Коментари - Русия ще тръгне по стъпките на SpaceX през идното десетилетие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Stan Stan

Няма такова нещо. При изстрелването и при полета крилото е мъртъв товар. Руснаците работят върху "Федерация", американците - върху "Орион". Класически възвращаеми апарати, както провереният "Съюз", няма никакви крила, перки, свирки, панделки върху тях.

Пацан сказал..пацан сделал! Руснака каза, руснака направи! Лудата крава каза....лудата крава все се оправдава със ЩЕ...ЩЕ...ЩЕ..ЩЕ НЯКОГА НЯКЪДЕ В ДАЛЕЧНОТО БЪДЕЩЕ СЛЕД ХИЛЯДОЛЕТИЯ! МЪСКВИ КВО КВИЧЕШЕ ПРЕДИ БЛИЗО 20 ГОДИНИ, А?! ЧЕ ДО 2013 ЩЕ БЪДЕ НА мАРС!! ОТИДЕ ЛИ НА МАРС? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! кВО КАЗА МЪСКИ ЗА ЛУНАТА, ЧЕ ДО 2019 ЩЕ ПРАТИ ХОРА НА ОРБИТА ОКОЛО НЕЯ! ПРАТИ ЛИ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ФАКИТА! не! БЕШЕ ОБЕЩАЛ ЧЕ ЩЕ ПРАТИ КРАВИ В КОСМОСА ОЩЕ ПРЕЗ 2010-2015 ГОДИНА ПРАТИ ЛИ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! ФАКТИ КОЗЯЦИ ФАКТИ ВСЕ ЧУВАМЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ НА ЛУДИТЕ КРАВИ И ВИНАГИ НАКРАЯ НЕ БИДЕ!

И какво?Да не би руснаците да са изпратили хора на Марс или поне на Луната?Или пък могат да връщат първите и вторите степени на ракетите си?Или пък са направили хкосмически совалки каквито имаха американците през 80-те?Или имат марсоходи на Марс? Нямат нищо от това и няма да имат никога!НИКОГА руснаците няма да настигнат във който и да е отрасъл САЩ или Европа

през следващото холядолетие

ЗАГЛАВИЕТО Е УБИЙСТВЕНО!! НОВАТА ЗАПОВЕД ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПОСОЛСТВОТО НА САЩ И ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ Е ДА СЕ ПУЩАТ ЛЪЖИ - ПРОПАГНАДНИ НОВИНИ! ДОБРЕ ДЕ ДАВАТЕ ЕДНА КАРТИНКА НА КОЯТО ПИШЕ СССР, ДАЛИ КОГАТО СЕ Е ЧАРТАЛО И МИСЛИЛО ПО ТОЗИ КОСМИЧЕСКИ ЛЕТАТЕЛЕН АПАРАТ ИЛОНЧО ИЗОБЩО Е ЗНАЕЛ ЩО Е ТО КОСМОС! ГОЛЯМ МАЙТАП ТО ТОЯ ИЛОН МЪСК БАЯ ДЪРТ ЩЕ Е ЩОМ ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА СССР Е ИЗПРИВАРИЛ СССР! ХАХАХА ТРОЛОВЕ!

Тази разработка е още от 80г на миналия век! Тогава бяха разработвали руснаците възвращаеми втори степени на ракетата Енергия, носителя на руската совалка Буран. После през 2000г показваха такава степен Байкал, много , много преди кравата Мъски.... но както и през 90г и 2000 години руснаците тогава нямаха пари за такива проекти ..Сега както изглежда са намерили! ЕВАЛА ЗА КОЕТО!

Балъците много се радват на новини, които започват с "Ще ..." А животът е тук и сега. И ще дишате дълго праха на Мъск, другари...

