Руската академия на науката: Ето защо СССР не прати човек на Луната

Според научният ръководител на Института по космически изследвания към РАН причин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

такива глупости, такива плитки разсъждения, просто ми става смешно и малко гнусно че вместо да спре пропагандата след 1989г. то тя се засили още повече и с една основна цел да смаже българина! До тия дето говорят за германските инженери що си мислите че само в Герамния се е работило за създаване на нови двигатели и изобщо за нови летателни устройства? Та още по царско време в Русия се е работило по създаване на далекобойни снаряди базирани на твърдогоривни двигатели! Също не забравяте ли че с идването на Хитлер са се събирали учени и разработки от цял свят ? Забравяте че Хитлер е бил подкрепен от германския капитал! И не си мислете че Германия е голяма техническа нация, просто те много добре си правят сметката да им излиза печалбата!

Че то Фон Браун си признава, че се е учил от първите течногоривни ракети и разработки на американеца Годард.

Ако германците не са техническа нация, посочи ми тогава ти коя точно е техническа нация?!

Сазмо една дума - глупак.....

При Браун есесовци, при Корольов чекисти...Историята дали ще отговори кои са избили повече хора?

Излиза че конкуренцията помага на врага а на СССР пречи. Ами как няма да пречи като не беше реална конкуренция а кой ще влезе под кожата на партийния ръководител.

...зад когото стояха група есесовци. Тази група учени ако бяха набарани след войната щяха да работят в СССР и нямаше да бъдат есесовци. Целта оправдава средствата.

аз пък си мисля, че разлииката на руското и америкаското кино е причината... ако не бе Уолт Дисни... дали щяха да имат толкова добра анимация хамериканците?

Анимацията на Уолт Дисти не се различаваше от Съветската по рисунки. Разликата беше в само идеите. А това дето пишеш че си" мислел" е оксиморон. Вие тъпаците не мислите, а само повтаряте спуснати опорки.

А Сесесере - цели три капутника...

Седем години след първия полет на човек в космоса стигат до Луната. Без суперкомпютри за проектиране на техниката и контрол и управление на полета. А днес не могат да направят един ракетен двигател, скачат с батут или молят руснаците. Вероятно аз съм бил на Луната ако не повече пъти от тях, то поне колкото тях.

А у нас шефът на Института по Космически Изследвания към БАН си говори с извънземни, а подчинените му пишат "научни трудове" върху неща, които са отдвна в ширпотреба на запад и правят електронни устройства на ниво "пионерски кръжок".

Ааа, шеф им е Гецов - един жив паметник от соца, който вместо да бъде изгонен застоя, бе направен от другите паметници чл.кор. за 1000 лв пенсия. "Говорещият с извънземни" е Лъчко, известен още и като Петолъчко ;-)

Той осъществил контакт с извънземни, ти разправяш "ширпотреба".....

Там стават доценти със статии от миналия век с по над 40 съавтори... Мислиш ли, че е лесно. Само извънземни го могат!

комунистите като пращат някой нанякъде, все се озовава в сибир ..

Руснаците са голяма работа, не търсят да обвиняват друг, а анализират грешките си... дори и да е всеобща тайна че конкурента им всъщност се е титулувал победител чрез фалшификация... Пък и имат чувство за такт - скоро така или иначе ще се разбере истината за Аполо дори от тези който не са си направили труда да гледат смешните фейк кадри.

То отдавна се е разбрало, че са стъпили на Луната, освен за най-отявлените тъпаци

Очевидно и руснаците признават, че са победени в лунната надревара, а не дрънкат глупости, че лунните мисии аполо били измама. Само тъпи и невежи кратуни могат да вярват на самозвани врачки и предавания като "новото познание". Ама то естествения подбор ще си каже думата за такива като вас, анти-ваксъри, плоскоземци и друга подобна невежа сган.

Марш обратно в леглото Стенли, мирясай инак санитарите -> сестрата -> инжекция.

То и успехите на руската космическа програма до 1970 година се крепят на пленените немските специалисти и хитлеристи. Обаче всичко се пише като успех само на съветските комсомолци.

