскомикс начело с клоуна Рогозин ще се забави поне още 20 години и

Щом казваш, че да декларираш някакво намерение, т.е. празни дрънканици, в далечно бъдеще е някакво доказателство, така да е!

NASA едностранно оттегли поканата към директора на "Роскосмос" и бивш вицепремиер на Русия Дмитрий Рогозин да посети САЩ. Това стана след като американски сентори заявиха, че ще попречат на Рогозин да влезе в САЩ, тъй като е в списъка на руските граждани, на които са наложени санкции заради участието им в анексирането на Крим.

Свръхтежкя е почти готова .Ще я изстрелвам есента на 2074 год.342 тона ще носи и ще лети до 3тата голактика от втория квадрант на млечния път.

Руската тролагит машина в гърч, LOL. Щом толкова често се напъват с обяви в които белким някой помисли обявените намерения за постижения значи работата е приключила, целият врякот от машината е постмортем гърч. Не знам дали дори няма да ми липсват, то мрежата като се срине на човек спамът почва да му липсва та... Ще видим.

американците нали още 60-те години на миналия век, изпращаха екипажи до Луната и ги връщаха. Нямат ли двигатели, ракети и технологии, които да вършат тази работа? Какви са тези нови разработки?

Новата американска ракета и кораб са предназначени за Марс.

предназначили сме хуйярс за задния ти дворярс бе тъпанарс

Сатурн-5 не се прави отдавна, имали са го сега го нямат. Совалките също. Сега оставиха частни фирми да запълват нишата, дотук добре но имат още път да изминават докато могат това, което можеха Сатурн-5 и совалките.

Демек - оставяме частните фирми отново да открият колелото и топлата вода ? Вместо да се донаградят предишните разработки ... или липсва един човек фон Браун ?

Не тъпчо, старите технологии са скъпи и изискват да се построят отново заводи, което е безсмислено като могат да построят направо за новите технологии. Старото няма смисъл от надграждане. Новите двигатели са 5 пъти по ефективни, материалите и технологиите са други и доста по евтини. Та въпроса не опира до фон Браун.

Голямo "разкриетие" за нещо дето ще се пръкне след 10 год..... може би.

Ушaнките са неизлечимо болни !

Да се чете "Разкри далечните си планове за свръхтежка ракета"

руснаците нямат шанс да се конкурират със САЩ - икономиката и Космоса... В желанието си да си осигурят паритет затъват все по-дълбоко в икономиката. Стремежът да създават все повече и по-мощни оръжия за разрушение и убиване понижава допълнително икономическия потенциал на Русия и за жизнения стандарт не остава ресурс...

Нищо не си разбрал! Оръжията, които създават са за защита от агресивните намерения на НАТО и САЩ! Погледни картата и огледай добре разположението на американските и натовските бази. Те са оградили плътно Русия. На тях много са им нужни несметните богатства на Русия. Точно заради това трябва да им се налее малко здрав разум в главите. Как си го представяш Русия да започне война със САЩ и НАТО?! Я им огледай военните бюджети! Какво виждаш? Нищо ли? Дали е вярно, че сумарният военен бюджет на НАТО и САЩ е 30 пъти по-голям от този на Русия?! Ами, направи справка и смятай! А това, дето САЩ са изпреварили Русия в Космоса е твърде спорно. Главата трябва да се използва за мислене, а не да се пази равновесие с нея!

BajMihal

Кога точно за последно Русия е била нападана? А кога Русия за последно нападна съседна държава? Да давам примери? Грузия, Украйна...? Как искаш тези страни да не искат да се пазят от Русия, позволявайки на НАТО да разположи бази у тях? Трябва да си олигофрен за да не виждаш очевадното.

неграмотен си и ти е простено да не знаеш, че Русия в историята си е водила 125 войни, от които само 5 са отбранителни. Останалите са завоевателни! Така, че Русия от край време си дрънка оръжията. Ако не беше ВОСР до сега Русия щеше да е просперираща е уващавана държава (с тези невероятни богатства!). Комунистите съсипаха тази територия с идиотската си идеология, изкривиха съзнанието на милиони, създадоха държава-чудовище, което беше намразено от целия свят. СССР се разпадна поради противоречието с основните човешки ценности. Сега продължават в същия дух - пак оръжия, пак заплахи...В Русия винаги е важало златното правило - говори за въниен враг, който ще те нападне, и управлявай...Отвреме-навреме подгонвай и "вътрешния враг" и се радвай на управленски комфорт. Такава е истината за Русия...