Дишат прахта на Мъск?! Да така е! Руснаците дишат прахта на Мъски...много много след него са по брой на аварии..по взривени ракети, по удавили се ракети на дъното на океана! По размазали се като кенефи по земята ракети! По взриви ли се космически кораби, изпитали как беше формулировката на дебилните говеда..ЛЕКИ АНОМАЛИЙКИ..ТОЛКОВА ЛЕКИ..ЧЕ ДРАГОН КРЮ СЕ ПРЪСНА НА ПАРЧЕТА И ОТНЕСЕ ПОЛОВИНАТА КЕЙП КАНАВЪРЪЛ!! ВСИЧКИ ИМ СЕ СМЕЕХА В ТУБА КАК СЕ ОПИТВАТ ДА ПРИКРИЯТ ТОВА ЯКО КРАВАРСКО НАСИРАНЕ! НО ВЪПРЕКИ ЯКАТА КРАВАРСКА ЦЕНЗУРА, И ПОЧТИ МИГНОВЕННОТО МАХАНЕ НА КЛИПА, ВСИЧКИ ВИДЯХА КАК МЪСКИ СЕ ОСРА.>ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! То не му бяха виновни руснаците! то не му бяха виновни Боинг с лазери или дори сивчовците!!! ДА! НАИСТИНА! РУСНАЦИТЕ СА МНОГО ПО НАЗД ОТ НЕГО ПО БРОЙ ЕКСПЛОЗИ! ФАКТ!

дишат го ами. Мъск ги изхвърли като мръсни котета от бизснеса със сателите. Остави им под 5%. Голямата държавна компания стана за смях дори на индийците. Сега като нямат повече пари и работят на загуба ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕтата ЩЕ доминират все повече и повече.

Леле, леле, шизофреника се върна. И почна с глупостите. Гледайте хора, какво става когато шизофреник не си пие хапчетата... Чудя се само, кога ли ще нападне някоя майка с бебе, та да го видим и по новините, а не само под тях...

ИЛОН СЕ ИЗПОЛЗВА ТО ЗАПАДНАТА ПРОПАГАНДА ЗА ПРИМЕР КОЛКО Е ВЕЛИК ЗАПАДНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ! ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! САМАТА НОВИНА Е СМЕХОТВОРНА! ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ СССР - РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОЩЕ ПРЕДИ ИЛОНЧО ДА ЗНАЕ ЧЕ Е ИЛОНЧО РАЗРАБОТВАТ ВЪЗМОЖНОСТА ЗА МНОГОКРАТНО УЗПОЛЗВАНИ ЛЕТАТЕЛНИ КАСМИЧЕСКИ АПАРАТИ! ТЕЗАТА НА ТАКИВА КАТО ТЕБ Е ТОЛКОВА СМЕШНА ЗА ВЕЛИКИЯ БИЗНЕСМЕН ИЛОНЧО! ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ САЩ ДОТИРАТ ЧАСТНИТЕ АВИО И КОСМИЧЕСКИ ФИРМИ ЗАЩОТО ДОСТА КАПИТАЛ ИМА НАЛЯТ В ТЯХ ПЪРВОНАЧАЛНО ОТ ТЯХНИТЕ ОЛИГАРСИ!

имаше ПЕРЕСТРОЙКА тяхните ръководители като Черномирдин, Шаварнадзе и Елцин слушаха западните си приятели дето ги докара Горбачов! Руснаците преживяха същия разпад какъвто ние го преживяхме и ние имахме ПЕРЕСТРОЙКА, ама при нас е пълен РАЗПАД! Докато при тях явно има движение напред!

Русия ЩЕ... Поредната "новина" в бъдеще време. Ми като няате каво да кажете си мълчете бе. До кога ше ни обяснявате какво ще няправи Русия след мнооого години.

че ще започне разработването му! А такива като теб които през живота си не са виждали истински завод и научно изследователска работа могат да дрънкат глупости! При нас едно е вярно БЪЛГАРИЯ СИ ЗАМИНАВА И СЛЕД 20 години такивма като теб ще са завряни в някоя софийско гето и ЩЕ казват "къде сме ние, къде са те"!

Задачата сто на сто отдавна е поставена като първостепенна в ГРУ...крадене му е майката руснаците освен да шпионират друго просто не умеят милите...ракетите им от 50г. Са по принцип едни и същи.