Конкурирали са се пленените немци Известни данни за броя на немските ракетни инженери в СССР Броя на депортираните германски ракетни специалисти е достигнал 177 души, от които 24 души с докторски степени, 17 души с магистърски степени, 71 души с инженерни степени и 27 работници. Общо 136 души са били наети от новосъздаден изследователски институт НИИ-88, включително 111 души, които са били идентифицирани като семейни, 18 души без зависими лица или членове на семейството и седем работници са били членове на семейства на други служители в NII-88. Общият брой на германските граждани по отговорността на НИИ-88 достигна 495 души, включително членове на семейството. Междувременно 23 германски граждани са изпратени да работят в центъра за задвижване на ОКБ-456 на Валентин Глушко, който по това време е бил под юрисдикцията на Министерството на авиационната индустрия. Включително и членовете на семейството, групата наброява 65 души и е ръководена от д-р Освалд Путце. В ОКБ-456 германските специалисти заемат длъжности заместник-началник и главен инженер по експериментално строителство, началник на производството на кислород и заместник-началник на няколко производствени цеха и изпитателен стенд

а я сега напиши освен Фон Браун колко стотин други немци са работили в наса

Не усещаш разликата. Американците благодарят на Фон Браун, докато рашките си приписват чужди заслуги!

След Втората световна война много инженери напускат Германия, за да продължат ракетни проекти в САЩ . По-голямата част са участвали във V-2 в Пенемюнде , а 127 от тях накрая влязоха в САЩ чрез операция Paperclip . Те са известни и като Von Braun Group. Имената им се знаят, не са били крити и са били на почит.

Едно хлапе, с ум и труд, изкарало някоя пара, в свободният свят, разбира се. И мечтало да засели... МАРС! За да ускори процеса, хлапето посетило роскосмос и поискало да си купи ракета- с парите си. Великите се подиграли със свободният човек забивайки му тройна цена. След петнадесетина години "хлапето" със своя ум и труд, отнело комерсиалният бизнес на роскосмос, предлагайки на клиентите в пъти по ниска цена. Така е в свободният свят тролчета!!! И между другото, в свободното си време "хлапето" продаде миналата година на американците повече свои коли от мерцедес и БМВ, създаде пет деца и революционна програма за обучението им, подари на света идея за бизнес, който ще удари авиопревозите, развива изследвания за връзка мозък-компютър, продава керемиди произвеждащи ток, направи революция в пробиването на тунели, ликвидира недостига на електроенергия в определени часове в част от Австралия, и още и още... Сега предложи на Египет за по малко от милиард да им направи море колкото северна България в средата на пустинята. И щях да забравя- активно работи по заселването на Марс. През това време някои хора обясняват защо не са направили нещо!

Който иска, търси начини. Който не иска, търси причини.

Той затвори озоновата дупка.Да се свети името му

На меката ракета - космосът и крив!

Червените тролове са в гърч и спешно чакат за опорни точки, та да оборят не кой да е, а Руската академия на науките. Представете си колко нагъл трябва да си, та от висините на своето научно нищожество да оборваш специалисти в областта на космонавтиката от Руската академия на науките!

академия на науките признава, но наш червен трол не се предава! На амбразурата, а после на гишето за копейки...Нещастници!

и да е бил фон Браун, той е земен жител и това, което е направил, е постижение на човечеството! Браво на САЩ, че са му създали условия да прояви гения си! А какво направиха руснаците с Корольов? През 1937 година го хвърлиха в ГУЛАГ по обвивение за вредителство, биха го като животно и му счупиха и деформираха челюстта за цял живот. След 8 години страдания е прехвърлен в изследователски институт от затворнически тип, тъй като СССР изостава сериозно в ракетостроенето от САЩ. Там работи под надзора на НКВД и на основата на Фау-2 създава ракетата, с която лети Гагарин. Умира на 59 години поради съсипано от НКВД (предшественика на КГБ) здраве. Така е в Русия - всичко добро си пробива път с клизма... Ха сега блъскайте минуси, но преди това (ако сте поне малко грамотни с руския) прочетете биографията на Корольов в Интернет. С плюене и дрънкане на оръжие не става. Иска и сиво вещество....