Какви "несметните богатства" бе? Италия с половината на Русия население, без какпа петрол и газ създава същия БВП, а хората живеят в пъти по-добре. НИкой не им ще не меда ни жилото

Найстина ли тук има толкова хора който казват че Само Русия е държава агресор(нападнала Украйна и Грузия) а САЩ и НАТО са света вода ненапита ей прочетете малко колко държави съсипаха САЩ и НАТО в случая.

време беше най-популярното в СССР, а и сега в Русия...Още помним крилатия лозунг: Следующее поколение будет жить при комунизме". Не само, че не живее, ами доста страда въпросното поколение...А СССР въобще го няма на картата. А "великата партия на Ленин - вдъхновител на всички успехи", я забраниха като вредна за държавата. Само дето ние изтървахме този момент и сега си патим...

като чета статията става ясно, че във всичко проектираната свръхтежка ракета на Русия ще отстъпва на американските аналози - по товароподемност, по срок на подготовка (разлика около 10 години!) и т.н. А нали само Русия можела да осигури на американците достъп до Космоса, тъй като нямали ракети? Смешници... И сега Роскосмос катастрофално изостава от НАСА по създаването на спътници. Руските тежат тонове, защото използват технологии от времето на СССР (денег нет!), а амириканските тежат десетки килограми. Времето на живот на руските спътници е средно 7 години и излизат от строя главно поради повреди. Американските спътници имат живот 15 години и излизат от строя поради изчерпване на горивото за корекции на траекторията...Това не го пишат американците, нито Сорос, а руските специалисти. Четете и се ограмотявайте: https://zelenyikot.livejournal.com/136330.html https://zen.yandex.ru/media/id/5bdf36014d228700ac44d1e2/pochemu-roskosmos-ne-dogonit-nasa-5c18bca646809400ae8d8e34

Тия свръх тежки и изключително перспективни американски ракети с какво се задвижват? Да не са с руските двигатели "РД-180" и "РД-181"? Защото, точно те са предвидени за това! Имаме ракета, обаче нямаме двигател за нея! Тарикатска работа!

затова няма да ти се обяснява - няма да разбереш. Но за другите, които четат глупостите ти, ще поясня, че цитираните от теб руски двигатели са проектирани през 70-те години на миналия век и работят на керосин. Те могат да се ползват за близки полети (до МКС например), но са напълно неподходящи за Луната и Марс. Самите руснаци се напъват да създадат ракета, работеща на течен водород. Така, че тези скапани съветски образци се купуват от американците, защото са евтини и вършат работа за полетите до МКС...А ватенките се радват за това, защото получават някой долар. Ако тези ракети можеха да съдействат за американския прогрес в Космоса, те никога не биха им ги продали...Тези ракети са си просто ширпотреба.

От 250 двигателя изстрелващи американски ракети през 2018 г, цели 9 са руски. За СЛС и Спейс Х Старшип естествено няма да ползват неефективните руски двигатели. Примерно Раптор са около 4 пъти по ефективни.

Всеки ден ни облъчват със страховитите оръжия на Русия. Евтини внушения-Русия е опасна и агресивна да се сплотим около "великото" НАТО и да развържем кесиите за оръжие . Добре ,че са руските телевизии-руснаците като всички хора по света се веселят ,празнуват ,особено сега около тяхната Коледа. Имат си проблеми и не ги крият ,но най малкото което правят да плашат света или да се готвят за война.

Най-после един смислен и честен коментар! Точно Русия е страната, където хората най-силно мразят войната!

BajMihal

Руските граждани мразят войната, но не и техните управляващи. Ама няма как да го разбереш, особено като пишеш за копейки коментари под постове възхваляващи Русия...

Това са всекидневни препечатки от руски медии. Та викаш руснаците целят да сплотят хората около НАТО, а?

PEYTSCH

Оптимисти...2028 година...Я камилата, я камиларчето...

