Русия тества бойните възможности на транспортен самолет

С Ил-76 може да се извършват бомбардировки и стрелба от самолетни оръдия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха, ха, боклуци от преди 50 години.

Краварските бараки Б-52 ли? да боклуци са, кравите още ползват тези антики.

да тестват и бойните възможности на конската муха! Така ще стигнат далече, народа им ще е доволен, ще се вдигне тяхното благосъстояние, а пък всички останали народи - още повече ще ги обичат и уважават!

П-50Т е учебна бомба бре ................ да ползаш самолет който може да влачи найсе тона за 4 авиационни бомби ........ тъпичко. Автора .... таз статия баба Мара от съседно село щеше да я напише по технически коректно. За стилистика и т.н. .............. мълчим.

смешници откриха кръглото колело

Това туловище среден муджахидин с ерпеге на Тойота Пикап го сваля без проблем.

"осветителни транспортери"

"... пилотите на транспортниЯТ армейски самолет Ил-76 са упражнили изхвърлянето на дневни и нощни осветителни въздушни бомби..." Как може в уважаващ себе си форум да се допускат такива елементарни граматични грешки?!? Едно просто правило - щом пред съществително или прилагателно от м.р., ед.ч. има предлог, то се членува с кратък член.

Видяла жабата, че подковават коня, та вдигнала и тя крак! В САЩ преоборудваха С-130 щото се чудеха какво да ги правят, трябваше да ги бракуват, и това преди 30 години! Ватните умове чак сега зацепили, че има нещо в тази идея, та седнали нов аероплан да правят. Американците използват своите С-130 единствено за борба срещу разни бандити и слабо въоръжени групи, като как направиха с ЧВК "Вагнер" в Сирия :)))

Въхххххх 21 век здравей, здравей. Този лещят гълъбарник концептуално е останал някъде в средата на миналия век :)

:))))

Виждам че сичкото сорос е на баламатома))) Само да поясня....Русия прави самолети, а краварника селскостопански машини, за пръскане на пестициди)))

Този самолет е направен в СССР преди 47 години а не в РФ. Невежото "пояснение" си го зпазете за себе си.

Явно вече са те напръскали.

Теб вече не са ли ти изместили АНАЛиза а?

Това нищо не е! Всеки от тези слонове Ил-76 може да транспортира по 60 тона на дистанция от близо 5000 км. Това значи че на него спокойно мога да се товарят палети с бомби и ако вземем типично използваните боеприпаси които са 250 килограмови Това значи че на борда може да транспортират близо 250 такива бомби А това значи че спокойно може да срине един средно голям за нашите понятия град. Летящите крепости от втората световна са имали бомбен товар от около 5 тона значи един руски Ил-76 спокойно може да замени цяла ескадрила от тях 12 самолета. Дори краварски те бомбардировачи b-52 stratofortress носят едва половината бомбен товар на фона на ил-76 но наистина имат повече от два пъти по-голяма обсег. Ако даден страна има тоталното превъзходство във въздуха не е никакъв проблем транспортните самолети да се използват като бомбандировачи и това са факти. Та дори кравите хвърлиха върху талибаните майката на всички бомби като затова използвах не blue панди роач атан спортен самолет c-130 Херкулес... И въпреки това пак се надупиха и нагазиха след като клекнаха преди една седмица и се предадоха на чалматлиите, признавайки си че са загубили войната в Афганистан и то след цели 20 години велики победи над тероризма! Та и за изпроводяк за последно бяха опънати от талибаните.

Мдааа... ще натоварят 60 тона палети с бомби и двама руснака отзад да ги мятат... не спираш да ни натякваш, какво тъпо парче си...

А ти не спираш да натякваш какъв изместен джендър АНАЛизатор си:)

Аз само да попитам! Защо му е на някой нормален човек да срива цял средно голям град?!

Много просто! Да избие такива факани ланони като тебе, любители на резани кебапи, убийствата на християни и проповядващи дюнер джихад. Е да забравих че анал като тебе прави секс джихад за членовете вахабити на ИДИЛ , жертвайки задните си части в името на Аллах. нали така изместен педик?:)

Този свят ще се свърши ,но лудите и българските путиноиди няма да се свършат.

ми въоръжават се,плашим ги,ние,великите и неповторими бг сеееелене,дето ни упръвлявъ примат и сме цъфнали завързали.съ таъ малоунъ дивотия вие ,сееелене,сте нъ изчезвъне:Те ще ги бъде,на цаца ще са,но ще ги имъ,другаре,световните рзбирачи (гнус ме е ,че съм българин):следя германските,австрийските и швейцарските форуми и никъде не срещнах това идиотско и презрително отношение:всички войни загубихме отъ мнооооого ум (и занм:ще ме запсувате като русофил):умнофил съм селене

Мое и да си умнофил, но няма гаранция, че си и умен. Виж, щом си русофил, гарантирано е, че не си умен. А ти - умнофилен русофил... хихихихи!

На същият самолет преди някой век, е не чак толкова, ни при СССР, му слагат лазер отпред на една огромна топка на носа.

преди ихтамнет или е след това?