Фон Браун е работил точно в екипа за разработка на Фау-2. Той и неговите есессовци са измъкнали всички чертежи на Фау-2 и са ги занесли на новите господари. Руснаците са разработвали нещо останало по скици и словесни възстановки. Изцяло руската космическа програма си е тяхно дело. Да си трол не означана непременно да си тъп, но изисква поне минимални познания за да ви върви елементарната пропаганда.

Чети, ако можеш! 8 сентября 1945 года С. П. Королёв вылетел в Берлин, чтобы в советской оккупационной зоне (в Тюрингии) участвовать в изучении трофейной ракетной техники. В 1946 году там был создан новый советско-германский ракетный институт «Нордхаузен», главным инженером которого был назначен С. П. Королёв. Для изучения и воспроизведения ракет ФАУ-2 на крупном подмосковном артиллерийском заводе N 88 в конце 1945 года было организованно Специальное конструкторское бюро по ракетной технике (СКБ РТ). Да си червен трол си е диагноза, брато! Тъпотата си е бонус!

Боклуко лъжлив, цялата документация е в руската окупационна зона барабар със заводите и инженерите както и Херман Гьортруп главен инженер на ФАУ-2 и Курт Магнус . Само по операция Осовиахим към различни съветски министерства са отлечени 1250 експерти по крилати ракети и самолети, 500 ракетни специалисти, 350 радарни и радио специалисти, 30 специалисти по твърдо ракетно задвижване, 25 експерти по навигационна система Според новоизследваните руски данни действителният брой на депортираните германски ракетни специалисти по Фау-2 е достигнал 177 души, от които 24 души с докторски степени, 17 души с магистърски степени, 71 души с инженерни степени и 27 работници.

Мощен шут по путлеристите лично от РАН. Много ги заболя. Квичат на умрЕло :))))

Обаче на джендъра негъро любещия трол направо му се е.а майката. Гледай като да не си въртиш задника много на четвъртитития.

Руския джендър, най-многобройния джендър в мире! Всичкото наи - рускоро хай!!!

И какво излиза от тази статия, че както винаги всичко руско е велико, дори и конструкторите им, е верно са се усрали до уши, ама поне велико са се усрали. За сметка на това Вернер не е велик, защото е есесовец и най-важното не е велик руснак, нищо че има незнам колко успешни мисии и е баща на съвременното ракетостроене !

Което си е истина, си е истина...В Краварника, нацито Фон Браун няма никаква конкуренция, и всичките мангизи отиват при него...В СССР всеки конструктор и всяко конструкторско бюро се бори за оцеляване и да докопа държавни поръчки.....От една страна има положителен ефект-конкуренция...От друга, силите се разпръскват....Но ако не беше нацито Фон Браун да им направи ракетите, лудите крави щяха да виждат космоса през крив макарон! И да плащ аат на руснаците да ги качват в космоса както правят сега, купувайки места на руските космически кораби Съюз. Факт.

Каква стана тя! Блядовете не били успели, щото при тях имало конкуренция. Ами да бяхте се съревновавали. Нали тъй ви беше поръчала мумията бе друраре?

Аз пък не мога да разбера, какво толкова се връзват двата фъшкийски трола, ще им спрат дневната дажба, ли? Еми не са кацали кравште на луната, целият свят го знае и най-вече самите те там си го знаят. Колко сайта има, с доказателства. Това че са хванали някакъв си от роскосмос не значи нищо, нали сега им плзват ракетните двигатели, защото са некадърнида си изфабриковат свои, а пък руснака им играе на свирката само и само да им купят стоката.

Брава, какой ум замечательний, какой проникновенний пазнавач на Космосе. Вот настояшчий храбрец и борец за московско-комсомолская-кагебейская правда. Жалко, что такой талант надо да рови из кофите за боклук, да търси гнвусните руски опорки и вреди на Балгария. Гаведа предателское. :) :) :)

Да аз съм българин от Украйна и пиша от Украйна. Чакаме с нетърпение да ни освободят или българите или руснаците.