Ако обещанията можеха да хранят и поят щеше наистина да е много хубаво. В началото на 60-те на официален конгрес на комунистическата партия Хручов обещава: "До 1980 ще построим комунизма. Всичко ще стане безплатно - яденето, пиенето, жилищата, колите, тока и парното абе всичко. А сега стягайте коланите и бачкайте." По-малко от 30 години след тези гръмки обещания СССР се разпада, въпреки десетките хиляди танкове и самолети, огромното количество ракети, речите и обещанията.

Зато мъй строиме ракетъй И перекръйли Енисей И даже в области балета Впереди планетъй всей.

Прав е поета.

написаното на руски ли е, защото ми изглежда на стихове на чукча?...Чукча и поэт. А иначе името на поета, който ти се ще да цитираш, е Маяковский. Защо ли сте толкова ограничени червенушките? Дори и руски език не знаете...

Драскачи на сорос предвиждаха че Русия ще изчезне до 2014г. Пък тя още си е там и хич няма намерение да изчезва...ХАХАХААХАХАХ

Споко бе, ти какво се притесняваш. Щом Великият Покорител на тигри и пеликани, самбист и хокеист ВВПутин е жив и оокоеява милиони женски и не само сърца по цялата Галактика, Русия ще става все по велика! Има Путин - има Велика Русия. Няма Путин.....

Кво стана бе...що още е там А?

Щом педрасчетобеГЕЙско квичи на гладно и на умрело значи всичко е на ред.

Голямо постижение за смЕхдержавата - че не била изчезнала. Руанда също не е изчезнала, и Етиопия се държи.

PEYTSCH

То пък една...русия...Като Буркина Фасо.

Напиши и нещо за България която е след Буркина Фасо.

2028ма! До тогава руската кочина ще е фалирала! Поредната партенка за вдигане на духа на русороба пияч на препарат за вана!

Тая Русия през 6 месеца я фалирвате дейба... Нямате ли какво да правите по цял ден, че само с глупости се занимавате?

Няма нужда да я фалираме! Крадеца Шеломов добре се справя и сам! Червените кратуни и със ссср бяхте много наперени, но империята на злото отиде в киреча сама!

Къде ли ще са американците и китайците през това време ? Ето китайчетата днес са на обратната страна на Луната, а утре ? Що не си развиват земеделието руснаците и да си гледат кефа копаейки из голямата страна ?

Но за господарят ти нищо не знаем щото единственото което можем да знаем е НИЩО. ЗАТОВА И НИЩО НЕ СИ НАПИСАЛ.

Така е. Дори не знаете дали ще се изтеглят от Сирия или няма, колко време ще останат или няма да останат. Абе лоша работа. Нищо не знаете и затова се щурате и въртите около себе си.

Няма да се изтеглят от Сирия ама няма и милЯрдчета ХАХАХААХАХА едно е да подпишеш указ друго е куче на верижка да лае.

Написал си нещо, което е пълна безсмислица. Или не владееш смислен български, или не си съвсем наред с главата. Гибридчик?

40 те милиона американски пенсионери с купони кой до къде летял или щял да лети!

Не си прав. Миндилите в гетата се интересуват много от Марс.

Говедата ще мучат мучат и накрая пак от братушките ще купуват.

никакви братушки не сте - долна лъжлива сволоч сте

Преди да умре ли ти го каза?

На гладния руснак му дреме на черупката за полети до Луната и Марс. От там няма да дойде нищо на трапезата.

Жалкото е,че българите сме по-гладни от тях-:(

Но поне не се перчим с ракети.

Някои клошари може и да сте гладни, ама не го усещате, понеже предпочитате пиячката. Другите добре похапват, а разумните го правим с мярка и се веселим, като ти четем глупостите

Гладнио чиракопитек и слуга седнал да разпопвя колко сме гладни! Аве добитък гурбетчииски я си виж усрандуления пърдулник и тогава квичи на гладно ве.!.мбухахаха

Какви възможности "равни на американските" бе, ей, стига с тая голословна пропаганда, която преписвате от американските търговски дружества, които само с лъжи и спекулации удържат позиции на борсите... Американците могат да летят само с руски двигатели, какво има да говорим повече, след като нямат свои за извеждане на полезна нагрузка. Ако само ще си изхвърляме автомобилните отпадъци за ефектен ПР, е да, американците имат ракети, но да лъжат, че могат да изведат полезен товар от 150 т, след като никога не са успявали даже и с половината, и даже с една трета на това - прекалено вече много ни идват тия вери в дедо Мраз... А иначе рекламни проспектчета за медиите какво ЩЯЛО да бъде след н броя десетки години, и аз мога да си създавам...