Лошо няма, първо да го направят пък после ще ги хвалим или ще им се подиграваме. Но да побързат, че другите доста са напреднали - докато мужиците се начудят над ракетите за повторна употреба, Мъск и ко май ще стигнат до Луната и Марс...

Айде първо да стигнат поне до МКС и да спрат да си внасят ракетните двигатели от Русия, пък после да отварят уста за Луната и Марс.

Ми че той редовно качва товари до МКС бе ватен гащник... Даже ватенките мрънкаха, че миришело лошо след скачване с неговия модул. Пак, чул недочул взел да коментира. Русия безвъзвратно изостана в космическата надпревара.

що търкаш коментари насочени към приятелите ти от гаровия кенеф,явно не ти изнася истината че са ти приятели

Това не са коментари, бе тъпак, а някакви твой несвързани с темата храчки. Айде бегай у лево.

се яви по служба от гарата

Почти цялата руска/съветска индустрия се базира на повтаряне на нещо направено в по-свободния свят. Причината е съвсем проста - зад всяко ново нещо стои по една личност, някой с безумни хрумвания и достатъчно упорство да ги реализира. Във феодалните общества - каквото е Русия - шансовете някой такъв човек да успее са минимални.

Кое общество е свободно и кое феодално питай Джулиан Асандж и Едуард Сноудън.

1. и Ти си продукт на нещо правено от хилядолетия. 2. ако нямаше поколенията , направили до трето поколение айфон , няма как ти да имаш айфон 4. поколение 3. и на др.Калашник му казват , че прекопирал от другите . Отговорът на др. Калашник е: Ето ви моя "Калашник" , прекопирайте и направете по- добър. 4. някога правех аптека, от ХЕИ ми каза да видя проекта друг такъв. Приносителят му ми се скара , че го прекопирам,аз само отбелязвах какво има на неговия. Отговорих му ,че няма как да го прекопирам ,тъй като моят е за жилищна площ 30 м/2, а неговият за гараж 16 м/2. 5. ти си от групата хора ,които са станали професори с темата за велосипеда и не възприемаш движението на "въздушна възглавница " 6. вж.т.1.

По т.1 : да, всички сме продукт на хилядолетно развитие. Различни продукти сме, кой направил нещо и правещ вече друго, кой грачещ грака си в надежда добрият господар да дойде да се погрижи за него. Останалият ти грак очевидно не заслужава коментар.

В Русия всичко е в бъдеще неопределено време. Но реалността в момента е следната Американски компаний държат 55% от пазара на извеждане на товари в космоса Китай 15% Русия 12% Европа 8% останалите Индия , Япония и др.За времето в което е президент Путин Роскосмос отиде от 2-ро на трето място и продължава да изостава. Иначе и на мен като по млад ми казваха ,че аха още малко да почакаме и ще построим комунизма........пък то кво стана........Живота ме научи на руснаци да нямам вяра....... личен опит

Спомените от младостта са интересно нещо. И на мен дядо ми е разказвал, че някога американците са можели да изпращат хора в космоса, но на нас младите ни е трудно да го повярваме.

Жалко, млад и тъп не е добра комбинация.

Мен пък живота ме научи да нямам вяра на хора, които пишат множествено число с Й.

Тоя Байкал прилича на мъжки полов орган.

Искаме анимацийка!

Сега не може. Пиксар и Дриймуъркс са изцяло заети с "повторното" кацане на Луната след пет години.

Русия, ЩЕ колко познато :)

Надявам се Роскосмос да се остане сериозен конкурент на този пазар. За съжаление това е малко вероятно - Харчат се много пари за убити мега проекти - Ангара и други такива - Намаляват парите от комерсиални полети - заради SpaceX и други Като резултат ще трябва да разчитат само на държавно финансиране. Такова финансиране в Русия, в необходимите за целта обеми, се извършва в момента изключително за военни проекти Така че Роскосмос може да си чертае каквото иска но е слабо вероятно да извади нещо смислено преди 2030та

Пътят, по който ще върви Роскосмос е малко по различен. Идеи за многократна употреба на ракетните степени има още по съветско време, именно от една от тях се е вдъхновил Мъск. Сега Роскосмос решава да заложи на планиращия/самолетен способ за връщане на ракетните степени. Който може би е по-удачният, защото изисква наличието на по-малко гориво за кацане, отколкото този на Мъск.