Корольов от лагера в Колима ли си е съперничил ?

Само не е ясно защо като са кацали на луната си унищожиха всички филмирани оригинали, та трябваше да ги възстановяват от лоши копия . Това като чистачката унищожила всички проби във ВАДА на американските спортисти. Добре че беше Стенли кубрик да ги възстанови. Защо не си запазиха ракетите Сатурн, а ги претопиха, оставиха само една ръждасяла, за да докажат че космическите ракети ръждястват.

това за допинг пробите вече отдавна се знае, че е руски фейк. Всички американски проби са си на място.

Дааа, какво е статия за луната без Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър да изпадне в поредна треска. Я марш обратно в леглото преди да са дошли санитарите да те вкарат там насила.

Разбираш ги ти нещата от 4-ти километър, пациенте. :) Саме не се нервирай много да не вдигнеш и кръвно.

Недей да остроумничиш а прави каквото ти казвам, че пак ще те шамаросват санитарите, нали си знаеш как приключва всеки път като пощръклееш покрай лунната си мания .

Пич, иди в Кейп Канаверал. Там за разлика от Баконур, можеш да разглеждаш и снимаш всичко.

руснаците много добре знаят, че САЩ са кацали на луната, иначе да са оревали света. А слабоумните русофилистици дори не смеят да предположат, че слаборазвитият и изостанал технологично ссср все пак е познавал телескопа.

Далеч не всички русофили и умствено изостанали руски слуги говорят тия глупости, един дебил е, Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър. Стане ли дума за луната - дори и в контекст като тоя в статията сега - му е натиснат червеният бутон и оревава орталъка със серия конспиративни врясъци/постове. Инак е щатен трол и се напъва да звучи кога разумно кога инак някак, работата му е да имитира постове от различни хора - не че успява особено да го прави но това му е работата - но като дойде до луната всичко става майка плаче и му изпуска края :D :D.

Включи се най-големият дебил с най-високо самомнение. Ждрольо, точно пък ти да говориш за 4 км е неистово кравешко мучене.

Не се напъвай толкова да скриеш пяната по устата, давай направо към поезията, ясно, че няма да успееш и тоя път да я удържиш, виж как ти напира. Хващай химиеския молив и давай.

Лоши новини за малоумниците любители на конспиративни теории - най-големите конкурентни на НАСА за пореден път официално потвърждават че кацането на Луната на астронавтите от Аполо е факт. Абе тъпи идиоти варващи че водата има памет, що не се катапултирате чрез вашите енергийни полета в НИЩОТО и да изчистите планетата Земя от примитивното си присъствие

В Сатурн пет са давали повечко газ, преминавайки на свръхсветлинна поясите на Ван Алън, за да не ги хване радиацията. Това го няма даже и в Междузвездни войни.

Разбира се, има го само в психиатрията на 4-и километър откъдето току те изпускат да си изврещиш поредния врясък. Пак ще те накажат санитарите.

Русофилите явно не вярват дори и на руснаците, щото руснаците казват, че САЩ са изпращали хора на Луната! Жалки тролчета :). Денонощният ви труд в Интернет ще се окаже безсмислен. Руснацит ви предадоха.

те не са русофили. Те са Путинофили. Хич не им дреме за руснаците. 100% и Русия не могат да открият на глобуса ,да не говорим да четат каквото и да е на руски език.

Всичките т.н. конспиративни теории за великото кацане на луната са родени в Америка. Повечето хора там не вярват за митичните кацания на луната.

друго да измислиш?

BRCK

Как се е образувала луната е описано на Шумерски артефакти от преди 8000 години. Доказателството на теорията не е трудно - достатъчно е да се сравнят 'камъните' които американците са взели от луната, докато са се 'разхождали' там, със земните. Само дето се оказа , че НАСА ги били загубили. Колко удобно.

Само дето се оказа, че ти си си загубил акъла, щото никакви камъни не са били губени.

