Руските космонавти на МКС изпробват възможностите на триизмерния принтер

Целта на експеримента е да бъдат проучени възможностите за използване на подобни технологии за производство на изделия от полимерни материали в космически условия

Обратно в новината

Коментари - Руските космонавти на МКС изпробват възможностите на триизмерния принтер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3D принтерът от Алиекспрес ли го взехте?

Подобни тестове не могат ли да се симулират на земята.

Сигурно от Китай. Това не е толкова нишова технология вече.

Ми не, щото е безаналогов ...

на тоя принтер ще направят първия отечествен рассийски хпринтер който няма да има аналог в космически мащаб!

Se taia

Засега не може. Принтера печата доста дълго време, а условия на безтегловност се симулират с пикиращ самолет. Няма как самолет да пикира толкова време без да се разбие.

Se taia

Всъщност до момента май само една фирма е произвела принтер, който да печата в безтегловност и вакуум.

Да си отпечатат тапа за пробитата станция.

Хората правят космически кораби а ние на Земята се бием с македонски аборигени

важно дали може да се прави на Земята. И ти може да си праснеш ч’кия ама с млада мома е по-добре

Егати новината! Използвали 3D принтер. Да се смееш или да плачеш.

Имам 3Д принтер и със сигурност мога да кажа, че в безтегловност няма как да печата. Предполагам ползват специален материал, който или моментално полепва към долния слой, без да има привличане, или някакъв материал с метални частици, които да се притеглят от мощен магнит в основата.

Se taia

Прав си, но донякъде. Не е прост принтер, а такъв дето печата в безтегловност и вакуум. Иначе това не оправдава измисленото рекламиране на "постиженията" на космонафтите, които дори работят на техника, която дори не е с технология от русия.

Тази "новина" за кой път я пускат?

Имам 3д принтер и със сигурност мога да кажа, че може да печата в бестегловност. Няма нужда от никакви метални частици имагнити, главата е много близо до модела и налягането от нея избутва пластмасата и тя прилепва и изстива за десети от секундата. Китайски модел е твоя може да е руски, не знам.

Se taia

10ти от секундата са достатъчни да се разтече материала не където трябва. Много подценяваш ролята на атмосферното налягане и гравитацията.

1-во не е печатано във вакуум и атмосферното налягане е нормално, 2-ро ако имаш принтер ще знаеш, че вискозитетът на пластмасата не е толкова висок, че да се разтече. 3-то никой в тази "новина" не споменава от кой тип е принтера. Демек, спорът е безмислен.

Ще ни покажеш ли двуизмерен принтер?

Във всеки офис го има.

Se taia

Напротив - знае се точно какъв принтер са ползвали. Не го казват, защото е американски, а за тях да го споменат е нещо като богохулство. Ти обаче не си следил явно и нямаш идея за какво става въпрос. Иначе евала - имаш принтер, но не си го тествал в безтегловност, но знаеш как ще се държи. Пусти му учени, защо не се допитаха до теб преди да разработят този?