Мда, те всичко са изобретили, а американците са им го откраднали. Още навремето сме го учили. Още вярват, че Ленин е измислил азбуката.

Когато руснаците имаха такива идеи, някой други ползваха совалки.

И както опитът показа совалките излязоха доста скъпи и тотално смъртоносни, благодарение на тях американците държат рекорда за най- много загинали космонавти... и сега НАСА, след отрезвяването отново заложи на ракетите...

Виж какво пише Мъск във Фейса относно ракетите си. Човекът си е направил сметката дали си заслужава да връща първата степен и сметката никак не му е харесала. Просто защото иска повече гориво, иска автоматика и система за управление (а те струват добри пари), и защото проверките и преди повторен полет струват колкото да се построи нова първа степен. И едва ли е случайно, че досега е използвал само две от тези първи степени. Нищо лично - но Мъск е бизнесмен и явно знае как рационално да си харчи парите!

Хубава рисунка. Колесника и сгъваемите крила тип джобно ножче са впечатляващи. Някой да знае от кое списание е?

Като се добави, че са му нарисували съветско знаме и гордо пише СССР и ти иде да са разревеш от умиление.

сп. "Криле"

сп. Мъде

Новина за Русия, която започва с "ЩЕ" Не се ли уморявате да препечатвате научна фантастика? В САЩ частни предприемачи от години пращат ракети, които се връщат цели. Руснаците ЩЕ го направят в бъдещето. В сферата на технологиите от Русия от десетилетия не идват новини, а пожелания.

Мъск е използвал математическия модел на руската ракета. Както винаги американците нищо ново не са измислили а са откраднали измисленото от другите.

Да бе и аз виждам че проекта на руснаците е 1:1 с ракетата на Мъск... обаче, като си сложа очилата, изведнъж стават съвсем различни... магия някаква ще да е това...

Проблемът е в твоите очила. Очевеидно някак подчертават ЩЕ-тата, и затова с тях нещата са различни. :D

Така се прави - първо пускаш стръв и оставяш конкуренцията да напредне малко, след това я разбиваш с гръм и трясък. Очаквайте до края на годината тази спейсекс да фалира, краварите пак ще летят с руските ракети и руските ракетни двигатели.

Чакаш конкуренцията да направи совалка, после крадеш чертежите, правиш я, изстрелваш я веднъж и я зарязваш в хангар да гние... факти от историята...

Донякъде същото е със самолетоносача, който не им трябва. Не трябва да се залъгват по американските простотии, а правелно д0а оценяват какво е полезно.

тц тц тц, смотаните безполезни совалки изведоха сума спътници, хъбъл, построиха МКС ама иначе са простотия, викаш... как никога не ви слушат вас троловете, тия тъпи американци...

Я пак за МКС, че нещо не прочетох плавилно? МКС започва с руски модул Заря (19 323 кг.)! Следва американски Юнити Възел (11 612 кг.) и после пак руски Звезда (19 050 кг.). От тези трите, двата руски са най-големите на МКС изобщо. Поне като килограми. И всичко това се прави основно от опита със станция Мир.

PEYTSCH

Ако я има...

Е как така бе?! Нали путинофилите с пяна на уста ни убеждаваха, че Мъск е откраднал технологията от Русия, сега пък Русия щяла да настига Мъск... е къде е тая крадена технология??! Да не са я загубили в някое чекмедже или какво? Моля дежурния трол AK-47, незабавно да разясни тоя казус!

Ми нали за това се казва открадната - имали са я, Мъск я е свил, и вече я нямат :)