Кравия много се гордее, че хитлеро-фашистите на фон Браун им направиха космическата програма. И 50 комунисти пратени от Тито. Което доказва, че са пълни некадърници.

хахахах Щото руснаците изобщо не бяха завлекли немските учени в "тайните градчета"?! САЩ поне не се криха!

За какво са им фашистки учени след като си имаха най-гениалното съчетание на физици, математици и конструктори, раждащи се един на един милион години в света.

И след като са имали "най-гениалното съчетание на физици, математици и конструктори, раждащи се един на един милион години в света", защо не кацнаха на Луната, че даже и ракета за лунна мисия не можаха да направят. Докато ония оттатък океана негениалните физици, математици и конструктори, не само кацнаха на Луната, и получиха почти всички нобелови награди, ами и ни дадоха компютър, монитор, мишка, клавиатура, интернет, бойлер, миялна, сушилня, хладилник, климатик, микровълнова, електрическа крушка, асансьор, телевизор, светодиод изобщо всичко което ни прави съвременни хора и което ползвате и вие идиотите, докато Руслямска държава с най-гениалното съчетание на физици, математици и конструктори, раждащи се един на един милион години в света не създаде нищо, нищичко, пълна нула.

Първата ви ракета Р1 e лошо копие на Фау2, другарче... И недей много зна!

Забраняваш ми да знам ли безгънъчен?

кога ще изтрелваме чиниятя от Бузлуджа?!

Сред тези "есесовци" на Вернер фон Браун е бил и българинът проф. Табаков. Бог да пази България!

А дали наистина е имал такива убеждения или само е следвал тези, които финансират научните му изследвания?

Интересно как никой не спомена че проекта а струвал на САЩ 5% от годишното им БВП, всяка година докато са работели по програмата. Това е най скъпият проект на САЩ в историята. 5% от БВП!!! За сведение, дават 2 пъти по малко за армията! Това е истинската причина да бъде спряна програмата след няколко полета до там. Цената.

Не съм търсил но това са очевидни глупости, не може да е струвало и 0.5%. Стига се напъва бе, това умствено изостаналите руски слуги нямате мозъка и лъжите си да съчините така, че да хванат поне пред по-глупавите. Намери си свястна работа, улиците да метеш е по-достойно от това да си щатен рускли трол.

Америте са ходили на луната само на сън!

Гагарин е летял само на сън.

от 1 седмица оживено се говори за това в руските медии. Само дир-а мълчи като затапен лалугер.

А у нас имаме АКБ на Банев,който логично завърши в затвора,а не на Луната.

Русия е единственото място на Земята, където конкуренцията пречи на развитието... Аз ви казвам, че са в паралелна вселена... Май по-вярното е, че откраднатите от германците ракети, им дадоха предимство в началото, но после си останаха до там!

СССР може да не са пратили човек на луната, но пък са пратили няколко серии лунохода с роботи, което е много по-сложно отколкото да правиш снимки в студио с киноефекти.

РАН друго казва ;))))

Едва ли е така, ама щом те успокоява... :)

След успеха на САЩ в СССР спират програмата, тъй като надпреварата е загубена. В САШ, след шест успешни полета и един неуспешен, също спират, по съвсем обясними причини - нивото на технологиите през 60-те, 70-те години на м.в. та дори до днес, не позволяват да се направи нищо повече от една разходка за престиж. Все още е спорно, дали е рентабилен един проект за построяването на някаква постоянна база на Луната. Докато не се открият някакви природни богатства на Луната, както и приемлив начин за тяхната експлоатация, няма да има ефективна колонизация на Луната. С Марс положението е същото - не е проблем да се изпратят изследователи и да се върнат. Въпросът е какво ще се прави след това.

Руснаците много отдавна вече имат база на Марс,само че я пазят в дълбока тайна. Откъде си мислиш е ръководителят им

Те и свястна кола не можаха да направят, заради злобната конкуренция, между Москвич и Запорожец... Се едно да седна да мисля и вайкам, защо не мога да набия Антъни Джошуа...