руските двигатели ли им теглят ракетите по 95 и 120 тона ? Пиши ни, че нещо се объркахме.

Кой изкарва по 320 кг живо тегло в космоса Мъск ли ХАХАХАХААХАХАХА

щом товарищ рогоскин сказал - будет !

малко са подранили с тази новина. До първи април има време...

Имам чувството, че човечеството се лута в дефинирането на един общ проект и концепация какво иска да постигне в Космоса.. пилеят се много усилия без ясна цел. Голяма орбитална станция позволяваща живот извън Земята, добиване на ресурси, заселване на Луна, Марс, откриване на извънземен живот.. какво?

Тази новина ватенкте я пускат за да повдигнат малко духа на изтормозения си народ. След като паднаха 2 сгради в рамките на няколко дни, по стар комунистически обичай вниманието се измества към техни бъдещи успехи. Само че мурзилките са гладни и им писна и на тях да слушат постоянно за ракети, снаряди и бомби. ДЕБИЛИ

Ще има можеби някога на сън ,асега какво имат.Една ръката от петдесетте години от Коралов и едни новифоеберки.

Не руснаците да обсъждаме,тях вече не можем да ги стигнем,то е ясно -имат научни звена,производствени мощности и т.н. Но себе си да погледнем ние,какво вече можем да предложим -всичко ни унищожиха...А,сетих се -Бойко обяви : "..мили българи -пасете овце -арабите са съгласни да им даваме агнешко месо ..."

Ами селяк си! Сам си го написал. Във форумите се обсъжда конкретна статия. Къде видя в нея да се споменава България. А до това какво можем да предложим ще кажа следното - половин милион руснаци имат недвижими имоти у нас. 300 000 са с постоянно местожителство в България. Туристите само от Руската федерация са над 250 000 годишно. Ти кажи сега колко българи си купуват апартаменти в Русия и колко ходят там на почивка през лятото и през зимата. Така че не ми е много ясно по какво точно не можем да настигнем руснаците. Да добавя, понеже ми се е налагало, ти пътувал ли си някога по руски път? Иди (пожелавам ти го, защото мястото ти е там) повози се и тогава реши, кой кого има да настига.

Правилно си написал за купуването на недвижими имоти. Руснаците у нас купуват относително малко. Главно в Кипър,Франция,Италия,Испания,Египет,Черногорие,ОАЕ и т.н. Ела да те заведа из френската Ривиера,да видиш за какво става въпрос. И за другото си прав -колко българи били купили в Русия-:) А бе ти остави Русия -въпросът колко българи въобще си купуват ваканционни имоти,както руснаците? Колко български пенсионери могат като руските? Лично познавам 3 руски пенсионерки на под 50 години,с имот в България,с пенсия от 1000+ лв. У нас кой взема такава пенсия? И се чака до 65 г. у нас! Но както и да е,аз нямах предвид за ваканционни имоти,а за технологии -ние бяхме много пред руснаците допреди 30 години.Първият в Европа завод за високи технологии беше български.И много други неща. Не случайно,в Швейцария наричаха България - Японията на Европа. А сега ни казват да пасем овце! Щом това не ти е обидно,така да се свличаме надолу и все надолу,аз нямам повече какво да ти кажа...!

Селяко какви са тези лъжи и пропаганди. България изнася продукция за 30 милиарда Евро. Понеже си тъпо селско парче, явно не знаеш много неща. България на практика изнася не суровини, а продукция почти колкото Русия.

Името й идва от старо-тюрските надписи "YeniSey (Енисей)".

КОЕТО ПРАВЯТ ТЕЗИ ПЪРВОБИТНИ ИДИОТИ Е ДА ПЛАШАТ С ОРЪЖИЕ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ПРОГРЕСИВНИЯТ СВЯТ. ДОРИ И ХРАНАТА И ДРЕХИТЕ СИ КУПУВАТ КАТО ДЪЛБАЯТ ЗЕМЯТА ЗА НЕФТ И ГАЗ. ИМА САМО ОЩЕ ЕДНИ ЛУМПЕНИ КАТО ТЯХ СЕВЕРНА КОРЕЯ. ТОВА ИМ Е НАЧИНА, НЯКОЙ ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ТАЗИ ОПРОСТАЧЕНА ДЪРЖАВА.