Руснаците за друго, освен за война не мислят. Пълни откачалници. Как пък едно полезно нещо за изцяло мирни цели не направиха...

https://www.youtube.com/watch?v=7lrfdzU8k4k

Закъсняли са малко рашките. Ако се беше забравило щеше да е голяма иновация обаче. Ти па сега. Оставим им единствената радост по старите съвеЦки оръжия. Утре ще видиш как Ил-а прави кобрата на Пугачов.

Какво са закъснели. Още К-7 с първи полет 1933 година е пълен с оръдия по него и така нататък. Дето в огромният самолет хора са в крилете. Викаха му летящ форт, летяща крепост и така нататък. Но във ВСВ големите неща са се доказали като неефективни. Най-големите кораби и на Германия и преди това на Великобритания ги потапят.

Защо решихте, че най-големият самолет за ВСВ В-29 е бил неефективен? Точно B-29, В-24, В-17 и Lancaster - стратегическите бомбардировачи са обърнали хода на войната.

Защото се превръщат в цел за сваляне. Както казах, най-големите кораби са потопени. Сумати проби на огромни танкове пропадат. Сухопътно ВСВ се обръща основно от Катюшите, които ги слагат на обикновени камиони и са били много евтини. Като и ракетите май били за самолети предвидени. Евтино и ефективно, това е решаващ критерий за масова война.

"Някой", точно най-големите кораби - самолетоносачите, решиха войната в Тихи океан! Дори и днес тези най-големи кораби са респектираща сила! Е, да, вярно е и другото, че такива кораби са по силите само на много богати и високотехнологични, напреднали страни. За твое съжаление, Рассея не е сред тях. Дори Китай го може горе-долу, но не и Рассея! ФАКТ!

Попадал съм на документален филм, но не помня имена. Първо немците потапят гордостта на Великобритания като кораб. После правят огромен такъв немците с голямо оръдие. И някъде към Новрегия пазил коридор. Него пък го потапят от самолети на великобритания, като са го пазили от противовъздушна охрана от сушата на залива където е бил на котва. Пък най-големият круизен са карали войници обратно немците и е потопен от съветска подводница. Иначе ако търсиш за немските кораби, излизат разни имена като Бисмарк, Алфред фон Тирпиц. Иначе ето ти други цитат от Уикипедия: "От 1942 г. Оста се опитва да предотврати натрупването на съюзнически запаси и екипировка на Британските острови за подготовката на нахлуването в окупирана Европа. Победата над немските подводници е предпоставка за изтласкването на Оста. Изходът на битката е стратегическа победа за Съюзниците – немската блокада се проваля, но на голяма цена: 3500 търговски кораба и 175 военни кораба са потопени в замяна на 783 немски подводници." "Самолетоносачите също не са от особена полза – въпреки че могат да забелязват подводници на повърхността, на този етап на войната те нямат адекватни оръжия, с които да ги атакуват, и всяка намерена подводница от самолет изчезва много преди да пристигнат военните кораби. Стратегията с групи за търсене се оказва бедствие за броени дни. На 14 септември 1939 г. най-съвременният самолетоносач на Великобритания, HMS „Арк Роял“, едвам се отървава да бъде потопен, когато три торпеда от U-39 се взривяват преждевременно. U-39 е принудена да се изкачи на повърхността и да бъде потопена от придружаващите разрушители, ставайки първата загуба на U-boot във войната. Британците не научават урока от тази среща – друг самолетоносач, HMS „Кърейджъс“, е потопен три дни по-късно от U-29." От другаде цитат: "Статистиката показва, че толкова мащабни бойни проекти имат един основен проблем – стават мишена за всички."

Може ли да се използва за борба срещу бацили и вируси.

Да. Няма хора, няма проблеми! Упс бацили и вируси! То затова ако смъртността е огромна и настъпва бързо, даден вирус не може да се разпространи.

В Русия всичко което се произвежда трябва да може да стреля. В момента произвеждат самовар който прави чай без захар и пакетче чай . Пригоден е да стреля с 7.62 куршуми при нужда.Русия е велика, а американците спят под мостовете.

Прочете ли статията?

Концепцията AC-130H Gunship на американците няма нищо общо с тая порнография. Руснаците за пореден път показаха, че се опитават само да подражават и нищо повече.

ИЛ-76 е проектиран и произведен като военно-транспортен самолет. Вече има 50 бр. паднали без обстрел.

Това е както арабелите, които поради липса на друго взимат един пикат Тойота, слагат му в каросерията една тачанка и са готови :)

не само - на радара и обозначението му е на транспортен самолет, а после някой пътнически или военен до него е паднал. Нека после НАТО докаже, че този не е бил само "транспортен".

а може да върши работата и на трактор

вече има такава модификация, кодовото и име е Армата

Руснаците имаха снегопочистващи машини с корпус на танк. А между другото съм виждал как тренират парашутисти като скачат от висока наземна стойка. Някакъв западняк дето снимаше искаше да пробва, но се отказа като се качи, че го бе страх.

Ама какво? Свършиха резервните части за съветските бомбардировачи ли?