Тотална некадърност и научна безпомощност е причината. Но ако цената руснаците да стъпят на луната е да застрелят Путин - подкрепям.

Момче,в шаха една от фигурите се нарича пионка.Да отстраниш една пионка-квато е путин,избрана от собствениците на русия,НЯМА да промени нещата и на микрон.Ше сложат друга такава,и пак ше бъде както вече е 100г..

Фигурата не се ли казва пешка? Или израза "шах с пешката" е грешен?

Гергииии,герги,не съм ти майка да те поучавам,но ше ти разкрия една малка тайна:остроумието е хубащо нещо ,но когато става дума за сериозни неща-айде да не казвам че е тъпо,но поне е неуместно.Ако не си разбрал тук ключовата дума не е "пионка",а "собствениците на русия".За домашно, помисли кои ли пък са те...

Не се впрягай, не те контрирам. Само исках малко да се пошегувам. "Приятелска шега". ;)

joro,нема да се впрегам ако искренно ми кажеш знаеш ли че "net wealth-a" на фамилията ротшилдови се оценява на $10 ТРИЛИОНА.Тва можеш да използваш като линк за "домашното" дето ти дадох.И ми говорат за безоси,за бил гейтсовци,за уорън бъфетовци...Ми те сладките са само изпълнители бе,ми май май,ше додат пионки...Хаха

Акъл от човек, който не различава шах от не се сърди човече...

Честно си признавам, не го знаех. Но само защото не ме интересува.

Преди години даваха един руски филм в който се казваше директно. Руснаците не са успяли да направят толкова мощен ракетен двигател, който да ги закара на Луната. Когато вече са успявали, америкаците са закрили тяхната програма и Брежнев и Политбюро решават да закрият и те тяхната. След това този двигател са започнали да го купуват американците вза техни други цели.

и кой е този руски двигател който ще те откара не на 400км, а на 380 000. нещо не се сещам.

Абе един там,няма да ти обяснявам сега

ха ха ха ха :)))

Защото свободни хора движат света напред. За сравнение- Корольов е затворник.

А фон Браун?

Фон Браун не го е чакал разстрел при неуспех, бил е гражданин на САЩ с всички произтичащи права, могъл е да пътува където поиска в страната, за разлика от Корольов живеещ в затворен град и рискуващ да бъде върнат в затвора, или по лошо при неуспех. А германците от бюрото на Хуго Шмайзер, създали АК47 са със статут на военнопленници доста дълго.

Напротив чакал го е разстрел или изпържване на лектрическия стол.

А иначе 30 години ни разправяхте за силният радиационен пояс, заради който не сте пратили човек към Луната. Твърдяхте, че е невъзможно човек да оцелее и че кацането на Луната е холивудска продукция.

"В крайна сметка се получи това, което се получи" или както е казал руският министър председател - "Хотели как лучше, а получилось как всегда"... или накратко - без изменение в мисленето на руснака още от петдесетте та до днес...

и сега какво? РАН каза че САЩ са ги отупали и са гледали с възхищение американските астронавти който 6 пъти ходят на Луната.

СССР не изпратиха човек на луната, защото нямаха такъв гениален режисьор, сценарист, продуцент и фотограф като Стенли Кубрик и бяха изостанали със студийните киноефекти.

от РАН ти го казаха че краварите. ха ха са ходили на Луната. ха ха ха. да ти е вкусно

Стоенчо елементарен цървул си, батка.

Много бих искал да науча какво е мнението на този човек за наличието на висш разум.И в часност дали човека и всичко което ни заобикаля е негово творение.И да не ми излиза с номера че науката борави с факти ,а за такова едно твърдение такива факти не съществуват.Защото това не е верно.

Това наистина е Фпечатляващо:само 5 души(толкова са минусите до момента),не са разбрали кво питам

И така от това изказване не става ясно защо СССР не е изпратил човек на Луната. Отговорът е един: ако го можеш го можеш.

на чибурашките - конкуренцията била пречела! дето се вика: "на крива ракета ... ":)