Соросоидите...техния господар даже няма с какво да се похвали освен с един пауър поинт проект за преборване на хиперзвуковите ракети ама след 15 години....ХАХАХАХАХАХАХАХ

Смешен ПЛАЧ!

Се смеш плачейки ли или плачеш смеейки се? Или вече ти е все едно?

Соросоидите поне имат свои PowerPoint, MS Office, 3D Studio Max, Maya и работни станции с процесори и видеокарти за тях. Руснаците са принудени да създават хиперзвуковите си ракети и цялата анимационна мощ на Русия на вражеска техника.

И скоро само те ще си ги ползват. Не всички са соросоиди. Най вече президента им.

Русия превърна 2000годишното мото "Хляб и зрелища" на "... и ЩЕ". Ама без лЕб не се живее.

Ще може, ще лети, ще превозва. През 2028 евентуално ама това е извън перишетката дори. Държавата на "ще"

Ако руската икономика продължава да се свива с темповете от последните пет години, строежа и на Ангара, и на Енисей ще се окаже поредния безперспективен проект на Роскосмос. Това от една страна. От друга може да е поредния опит за политическо въздействие: възхвала на управляващата върхушка в Кремъл и повдигане на националното самочувствие. А руското самочувствие, както е известно, се повдига съществено от наличието на нова междуконтинентална ракета, ядрено торпедо, нов танк и постоянна база на Луната - все неща, които не стават за ядене или битова употреба, но пък са смъртоносно опасни.

Да се похвалят...докато твоят господар единственото с което може да се похвали е че ще изтегли окупациония си корпус от поредната разбита и ограбена бивша държава. А когато тарикатчето мъск изведе човек в космоса ела ми се обади.

Преди да пишеш, чети бе мухлясал мозък.!" То сляпото окато прави" - цитат.

БЕЗМОЗЪЧЕН СОРОСОИДЕН ЧЕТИ ТИ БЕ...въпреки чи и да четеш пак нищо няма да разбереш. Очевадно е!

Аз съм направил смислен коментар по тема предложена в статията и нищо от това не е лъжа: от 1967 година до днес руската космонавтика е белязана с думата ЩЕ. Амбициите на руснаците в областта на космическите изследвания са големи. Не им липсват и технологични възможности. Никъде не съм писал, че Русия не може да лети до Луната. Писал съм, че няма да го направи, защото за такива супер проекти трябват много пари. А за момента руската икономика е неадекватна на руските амбиции. И това съвсем не е за хвалба. И да - направо казано няма с какво да се похвалят и за това са тези изхвърляния.

в момента само руската космонавтика може да изкарва хора в космоса и да ги прибира. смислен коментар ХАХАХАХААХ смислен ХАХАХАХАХАХАХ

Честно - тъп си, ама изключително тъп. Пък и българския език нещо не ти е на ниво. Разликата между "само Русия МОЖЕ да изкара хора в космоса...." и "само Русия изкарва хора в космоса...." е от небето до Земята. Русия изкарва хора по същата причина, поради която американците използват руския двигател - евтино е. Ако четеш достатъчно (нещо което ме съмнява) значи си чул, че самия Роскосмос е обявил "Союз" като много малък и практически безперспективен. Да не говорим, че след поредната авария полетите са спрени до второ нареждане. Така че в момента и Русия НЕ МОЖЕ. Лошото е, че след "Союз" не следва нищо, няма и разработки за нещо по-ефективно. След година, когато новия кораб на САЩ влезе в експлоатация (с 4 членен екипаж), кой ще плаща на Русия, за да вози хора до космоса, а? И като си такъв интелектуалец вземи отвори Уикипедия (защото друго не можеш) и виж колко американци са летели в космоса и колко руснаци.

Глупости на търкалета... нищо от написаното няма да се случи.. нито до 2028 нито до 2038... Руснаци и марс !

Аз ще направя всичко ве! Дайте още пари!

2028, хе хе. Винаги смях с тези руснаци. Все голи приказки и изхвърляне.